• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

günaydın kızlarrrrrr, artık evi olan bir insan olarak yazıyorum, nihayet istediğimiz gibi bulabildik ve salı günü de evi tuttuk :KK76: bu günlerin gerginliğinden midir nedir bilmiyorum o akşamdan beri kavgalıyız :KK11: çok sıkıldım artık:mad: siz nasıl geçiriyosunuz bugünleri?
Canım hayırlı olsun güle güle oturun:KK60:Düğün arefesi normaldir herkes gergin mükemmel olsun istiyoruz herşeyi aylardır hayalini kuruyoruz bir anda gerçekleştirmeye çalışmak kolay değil :oops:tavsiyem sinirliyken pek konuşmamak sakinleşmeye çalışmak agzımızından çıkan kelimelere dikkat etmek ve kişinin kendini sarsmasıdır yahu ben yıllardır hayalini kuruyorum keyfini çıkartacağıma nelere takılıyorum diye kendine bir tokat atmasıdır :KK70:

Canım hayırlı olsun güle güle oturun:KK60:Düğün arefesi normaldir herkes gergin mükemmel olsun istiyoruz herşeyi aylardır hayalini kuruyoruz bir anda gerçekleştirmeye çalışmak kolay değil :oops:tavsiyem sinirliyken pek konuşmamak sakinleşmeye çalışmak agzımızından çıkan kelimelere dikkat etmek ve kişinin kendini sarsmasıdır yahu ben yıllardır hayalini kuruyorum keyfini çıkartacağıma nelere takılıyorum diye kendine bir tokat atmasıdır :KK70:
Ağzına sağlık :KK9:

Günaydın canım eviniz hayırlı olsun :) Bir bir artıyor evliler sayımız :KK53: Gerginliktendir normaldir takma kafana :) Bugünler geri gelmiyor kavga edip sıkmayın canınızı :) Bak ben adamı bulamıyorum kıymet bilin azcık :rolleyes:

teşekkür ederim :) bugünler geri gelmesin zaten hiç özleyeceğimi sanmıyorum :63:

ooohhh hayırlı olsun canım hersey dilediğiniz gibi olsun güle güle oturun inşallah.büyük rahatlık.bizde zor zamanlar geçirdik daha geçen hafta ama şükür ki durulduk sende takma o yüzden :)

teşekkür ederim :) katil olasım var o derece gerginim, o da beni iyice geriyor, uyuyamıyorum bile kaç gündür...

teşekkür ederim :) evet çok doğru, az bir zaman yapılacak bir sürü şey, tecrübesizlik vs hepsi birleşince ortaya kocaman kavgalar çıkıyor :KK14: sinirliyken susmayı benim öğrenmem lazım gerçekten onu hiiiiç beceremiyorum, nişanlım hep alttan alır normalde, ama sanırım onu da şişirdim :KK3:

Ağzına sağlık :KK9:
Seninde ağzına sağlık kuzum:KK60:
teşekkür ederim :) evet çok doğru, az bir zaman yapılacak bir sürü şey, tecrübesizlik vs hepsi birleşince ortaya kocaman kavgalar çıkıyor :KK14: sinirliyken susmayı benim öğrenmem lazım gerçekten onu hiiiiç beceremiyorum, nişanlım hep alttan alır normalde, ama sanırım onu da şişirdim :KK3:

Yani herkes geçiyor bu yollardan herşey güzel olacak olmasa da aşacağız mantığıyla yaklaşılırsa sorun olmaz sevdiğimiz adamlarla evleniyor sıkıntılar bu kadar germemeli aşk olduktan sonra:KK60:Ee o da can bir yerde yeter der erkekler belirtmez ama onlar çok gerginler büyük sorumluluk biniyor omuzlarına geçindirmek zorundalar bunu düşündükçe hasta oluyorlar resmen sende onu anla bak alttan bile alıyormuş bu erkekler çocuk gibi ya büyümemiş bebek az fedakarlık anlayış düşüyor bizlere de Hoppa

İnsanlar ne sorunlar yaşıyor kızlar. Çok şükür gördüğüm kadarıyla bizim topicteki kızlar eşlerinin aileleri konusunda yakınmıyorlar. Bir de o olsa nişanlılık berbat olurdu. O dönemlerde yaşanan sorunlar insanın içinden çıkmıyor. Şanslıyız, ufak tefek tartışmalar her ilişkide olur.

