Evlilige 24 gun kala

Ben de senin gibiyim. O yüzden sana tavsiyem bir an önce çok dolmadan konuş. Sağlıklı iletişim kurabilmen için içinde çok biriktirmemiş olman lazım. Eğer ailen annesine para veriyor ama senin isteklerine para yok diyorsa, üzgünüm ama zeni umursamıyor demektir. Eğer umursadaydı kaybetmekten de korkar böyle davranmazdı. Bence ya düğünü erteleyin ya da yolları ayırın çünkü evlendiğinde de aynı hareketlere devam edecek bence.

Düğünü erkek tarafı mı yapar bu bdv herkes kendi yağıyla kavrulaun, aileler hiçbir şey yaapmak zorunda değil kafasında insanlarla dolu

Ortada sıkıntı yaşayan iki kişi var biri nişanlın birisi de sen...o maaşının tumunu düğününüz için harcıyor ..sen ise ailenin borçlarına Senin ailen arkanda değil çünkü onlara maddi yardımda bulunmana ses etmeyecek bir damat ve ailesi var..üstelik ellerini ceplerine sokmadan kızlarını evlendirmis olacaklar.Senin nisanlinin ailesi ses etmiyor çünkü onların da maddi manevi sıkıntı edecekleri birşey yok ,ekstra bir lira harcamamis bir de altinlarinizi almış olacaklar.Kendi ailene ben bu şartlar altında sizin borcunuzu odemiyorum diyeceksin ,nisanlinin ailesine siz zahmet etmeyin düğün olmasın nikaha takı takan olursa da kendi ihtiyaclarimiza harciyacagiz..veya evlilik bir yıl ertelensin diyeceksin ! Başka bir çözüm aklıma gelmiyor

Kızlar ya benimde aklıma bişey takıldı size sorayım. Şimdi ben sat’a göre 18+6’yım ama bebek 19+6 şimdi detaylı ultason için 20. haftadan sonra yapılmasının en uygun zaman olduğunu okudum. Bu durumda hangi haftayı baz alıyoruz kafam karıştı?

Düğünü erkek tarafı mı yapar bu bdv herkes kendi yağıyla kavrulaun, aileler hiçbir şey yaapmak zorunda değil kafasında insanlarla dolu
Düğünü erkek tarafı yapar ama gelin bensem her şeyi erkek tarafı yapmalı

Bdvdekilerde başının çaresine baksın

Böyle evlilik işine mi girilir?
Ailenize yardım ediyorsanız borç bitene kadar evlilik yoluna girmeseydiniz.
Sizin evlenecek beş kuruş paranız yok, nişanlınizin da yok aynı şekilde. Ailesi de ortada ki boşluktan yararlanıp güya düğün yaptık diye altınları alacaklar. Siz iki kelime etmeye korkuyorsunuz.
Verdikleri sözü tutmuyorlarsa sizde tutmayın vermeyin altınları. .

Bana kalırsa şuan evlenmeniz bile yanlış. Aileniz arkanızda durmuyorsa da durmasın. Daha nişanlisiniz. Bir kuruş para harcamadan çocuklari evleniyor tabi istemezler ayrilmanizi, onlarda pek iyi niyetli değil.

Kardeş ortalık çok karışık simdi

Bana çok saçma geldi konu. Madem durumunuz 1 yıl sonra müsaitti o zaman isteme yapsaydınız. Ailenizi az çok tanırsınız zaten sizin lafınıza gitöeyeceklerini de bilirsiniz. Babanızın da bir an önce olsun demesi maddi açıdan 5 kuruş vermeyeceği için çok mantıklı. Bunlar sizin boynunuzu hep yere eğer. Bir bardak, tabak bile getirmeden evlilik olsun demeniz de fazla. Hadi yatak odası, perde almayın da nevresim, havlu, yorgan vs. gibi şeyler bari dizin. Karşı taraf tamam dedi diye ben asla atlamazdım. Bu konuda suçlusunuz.

15 yaşında da değilsiniz herhalde 'ailem arkamda değil' diye daha kendi düşüncelerinizi bile ifade etmeye korktuğunuz bir adamla evlenmeyin. Ben sizin evlenecek olgunlukla olduğunuzu düşünmüyorum.

Eşiniz de aşırı problemli biri. Size para yok deyip, ailesine veren adam kocalık da yapamaz. Bu fragman koyun önünüze düşünün. Ailesi size bir söz vermiş ama tutmamış. Siz hala altını onlara vermeyi düşünüyorsunuz. Enayi miyim diye bir sorun kendinize yazık siz sürünürken onlar araba alacaklar. Neden? Arabayı siz alın da lazım olursa onlar rica edip istesinler. Karı koca çok kandırılır, çok sömürülürsünüz daha.

