Evlilige 24 gun kala

Ailemde arkamda değil ki benim ben nişanlımla konuşayım istiyorum ama nasıl konuya girilip bilmiyorum genelde ben sabredip patlayan patlayınca kırıcı konusmalrı olan biriyim bu olsun istemediğim için nasıl konuşsam bilemedim

Ben de senin gibiyim. O yüzden sana tavsiyem bir an önce çok dolmadan konuş. Sağlıklı iletişim kurabilmen için içinde çok biriktirmemiş olman lazım. Eğer ailen annesine para veriyor ama senin isteklerine para yok diyorsa, üzgünüm ama zeni umursamıyor demektir. Eğer umursadaydı kaybetmekten de korkar böyle davranmazdı. Bence ya düğünü erteleyin ya da yolları ayırın çünkü evlendiğinde de aynı hareketlere devam edecek bence.

Ailende hatalı karşı tarafta. Bütün herşeyi zaten siz yapıyorsunuz iki nişanlı.
Damadın ailesi düğün yapıyorlar diye altınlar verilir mi ? Düğünü zaten erkek tarafı yapar. Resmen bedavaya getirmişler...

Sinir oluyorum böyle fırsatçı insanlara..

Evlendikten sonra kafanızı çok duvara vuracaksınız. Her şey şimdiden içinizde kalmış. Düğünü erteleyin derim
Düğünü erkek tarafı mı yapar😂 bu bdv herkes kendi yağıyla kavrulaun, aileler hiçbir şey yaapmak zorunda değil kafasında insanlarla dolu 😂

Ortada sıkıntı yaşayan iki kişi var biri nişanlın birisi de sen...o maaşının tumunu düğününüz için harcıyor ..sen ise ailenin borçlarına 😔 Senin ailen arkanda değil çünkü onlara maddi yardımda bulunmana ses etmeyecek bir damat ve ailesi var..üstelik ellerini ceplerine sokmadan kızlarını evlendirmis olacaklar.Senin nisanlinin ailesi ses etmiyor çünkü onların da maddi manevi sıkıntı edecekleri birşey yok ,ekstra bir lira harcamamis bir de altinlarinizi almış olacaklar.Kendi ailene ben bu şartlar altında sizin borcunuzu odemiyorum diyeceksin ,nisanlinin ailesine siz zahmet etmeyin düğün olmasın nikaha takı takan olursa da kendi ihtiyaclarimiza harciyacagiz..veya evlilik bir yıl ertelensin diyeceksin ! Başka bir çözüm aklıma gelmiyor :110:

Kızlar ya benimde aklıma bişey takıldı size sorayım. Şimdi ben sat’a göre 18+6’yım ama bebek 19+6 şimdi detaylı ultason için 20. haftadan sonra yapılmasının en uygun zaman olduğunu okudum. Bu durumda hangi haftayı baz alıyoruz kafam karıştı?

Düğünü erkek tarafı mı yapar😂 bu bdv herkes kendi yağıyla kavrulaun, aileler hiçbir şey yaapmak zorunda değil kafasında insanlarla dolu 😂
Düğünü erkek tarafı yapar ama gelin bensem her şeyi erkek tarafı yapmalı 😂😂😂😂

Bdvdekilerde başının çaresine baksın :KK70::KK70::KK70:

Böyle evlilik işine mi girilir?
Ailenize yardım ediyorsanız borç bitene kadar evlilik yoluna girmeseydiniz.
Sizin evlenecek beş kuruş paranız yok, nişanlınizin da yok aynı şekilde. Ailesi de ortada ki boşluktan yararlanıp güya düğün yaptık diye altınları alacaklar. Siz iki kelime etmeye korkuyorsunuz.
Verdikleri sözü tutmuyorlarsa sizde tutmayın vermeyin altınları. .

