• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

Canım bence kayınvalidene biraz mesafeli dur, iş meraklısı olduğunu hissettirme, Başta o hatayı yapınca "aa bu iş biliyo, hep o yapsın" demeye başlıyorlar. hatta iş bilmediğini hissettir. Kayınvaliden titiz pimpirikliyse özellikle herşeyin en iysini yapmaya çalışma, bile bile kötü yap ki sana iş yaptırma hevesinde olmasın.
Çok titiz canım :) Aslında bilmediğimi biliyor bir kaç kez laf arasında söyledim annem bana hiç iş yaptırmadı diye. Kayınpederim elinden ne zaman yemek yiyeceğiz demişti bir keresinde. Yersin babacım ama önce yemek yapmasını öğrenmem lazım demiştim :D Biliyorlar bilmediğimi de öğrenilir herkes anasının karnından bilerek mi çıktı gibi laflar ediliyor.

Eki Görüntüle 1410139
bak kuzum benimki aynı bunun gibi süslemesinde ufak tefek değişikler var ama pudra rengi kayınvalidemin zevkine göre aldık sonuç bu :KK49:

Aaa çok farklıve güzel bi modelmiş ilk kez gördüm, böyle dalgalı tarzda olanı. yalnız bunları aldık, elde yaptıkta sonrasında ne olacak bunlar onu düşünüyorum.

Aaa çok farklıve güzel bi modelmiş ilk kez gördüm, böyle dalgalı tarzda olanı. yalnız bunları aldık, elde yaptıkta sonrasında ne olacak bunlar onu düşünüyorum.
canım ben banyoda kullanmmayı düşünüyorum birine miss kokulu sabunlarımı birine havlularımı koyucam ama yatak odasında parfümlerini falan koyabilirsin bana çk kullanışlı geldi.

Çok titiz canım :) Aslında bilmediğimi biliyor bir kaç kez laf arasında söyledim annem bana hiç iş yaptırmadı diye. Kayınpederim elinden ne zaman yemek yiyeceğiz demişti bir keresinde. Yersin babacım ama önce yemek yapmasını öğrenmem lazım demiştim :KK70: Biliyorlar bilmediğimi de öğrenilir herkes anasının karnından bilerek mi çıktı gibi laflar ediliyor.

İş öğrenilir tabiki de ama kendini yormadan, eşine güzel yemekçikler yaparak öğrenmek diye bişi var demi. dediğin gibi kayınvalidene de çalıştığını, iş yorgunluğu olduğunu her fırsatta alttan alttan belirt, abartarak söyle ki anlasın, iş yorgunluğuyla yemekti ev temizliğiydi bunlarla uğraşmak kolaymıymış hissettir. @lostbuthopeful'un dediği gibi senin gelin diye değil, kızları olarak aldılar. bişi dediklerinde sende yüzünü düşür, ben yapıyorum valla.
Geçen kayınvalidem gelinliği kiralasak mı kızım dedi, niye dedim masraf olmasın gibi bişi dedi, valla annecim ksura bakma 200-300 lira için gelinlik kiralayamam ben dedim, yüzümü düşürerek, En son kendi kzından dem vurdum, "cemile de gelin olacak ona da kiralık gelinlik mi alırsın" dedim. Haklısın kızım dedi, sustu. İçimden tabi bir sürü şey sayıştırdım. Sanki gelinliğin parasını kendi verecekte, evimize bi çöp kadar katkısı olmayacak bana laf söylüyo. Töbe yaa. :KK70:

Kızlar selammm :KK19:
Of ya bütün muhabbeti kaçıriyorum ben yokken konuşmayın En Büyük KK
okeanoss00 okeanoss00 canım gelin olmak böyle bişey kalkıp yapasin gelio malesef benim öyle derdin yok birlikte yapıyoruz bazen tek yapıyorum ama sağolsun çok iyiler yorgunsam rahatsizsam anlayış gösteriliyor zaten gittiğimde uzan az yorgunsan der annesi eminim seninki de demek istiyordur ama anlayamamış olabilir hoşuna gider herkesin gelini yardım etmesi falan başka biseye hiç karışmadı laf etmedi diyorsun demekki iyi bi insan benim de gorumcem 16 yaşında yardımcı olur ama istemediği de olabilir ben hoş karsiliyorum çünkü okulu var o da yoruluyor dersleri oluyor kardeşim de 19 yaşında ve onu da hiç ezilsin yapsın istemem zaten günü gelecek bizim gibi o da yapacak el mahkum sen kayinvalidenle yapmaya çalış ya da yorgun olduğunu gidince dillendir bol bol anlayamıyor olabilir

aynen canım bana 380 tl gibi bi rakam söylemişlerdi :O bana bukadrı çook fuzuli geliyyo kim ne derse desin.ben aldım ayakkabımı düğünden sonrda kullanabileceğim bişey aldım mutluyummm :21:
iyi yapmışsın canım hayırlı olsun:)))

