• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli insanların çoğu neden mutsuz?

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.251
1.616
63
Arkadaşlar evli insanların çoğunluğu neden mutsuz ? Evliliği hepimiz güzel hayal ediyorduk tabi ki hayatta sorunlar da olabilir ama genel olarak baktığımda Türkiye’de erkekler çok sorunlu geliyor bana. Anne bağımlılığı , aldatma , çalışmama , cimrilik , kıskançlık , şiddet vs vs pek çok evlilik bu yüzden bitiyor ya da bitme aşamasında. Kadınlar hep zorluğu üstlenen taraf. Buna rağmen de kıymetimiz bilinmiyor. Zaten evliliğin nasıl riskli olduğunu bilse kimse evlenmez galiba kadere yazıldıysa basiret bağlanıyor ve bir anda kendimizi bu olayların içinde buluveriyoruz. Sorum şu sizce ülkemizde evli insanlar neden çok mutsuz ve sorunlarla boğuşuyor? Boşanmalar inanılmaz artmış. Herkes patır patır boşanıyor :( çok kötü ve üzücü. İnsanlar bu kadar kötü mü yaa devir gerçekten bu kadar kötü mü? Ben de boşanıyorum az kaldı. Anne bağımlılığı ve ekonomik şiddet yüzünden tek bir gün yüzüm gülmedi.

Cunku evlilik en bastan sorunlu basliyor, türlü türlü adetler, gelenekler...

O sure icerisinde cok fazla yipraniyorlar, geri donulmesi mümkün olmayan olaylar yasiyorlar hem ciftler hem aileler...

Boyle baslayan bir olayin sorunsuz ilerlemesi mümkün değil zaten...

Ondan sonraa senin anandi benim anamdi, onlar oyle yapti bunlar boyle yapti diye diye ilerliyor bu evlenme süreci.

Daha evlenmeden bin tane sorunla karsilasiyorlar zaten..

Bitmek bilmeyen istekler, beklentiler..
Her seyin en iyisi, en guzelini hemen olmasini istemek...

Evlilige milyarlarca borcla girmek...
Ve sonrasinda tabiki huzur mümkün olmuyor...

Benim hikayem de çok ilginçtir , borçsuz başladık evliliğe hatta çok paramız altınımız vardı bu sefer de rahat battı eşime herşeyime el koymaya kalktı. Bütün özgürlüğümü elimden almaya kalktı. Üstüne annesinin bana saldırmasına müsade etti, beni benimsemedi eşi olarak görmedi ailem de ailem ailem de ailem diye diye artık boşanıyoruz. Sürenin dolmasını bekliyorum ben hiç evli kalamadım böyle olduğu için çünkü annesi ile birlikte bana psikolojik olarak çok eziyet ettiler. Artı akrabaları dedikodu çıkardı yuvamızı kuramadan yıkmayı başardılar , hep dua ediyorum buna bile isteye sebep olanlar da görsün bu acıyı tatsın.

Benim hikayem de çok ilginçtir , borçsuz başladık evliliğe hatta çok paramız altınımız vardı bu sefer de rahat battı eşime herşeyime el koymaya kalktı. Bütün özgürlüğümü elimden almaya kalktı. Üstüne annesinin bana saldırmasına müsade etti, beni benimsemedi eşi olarak görmedi ailem de ailem ailem de ailem diye diye artık boşanıyoruz. Sürenin dolmasını bekliyorum ben hiç evli kalamadım böyle olduğu için çünkü annesi ile birlikte bana psikolojik olarak çok eziyet ettiler. Artı akrabaları dedikodu çıkardı yuvamızı kuramadan yıkmayı başardılar , hep dua ediyorum buna bile isteye sebep olanlar da görsün bu acıyı tatsın.
Çekişmeli dava açabilirsiniz, sonra anlaşmaya yanaşırsa anlaşmalı boşanırsınız.

Kiyamam sana..
Hic uzulme bile, bu sahislardan kurtulduğuna sevin.

Sana deger veren gercek bir centilmen cok uzakta olamaz😍

Çocuğun var mi?

Kiyamam sana..
Hic uzulme bile, bu sahislardan kurtulduğuna sevin.