Bana kalırsa şuan evlenmeniz bile yanlış. Aileniz arkanızda durmuyorsa da durmasın. Daha nişanlisiniz. Bir kuruş para harcamadan çocuklari evleniyor tabi istemezler ayrilmanizi, onlarda pek iyi niyetli değil.

Kızlar ya benimde aklıma bişey takıldı size sorayım. Şimdi ben sat’a göre 18+6’yım ama bebek 19+6 şimdi detaylı ultason için 20. haftadan sonra yapılmasının en uygun zaman olduğunu okudum. Bu durumda hangi haftayı baz alıyoruz kafam karıştı?

Kardeş ortalık çok karışık simdi

Bana çok saçma geldi konu. Madem durumunuz 1 yıl sonra müsaitti o zaman isteme yapsaydınız. Ailenizi az çok tanırsınız zaten sizin lafınıza gitöeyeceklerini de bilirsiniz. Babanızın da bir an önce olsun demesi maddi açıdan 5 kuruş vermeyeceği için çok mantıklı. Bunlar sizin boynunuzu hep yere eğer. Bir bardak, tabak bile getirmeden evlilik olsun demeniz de fazla. Hadi yatak odası, perde almayın da nevresim, havlu, yorgan vs. gibi şeyler bari dizin. Karşı taraf tamam dedi diye ben asla atlamazdım. Bu konuda suçlusunuz.

15 yaşında da değilsiniz herhalde 'ailem arkamda değil' diye daha kendi düşüncelerinizi bile ifade etmeye korktuğunuz bir adamla evlenmeyin. Ben sizin evlenecek olgunlukla olduğunuzu düşünmüyorum.

Eşiniz de aşırı problemli biri. Size para yok deyip, ailesine veren adam kocalık da yapamaz. Bu fragman koyun önünüze düşünün. Ailesi size bir söz vermiş ama tutmamış. Siz hala altını onlara vermeyi düşünüyorsunuz. Enayi miyim diye bir sorun kendinize yazık siz sürünürken onlar araba alacaklar. Neden? Arabayı siz alın da lazım olursa onlar rica edip istesinler. Karı koca çok kandırılır, çok sömürülürsünüz daha.

Sizde aile büyükleri sizin destekciniz anladığım kadarıyla ama maalesef bende öyle değil umarım bu durumu yaşamazsınız
Kimsenin destekçiniz olmasına gerek yok. ‘Her şeyim yarım kalıyor, bu şekilde içime sinmiyor. Ben bu yıl bu şekilde evlenmek istemiyorum. Israrcı olursanız gelinsiz düğün yaparsınız.’ deyip çekileceksiniz. Bu kadar basit. Bunca şeye ses çıkaramıyorsanız evlenecek olgunlukta da değilsiniz demektir.

Ben düğün tarihinizi neden siz değil aileler belirliyor onu anlamadım. Tabi ki ailelerin fikri alınır ama siz ne istiyorsanız o olur ne kadar tuhaf. Bence erteleyin düğünü zaten pandemi var, iki tarafın da parası yok. Şu an evlenmek mantıklı gelmedi. Yani para yok, zaman salgın zamanı uygun değil, ortada eşya yok. Neden evlenir ki insan bu şartlar altında

