Evliler bakabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu söylediğiniz bana pek gerçekleşebilecek bir şey gelmedi, tabi aile yapınızı bilemem. Tamam siz oynamayı sevmiyorsunuz ama ya gelen misafirler? Zaten düğüne gelen kitle genelde sizin değil annen babanız için geliyor, onların da yaş ortalaması belli. Kös kös oturup müzik caz mi dinleyecekler? Gelen kitle buna uygun mu asıl sorulması gereken soru bu.

Bir arkadaşım kır düğünü yaptı Şilede aynen sizin gibi ben oynamayı sevmem diyerek müzik listesini kendisi hazırladı. Çalan en hareketli şarkı MFÖ-Ali Desidero o kadar söyleyeyim siz anlayın. Kerelerce insanlar müzik ekibinin yanına gitti. Düğünün yarısında yanımdaki insanlarla sallana sallana sohbet ettim. Düğün değil arkadaşlarımla akşam yemeğine gelmiştim sanki. Sonra gelin pes etti sanırım Ankara’nın bağları çalmaya başladı, insanların piste koşuşunu görmeliydiniz 😂

ay bi sey sorucam kp davulu getirince sen ne yaptin :KK70:

benim sevgilimin sulalesinde de biraz var bu, babasi degil ama amcalari falan bu potansiyelde. benim dugunume davul gelse herhalde dugun kalabaligi hic dagilmadan bir de sevgilimin cenazesini kaldiririz shsksjsksjskshsj hic sakin kalamam ya babamla birbirimize teselli veririz

biraz karışık

yukarıda da yazdım düğün aslında aynı mekanın farklı bir köşesinde kokteyl idi

zaten mekan düğünün yerini ve konseptini değiştirmişti biz yeterince şaşkındık

ama baktık herkes pek bi memnun takılıyor

nikah dans vs

çok zaman geçti tam hatırlayamadım ama davul zurna geldi

kim ayarlamış bilemedim ki

benim elitist iş arkadaşlarım halaya kalktı

zaten mekan da dar, böyle uzun ince bir ortam bir iki halay oldu bitti ben de girmiş bile olabilirim hatırlamıyorum valla

hatta erkek tarafından çok kız tarafı kalktı halaya galiba iş arkadaşlarım çoktu, ailem başka şehirde diye iş arkadaşlarım kalabalık gelmişti

zaten gittiler bir süre sonra da o davul galiba ev önüne tutulmuş, hiç sormadım sonra da oldu bitti

kp evinin önünde çaldırmış, otobüs ile toplanıp gelmişti misafirler mekana zaten onun davul zurmasıymış bunlar da

adamlar birden çalarak geldiler mekana :)))

bu arada sırım ne biliyor musun beyaz şarapppp

kırmızı dikkat çeker gelin alkolik derler yahut üstüme dökülürse leke olur diye beyaz şarap içtim :)))

yani beyaz olması sadece konsepte uysun diye .)))

pandemi öncesinde yakın arkadaşım nikah sonrası kalamışta şık bir balık restoranında fasıl ayarlamıştı.
gayet keyifliydi.
oynayacak yer de olmadığından kimse kimseyi zorlayamadı.
nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama bu tip bir organizasyon yapabilirsiniz belki.

Benimkisi özel bir salonda nikahtı.
Biz nikaha çıkmadan evvel fotoğraflarımızla slayt gösterisi yapıldı.
Sonra nikah merasimi.
Sonra dans ettik bizim seçtiğimiz bir parça ile.
Danstan sonra bir salona ilerledik konuklar da peşimizden...
Kokteyl masaları ve mini ikramlıklar olan bir salon.
Biz de orda bir yerde durduk. Bize takı taktılar 😄
Takı takılırken millet birbiri ile sohbette idi, kimisi takı sırasında, kimisi kamera çekimlerine bizim hakkımızda iyi dileklerde bulunuyor, kimisi bizim için hazırlanan anı defterine iyi dileklerini yazıyordu.
O salonda da mini ekranlarda bizim fotoğraflarımız dönüyordu.
Ufak detaylar ama ben sevdim.
Böyle böyle 2 2 buçuk saat doldu.
Bence yeterli idi.
Çünkü ben de düğünleri sevmem.
Ama kına gecem oldu. Aynen öyle göbek atmalı 😄
Ama nikahım güzeldi. Hala pişman değilim 10 yıllık evliyim.
Basit belki ama ben memnun kaldım.
Bir nikah daha ne kadar uzardı ki zaten.
Evet ben de hiç sevmem düğünleri gayet güzel yapmışsınız tebrik ederim bundan sonra da hep mutlu olun inşallah ☺️☺️