Sana deger veren gercek bir centilmen cok uzakta olamaz😍

Çocuğun var mi?
Çocuğum yok , cocuk yapacak kadar muhabbetimiz olmadı ki , evlendiğimiz ilk günden bir başladı assssssla düzelmedi. Hakaretler , kavgalar , zorla yaptırımlar saçma sapandı herşey. 4 tekeri patlak arabayla yola çıkmışız. Önceki konumu okursanız anlarsınız asıl sorunu.

Eşimi çok sevdiğim halde bazen evlilik çok gereksiz geliyor bir çok sorunda birlikte geliyor evlilikle beraber cünkü neyse ki ben mutluyum ama gene de zor birsey evlilik
İnsanlar sevgiye değer vermiyor günümüzde. Yaşıtlarım hep sıkıntı yaşıyor. Ama aşılabilir şeyler ki yürüyor evlilikleri , benim başıma gelenler bana çok tuhaf geliyor hatırlarsınız bahsetmiştim ya ekonomik şiddet olayımı.

Azıcık elleri ekmek tutunca para görünce çerkeklerin poposu kalkıyor alttlarina bir araba krediyle de bir ev sahibi olunca ne oldum delisi oluyorlar başka kadınlara yöneliyorlar ve kırk yasindan sonra azgın tekelige başlıyorlar boşanmayla mutlu son ...
Çok haklısınız memur maaşı bile azdırmaya yetiyor erkekleri, ne oldum delisi oluyorlar sonradan görme olunca hırslarından ne yapacaklarını şaşırıyorlar kendi aralarında araba yarıştırıyorlar ama sonunda karılarından oluyorlar. Huzurum olsun eşimle aram iyi olsun diyeni çok az ama ilginç şekilde onların durumu günden güne iyi oluyor. Ben aldatılmadım ama fedakar olan kadınların bir yerden sonra iyi niyetinin suistimal edildiğini çok okudum burdan.

Arkadaşlar evli insanların çoğunluğu neden mutsuz ? Evliliği hepimiz güzel hayal ediyorduk tabi ki hayatta sorunlar da olabilir ama genel olarak baktığımda Türkiye’de erkekler çok sorunlu geliyor bana. Anne bağımlılığı , aldatma , çalışmama , cimrilik , kıskançlık , şiddet vs vs pek çok evlilik bu yüzden bitiyor ya da bitme aşamasında. Kadınlar hep zorluğu üstlenen taraf. Buna rağmen de kıymetimiz bilinmiyor. Zaten evliliğin nasıl riskli olduğunu bilse kimse evlenmez galiba kadere yazıldıysa basiret bağlanıyor ve bir anda kendimizi bu olayların içinde buluveriyoruz. Sorum şu sizce ülkemizde evli insanlar neden çok mutsuz ve sorunlarla boğuşuyor? Boşanmalar inanılmaz artmış. Herkes patır patır boşanıyor :KK43: çok kötü ve üzücü. İnsanlar bu kadar kötü mü yaa devir gerçekten bu kadar kötü mü? Ben de boşanıyorum az kaldı. Anne bağımlılığı ve ekonomik şiddet yüzünden tek bir gün yüzüm gülmedi.
Valla ben kendimin aksine hep mutlu evlilikler ve çiftler görüyorum bu yüzden kendimi çok suclamistim veya insanlar öyle aksettiriyir