İş öğrenilir tabiki de ama kendini yormadan, eşine güzel yemekçikler yaparak öğrenmek diye bişi var demi. dediğin gibi kayınvalidene de çalıştığını, iş yorgunluğu olduğunu her fırsatta alttan alttan belirt, abartarak söyle ki anlasın, iş yorgunluğuyla yemekti ev temizliğiydi bunlarla uğraşmak kolaymıymış hissettir. @lostbuthopeful'un dediği gibi senin gelin diye değil, kızları olarak aldılar. bişi dediklerinde sende yüzünü düşür, ben yapıyorum valla.
Geçen kayınvalidem gelinliği kiralasak mı kızım dedi, niye dedim masraf olmasın gibi bişi dedi, valla annecim ksura bakma 200-300 lira için gelinlik kiralayamam ben dedim, yüzümü düşürerek, En son kendi kzından dem vurdum, "cemile de gelin olacak ona da kiralık gelinlik mi alırsın" dedim. Haklısın kızım dedi, sustu. İçimden tabi bir sürü şey sayıştırdım. Sanki gelinliğin parasını kendi verecekte, evimize bi çöp kadar katkısı olmayacak bana laf söylüyo. Töbe yaa. :KK70:
Çok haklısın canım söylediklerinde. Valla bak benimkinin bu iş mevzusu dışında bana hiç lafı sözü olmadı. Mobilyalar için de beraber gittik gelinlik seçimi için de. Hiç karışmadı sadece güzel kızım nasıl istersen kızım dedi. Diğer konuda da dediğiniz gibi yorgunum çok kötüyüm filan diyim ben de :KK70:
Kızlar selammm :KK19:
Of ya bütün muhabbeti kaçıriyorum ben yokken konuşmayın En Büyük KK
okeanoss00 okeanoss00 canım gelin olmak böyle bişey kalkıp yapasin gelio malesef benim öyle derdin yok birlikte yapıyoruz bazen tek yapıyorum ama sağolsun çok iyiler yorgunsam rahatsizsam anlayış gösteriliyor zaten gittiğimde uzan az yorgunsan der annesi eminim seninki de demek istiyordur ama anlayamamış olabilir hoşuna gider herkesin gelini yardım etmesi falan başka biseye hiç karışmadı laf etmedi diyorsun demekki iyi bi insan benim de gorumcem 16 yaşında yardımcı olur ama istemediği de olabilir ben hoş karsiliyorum çünkü okulu var o da yoruluyor dersleri oluyor kardeşim de 19 yaşında ve onu da hiç ezilsin yapsın istemem zaten günü gelecek bizim gibi o da yapacak el mahkum sen kayinvalidenle yapmaya çalış ya da yorgun olduğunu gidince dillendir bol bol anlayamıyor olabilir
Canım ben zaten her şeyi görümcem yapsın demiyorum. Beraber yapalım o da gelsin hem ben daha fazla yorulmayayım hem de çabucak bitsin. O odasına çekilince her şey bana kalıyor. Daha da yoruluyorum onlara gidesim gelmiyor. Bana karşı çok güler yüzlü annesi beni sevdiğini de hissediyorum ama ne bileyim içten içe yapmamı istediğini hissediyorum çünkü o da kenara çekiliyor. Mesela yemekleri kendisi servis edebilir, zaten sofrayı beraber kuruyoruz. Masaya oturup benim koymamı bekliyor. Bilmiyorum dediğiniz gibi yorgun olduğumu belli edeceğim ben de. Onun dışında iyi bir insan güler yüzlü. Hiçbir şeye karışmadı beni üzmedi. Allah razı olsun. Ben de yaparım elime yapışmaz da zorundaymışım hissi beni üzüyor.

canım ben banyoda kullanmmayı düşünüyorum birine miss kokulu sabunlarımı birine havlularımı koyucam ama yatak odasında parfümlerini falan koyabilirsin bana çk kullanışlı geldi.
Buarada aldıklarını çok beğendim fıstık, bindallı da sana çok yakışmış :)

canım aslında gelinliğimi bende kiralıycam satın almayı düşünmüyorum maddiyattan dğl sonra nerde saklıycam vala ben bulursam bindallıyıda kiralıycam :)) sonra bi daha giymyemyceğime göre nerde saklıycammm fazlalık gbi gelir bna hatıra dersende zaten fololarım çekilecek bna göre gerek yokkkk:KK37::KK37:

İş öğrenilir tabiki de ama kendini yormadan, eşine güzel yemekçikler yaparak öğrenmek diye bişi var demi. dediğin gibi kayınvalidene de çalıştığını, iş yorgunluğu olduğunu her fırsatta alttan alttan belirt, abartarak söyle ki anlasın, iş yorgunluğuyla yemekti ev temizliğiydi bunlarla uğraşmak kolaymıymış hissettir. @lostbuthopeful'un dediği gibi senin gelin diye değil, kızları olarak aldılar. bişi dediklerinde sende yüzünü düşür, ben yapıyorum valla. hiçbişeye gelmedi sadece nişanlımla biz
canım benim kayınvaldem saolsun hiçbişeyime karışmadı müdahale etmedi kirala falan diyorda gelinliği zaten kötü niyetli olduğundan dğl bilkiyorumm bu arada eşyaydı evdi hiçbişeye gitmedik kimseyle herşeyi nişanlımla birlikte seçtik ev alırken bile nişanlım kimseye müdale ettrmedi gelinlikte öyle olacak :KK36::KK36:bu ara ben yemek konusunda inanılmaz becekriksizdim ben yapıyorsam herkes yapar şu 3 5 ayda öğrendim biçokşeyi:KK22::KK45::KK45:

Çok haklısın canım söylediklerinde. Valla bak benimkinin bu iş mevzusu dışında bana hiç lafı sözü olmadı. Mobilyalar için de beraber gittik gelinlik seçimi için de. Hiç karışmadı sadece güzel kızım nasıl istersen kızım dedi. Diğer konuda da dediğiniz gibi yorgunum çok kötüyüm filan diyim ben de :KK70:

Canım ben zaten her şeyi görümcem yapsın demiyorum. Beraber yapalım o da gelsin hem ben daha fazla yorulmayayım hem de çabucak bitsin. O odasına çekilince her şey bana kalıyor. Daha da yoruluyorum onlara gidesim gelmiyor. Bana karşı çok güler yüzlü annesi beni sevdiğini de hissediyorum ama ne bileyim içten içe yapmamı istediğini hissediyorum çünkü o da kenara çekiliyor. Mesela yemekleri kendisi servis edebilir, zaten sofrayı beraber kuruyoruz. Masaya oturup benim koymamı bekliyor. Bilmiyorum dediğiniz gibi yorgun olduğumu belli edeceğim ben de. Onun dışında iyi bir insan güler yüzlü. Hiçbir şeye karışmadı beni üzmedi. Allah razı olsun. Ben de yaparım elime yapışmaz da zorundaymışım hissi beni üzüyor.
ayyy tatlımmm bu kötü ama bu kadarda olmazzz iş konusunda ben çok hassasım yani böyle beklentiler içinde oladuklarını hissetsem çok sinirlerimmm sevmem böyle şeyleriii:KK34::KK34:

Bitanem, benim 4 elti 1 görümcem var, 3'ü benden önce gelin gelmiş biride benden sonra gelin gelecek. Hepsi de maşallah kayınvalidemin işini pek görüyo, eminim ki benden de bekliyordur ama daha nişanlıyım diye vede şehir dışında olduğum için bişey söylemiyor. iki kere evlerine gittim ikisinde de bana bişi yaptırmadı, arada çay koydum, yemek masasını sildim o kadr. bende senin gibiyim kendi evimde hiçbişi yapmadığım için biraz zor gelecek ama eşim de annesinin kafasından olduğu için maalesef istemeye istemeye yapıcam. ama diğerleri çalışmıyo o yüzden ayrıcalığım olduğunu düşünüyorum. Sende çalışıyorsun ilk gelinde olsan sonda olsan çalışmak gerçekten ev hanımlığının yanında çok zor oluyo çnkü ikisini bir arada götürmeye çalışıyorsun. Çok sık gitmemeye gayret et ve iş yorgunu olduğunu her fırsatta belirt bence. Eşinin tutumu da önemli tabi.
evet canım ben nişanlıma başta söylemiştim annem kıyamazdı bna hiç iş yaptırmaya dye kusura bakma:KK20: amam oyle aman amn bişiyler beklemsin kimse benden dedim ben aynı şehirde olmamıza rağmen genel anlamdada görüşürüz ama oyle işe hiç koyulamam nişanlım çayıydı falan sofra kalkarsa hepbirlikte üç yıldır nişanlıyım bide ıkı defa bulaşık yıkadım oyle bi samımıyette kurmam zaten annemde söylerdi hiçbişe bilmediğimi zaten dediğim gbi yeni yeni öğrenyrm :21::21:

canım aslında gelinliğimi bende kiralıycam satın almayı düşünmüyorum maddiyattan dğl sonra nerde saklıycam vala ben bulursam bindallıyıda kiralıycam :)) sonra bi daha giymyemyceğime göre nerde saklıycammm fazlalık gbi gelir bna hatıra dersende zaten fololarım çekilecek bna göre gerek yokkkk:KK37::KK37:

canım benim kayınvaldem saolsun hiçbişeyime karışmadı müdahale etmedi kirala falan diyorda gelinliği zaten kötü niyetli olduğundan dğl bilkiyorumm bu arada eşyaydı evdi hiçbişeye gitmedik kimseyle herşeyi nişanlımla birlikte seçtik ev alırken bile nişanlım kimseye müdale ettrmedi gelinlikte öyle olacak :KK36::KK36:bu ara ben yemek konusunda inanılmaz becekriksizdim ben yapıyorsam herkes yapar şu 3 5 ayda öğrendim biçokşeyi:KK22::KK45::KK45:

Tercih meselesi tabiki de canım, ama benim için o gelinliğin ayrı bir önemi var, 3 ablamda gelinliğini saklıyo hepsi yer kaplıyo diyolar ama şikayetçi değiller, bende şikayetçi olmam. O gelinliği her gördüğümde anılarım canlaır, arada giyinirim evde gezinirim, :KK48:
Bizde sizin gibi aileleri karıştırmıyoruz, kafamıza göre alıyoruz daha iyi bence. evlilik bu müdaha ettirmemek lazım zaten. evlendikten sonra da müdahale etmeye çalışıyorlar.Gerçi ben çeyiz alışverişime ailemi müdahale ettiriyorum. Ablamlar hangisi iyidir, kullanışlıdır bilirler. onların yönlendirmeleriyle alıyorum.

Bende bindallıyı da kiralamak istiyorum gerçi bizde bindallı adeti erkek tarfından varsa oluyor. Yani erkek tarafı bindallı giymemi isterse giyiliyomuş, annem dedi

sizlerde öyle adetler var mı sadece bizde mi var ??

Tercih meselesi tabiki de canım, ama benim için o gelinliğin ayrı bir önemi var, 3 ablamda gelinliğini saklıyo hepsi yer kaplıyo diyolar ama şikayetçi değiller, bende şikayetçi olmam. O gelinliği her gördüğümde anılarım canlaır, arada giyinirim evde gezinirim, :KK48:
Bizde sizin gibi aileleri karıştırmıyoruz, kafamıza göre alıyoruz daha iyi bence. evlilik bu müdaha ettirmemek lazım zaten. evlendikten sonra da müdahale etmeye çalışıyorlar.Gerçi ben çeyiz alışverişime ailemi müdahale ettiriyorum. Ablamlar hangisi iyidir, kullanışlıdır bilirler. onların yönlendirmeleriyle alıyorum.

Bende bindallıyı da kiralamak istiyorum gerçi bizde bindallı adeti erkek tarfından varsa oluyor. Yani erkek tarafı bindallı giymemi isterse giyiliyomuş, annem dedi

uzum bizde bindallısız olmuyo kına yakılırken muhkkak giymen gerekiyo.tabi bölgeden bölgeye değişiyordur ama bence giyinmen lazım onunda farklı bi heyecanı var :)

bizde adetten değilde isteyen gelin giyiyor istemeyen giymiyor kendi çeyizime ablalarımı götürcem yanımda tatlım mutfak eşyalarını toplu alcam çünkü çok iyi anlıyorlar evet canım müdahale ettirmemek en iyisi burda damat beyin tavrı önemli oluyor tabikii

Aaaayyy bende orda yaptırmak istiyorum ama uzakta olduğumuz için risk almakta istemiyorum. sanırım adresimize iki kalip gönderiyorlarmış, hangisi ayağımıza uyuyorsa onun üzerinden sipariş veriyormuşuz, bide gelinlik provasından 2 ay öncesinden sipariş verilmeli diyolar. biraz abartmıyolar mı ??

Bana siparişten 3-4 gün sonra 2 tane deneme ürünü geldi ayak kalıbınıza en uygunu bu şekilde buluyorsun. Onayladıktan sonra üretim sürecine alıyorlar o 1 ay civarı sürüyormuş sanırım. Maksimum olarak veriyorlar 2 ayı yoksa hepsi o kadar sürmüyordur. Bazen diğer müşterilerdeki deneme ürünlerini bekledikleri için deneme ürünü göndermekte gecikebiliyorlarmış. Bakalım şu an üretiliyordur herhalde elime almadan birşey diyemeyeceğim :)

Back