• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

Ben gerçekten annemin evinde hiç iş yapmadım. Yemek yapmasını bilmiyorum, evin neresi hangi temizlik malzemesiyle temizlenir bilmiyorum gerçekten bilmiyorum ama evleniyorum :KK70: Zoruma gidiyor. Off o yüzden hiç gidesim gelmiyor onlara nişanlanalı 6 ayı geçti 5 kez filan gitmişimdir en fazla o da :)
canım ben biliyorum ama becerikli bi kız diilim yanii bunu herkes bilir yapsam elimden gelir ama pratiğim yok :) en iyisi çok gtmemek yanii yoksa beklerler sanırım hoşlarına gidiyorr gelin iş yapıo filan diye ama bizim gibilere de ağır gelio annene yapmamışsın gt kaynana ya yap bana ağır gelio yanii he evlennce ne olur yapar myım yapmaz mıyım bilmiorum zaman göstericek tek dileğim inşallah yapmak zorunda kalmam :((

aynen canım bana 380 tl gibi bi rakam söylemişlerdi :O bana bukadrı çook fuzuli geliyyo kim ne derse desin.ben aldım ayakkabımı düğünden sonrda kullanabileceğim bişey aldım mutluyummm :21:

aynen canım bende öyle sonrasında kullanacağım bir şey istiyorum ama bi o kadarda şık ve rahat olsun. yada rahat edemezsem dolgulu ayakkabı alıcam artık

Benim görümce de 17 yaşında mayısta 18 olacak :) Nişanlıma az çıtlattım. O gideceğim gün; annen yemek yapmasın boşver dışarıda yiyelim dedim. Neden aşkım ya para mı harcayalım şimdi dedi. Ben de dedim ki; ben sabah 6 dan beri ayaktayım 12 saati geçti çok yoruldum, ayakta duracak dermanım kalmadı bir de onları yıka topla daha da yorulacağım çok kötüyüm bugün dedim :))) Ondan sonra sen gitme kal yanımda otur demeye başladı mesela az durumu çaktırdım. Bana yaptırıyorlar onlar yapmıyorlar demedim de çok yoruluyorumdan girdim :))) Bu durum en son oldu ondan sonra daha gitmedim zaten nişanlım Bodrum'a döndü. Bakalım bir dahaki gelişinde yine sen yapma diyecek mi :))

taktiğin güzel, erkeklerin bunlara uyanmaması ayrı bir güzel :KK76:senin şanssızlığın görümcenin küçük olması olmuş, ama zaman içinde herkes yerini öğrenecektir hiç dert etme. ayrıca senin kayınvaliden öyle demiyorum kesinlikle ama burada okuduklarımdan yola çıkıyorum kızı olan bir annenin gelinine kötü davranmasını hiç anlayamıyorum :KK20:

Yok canım diktirme olmayacağı için rahatım hazır olacak sadece bir kaç işlem görmesi gerekecek o kadar büyük ihtimal baktığımda 1 hafta içinde halledeceğim ama ne zaman bakacağız işte :KK53:Martta nasipse işleri elimize almaya başlıyoruz bizim Haziran o yüzden 2 buçuk aya hem evi hem eşyaların geri kalan kısmını yerleştirmeyi damatlığı gelinliği kına detaylarını elbisesini falan halletmeyi planlıyoruz çeyiz serme ve yerleştirmeyi saymayayım artık :KK17::KK70:

Canımm ama yinede sen benden şanslısın öyle düşün :) hazır gelinliği bir ayda bile halledebilirsin, haziran olduğu için daha vaktin var en azından.

vallahi öyle canım tutamıyorum zamanıı :KK61:
Canım tutmamak gerek zaten ağla içinde açılır hem ağlayıp hem gideceğiz kolay değil ne yapalım bir aile kurmak için sevdiceklerimizle olmak için:KK42:
Canımm ama yinede sen benden şanslısın öyle düşün :) hazır gelinliği bir ayda bile halledebilirsin, haziran olduğu için daha vaktin var en azından.
Diktireceksin tabi ki Mart gibi başlamanız gerek canım ki rahat yetişsin inşallah halledilir canını sıkma:KK37:

