Evlilige 24 gun kala

Birincisi altınlarınızı vermeyin
İkincisi altınlarınızı vermeyin
Üçüncüsü altınlarınızı vermeyin
Onlar sizin hakkınız
Parası olmayan oğlunu evlendirmesin
Eşyaya gelince yapılır zamanla dert etmeyin
Ama akıllı olun, sözlerinden döndüklerini hiç bir zaman unutmayın
Aynen öyle ya parası olmayan oğlunu evlendirmesin ! Bende çok çektiğim için nişanlımdan biliyorum. Parası olmayan erkek cimri erkek de bi zahmet evkenmesin.
Altınlarınızı vermeyin ne demek altınları almak ? Ziynet takıldığı andan itibaren kadının kişisel malıdır . Ayrılık halinde mal ayrılığına bile konu olamayan bi mal. Sakın sakın. Hem onlar demişler sana yapıcaz diye sonra da altınlara konmak istiyorlar. Acaba onlar da altınlara konmak amaçlı mı yaparız deyip yapmadılar ? Benim nişanlımın takı parasına konmak amaçlı düğün yaptığı gibi 🤦🏻‍♀️

Kızlar ya benimde aklıma bişey takıldı size sorayım. Şimdi ben sat’a göre 18+6’yım ama bebek 19+6 şimdi detaylı ultason için 20. haftadan sonra yapılmasının en uygun zaman olduğunu okudum. Bu durumda hangi haftayı baz alıyoruz kafam karıştı?
Bat alınır da bunu soracak yer bu konu mu o kadar hamilelik konusu varken

portakalsuyuu portakalsuyuu , en az 1 yıl evlenmeyin önerime ek olarak konuyu nişanlınıza şöyle açabilirsiniz. Ne aldık ne almamız gerekiyor, borcumuz ne, kazancımız ne görelim diyin. Öncesinde siz bir ihtiyaç listesi yapın. Aciller, daha sonra alınabilecekler şeklinde ama iki grubunda yaklaşık tutarını bilin.

Nisanliniz neler aldi, ne kadar kredi ödüyor, ne zamana kadar ödeyecek listeleyin. Bu durumda ailesi ne kadar harcama yapmis o da ortaya çıkar.

(Düğün zamanı akla gelmeyen o kadar fazla ani masraf çıkıyor ki, su an sepetin, kurutucunun hesabını yapıyorsanız, o dönem çok sıkıntı ve stres yaşarsınız, her sey icinizde kalır nisanlinizla da mutlaka bu harcamalar yüzünden tartisma yasarsiniz)

Liste yaptiktan sonra, ben ihtiyaclarimizi kendimiz alalim ailelere yük olmak istemiyorum, düğün de bizi çok zor duruma düsürecek neden 1 gün için borç yüklenelim, ailen istiyorsa sadece onu yapsin deyin. Altınlar da bizim güvencemiz, ilerde ev icin, araba icin pesinat yapariz, ailenin düğünü yapacak imkani yoksa düğün yapmayalim ama güvencemizi böyle kullanmayalım deyin. Eğer bu öneriye karsi çıkarsa böyle biriyle evliliği bir daha düşünün.
portakalsuyuu portakalsuyuu süper bir yorum
Dikkate al lütfen

Sizde aile büyükleri sizin destekciniz anladığım kadarıyla ama maalesef bende öyle değil umarım bu durumu yaşamazsınız
Afedersin de aile büyükleri bir gram yardımları dokunmuyorken neye karısıp seneye olmasına musade etmiyorlar? Evlenecek yastasin ellerini surmuyorlarsa ağızlarını kapasinlar bir zahmet

Kayınvalide tarafı uyanık. Yardım ederiz demişler, iki oda almışlar. Altınlarınızı alınca zaten masrafsız evlendirmiş oluyorlar, nerde kaldı desteği?

saf olmayın. Düğün de ertelenir, siz de karar değiştirirsiniz altın konusunda. Bunları oturup nişanlınızla konuşmanız gerek.

bu sıkışıklıkta düğün yapmanız çok gereksiz. Nikah yapın, altınlarınız da size kalsın. Onları kesinlikle vermeyin, vermeyin, vermeyin.

altınlarınızı alınca, hiç birikim olmayacak, dağ gibi borç da üzerinize kalacak. Erkek tarafı da kız tarafı bir şey yapmadı zaten diyecek.

düğünü erteleyin fikrimce, 1 sene en az. Bu sırada siz kazandığınızla çeyiz yapın. Nişanlınızın kazancıyla beyaz eşya filan koyun. Kalan borcunuz olursa, onu da ya taksit, ya altınla ödersiniz, en azından borçsuz Harçsız evlenirsiniz. Kazandığınız da size kalır, geçinirsiniz.