Son düzenleme:
Arkadaşlar günaydın yine herkese fikir verip kendine hayrı dokunmayan bir ben ile karşınızdayım. Şimdi nişanlılık sürecim çok zor geçti diyemem hani çok kolay değildi ama ailemin desteksizligi oldu beni yoran. Şimdi ben çalışıyorum iyi de bir maaşım var ama babamın zamanında amcama kredi çekmesi amcamın batması babamı borçlarının altında kalkamaması ve benim babama destek amaclı yüklü bir miktar kredi çekmem kreşin Allahtan 1 sene kaldı ama babamın maaşı da borçlara gidiyor o da 1 seneye toplar bütün borcu bitmesede evin kirası kredisi mutfağı bendeydi 1 2 ay sonra babamlar bi tık daha rahata erecek inşallah kendilerine bakabilirler diye düşünüyorum. Şimdi ben borç harç ödediğim için doğru düzgün ne çeyiz yapabildim ne eşya alabildim. Istemeue geldiklerinde de ise babama düğün tarihini uzatmasini istedim ama babam da annemde evde kalmışım gibi direk verdiler beni söz nişan isteme dua okuma bile aynı gün oldu. Ben nişanlıma maddi olarak sıkıntıda olduğumu hemen evlenmek istemdigimi söylemiştim o da ailesi ile konusunca ailesi bizde adettir kıza çeyiz parası verilir kiź çeyizini alır çeyiz parası veririz demiş babama isteme olmadan önce söyledim babamda istememiş kızın eksikleri alınsın biz sizden para falan istemiyoruz demiş ama inanın borçtur ev giderleridir elimde avcumda o ay kuruş kalmıyo kaç zamandır kıyafet bile alamıyorum hani bu ay kenara 50 lira koyayım desem asla kalmıyo. Neyse isteme sırasında kaynanamlar biz herseyi yapariz destek oluruz borc bırakmayız falan dediler bana kalirsa elbette yapmak zorunda değiller ama yapmayacaklar ise bende ayağımı ona gore uzatırdım yorganıma bu sene olmazdı seneye evlenirdim. Şimdi hiç bisey alamıyor olmak çok koyuyor bana. Üstelik onlarda almıyorlar düğünü onlar yapacak diye gelen takıları onlar biz alalım mı kızım demişlerdi tamam dedim bende ama şu an oturma gurubu ile yatak odam hariç hiç bişeyim yok nişanlım kredi çekti beyaz eşya için onun borcuda bize kalcak. Herşeyden kıstım daha yemek masam bile yok dedim gerek yok kalsın ama evin ufak tefeklerini alalım ütü masası baharatlık ne bilim kirli sepeti kurutmalık banyo takımı ama nişanlım param yok dedi evet olmaya bilir benimde yok onu anlıyorum ama benden önce eltime 30 binliralik yatak odası almışlar ve sadece onlara borç olarak yatak odası takımın yarısını ödemek kalmış ama ben ne kadar kısarsam kısayım hoc bisey alamıyorum borç bize kalıyor. Takıları da onlar alacaklar nişanlımda evlendikten sonra eksiklerimizi alırız diyo madem sonra alacaz, sonra evleneydik. Ailemde hep aman tadın kacmasın aman ses çıkarma aman onlar nasıl istiyorsa öyle giyin bile diyen bi aile sizce ben nasıl bi yol izleyeyim nişanlımla konuşayım ama ailesini sanki kotuluyor gibi olmak istemiyorum çünkü ben hiç bisey yapamamışım hakkım yokmuş gibi geliyor eksiklerimi söylemeye ama susmakta çok koyuyor bana çünkü bana takılan ufak tefek altınları paraları alıp üzerine para koyup araba alacaklarmış şimdi nişanlıma hani bunlar bunlar alınacaktı desem çok mu paragöz mal düşkünü görünürüm o da sende bisey yapmıyorsun der bisey yapmıyor ama istiyor diye düşünür diye çok cekiniyorum sizce nasıl konuşmalıyım

Bu şartlarda kesinlikle ama kesinlikle evlenmeyin. Hicbir sey için geç değil, düşünüp taşındığınızı, bu durumun aklınıza yatmadığını söyleyin kimse sizi zorlayamaz.

Simdi evlenirseniz ailenizin borcu ne olacak? Evlendikten sonra da sizden destek bekliyorlar mi? Bekliyorlarsa, hem evlilik borcu ödeyip hem onları nasıl destekleyeceksiniz?

Artık idare ederler diyorsanız bile bence 1 yıl kadar evlenmeyip maaşınızla birikim yapın, kimseye karşı ezik konumda evlenmeyin.