ama bu yorumu şimdi gördüm

bizim ailelerde öyle bir potansiyel yoktu ama kp yine de oğlan babası olarak davul zurna ayarlamış

sonuçta siz oynamak zorunda değilsiniz ki

onlar oynayabilir

bir de mekanı iyi tembihlemek gerekebilir

iki üç kişi sıkıldık sizde oyun havası yok mu diye giderse yahut gelinin veya damadın anne babası giderse koyuverirler müziği

bizim mekan benim müşterimdi sadece gözüne bakarak müziği kapattırabiliyordum

benim ailem şehir dışından gelmişti, karışmadılar, onlar önceden ne konuşuldu biz bilmeyiz, ne dendi ise o havasında idilerdi, kv kp bu tarz oraya müdahale edecek nitelikte değildi bu nedenle oynama modu açılmadı

zaten misafirler de sohbete dalınca kimsede ayy oynasak modu açılmadı

lakin en büyük sorun herkes 2 içecek diye düşünmüş istememiş, oysa sınırsızdı ve zaten kokteyl diye anlaştığımız için ortada olacaktı hepsi ama masaya servis olunca az içilmiş, adamlar kara geçti
İşte ben kendi ailemi ikna ederim de karşı tarafın ailesi nasıl düşünüyor tam daha bilmiyorum çünkü aramızda öyle ciddi ciddi Hazırlık konuşması yapılmadı zaten nişanlı bile değilim henüz Akrabalar umrumda değil ama tabii ki eş olacak kişinin ailesi önemli düşüncesi

Bir fikrim var ama söylemicem, bekarım, evde kaldım, ötekileştirildim, alınganım :63: :KK70: :KK70:
Ya asla amacım öyle değil sadece onlar daha deneyimlidir diye düşünmüştüm lütfen söyleyin sizde çok üzülürüm ♥️ Aslında başlığı değiştirmeye çalıştım ama olmadı

işte düğünü gelin damata bırakmıyorlar

ne biçim düğün o

gittik aç kaldık

gittik bir göbek bile atamadık vs vs konuşan çok olacak bri çevre varsa biraz farklılaşabilir konsept

bir de bir yerin yerlisi iseniz de oraya uymak gerekir

yani ben Bursa da evlendim ama benim ailem de eşimin ailesi de buralı değil

eşimin ailesi Bursa da oturuyor ama akraba vs yok, memur işte

bu nedenle daha kolay idare edebildik

İstanbul da eşimin kuzeninin düğününe lüks bir yerde yemekli düğündü ama bol bol da oynadı oynayanlar, kitle uygundu buna

yine görümcemin kuru pastalı içecekli açık hava düğününün tek amacı insanlar oynasın da "düğün yapıldı" desinler idi

yani gelin damat için değil de o mahalle komşuları için yapıldı düğün

bu nedenle şimdiden çok fazla öyle mi böyle mi demeyin

o zaman gelince en uygun şekilde halledin gitsin

şimdiden mutluluklar
Evet haklısınız benim için akrabalar önemli değil ama eş adayının ailesi ve kendi ailem önemli artık ortak bir karara varılır sanırım teşeklür ederim yorumunuz için :)

Yani düğünler gelin ve damat göre ayarlanıyor başa dans müziği 2 3 tane oyun havası geri kalan sizin sevdikleriniz ne oldu herkesin gönlü olmuş oldu :KK66:
Haklısınız aslında ama işte o oyun havası çaldığında gelin damat olarak biz de kenarda dikilecek miyiz mesela o da bir tuhaf karşılanır gibi geliyor daha çok da hani bunlar oynamayı bilmiyor falan diye söylentilere yol açacak o yüzden hiç olmasını istemiyorum ☹️

Ben de oynamayı sevmiyorum. Ailelerin zoruyla oynadık 😄 Aklıma birkaç şey geliyor.

Eşinizle vals dersi alabiliriniz. İkiniz dans edersiniz. Sesi güzel olan bir arkadaşınız varsa o birkaç şarkı söyleyebilir. Alkış falan derken zaman geçer. Bizim arkadaşlarımızın müzik grubu vardı mesela çaldılar.
muhteşem bu fikre bayıldım çok teşekkür ederim ❤️

Bu söylediğiniz bana pek gerçekleşebilecek bir şey gelmedi, tabi aile yapınızı bilemem. Tamam siz oynamayı sevmiyorsunuz ama ya gelen misafirler? Zaten düğüne gelen kitle genelde sizin değil annen babanız için geliyor, onların da yaş ortalaması belli. Kös kös oturup müzik caz mi dinleyecekler? Gelen kitle buna uygun mu asıl sorulması gereken soru bu.

