- 17 Haziran 2020
- 372
- 539
- 40
-
- Konu Sahibi portakalsuyuu
Evin istekleri evlenincede hic bitmiyor insallah zamanla tamamlarsın.Babanıza kızdım açıkçası durum ortadayken bu kadar aceleye ne gerek varmış.Dügün oncesi teyzelerin halaların yakın akraban varsa (madem takılar karşı tarafa gidecek )onlar takını sana versinler düğünde takmalarına gerek olmaz.Sende bir iki parçanı alırsın.
Siz sözünüzü onların yardım etme sözüne karşılık vermişsiniz, bir nevi sözleşme, karşılıklı vaat edilmiş edimler var yani. Karşı taraf edimini yerine getirmez ise siz de dönebilirsiniz sözünüzden.ve zaten dönün de eğer bu evlilik bu şekilde olucaksa yani.Ya zoruma giden biz nişanlamadan önce dediler ki bizde bi 20 30 binlira var bununla hallermiyiz tamm dedim kendimi sıktım ama baktım ki bizimki kredi çekmiş bizimki her ay kendi maaşıyla aliyo bide bana takılacak altınları alacaklar o 30 binlira ile toplayıp araba alacaklar ya tabiki kıyıdaki köşedeki paralarını bana vermek zorunda değiller ama söz de vermek zorunda degillerdi şimdi ben altınları onlara verecem diye soz verdim diye geri cayamam da
Aile büyükleri destekcin değilse maddi konuda ertelersin. Onu kastediyorum. Olmayan para ile evlenemezsiniz.Sizde aile büyükleri sizin destekciniz anladığım kadarıyla ama maalesef bende öyle değil umarım bu durumu yaşamazsınız
desin?? haklısınız evlenmiyorum diyip gözüne sokarsınız yüzüğü bu gereksiz aileden kurtulursunuz.Ya çok zoruma gidiyor inanın annesi para ver deyince bizimki para veriyor ben eşya alabilir miyiz deyince para yok diyor paran yoksa evlenmeyecektin diyecem diye çok korkuyorum
Aynen öyle. Hatta konu sahibi üzgünüm ama sizin düğününüz onlara araba almak için yapılıyor resmen.Birincisi altınlarınızı vermeyin
İkincisi altınlarınızı vermeyin
Üçüncüsü altınlarınızı vermeyin
Onlar sizin hakkınız
Parası olmayan oğlunu evlendirmesin
Eşyaya gelince yapılır zamanla dert etmeyin
Ama akıllı olun, sözlerinden döndüklerini hiç bir zaman unutmayın
Ya korkmayın. Ayrıca sizin halanızın amcanızın takacağı altınları da mı alacak ailesi.Ya çok zoruma gidiyor inanın annesi para ver deyince bizimki para veriyor ben eşya alabilir miyiz deyince para yok diyor paran yoksa evlenmeyecektin diyecem diye çok korkuyorum
Onlar sana söz vermiş ama tutmamış söyle düğünde takılanları vermiyorum sonuçta onlr bize takılıyor millet verdiği sözü tutmuyor bunu da ben tutmuyorum de nişanlına senin hiç bir eşyan yok onkar araba mı alacakmış oh ne ala memleketYa bende çok sabırlıyımdır ama sinirlenince gözümde bisey görmez ters konuşmaktan cekiniyorum yanlış anlaşılmaktan korkuyorum
Ailen sana muhtaç. Sen olmasan yiyecek ekmekleri yok. Mecbur arkanda duracaklar. Hele bi rest çekip git bak ne oluyor. Hem sizi zora sokup hem de gelecekte de zorlanmanıza neden oluyorlarAilemde arkamda değil ki benim ben nişanlımla konuşayım istiyorum ama nasıl konuya girilip bilmiyorum genelde ben sabredip patlayan patlayınca kırıcı konusmalrı olan biriyim bu olsun istemediğim için nasıl konuşsam bilemedim
Yok artık annesine para verip size eşya almayan nişanlın mı ???? Ertele gülüm o düğünü semYa çok zoruma gidiyor inanın annesi para ver deyince bizimki para veriyor ben eşya alabilir miyiz deyince para yok diyor paran yoksa evlenmeyecektin diyecem diye çok korkuyorum