Su anda sizi eksik hissettiriyorlar, ama ayni zamanda bütün masraflar da sizin ve nisanlinizin omuzlarınızda. Düğün sonunda kv kp oh ne düğün yaptik be oğlumuza diyecekler, ceplerinden 1 kurus fazla çıkarmamş olacaklar, altınlarınızı alıp araba alacakalar. Evliliğiniz boyunca da size sen ne yaptın ki diye ezecekler sizi. Aldıklarınızda hep ucuz olsun, masraf olmasın diye içinize sinmeyen şeyler olacak. Ne aceleniz var? 1 yıl sonra evlenmek tüm hayatınız hesap edilirse hiç önemli bir süre değil, birsey kaybetmezsiniz yani. Ama 1 yıl biraz birikim yaparsınız, icinize sinen seyleri alirsiniz, baktiniz düğün icin yetmiyor nikah yaparsiniz, nisanlinizin ailesi israr ederse onlar yapsin düğün, ama altınları asla asla asla asla vermeyin. Nisanliniza krediyle düğün kilitlemeye çalisirlarsa da asla asla asla düğün yapmayın.

Arkadaşlar günaydın yine herkese fikir verip kendine hayrı dokunmayan bir ben ile karşınızdayım. Şimdi nişanlılık sürecim çok zor geçti diyemem hani çok kolay değildi ama ailemin desteksizligi oldu beni yoran. Şimdi ben çalışıyorum iyi de bir maaşım var ama babamın zamanında amcama kredi çekmesi amcamın batması babamı borçlarının altında kalkamaması ve benim babama destek amaclı yüklü bir miktar kredi çekmem kreşin Allahtan 1 sene kaldı ama babamın maaşı da borçlara gidiyor o da 1 seneye toplar bütün borcu bitmesede evin kirası kredisi mutfağı bendeydi 1 2 ay sonra babamlar bi tık daha rahata erecek inşallah kendilerine bakabilirler diye düşünüyorum. Şimdi ben borç harç ödediğim için doğru düzgün ne çeyiz yapabildim ne eşya alabildim. Istemeue geldiklerinde de ise babama düğün tarihini uzatmasini istedim ama babam da annemde evde kalmışım gibi direk verdiler beni söz nişan isteme dua okuma bile aynı gün oldu. Ben nişanlıma maddi olarak sıkıntıda olduğumu hemen evlenmek istemdigimi söylemiştim o da ailesi ile konusunca ailesi bizde adettir kıza çeyiz parası verilir kiź çeyizini alır çeyiz parası veririz demiş babama isteme olmadan önce söyledim babamda istememiş kızın eksikleri alınsın biz sizden para falan istemiyoruz demiş ama inanın borçtur ev giderleridir elimde avcumda o ay kuruş kalmıyo kaç zamandır kıyafet bile alamıyorum hani bu ay kenara 50 lira koyayım desem asla kalmıyo. Neyse isteme sırasında kaynanamlar biz herseyi yapariz destek oluruz borc bırakmayız falan dediler bana kalirsa elbette yapmak zorunda değiller ama yapmayacaklar ise bende ayağımı ona gore uzatırdım yorganıma bu sene olmazdı seneye evlenirdim. Şimdi hiç bisey alamıyor olmak çok koyuyor bana. Üstelik onlarda almıyorlar düğünü onlar yapacak diye gelen takıları onlar biz alalım mı kızım demişlerdi tamam dedim bende ama şu an oturma gurubu ile yatak odam hariç hiç bişeyim yok nişanlım kredi çekti beyaz eşya için onun borcuda bize kalcak. Herşeyden kıstım daha yemek masam bile yok dedim gerek yok kalsın ama evin ufak tefeklerini alalım ütü masası baharatlık ne bilim kirli sepeti kurutmalık banyo takımı ama nişanlım param yok dedi evet olmaya bilir benimde yok onu anlıyorum ama benden önce eltime 30 binliralik yatak odası almışlar ve sadece onlara borç olarak yatak odası takımın yarısını ödemek kalmış ama ben ne kadar kısarsam kısayım hoc bisey alamıyorum borç bize kalıyor. Takıları da onlar alacaklar nişanlımda evlendikten sonra eksiklerimizi alırız diyo madem sonra alacaz, sonra evleneydik. Ailemde hep aman tadın kacmasın aman ses çıkarma aman onlar nasıl istiyorsa öyle giyin bile diyen bi aile sizce ben nasıl bi yol izleyeyim nişanlımla konuşayım ama ailesini sanki kotuluyor gibi olmak istemiyorum çünkü ben hiç bisey yapamamışım hakkım yokmuş gibi geliyor eksiklerimi söylemeye ama susmakta çok koyuyor bana çünkü bana takılan ufak tefek altınları paraları alıp üzerine para koyup araba alacaklarmış şimdi nişanlıma hani bunlar bunlar alınacaktı desem çok mu paragöz mal düşkünü görünürüm o da sende bisey yapmıyorsun der bisey yapmıyor ama istiyor diye düşünür diye çok cekiniyorum sizce nasıl konuşmalıyım
Virüsü bahane edip erteleseniz daha iyi olur sanki çünkü insanın içinde kalıyor yaşayıp gördüm keşke bir sene nişanlı kalsaydım herşeyi yapardık eşimle diyorum benim ailem yaptı ama eşimin ailesi hep ucuzuna kaçtı herşeyin en iyisi deyip titrediler.