İnsanlar ne sorunlar yaşıyor kızlar. Çok şükür gördüğüm kadarıyla bizim topicteki kızlar eşlerinin aileleri konusunda yakınmıyorlar. Bir de o olsa nişanlılık berbat olurdu. O dönemlerde yaşanan sorunlar insanın içinden çıkmıyor. Şanslıyız, ufak tefek tartışmalar her ilişkide olur.
ailelerde giriyor işin içine nişanlılıktaki sorunların %70 i bundan kaynaklanıyor zaten.. ama öenmli olan iki kişinin birbirini sevmesi herkese kulaklarını tıkayabilmesi, aksi halde annen yengem teyzen diye giderse iş uzar ve byle gereksiz tartışmalar olur şekil a resim b :)

ailelerde giriyor işin içine nişanlılıktaki sorunların %70 i bundan kaynaklanıyor zaten.. ama öenmli olan iki kişinin birbirini sevmesi herkese kulaklarını tıkayabilmesi, aksi halde annen yengem teyzen diye giderse iş uzar ve byle gereksiz tartışmalar olur şekil a resim b :)
Ben nazara çok inanırım aman bana nazar değmesin :nazar: Biz nişanlımla annen bunu dedi yok baban şunu dedi diye hiç tartışmadık. Para onlardan çıkmayınca karışmıyorlar galiba :KK70:Bir tek oturacağımız eve karışmaya kalktılar onu da nişanlım söyledikleriyle halletti bize kavga edecek durum kalmadı zaten benim karışacağım raddeye gelmedi olay :nazar:

Ben nazara çok inanırım aman bana nazar değmesin :nazar: Biz nişanlımla annen bunu dedi yok baban şunu dedi diye hiç tartışmadık. Para onlardan çıkmayınca karışmıyorlar galiba :KK70:Bir tek oturacağımız eve karışmaya kalktılar onu da nişanlım söyledikleriyle halletti bize kavga edecek durum kalmadı zaten benim karışacağım raddeye gelmedi olay :nazar:
ne yazıkki benim nişanlımın ailesi para onlardan çıkmadığı halde herşeyde bulunmak istiyorlar bende bunu sindiremiyorum .. işte canım.. nazar evet o hep bizimle.. yanii anlamıyorum iyi bişeyimizi anlatmamla kötü bişeyin patlaması an meselesi oluyor anlamıyorum anlattığım kişilerde en yakın dostlarım ailem.. enteresan ..

ne yazıkki benim nişanlımın ailesi para onlardan çıkmadığı halde herşeyde bulunmak istiyorlar bende bunu sindiremiyorum .. işte canım.. nazar evet o hep bizimle.. yanii anlamıyorum iyi bişeyimizi anlatmamla kötü bişeyin patlaması an meselesi oluyor anlamıyorum anlattığım kişilerde en yakın dostlarım ailem.. enteresan ..
bi de nişanlımın annesi doğru gerçek günahını alamam ama ağlıyormuş biz neden senin hiçbişeyinde yanında olamıyoruz diye , nişanlımda annesine üzülüyor hak veriyor onlarıda dahil edelinm diyor.. halbuki biz beyaz eşyayı internetten aldık, koltuğa sadece kendimiz karar verdik, gelinliği diktirmeye karar verdik modelini bile daha tam seçmedik, yatak odası ve mutfak zaten benim istediğim modelden olacaktı onuda yaptırıyoruz yani hazır almıyoruz .. nişanlığımı alırken yanımdaydılar adet yerini bulsun die o da ikide bir dışarı çıkıodu yanii yanımda olduğu bile tam olarak belli değildi komik yanii biz her dışarı çıktığımzda annesini ablasınıda mı yanımıza alıcaz zaten kararsızım her kafadan bi ses çıkınca iyice kaafam karışıo burda ben anlamıyorum ne yapmak gerekir ya sabır çekiyorum benim ailem hiç byle değil tuhaf geliyor bu herşeye dahil olma istekleri ve hiç hoşuma gitmiyor belkide yanlış düşünüyorumdur ://