şu halinizle devam ederseniz, siz borç içinde ayın sonunu getirmeye çalışırken, kayınvalideniz Kayınpederiniz altınlarla alınan arabayla fıldır fıldır geziyor olur.

babanız da çok düşüncesiz. O şartlarını baştan söylese, yaşamayacaktınız bunları. O da sizi düşünmemiş.

kendinize güvendiğiniz zaman evlenin. Çünkü iki tarafın da ailesi Destek olacak aileler değil. Kabul etmiyorsa keyfi bilir zorlamayın. Evlendikten sonra bir ton sorunla karşılaşırsınız. En azından şu anda bakarsınız, birikim yapabilirsiniz. Bir evin geçimi bu kadar kolay olmayacak.

Söz verilip ortada kalanlardan biri de biziz. O kadar söyledik ki bir yıl daha bekleyelim diye yok dedi babası, ben eşyanızı alıcam param var. Sonra iş ciddiye bindi eşya alınacağı zaman dedi ki ben evlenin diye öyle dedim param filan yok 🤦 ve mecburen kendimiz ödedik üstüne ilk bir iki yıl da sürekli para istedi ve aldı da eşimden. Hem eşya borcu ödedik hem ona yolladık. Neyse ki düğünde takılanları kurtardım taktım keseyi koluma saymak için bile vermedim onlara. Yaptım bir delilik üstümde o kadar altınla balayına da gittim arkamdan söylenip durdular o altınları kaybedecek oralarda diye. Onlara versem de kaybedecektim zaten. Yani seni çok iyi anlıyorum ve altınlarına sahip çık eşya borcu ödenecekse nereye taksit varsa ödeyelim kalanıyla eksikleri alacağım de. Arabanın acelesi neymiş? Altınları versen de vermesen de kötü olacaksın. Eminim ben onların gözünde paragöz oldum ama hiç pişman değilim hakkım olana sahip çıktım sen de çık

Aynen öyle ya parası olmayan oğlunu evlendirmesin ! Bende çok çektiğim için nişanlımdan biliyorum. Parası olmayan erkek cimri erkek de bi zahmet evkenmesin.
Altınlarınızı vermeyin ne demek altınları almak ? Ziynet takıldığı andan itibaren kadının kişisel malıdır . Ayrılık halinde mal ayrılığına bile konu olamayan bi mal. Sakın sakın. Hem onlar demişler sana yapıcaz diye sonra da altınlara konmak istiyorlar. Acaba onlar da altınlara konmak amaçlı mı yaparız deyip yapmadılar ? Benim nişanlımın takı parasına konmak amaçlı düğün yaptığı gibi 🤦🏻‍♀️
Parasını olmayan ailede kızını evlendirmesin, parası olmayan bir mutfak eşyası dahi alamayacak kızlar da evlenmesin.
Bu para mevzusunun kadını erkeği yok. Bir tarafa bilinçli olarak yüklenmek de doğru değil.

Parasını olmayan ailede kızını evlendirmesin, parası olmayan bir mutfak eşyası dahi alamayacak kızlar da evlenmesin.
Bu para mevzusunun kadını erkeği yok. Bir tarafa bilinçli olarak yüklenmek de doğru değil.
Hay agzina saglik ya

Her konuda kadin erkek esit mevzu dugun oldumu herkesin icinden canavar cikiyor.Erkek bunu yapar adetlere gore erkek sunu yapar,erkek tarafi alir ,erkek tarafi dizer.Kaynana birseyi daha dusuk kalitede alsa kiyamet kopuyor gecen pike muhabbeti vardi misal.

Herkesin cocugu kiymetli kizlar prenses erkekler patates cuvali degilki onlarda kendi ailesine kiymetli

Burada bile konu sahibi araya annesine para veriyoru sikistirmis yahu sen amcanin borcunu temizliosun,oglan sorun cikarsaydi tanismaya gelmezdi dimi?
Mesela bu konuyu nisanlim babasinin kredi borcunu oduyor eksiklerimiz olacak diye acsaydi aileye duskun evlendikten sonrada yardimlar bitmez,aileci erkek iyi dusun derdik

Bence aile kotu aile degilmis taniyip ice girdikce kizmislar bazi seylere, belki babanin bazi tavirlarindan durusundan hoslanmamis olabilirler,o is oyle olmaz boyle olura dokmuslerdir.

Konu sahibide hakli ama illa evlen ne derlerse he de huzursuzluk cikartma diyende kendi ailesi oradanda karsi tarafa bise denmiyor bir yerde.