Sizde aile büyükleri sizin destekciniz anladığım kadarıyla ama maalesef bende öyle değil umarım bu durumu yaşamazsınız
Kimsenin destekçiniz olmasına gerek yok. ‘Her şeyim yarım kalıyor, bu şekilde içime sinmiyor. Ben bu yıl bu şekilde evlenmek istemiyorum. Israrcı olursanız gelinsiz düğün yaparsınız.’ deyip çekileceksiniz. Bu kadar basit. Bunca şeye ses çıkaramıyorsanız evlenecek olgunlukta da değilsiniz demektir.

Ben düğün tarihinizi neden siz değil aileler belirliyor onu anlamadım. Tabi ki ailelerin fikri alınır ama siz ne istiyorsanız o olur ne kadar tuhaf. Bence erteleyin düğünü zaten pandemi var, iki tarafın da parası yok. Şu an evlenmek mantıklı gelmedi. Yani para yok, zaman salgın zamanı uygun değil, ortada eşya yok. Neden evlenir ki insan bu şartlar altında

Son düzenleme:

Bu şartlarda kesinlikle ama kesinlikle evlenmeyin. Hicbir sey için geç değil, düşünüp taşındığınızı, bu durumun aklınıza yatmadığını söyleyin kimse sizi zorlayamaz.

Simdi evlenirseniz ailenizin borcu ne olacak? Evlendikten sonra da sizden destek bekliyorlar mi? Bekliyorlarsa, hem evlilik borcu ödeyip hem onları nasıl destekleyeceksiniz?

Artık idare ederler diyorsanız bile bence 1 yıl kadar evlenmeyip maaşınızla birikim yapın, kimseye karşı ezik konumda evlenmeyin.

Su anda sizi eksik hissettiriyorlar, ama ayni zamanda bütün masraflar da sizin ve nisanlinizin omuzlarınızda. Düğün sonunda kv kp oh ne düğün yaptik be oğlumuza diyecekler, ceplerinden 1 kurus fazla çıkarmamş olacaklar, altınlarınızı alıp araba alacakalar. Evliliğiniz boyunca da size sen ne yaptın ki diye ezecekler sizi. Aldıklarınızda hep ucuz olsun, masraf olmasın diye içinize sinmeyen şeyler olacak. Ne aceleniz var? 1 yıl sonra evlenmek tüm hayatınız hesap edilirse hiç önemli bir süre değil, birsey kaybetmezsiniz yani. Ama 1 yıl biraz birikim yaparsınız, icinize sinen seyleri alirsiniz, baktiniz düğün icin yetmiyor nikah yaparsiniz, nisanlinizin ailesi israr ederse onlar yapsin düğün, ama altınları asla asla asla asla vermeyin. Nisanliniza krediyle düğün kilitlemeye çalisirlarsa da asla asla asla düğün yapmayın.

Virüsü bahane edip erteleseniz daha iyi olur sanki çünkü insanın içinde kalıyor yaşayıp gördüm keşke bir sene nişanlı kalsaydım herşeyi yapardık eşimle diyorum benim ailem yaptı ama eşimin ailesi hep ucuzuna kaçtı herşeyin en iyisi deyip titrediler.

Bakın ben gerçekten çok mala eşyaya bakan biri değilim ama eltime eğer 30 binliralık yatak odası almayı bilip benim bütün esyalrim 13 bin lira tutup buna rağmen eksiğim kalıyorsa bu benim zoruma gider
Madem onlar sözünde durmadı, sen de sözünde durmayıp ertele düğünü. Kusura bakma ama sizinkiler de sorun çıkmasın diyip her şeyi kabul eder görünmesinler o zaman. Düğün tarihine bile itiraz edememiş boyunduruk altına girmişsiniz onlar da kafalarına göre davranıyor. Adamlar kendi içinde sizden daha tutarlı, takılara da itiraz etmemişsin. Eltinin masrafıyla kendininkini karşılaştırıyorsun ama kendi değerini kendin düşürmüşsün malesef

Böyle bir konuyu bile dile getirmekten çekiniyorsan aranızda bu iletisim yoksa nasıl evlenmeyi düşünüyorsun ben anlayamadım. Maddi konulardan ayrı olarak hangi mevzu nasıl dile getirilir, neye sinirlenir, neye alınır fikrin olması için biraz daha tanıyın birbirinizi.

Ailen arkanda olmasa ne olur sen onların arkasındaymışsın evi sayende geçindirmişler. Bu durumda sana hiç değilse manevi olarak destek olmuyorlarsa nişanlı tarafınla birlikte ailene de rest çek. İşi gücü olan kadınsın resmen iki taraf da sülük gibi geldi(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…