bi de nişanlımın annesi doğru gerçek günahını alamam ama ağlıyormuş biz neden senin hiçbişeyinde yanında olamıyoruz diye , nişanlımda annesine üzülüyor hak veriyor onlarıda dahil edelinm diyor.. halbuki biz beyaz eşyayı internetten aldık, koltuğa sadece kendimiz karar verdik, gelinliği diktirmeye karar verdik modelini bile daha tam seçmedik, yatak odası ve mutfak zaten benim istediğim modelden olacaktı onuda yaptırıyoruz yani hazır almıyoruz .. nişanlığımı alırken yanımdaydılar adet yerini bulsun die o da ikide bir dışarı çıkıodu yanii yanımda olduğu bile tam olarak belli değildi komik yanii biz her dışarı çıktığımzda annesini ablasınıda mı yanımıza alıcaz zaten kararsızım her kafadan bi ses çıkınca iyice kaafam karışıo burda ben anlamıyorum ne yapmak gerekir ya sabır çekiyorum benim ailem hiç byle değil tuhaf geliyor bu herşeye dahil olma istekleri ve hiç hoşuma gitmiyor belkide yanlış düşünüyorumdur ://
Şimdi şöyle düşünmek lazım onlarda oğullarını evlendiriyorlar yanlarında bulunmak isterler. Yanınızda bulunup onu yapmayın bunu yapın gibi gereksiz müdahalelerde bulunmuyorlarsa yanınızda olmalarında sakınca yok. Mesela ben kayınvalidemi her yere davet ettim. Mobilya seçimimizde de yanımdaydı gelinlik seçimimde de. Bilakis hoşuna gitti. Ama bana ağzını açıp tek kelime etmedi, hep nasıl istersen kızım dedi. Fikrini sorduğumda söyledi. Ben de yapı olarak çok kararsız bir insanım. Yanımda beni onaylayacak biri illaki olmalı :D İyi oldu benim açımdan kendi annem de vardı sorunsuz atlattık. Ama kayınpederim olsaydı kendimi kötü hissedebilirdim. Her şeyi beğenmiyor çünkü :) Halılarımı gördü mesela bu ne halı mı bu şimdi falan dedi :)) Ben de moda bunlar baba deyip güldüm geçtim, o da haa öyle mi dedi :D Kafama takmıyorum, aynı yaşta değiliz zevklerimiz benzer olmak zorunda değil beni anlamasını beklemiyorum, beni kırmadığı sürece sorun yok. Kısacası beklentiyi yüksek tutmadıkça mutlu oluyorsun.

Şimdi şöyle düşünmek lazım onlarda oğullarını evlendiriyorlar yanlarında bulunmak isterler. Yanınızda bulunup onu yapmayın bunu yapın gibi gereksiz müdahalelerde bulunmuyorlarsa yanınızda olmalarında sakınca yok. Mesela ben kayınvalidemi her yere davet ettim. Mobilya seçimimizde de yanımdaydı gelinlik seçimimde de. Bilakis hoşuna gitti. Ama bana ağzını açıp tek kelime etmedi, hep nasıl istersen kızım dedi. Fikrini sorduğumda söyledi. Ben de yapı olarak çok kararsız bir insanım. Yanımda beni onaylayacak biri illaki olmalı :KK70: İyi oldu benim açımdan kendi annem de vardı sorunsuz atlattık. Ama kayınpederim olsaydı kendimi kötü hissedebilirdim. Her şeyi beğenmiyor çünkü :) Halılarımı gördü mesela bu ne halı mı bu şimdi falan dedi :)) Ben de moda bunlar baba deyip güldüm geçtim, o da haa öyle mi dedi :KK70: Kafama takmıyorum, aynı yaşta değiliz zevklerimiz benzer olmak zorunda değil beni anlamasını beklemiyorum, beni kırmadığı sürece sorun yok. Kısacası beklentiyi yüksek tutmadıkça mutlu oluyorsun.
beklenti konusunda doğru dediğine katılıyorum.. diğer açıdan alışkın olmadığım bi durum aileme çok düşkünümdür ama herşeye karışmaları hoşuma gtmez zaten karışmıyorlarda .. ben yanıma aldığımda şöyle bir şey oluyor nişanlığımı alırken olan bi durumdan bahsedeceğim; ben ilk gördüğüm elbiseye vuruldum alalım dedim ben beğendim daha fazla gezmeye gerek yok.. yok gezelim bakalım dediler ablası ve annesi ben sonradan o ilk elbiseyi aldım kafam karışmadı Allahtan ama karışadabilirdi.. Sonuçta vurulmuşum elbiseye çok beğenmişim yaniiii

beklenti konusunda doğru dediğine katılıyorum.. diğer açıdan alışkın olmadığım bi durum aileme çok düşkünümdür ama herşeye karışmaları hoşuma gtmez zaten karışmıyorlarda .. ben yanıma aldığımda şöyle bir şey oluyor nişanlığımı alırken olan bi durumdan bahsedeceğim; ben ilk gördüğüm elbiseye vuruldum alalım dedim ben beğendim daha fazla gezmeye gerek yok.. yok gezelim bakalım dediler ablası ve annesi ben sonradan o ilk elbiseyi aldım kafam karışmadı Allahtan ama karışadabilirdi.. Sonuçta vurulmuşum elbiseye çok beğenmişim yaniiii
Canım başka yerlere bakalım demelerinde kötü bir niyet göremedim ben. Daha güzelini bulursunuz diye öyle demişlerdir. Sence abartmıyor musun? Yine senin istediğin alınmış bak. Benim ailem de hiçbir şeyime karışmaz buarada...