Bir arkadaşım kır düğünü yaptı Şilede aynen sizin gibi ben oynamayı sevmem diyerek müzik listesini kendisi hazırladı. Çalan en hareketli şarkı MFÖ-Ali Desidero o kadar söyleyeyim siz anlayın. Kerelerce insanlar müzik ekibinin yanına gitti. Düğünün yarısında yanımdaki insanlarla sallana sallana sohbet ettim. Düğün değil arkadaşlarımla akşam yemeğine gelmiştim sanki. Sonra gelin pes etti sanırım Ankara’nın bağları çalmaya başladı, insanların piste koşuşunu görmeliydiniz 😂
Hayırlısı artık elden geldiğince gerçekleştirmeye çalışırız imkan dahilinde olmayana da yapacak bir şey yok 😀

Kokteyl tarzı yapın klasik müzikler çalar bir siz ilk dans yaparsiniz.. geriye kalan zamanda yeme içme canlı müzik eşliğinde devam eder ama ben tercih etmem, bana sıkıcı gelmiştir hep o tarz merasimler:)

Haklısınız aslında ama işte o oyun havası çaldığında gelin damat olarak biz de kenarda dikilecek miyiz mesela o da bir tuhaf karşılanır gibi geliyor daha çok da hani bunlar oynamayı bilmiyor falan diye söylentilere yol açacak o yüzden hiç olmasını istemiyorum ☹️

her konseptte gelin damatın masası olur

oturursunuz siz

hatta böyle yakın birine tembih ederseniz gelir sizinle konuşur vs meşgul eder

ama ben oynamayı sevmem ama görümcemin düğününde oynadım

annem şok olmuştu hayatta senş böyle oynarken görmedim ayağında topuklu ayakkabı ile nasıl oynadın öyle diye

görev bilinci ile oynamıştım

gelini markajladım, gerektiğinde kamufle ettim, etrafında eteğine basanları vs savuşturdum

ama o düğünün konsepti yukarıda da yazdım sadece oynama idi

amaç insanlar oynasın, düğün oldu desindi

siz konuşursunuz, istemezseniz oyun havası olmaz tabii

Düğünler de gözler damat ve gelinde oluyo o kalabalığın içinde kolunu 2 havaya kaldırıp dönsen tamam zatrn 😂 2 döner 2 el çırparsın pistte ne oldu oynadı :) geri kalan müzikler senn istediğin tarzda olur saati de az tuttun mu tamam zaten takı pasta derken geçiyor zaman

Ya asla amacım öyle değil sadece onlar daha deneyimlidir diye düşünmüştüm lütfen söyleyin sizde çok üzülürüm ♥️ Aslında başlığı değiştirmeye çalıştım ama olmadı
Yok kız işin dalgasındayım, bir eksiğim yok benim, keyfim yerinde şükür. :KK66:

Kardeşim tam sizin tarif ettiğiniz tarz bir düğün yaptı. Açık hava, yemekli, klasik müzikler ve oynamasız. Ama bizim bir kaybımız vardı o dönem, o yüzden hiç sivrintilik yapan olmadı.

Güzel bir yemek menüsü olursa, ordövr, ana yemek, tatlısı, dondurması derken gayet keyifli zaman geçiyor. Klasik müzikte dans edenler de oluyor, masadakilerle sohbet vs kimse sıkılmadı bence. Daha da aksiyon olsun derseniz, akşam düğünü olursa, slayt gösterisi vs hazırlarsınız.. bir süre de öyle geçer.

Olay kontrolden çıkar ille de iki halay atalım diyen olursa da sıkmayın canınızı..bir kaç saat her türlü geçiyor, önemli olan eşinizle bir ömür mutlu olun inşallah.

Kendimi orada misafir olarak hayal ediyorum. Yedim içtim takımı taktım çıkarım yani ne kadar uzatabilirsiniz ki 🤷‍♀️ nikah kadar kısa olmaz belki yemek oldugu ıcın ama oynamalı bir dügün kadarda süreyi uzatamazsınız 🤷‍♀️
Normal nikahtada nikah sonrası takı töreni oluyor zaten. Sizinkinde ayrıca müzik eşliginde yemek olur oda olsa olsa yarım saat uzatır süreyi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X