Aynen öyle canım tam uyumalık hatta film izleyip kahve içmelik :KK12:

bide güzel konusu sonsuz aşk olan sürükleyici bi romannn ooh bütün gün kalkma yerinden ama bende isyerindeyim :KK51:

oofff ne güzel olurdu, battaniye altında elinde laptopunla sıcak çayında yanında film izlemek. Kimse (Annen) "kalk kız işler güçler bizi bekliyo" demeyecek aahhh ahhh. ama nerde :))

oofff ne güzel olurdu, battaniye altında elinde laptopunla sıcak çayında yanında film izlemek. Kimse (Annen) "kalk kız işler güçler bizi bekliyo" demeyecek aahhh ahhh. ama nerde :))

Güzel bir kahvaltı masası ve çayımızı da unutmayalım bu saatte kahvaltı nereden aklıma geldiyse :rolleyes:

kızlar ben korkuyorum siz ne güzel şafak sayıyosunuz bendeyse sonradan dank eden bi evlilik korkusu oluştu ailemden ayrılacağım için felaket duygular içindeyim resmen günler geçmesin istiyorum aranızda benim gibi olan var mı sanırım bi tek ben yaşıyorum bu duyguları ://

Bende senin gibiyim canım, özellikle başka bir memlekete gideceğim için herşey için değer mi diye çok düşünüyorum. üniversitede Ailemden ayrıydım ama bu başka bir duygu sanki bir daha gelemeyecekmissin gibi, o ev artık senin değil de annenin evi gibi :(

Bende senin gibiyim canım, özellikle başka bir memlekete gideceğim için herşey için değer mi diye çok düşünüyorum. üniversitede Ailemden ayrıydım ama bu başka bir duygu sanki bir daha gelemeyecekmissin gibi, o ev artık senin değil de annenin evi gibi :KK43:
öyle canım düşündükçe herşey dahada zorlaşıyor :(

taktiğin güzel, erkeklerin bunlara uyanmaması ayrı bir güzel :KK76:senin şanssızlığın görümcenin küçük olması olmuş, ama zaman içinde herkes yerini öğrenecektir hiç dert etme. ayrıca senin kayınvaliden öyle demiyorum kesinlikle ama burada okuduklarımdan yola çıkıyorum kızı olan bir annenin gelinine kötü davranmasını hiç anlayamıyorum :KK20:
Büyüğü de var da o şuan İngiltere'de. Onunla o tarz şeylerin içine daha girmedik bizim düğünümüzde dönecek ondan sonra onun tutumlarını da göreceğim :) Kayınvalidem başka konularda iyidir, bana hiç kötü sözü olmadı, hiçbir aldığıma karışmadı laf söylemedi. Kötü bir nişanlılık geçirmiyorum esasen. Onu seviyorum beni sevdiğine de inanıyorum. Kızım diyor arayıp soruyor fikir danışıyor. Başkalarının kayınvalidelerine göre öpüp başa konulası kayınvalidem var yani...

Büyüğü de var da o şuan İngiltere'de. Onunla o tarz şeylerin içine daha girmedik bizim düğünümüzde dönecek ondan sonra onun tutumlarını da göreceğim :) Kayınvalidem başka konularda iyidir, bana hiç kötü sözü olmadı, hiçbir aldığıma karışmadı laf söylemedi. Kötü bir nişanlılık geçirmiyorum esasen. Onu seviyorum beni sevdiğine de inanıyorum. Kızım diyor arayıp soruyor fikir danışıyor. Başkalarının kayınvalidelerine göre öpüp başa konulası kayınvalidem var yani...

