- 27 Mayıs 2013
- 723
- 1.138
-
- Konu Sahibi portakalsuyuu
Arkadaşlar günaydın yine herkese fikir verip kendine hayrı dokunmayan bir ben ile karşınızdayım. Şimdi nişanlılık sürecim çok zor geçti diyemem hani çok kolay değildi ama ailemin desteksizligi oldu beni yoran. Şimdi ben çalışıyorum iyi de bir maaşım var ama babamın zamanında amcama kredi çekmesi amcamın batması babamı borçlarının altında kalkamaması ve benim babama destek amaclı yüklü bir miktar kredi çekmem kreşin Allahtan 1 sene kaldı ama babamın maaşı da borçlara gidiyor o da 1 seneye toplar bütün borcu bitmesede evin kirası kredisi mutfağı bendeydi 1 2 ay sonra babamlar bi tık daha rahata erecek inşallah kendilerine bakabilirler diye düşünüyorum. Şimdi ben borç harç ödediğim için doğru düzgün ne çeyiz yapabildim ne eşya alabildim. Istemeue geldiklerinde de ise babama düğün tarihini uzatmasini istedim ama babam da annemde evde kalmışım gibi direk verdiler beni söz nişan isteme dua okuma bile aynı gün oldu. Ben nişanlıma maddi olarak sıkıntıda olduğumu hemen evlenmek istemdigimi söylemiştim o da ailesi ile konusunca ailesi bizde adettir kıza çeyiz parası verilir kiź çeyizini alır çeyiz parası veririz demiş babama isteme olmadan önce söyledim babamda istememiş kızın eksikleri alınsın biz sizden para falan istemiyoruz demiş ama inanın borçtur ev giderleridir elimde avcumda o ay kuruş kalmıyo kaç zamandır kıyafet bile alamıyorum hani bu ay kenara 50 lira koyayım desem asla kalmıyo. Neyse isteme sırasında kaynanamlar biz herseyi yapariz destek oluruz borc bırakmayız falan dediler bana kalirsa elbette yapmak zorunda değiller ama yapmayacaklar ise bende ayağımı ona gore uzatırdım yorganıma bu sene olmazdı seneye evlenirdim. Şimdi hiç bisey alamıyor olmak çok koyuyor bana. Üstelik onlarda almıyorlar düğünü onlar yapacak diye gelen takıları onlar biz alalım mı kızım demişlerdi tamam dedim bende ama şu an oturma gurubu ile yatak odam hariç hiç bişeyim yok nişanlım kredi çekti beyaz eşya için onun borcuda bize kalcak. Herşeyden kıstım daha yemek masam bile yok dedim gerek yok kalsın ama evin ufak tefeklerini alalım ütü masası baharatlık ne bilim kirli sepeti kurutmalık banyo takımı ama nişanlım param yok dedi evet olmaya bilir benimde yok onu anlıyorum ama benden önce altına 30 binliralik yatak odası almışlar ve sadece onlara borç olarak yatak odası takımın yarısını ödemek kalmış ama ben ne kadar kısarsam kısayım hoc bisey alamıyorum borç bize kalıyor. Takıları da onlar alacaklar nişanlımda evlendikten sonra eksiklerimizi alırız diyo madem sonra alacaz, sonra evleneydik. Ailemde hep aman tadın kacmasın aman ses çıkarma aman onlar nasıl istiyorsa öyle giyin bile diyen bi aile sizce ben nasıl bi yol izleyeyim nişanlımla konuşayım ama ailesini sanki kotuluyor gibi olmak istemiyorum
Zaten nisan olmadan konuştum dedim çeyiz parası alın bari yada düğünü uzun tarih konuşun ama dinlemediBaban haklı tadın kaçmasın söz nişan olmadan konuşsan daha iyi olurdu maddi konuda nişanlının ailesi sıkıntı yapmıyorsa sadece eşya için evlilik sürecini uzatma bence.
Sizde aile büyükleri sizin destekciniz anladığım kadarıyla ama maalesef bende öyle değil umarım bu durumu yaşamazsınızBaşınıza silah dayayıp gün mu aldirdilar. Bu sene evlenmicez deyin geçin kenara. Ne saçma konu.
Zaten nisan olmadan konuştum dedim çeyiz parası alın bari yada düğünü uzun tarih konuşun ama dinlemedi
Ya bende çok sabırlıyımdır ama sinirlenince gözümde bisey görmez ters konuşmaktan cekiniyorum yanlış anlaşılmaktan korkuyorumNasıl yani her şeyi yapıcaz diyip hiçbir şey almamışlar
Siz bekleyelim ben de para koyayım demişsiniz onlar şimdi yapalım dedilerse tabi ki sözlerini tutmak zorundalar. Zor durumda kalmışsınız
Altın falan vermeyin ayrıca. Ben olsam KV ile açıkça konuşurum eee böyle demiştiniz de şimdi benim evimde eşya yok nasıl olacak derim.
