Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

Şahsen sırf ev işlerini rahat rahat yapacağım evime vakit ayıracağım diye asla işi bırakmayı düşünmem. Ben her zaman ben eve değil ev bana hizmet etsin kafasındayım. Allah korusun yarın öbür gün eşinle çok büyük bir sorun yaşayıp boşansan ne olacak öyle kolay değil iş bulmak. Çok şükür paramı kazanıyorum kimseye sormadan ne beğenirsem alıyorum. Öğrenciyken bir şey alabilmek için babama günlerce yalvarırdım ya da izin isterdim şunu alabilir miyim diye. Çok şükür elinden geleni yaptı ailem ama kendi ayakların üzerinde durmak bambaşka bir şey. Bir şeyler alıyorum eşime diyorum şunu şunu aldım. Güle güle kullan hayatım diyor. Onun eline baksaydım böyle olacak mıydı tabiki hayır.

Senin durumunun evliliğe alışma süreci olduğunu düşünüyorum yaptığın diyetin de etkisi var. Zamanla düzelecektir. İşini bırakmamanı tavsiye ederim sadece. Zaten eşinle problemleriniz var maddi problemler de girerse işin içine aranız daha da bozulabilir iyi düşün.

Canım akşam eşinin geç gelmediği vakit dışarı çıkıp hava alabilirsiniz biz alışveriş merkezlerinden falan genelde uzağız ama elimizden geldiğince sahile oralara falan gidiyoruz hafta içi olmasa da hafta sonu inan iyi geliyor insana Ben ev hanımı değilim bu arada çalışıyorumİşi bırakmayı sakın düşünme bunun işle alakası yok ki olduğu kadar ayrıca hayatımızdan çok ödün vermemeliyiz iş yapıcaz diye

Sen en güzelini yapıyorsun tatlım. Ben de senin gibi olurum diye düşünüyorum. Eşime de söylüyorum geldiğinde işleri beraber yaparız çabuk biter zaten çalışıyoruz birbirimize böylece daha çok vaktimiz kalır diyorum. O da haklısın öyle yapalım diyor. Annesinden iş yapmaya zaten alışık biri ben de sevgililik dönemimizden beri işleri tek başıma yapmayacağımı bana yardım etmezse eve sürekli gündelikçi alacağımı ve böyle olursa birikim yapamayacağımızı söylüyorum. Önlemimi çok önceden aldım. Şimdi söylemesi kolay aynı eve girin de görün diyenlere de cevabım söyle olacak. Balayından döndükten sonra gayet evi süpürdü sildi sofra kurup kaldırmaya yardım etti çamaşırları yıkayıp kuruttu bile :) Başta nasıl alıştırırsanız öyle gider. Ben ona bunları yap demedim sadece anlaşmamıza uyuyor

Hiçbir zamane ve işleri kalmış diye kendimi üzemem, öyle temizlik manyağı bir insan değilim. Hijyen sağlanıp içinde yaşanacak kadar temiz olması benim için kafi. Bir daha bu yaşlara gelemeyeceğiz. Hayatın da tadını çıkarmak lazım. Kendinizi üzmeyin kimse dört dörtlük değil sizlere de her şeyi süper yapıyorsunuz diye madalya takmayacaklar

ıyıde kızlar ben paramı kazansamda kazandıgım param zaten ortak hesapda bulusuyo ve yok kredı borcu yok ev kırası ona buna gıdıyo ben yıne ıstedıgım bıseyı alamıyorum kı yada bana pahalı gelıyo yada esıme pahalı gelıyo yıne ustume basıma bısı alamıyorum kı yıne esımın elıne bakıyorum yanı

Kendine harçlık bırakmıyor musun? Benim de eşimin de kredisi var ayrıca beyaz eşya taksidi ödüyoruz. Onun dışında kalan parayı harçlık yapıyoruz. Şuan ortak hesap yapacak bir maaş elimizde kalmadığı için borçları bölüştük geriye kalanlar da harçlıklarımız oluyor. Kendi elime kalan paradan da dilediğimi alıyorum. Sen bütün paranı eşine verip sonra da parça parça para mı istiyorsun eşinden?

M maviyelek iş bırakmanın çözüm olduğunu düşünmüyorum ben, nice evli ve çalışan kadınlar var, hatta anneler var. önemli olan düzeni oturtmak ve alışmak bence. ben de çok zorlanıyorum eşim yardım ettiği halde, ama asla işimi bırakmayı düşünmüyorum. daha yeni evlisin dünyanın binbir türlü hali var sakın işini bırakma.