karışma olayını nişanlımın ailesinde pek görmedim, ama benim annem ve ablam çok denedi :) hani onları karışma gibi değil ama öneri gibi düşünmek lazım bence. ben de ilk denediğim nişanlığı istemiştim, ama annem ve ablam pek beğenmemişti, birkaç farklı elbise daha denedim aynı yerde sonra yine ilk beğendiğimi seçtim. bunun üstüne annemle ablam sen zaten karar vermişsin bizi niye çağırdın o zaman diye sitem ettiler :) bence başkalarından fikir almak güzel bir şey görmediğin bir şeyi gösterebilirler sana, biz yoğunluktan dolayı her detaya dikkat edemiyoruz çünkü, ama abartıp hayır onu seçemezsin, bunu seç gibi olursa orda da dur demek lazım. gelmek istiyolarsa gelsinler, fikir de belirtsinler, he de geç kendi bildiğini oku :)

Canım başka yerlere bakalım demelerinde kötü bir niyet göremedim ben. Daha güzelini bulursunuz diye öyle demişlerdir. Sence abartmıyor musun? Yine senin istediğin alınmış bak. Benim ailem de hiçbir şeyime karışmaz buarada...
canım belkide abartıyorumdur ilk yazımda da belirtmiştim yanlış düşünüyorda olabilirim ama bu hissiyatlar içerisindeyim engel olamıyorum hissetmemek için kendime nedendir bilinmez öyle işte doluluktan kaynaklı patlamada yaşamış olabilirimm :)

karışma olayını nişanlımın ailesinde pek görmedim, ama benim annem ve ablam çok denedi :) hani onları karışma gibi değil ama öneri gibi düşünmek lazım bence. ben de ilk denediğim nişanlığı istemiştim, ama annem ve ablam pek beğenmemişti, birkaç farklı elbise daha denedim aynı yerde sonra yine ilk beğendiğimi seçtim. bunun üstüne annemle ablam sen zaten karar vermişsin bizi niye çağırdın o zaman diye sitem ettiler :) bence başkalarından fikir almak güzel bir şey görmediğin bir şeyi gösterebilirler sana, biz yoğunluktan dolayı her detaya dikkat edemiyoruz çünkü, ama abartıp hayır onu seçemezsin, bunu seç gibi olursa orda da dur demek lazım. gelmek istiyolarsa gelsinler, fikir de belirtsinler, he de geç kendi bildiğini oku :)
canım benim sorunum he diyip geçememek takıyorum kafama neden böyle dedi ne demek istedi falan filan..

canım benim sorunum he diyip geçememek takıyorum kafama neden böyle dedi ne demek istedi falan filan..

ben de annemle ablam beğenmedi diye ağlamıştım saatlerce :) ama sonra dedim ya ben beğendim kendimi, tabi onlara da gittim o şişmiş gözlerimle, beğenmeseniz bile ben beğendiğim için ses çıkarmasaydınız falan diye.. sonra onların gönül alma çabaları başladı :) kötü niyet olduğunu sanmıyorum bu dahil olma olaylarında, herkes çocukları sevdikleri için en iyisini ister. zamanla takmamayı öğreniyosun sanırım :) bi süre sonra karışma olayları da biter zaten. açıkçası ben ailemin fikir vermesini istiyorum, çünkü yanlış yapma korkusu çok var, ve okeanoss00 okeanoss00 gibi beni de onaylayacak birine ihtiyacım var, bu konuda da ailem hariç kimseye güvenmiyorum :KK12: nişanlımın ailesi fikir belirttiğinde can kulağıyla dinliyorum ve işime yarayanları alıp, diğerlerini beynimden siliyorum :KK76:

Ben de bu fikirdeyim :)

canım belkide abartıyorumdur ilk yazımda da belirtmiştim yanlış düşünüyorda olabilirim ama bu hissiyatlar içerisindeyim engel olamıyorum hissetmemek için kendime nedendir bilinmez öyle işte doluluktan kaynaklı patlamada yaşamış olabilirimm :)
Canım bunlar hep çevreden duyduklarımız ve gördüklerimiz yüzünden. Önyargıyla yaklaşıyoruz. Çünkü çevredeki eş aileleri hep tü kaka :D İster istemez öyle düşünülüyor. Sana çok büyük bir hataları olmadığı sürece onları da kendi ailen gibi görmeye çalış o zaman söyledikleri ve yaptıkları batmaz sana. İnan ben kötü bir niyet göremedim anlattıklarında.

Back
X