Virüsü bahane edip erteleseniz daha iyi olur sanki çünkü insanın içinde kalıyor yaşayıp gördüm keşke bir sene nişanlı kalsaydım herşeyi yapardık eşimle diyorum benim ailem yaptı ama eşimin ailesi hep ucuzuna kaçtı herşeyin en iyisi deyip titrediler. Kaçırmışım hem birşey yapmayıp hem neden altın istiyorlar eşinin ailesi hayırdır?Bunu hesap eden ayıp etmiyorda sen mi ediyorsun saf olma benim gibi tek kuruş verme sonra adın enayi olur.

Bakın ben gerçekten çok mala eşyaya bakan biri değilim ama eltime eğer 30 binliralık yatak odası almayı bilip benim bütün esyalrim 13 bin lira tutup buna rağmen eksiğim kalıyorsa bu benim zoruma gider
Madem onlar sözünde durmadı, sen de sözünde durmayıp ertele düğünü. Kusura bakma ama sizinkiler de sorun çıkmasın diyip her şeyi kabul eder görünmesinler o zaman. Düğün tarihine bile itiraz edememiş boyunduruk altına girmişsiniz onlar da kafalarına göre davranıyor. Adamlar kendi içinde sizden daha tutarlı, takılara da itiraz etmemişsin. Eltinin masrafıyla kendininkini karşılaştırıyorsun ama kendi değerini kendin düşürmüşsün malesef

Ailemde arkamda değil ki benim ben nişanlımla konuşayım istiyorum ama nasıl konuya girilip bilmiyorum genelde ben sabredip patlayan patlayınca kırıcı konusmalrı olan biriyim bu olsun istemediğim için nasıl konuşsam bilemedim

Böyle bir konuyu bile dile getirmekten çekiniyorsan aranızda bu iletisim yoksa nasıl evlenmeyi düşünüyorsun ben anlayamadım. Maddi konulardan ayrı olarak hangi mevzu nasıl dile getirilir, neye sinirlenir, neye alınır fikrin olması için biraz daha tanıyın birbirinizi.

Ailen arkanda olmasa ne olur sen onların arkasındaymışsın evi sayende geçindirmişler. Bu durumda sana hiç değilse manevi olarak destek olmuyorlarsa nişanlı tarafınla birlikte ailene de rest çek. İşi gücü olan kadınsın resmen iki taraf da sülük gibi geldi:KK43:(

X