nehirnil111 listene bayıldım canım, ama o listende yazdıklarını ben yapamıyorum işte azıcık daha çeşit bilsem yemek iyi olurdu, ama işte yeni yemek öğrenmek için de vakit gerekiyor, hafta içi 6-6buçukta evde olsam da yeni yemek yapamıyorum hafta sonu ancak yapabilirim onu da eşim istemiyor beraber vakit geçirmek dinlenmek istiyor. o yüzden izin aldım 1 hafta evle uğraşacağım düzene sokmaya çalışacağım her şeyi. önceden yemek yapmayı bilmeyenler için gerçekten zor ilk zamanlar

evet öyle yanı bana bıraz kartımda bırakıyo ondan sonrada parca parca yıne verıyo yol parası falan dıye ama zaten bısey almak ıstesem bı gozden gecırıyoruz almam gerekıyo mu ıhtıyacım var mı cok mu pahalı falan dıye zaten ıstekte kalmıyo oyle olunca en sonunda

O niye sana parça parça para veriyor canım Allah Allah. Çok gıcık oluyorum ben bu duruma. İhtiyacı varsa sen ona ver İpleri erkeklerin eline bu kadar vermemek lazım.

Çok güzel yapması kuzum maşallah sen insanlara bakma onların ki yapmıyor diye kıskançlıktaneşime patatesi ver soğanı getir falan diyorum o kadarını yapıyor bak bir dolaba koyulacak suları dolduruyor sağolsunAma önerdim hiç bir kıyafetini falan ortalığa atmıyor şimdi Allah varEn güzeli beraber yapmak hep yakın temas halinde olmak iş yapacağım diye çok kasmamak
Bizde kredi ödüyoruz kart borcu ödüyoruz canım çıktığında hiç birşey yapamazsın ki borcunuz çok varsa böyle düşünme hayat ortak artık borçlar ödenecek geriye ne kalıyorsa harcanır taksit yapılır neyse odur yani çok uçuk şeylere bakamıyoruz bizde anlayış sabır ve cömert olduktan sonra bu para konularında sıkıntı olmaz

Çoğu insan evlendikten sonra öğreniyor canım hiç çekinme öğrenirsin hepsini ben öncesinden biliyordum ama yeni şeyleri hep ilk defa deniyorum severek yaptıkça nefis oluyor vallahi güven kendine ve silkelen

biz de ortak hesap kullanıyoruz, şöyle ki ben maaşımdan kredi kartımı ödeyip geri kalanını direkt eşime gönderiyorum, o da hesaba koyuyor, kendi maaşını da aynı şekilde kredi kartını ödedikten sonra hesaba koyuyor, ordan tüm ihtiyaçlar alınıyor, tüm masraflar ödeniyor, kimse birinin bir şey almasına karışmıyor ama borçlarımız olduğu için dikkat ediyoruz alacağımz şeylere bu biraz da güven meselesi bence ilk zamanlar ben de çok garipsiyordum bu durumu ama şimdi ortak hesapta ne kadar var hiç bilmiyorum bile tüm ödemeleri eşim hallediyor, hesap da onun üstüne

Kısıtlama yoksa sorun değildir tabiki. Aman ne bileyim ya kendime ihtiyaçlarım için harçlık bırakıp geri kalanını ortak hesaba koymayı kabul ederim ama hiç parasız bırakmam kendimi hele hele hesap soruluyorsa orada dur derim. hesaptan kastım ne bilim işte 20 tl harcamışımdır naptın o 20 tlyi ne aldın ne gerek vardı gibi şeyler.

yanı kısıtlama yok da sonucta alıncak bıseyı ıkı kez dusunuyoruz onu demek ıstedım. ılla ev almamız lazım o zamana kadar calısman lazım dıyıp duruyo esım calıstıgım yerı sevmıyorum zaten calıstıgım yerın goruslerı bana uymuyo bıde ozel olnca ben mesela kapanmak ıstıyorum kapansam ertesı gunu kovulurum yanı şimdi ALES e gırmeyı duusnuorum ama daha test cozmye baslayamadım vaktım olmadı yanı kasımda gırıcem ınsaallah kazanırım.

yok çok şükür hiç öyle şeyler yok, ben 50'den fazla nakit taşımıyorum o da hep durur çantamda ay başlarında yol parası vs hepsini hallediyorum zaten. market alışverişi vs eşimin kredi kartından alınıyor, benim kredi kartımdan birkaç eşya taksidi kaldı bi de ben bişey isteyince ordan alıyorum. hiç ekstreye vs baktığımızı bilmem, herkes sorumluluğunu biliyor problem olmuyor. öyle cimri erkekler de hiç çekilmez yani hele kadın zaten çalışıyorsa ne hadle hesap sorarlar anlamam

Senin durumunda sıkıntı yok zaten şekerim ben de cimri erkekten ve cimriliğinden hesap soran erkekten nefret ederim.

sen almasan şaşardım zaten ben de bugün alacağım daha 3 ay olacak nerdeyse ama geç mi kaldım diye merak ettim
Ahahahah Çok güzel olmuş ama :) Bayramdan önceye yetiştirdiler de gidip alamadım bayram sonrası alabildim Düğün salonun fotolarını hala almadım ama bak :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…