Son düzenleme:
Ailenin hem hiç bir şey yapmayıp hemde hemen düğünü onaylaması gerçekten itici bunu bilin bunun la birlikte kvalidede zaten herkesin yaptığı oda takımı ve yatak odası takımı ile altının üstüne yatmislar nişanlın ses çıkarmıyor ve sen çalışan bir kadın olarak olaylara dur diyemiyorsun ..1 sene bekleyip herşeyi içinize sine sine bir düğün yapıp üstüne altınlarınizin size kalma ihtimali varken at kosturuyorlar hayeleriniz üzerinden..yerinizde olsam bana herşeyi yapacağım dediğiniz için kabul ettim üstelik altinlarida size verecegimi söyledim fakat gordumki her şey gözümde kalıyor ben 1 yıl daha bekleyip her şeyini almaya hemde altinlarimin bende kalmasına karar verdim demelisiniz bence

Hay agzina saglik ya

Her konuda kadin erkek esit mevzu dugun oldumu herkesin icinden canavar cikiyor.Erkek bunu yapar adetlere gore erkek sunu yapar,erkek tarafi alir ,erkek tarafi dizer.Kaynana birseyi daha dusuk kalitede alsa kiyamet kopuyor gecen pike muhabbeti vardi misal.

Herkesin cocugu kiymetli kizlar prenses erkekler patates cuvali degilki onlarda kendi ailesine kiymetli

Burada bile konu sahibi araya annesine para veriyoru sikistirmis yahu sen amcanin borcunu temizliosun,oglan sorun cikarsaydi tanismaya gelmezdi dimi?
Mesela bu konuyu nisanlim babasinin kredi borcunu oduyor eksiklerimiz olacak diye acsaydi aileye duskun evlendikten sonrada yardimlar bitmez,aileci erkek iyi dusun derdik

Bence aile kotu aile degilmis taniyip ice girdikce kizmislar bazi seylere, belki babanin bazi tavirlarindan durusundan hoslanmamis olabilirler,o is oyle olmaz boyle olura dokmuslerdir.

Konu sahibide hakli ama illa evlen ne derlerse he de huzursuzluk cikartma diyende kendi ailesi oradanda karsi tarafa bise denmiyor bir yerde.
Katılıyorum, baştan öyle olsaydı çeyiz parası verelim kızın eksiklerini alın demezlerdi. Ya bir akıl veren oldu ya da birşey görüp vazgeçtiler

Ilk önce babanizi susturun cünki bu Kadar sikinti yasamanizin ilk müsebbibi babaniz.
Ikinci olarak da nisanlinizin yaninda kv ye " annecim ben ilk basta altinlari veririz dedim ama o vakit ev kurmanin zorlugundan haberim yoktu; simdi bakiyorumda evimde eksik cok fazla kusura bakmazsaniz altinlari veremeyecegim" deyin.

Ya kaesi taraf birsry yapiyormus gibi gozukup birsry yapmayanlardan. Yatak odasi ve oturma grubunun parasini altinlardan cikaracaklar. Takilar gelinindir. Nasil bir cesaret bunu teklif ettiler ki? Bu cok cirkin bir teklif bence. Ben utanirdim bunu soylemeye. Ileride taki dacasi acip alabilirsiniz takilarinizi. Hicbir sey yapmasalarmis daha iyiymis. Bizimde durumumuz yok deyip durust davransalarmis hic degilse gozunuzde daha bir degerli olurlardi. O takilarin parasiyla siz zaten eksiklerinizi alirdinjz. Onlarinki firsatcilik. Koronayi bahane edip dugunu eryeleyebilirsiniz. Ya da ben olsam onlarin yapmadigi durustlugu yapip "borcla evlenmek istemiyorum. Odeyecek gucum de yok. Dugunu erteleyelim" derdim. Karpuz degil ki damat mevsimi gecsin. Bir sene daha bekleyin. O da siz de yavas yavas durumunuzu toparlayinca evlenirsiniz. Evlenseniz de borc odemekten evliligi anlayamayacaksiniz. Kirilan kirilsin. Sonucta o borcu odeyecrk onlar degil sizsiniz. Kaldiramayacaginiz yukun altina girmeyin. Cicim aylarini yasayamadan borc odemek, para mevzusu yuzunden tartismak durumunda kalabilirsiniz, gerek yok. Nisanlinizda seviyorsa anlayisla karsilayacaktir. Karsilamazsa da sadece kendini dusunen bencil biridir, o zaman uzulmeye de degmez.

Erkek soy adını veriyorsa onu hanesine alıyor demektir. Kadın soy adını verebiliyor mu erkeğe yoo. O zaman düğünü yapmak erkeğin omuzlarında erkeğin görevidir.
Şimdi kendimizi kandırmayalım kimse kimseyi almıyor diye maalesef alıyor işte . Erkek kadını hanesine alıyor. Nufusuna alıyor. He kadın alsaydı nufusuna o zaman tersini konuşurduk. Yani baya erkeğin görevi.
He kadın kabul eder etmez orası kişisel olarak kişilerin kendi tercihlerine kalmış bir durum. Ama genel geçer kural erkeğin görevi. Kaldı ki konuda kız erteleyelim ben de yapayım demiş. Dinlemeyen kandıran karşı taraf olmuş. konu sahibinin kayınvalide tarafı uyanıklık yapmış oluyor.

X