Allah bozmasın canım maşallah, oğlunu görmek isteyen kayınvalide geliniyle iyi geçinecek bu devirde :p

Kızlar ya az önce bir konu okudum da kafama takıldı. Kayıınvalidenizin evinde iş yapıyor musunuz? Ne bileyim yemek servisi, çay servisi, bulaşıkları yıkamak gibi. Ben tek gelinim. Zaten nişanlandıktan sonra evlerine girip çıkmaya başladım. Ama bunları benden bekliyorlar sanırım. Yaparım yapmasına sıkıntı yok da sofraya oturuyorlar hepsi birlikte ben kalkıp yemek koyuyorum. Neyse yemek yeniyor, ufak görümcem pırrr odasına kaçmış toplayıp yıkamak bana kalıyor. Abartıyor muyum acaba yoksa olması gereken mi bu?
Kendi annem bana hiç iş yaptırmadı aman okusun diye şimdi elin evinde yapmak da biraz zor geliyor bana sanırım. Zaten çalışıyoruz, sırf iş yaptıracaklar diye onlara gidesim gelmiyor. Sizce abartıyor muyum?

Bitanem, benim 4 elti 1 görümcem var, 3'ü benden önce gelin gelmiş biride benden sonra gelin gelecek. Hepsi de maşallah kayınvalidemin işini pek görüyo, eminim ki benden de bekliyordur ama daha nişanlıyım diye vede şehir dışında olduğum için bişey söylemiyor. iki kere evlerine gittim ikisinde de bana bişi yaptırmadı, arada çay koydum, yemek masasını sildim o kadr. bende senin gibiyim kendi evimde hiçbişi yapmadığım için biraz zor gelecek ama eşim de annesinin kafasından olduğu için maalesef istemeye istemeye yapıcam. ama diğerleri çalışmıyo o yüzden ayrıcalığım olduğunu düşünüyorum. Sende çalışıyorsun ilk gelinde olsan sonda olsan çalışmak gerçekten ev hanımlığının yanında çok zor oluyo çnkü ikisini bir arada götürmeye çalışıyorsun. Çok sık gitmemeye gayret et ve iş yorgunu olduğunu her fırsatta belirt bence. Eşinin tutumu da önemli tabi.

İyi araştırmak lazım canım dediğin gibi, artık olmadı el emeği olsun diye kendim hazırlayabilirim, ektekine benzer tabi bu kadar abartılı olmayan bişi yapmak istiyorum bakalım becerebilirsem yapıcam :)) bu arada linkleri özelden attım canım
Adsız.webp
bak kuzum benimki aynı bunun gibi süslemesinde ufak tefek değişikler var ama pudra rengi kayınvalidemin zevkine göre aldık sonuç bu :KK49:

İşte sen otur filan deseler ben yine yardım ederim ama bana sen otur diyen yok. Sanki benim görevimmiş gibi hissetiriliyor lafla değil ama tavırla. Ben de en son küçük görümcemin yanına gidip "canım annen çok yoruluyor gel yardım edelim de işler çabuk bitsin" dedim :KK70: Mecbur kaldı gelmeye. Ama ondan sonra başka bir şey de yine odasına gitti :) İşten geldim bir gün onlara gitmem gerekti. Yemek yedik yine ben nasıl yorgunum ama gözlerim küçücük kalmış artık bulaşıkları toparlıyorum. Nişanlım geldi hadi gel sigara içelim filan dedi ben de dur şunlar bitsin dedim. Nişanlım kolumdan tutup çekince kayınvalidem bana bırak az kaldı zaten dedi mesela nişanlım gelene kadar öyle bir şey dememişti. Kendi kızlarına hiç iş yaptırmadığını söylerdi eskiden. Evet yaptırmıyormuş görmüş oldum ama benden yapmamı bekliyor bence :/

Canım bence kayınvalidene biraz mesafeli dur, iş meraklısı olduğunu hissettirme, Başta o hatayı yapınca "aa bu iş biliyo, hep o yapsın" demeye başlıyorlar. hatta iş bilmediğini hissettir. Kayınvaliden titiz pimpirikliyse özellikle herşeyin en iysini yapmaya çalışma, bile bile kötü yap ki sana iş yaptırma hevesinde olmasın.

Back