Bence erteleyin 1 yıl. Bu tiplerden size fayda gelmez
Arkadaşlar günaydın yine herkese fikir verip kendine hayrı dokunmayan bir ben ile karşınızdayım. Şimdi nişanlılık sürecim çok zor geçti diyemem hani çok kolay değildi ama ailemin desteksizligi oldu beni yoran. Şimdi ben çalışıyorum iyi de bir maaşım var ama babamın zamanında amcama kredi çekmesi amcamın batması babamı borçlarının altında kalkamaması ve benim babama destek amaclı yüklü bir miktar kredi çekmem kreşin Allahtan 1 sene kaldı ama babamın maaşı da borçlara gidiyor o da 1 seneye toplar bütün borcu bitmesede evin kirası kredisi mutfağı bendeydi 1 2 ay sonra babamlar bi tık daha rahata erecek inşallah kendilerine bakabilirler diye düşünüyorum. Şimdi ben borç harç ödediğim için doğru düzgün ne çeyiz yapabildim ne eşya alabildim. Istemeue geldiklerinde de ise babama düğün tarihini uzatmasini istedim ama babam da annemde evde kalmışım gibi direk verdiler beni söz nişan isteme dua okuma bile aynı gün oldu. Ben nişanlıma maddi olarak sıkıntıda olduğumu hemen evlenmek istemdigimi söylemiştim o da ailesi ile konusunca ailesi bizde adettir kıza çeyiz parası verilir kiź çeyizini alır çeyiz parası veririz demiş babama isteme olmadan önce söyledim babamda istememiş kızın eksikleri alınsın biz sizden para falan istemiyoruz demiş ama inanın borçtur ev giderleridir elimde avcumda o ay kuruş kalmıyo kaç zamandır kıyafet bile alamıyorum hani bu ay kenara 50 lira koyayım desem asla kalmıyo. Neyse isteme sırasında kaynanamlar biz herseyi yapariz destek oluruz borc bırakmayız falan dediler bana kalirsa elbette yapmak zorunda değiller ama yapmayacaklar ise bende ayağımı ona gore uzatırdım yorganıma bu sene olmazdı seneye evlenirdim. Şimdi hiç bisey alamıyor olmak çok koyuyor bana. Üstelik onlarda almıyorlar düğünü onlar yapacak diye gelen takıları onlar biz alalım mı kızım demişlerdi tamam dedim bende ama şu an oturma gurubu ile yatak odam hariç hiç bişeyim yok nişanlım kredi çekti beyaz eşya için onun borcuda bize kalcak. Herşeyden kıstım daha yemek masam bile yok dedim gerek yok kalsın ama evin ufak tefeklerini alalım ütü masası baharatlık ne bilim kirli sepeti kurutmalık banyo takımı ama nişanlım param yok dedi evet olmaya bilir benimde yok onu anlıyorum ama benden önce eltime 30 binliralik yatak odası almışlar ve sadece onlara borç olarak yatak odası takımın yarısını ödemek kalmış ama ben ne kadar kısarsam kısayım hoc bisey alamıyorum borç bize kalıyor. Takıları da onlar alacaklar nişanlımda evlendikten sonra eksiklerimizi alırız diyo madem sonra alacaz, sonra evleneydik. Ailemde hep aman tadın kacmasın aman ses çıkarma aman onlar nasıl istiyorsa öyle giyin bile diyen bi aile sizce ben nasıl bi yol izleyeyim nişanlımla konuşayım ama ailesini sanki kotuluyor gibi olmak istemiyorum çünkü ben hiç bisey yapamamışım hakkım yokmuş gibi geliyor eksiklerimi söylemeye ama susmakta çok koyuyor bana çünkü bana takılan ufak tefek altınları paraları alıp üzerine para koyup araba alacaklarmış şimdi nişanlıma hani bunlar bunlar alınacaktı desem çok mu paragöz mal düşkünü görünürüm o da sende bisey yapmıyorsun der bisey yapmıyor ama istiyor diye düşünür diye çok cekiniyorum sizce nasıl konuşmalıyım
Nişanlım da olsun bitsin kendi ayaklarımızın üzerinde duralım istiyo olduğu kadar diyo ama ailesine hani yapacaktınız demiyoPsikolojin bozulacak sürüncemede kaldıkça, nişanlın destek olacaksa kal ama iyi karar ver hangisi daha az etkileyecekse seni öyle olsun
Ya zoruma giden biz nişanlamadan önce dediler ki bizde bi 20 30 binlira var bununla hallermiyiz tamm dedim kendimi sıktım ama baktım ki bizimki kredi çekmiş bizimki her ay kendi maaşıyla aliyo bide bana takılacak altınları alacaklar o 30 binlira ile toplayıp araba alacaklar ya tabiki kıyıdaki köşedeki paralarını bana vermek zorunda değiller ama söz de vermek zorunda degillerdi şimdi ben altınları onlara verecem diye soz verdim diye geri cayamam daBirincisi altınlarınızı vermeyin
İkincisi altınlarınızı vermeyin
Üçüncüsü altınlarınızı vermeyin
Onlar sizin hakkınız
Parası olmayan oğlunu evlendirmesin
Eşyaya gelince yapılır zamanla dert etmeyin
Ama akıllı olun, sözlerinden döndüklerini hiç bir zaman unutmayın
Nişanlım da olsun bitsin kendi ayaklarımızın üzerinde duralım istiyo olduğu kadar diyo ama ailesine hani yapacaktınız demiyo
Bakın ben gerçekten çok mala eşyaya bakan biri değilim ama eltime eğer 30 binliralık yatak odası almayı bilip benim bütün esyalrim 13 bin lira tutup buna rağmen eksiğim kalıyorsa bu benim zoruma giderAilende hatalı karşı tarafta. Bütün herşeyi zaten siz yapıyorsunuz iki nişanlı.
Damadın ailesi düğün yapıyorlar diye altınlar verilir mi ? Düğünü zaten erkek tarafı yapar. Resmen bedavaya getirmişler...
Sinir oluyorum böyle fırsatçı insanlara..
Evlendikten sonra kafanızı çok duvara vuracaksınız. Her şey şimdiden içinizde kalmış. Düğünü erteleyin derim