Arkadaşlar evli insanların çoğunluğu neden mutsuz ? Evliliği hepimiz güzel hayal ediyorduk tabi ki hayatta sorunlar da olabilir ama genel olarak baktığımda Türkiye’de erkekler çok sorunlu geliyor bana. Anne bağımlılığı , aldatma , çalışmama , cimrilik , kıskançlık , şiddet vs vs pek çok evlilik bu yüzden bitiyor ya da bitme aşamasında. Kadınlar hep zorluğu üstlenen taraf. Buna rağmen de kıymetimiz bilinmiyor. Zaten evliliğin nasıl riskli olduğunu bilse kimse evlenmez galiba kadere yazıldıysa basiret bağlanıyor ve bir anda kendimizi bu olayların içinde buluveriyoruz. Sorum şu sizce ülkemizde evli insanlar neden çok mutsuz ve sorunlarla boğuşuyor? Boşanmalar inanılmaz artmış. Herkes patır patır boşanıyor :KK43: çok kötü ve üzücü. İnsanlar bu kadar kötü mü yaa devir gerçekten bu kadar kötü mü? Ben de boşanıyorum az kaldı. Anne bağımlılığı ve ekonomik şiddet yüzünden tek bir gün yüzüm gülmedi.
Maddi manevi sorunlu yetişiyor gençlerimiz, asla sorumluluk verilmeden büyüyen bir nesilden çokta bişey beklememek lazım, eskiden 18 yaşındaki bir genç şimdinin 35 yaşındaki adamına bin basardı, şuan olgunluk yok maddiyat durumu da kötü çoğu kişinin , e haliyle evlilikler yürümüyor, sorun bu çocukları büyüten anne babalarda, anneler özellikle yeni nesli mahvetti ..

Sanki bekarlar çok mu mutlu?
Bekarken hayatlarını yaşayamayan , mutlu olmayı başaramayan insanlar her şeyi evlenince yapacağını düşünüyor. Misal, benim yakın arkadaşım cekyatta yatıyordu, Uni bitip ise girince yatak odası takımı almak istedi. Kendi parasıyla alacak olmasına rağmen ailesi izin vermedi, "zaten evlenirsin,boşa masraf yapma" dedi. Ya da atanan genç kızlara şey denir,ben çok kere tanık oldum. 'spotcudan al eşyaları,zaten evlenince en güzelini alırsın' . Tatile gitmek istersin, ailen der 'evlenince kocanla gezersin,ben seni oraya gondermem'.
Evli arkadaşlarınla çıkarsın, evliler daha otururken senin erkenden eve gitmen gerekir,ailen laf eder diye . Sevgiliyle tatile gitmek zaten hayal...
E, genç kızlar da sanıyor ki evleneyim Rio karnavali gibi hayatim olacak. Kendim dekore ettiğim evim olacak, eşimle dostumla sabahlara kadar okey oynayacağız, kocamla doya doya tatiller yapacağız...
Ama işte kazın ayağı öyle olmadığı için , bekarligin devamı bir evlilik hayatı ve mutsuzluk yeni evli genç kadınları bekliyor . O yüzden benim çıkarımim insan bekarken mutluysa, tatmin edici bir hayatı varsa evlendiginde de bir benzeri devam eder. Ama bekarken de zaten hayatı yolunda gitmiyorsa, bu halde evlendiyse evliliğinde de aradığini bulamaz. Çünkü nikahta keramet yoktur. Mutluluk cooook başka bir sey

Hepsi mutsuz değil aslında ama mutsuz olanlarda hatayı nerede arasan var. İyi tanımadan evlenme, görmezden gelme, düzelir diye düşünme, sürekli alttan alma, aile bağlarındaki lüzumsuz güçlülük, kültürel değerler. Hangi birini sayalım ki

Maddi manevi sorunlu yetişiyor gençlerimiz, asla sorumluluk verilmeden büyüyen bir nesilden çokta bişey beklememek lazım, eskiden 18 yaşındaki bir genç şimdinin 35 yaşındaki adamına bin basardı, şuan olgunluk yok maddiyat durumu da kötü çoğu kişinin , e haliyle evlilikler yürümüyor, sorun bu çocukları büyüten anne babalarda, anneler özellikle yeni nesli mahvetti ..
O kadar haklısınız ki , benim de kayınvalidem eşimi küçük dağları sen yarattın dercesine kibirli yetiştirmiş. Severken bile aslan oğlum paşa oğlum diye seviyor, her gün mesaj atardı bütün mesajları üstünlük içeren yazılarla dolu olurdu. Eşim de bir çayı bile ayağına bekleyen birisi vermediğin zaman sen beni sevmiyorsun senden aile olmaz senden eş olmaz evliliği taşıyamıyacaktın da benle niye evlendin diyordu daha bikaç haftalık evli iken bile. Biz de aynı yaş grubundanız ama her işimizi kendimiz gördük kimseden bişey beklemedik kimsenin malına mülküne göz koymadık ama bazı kişiler hep alma hiç vermeme peşinde. Böyle yetiştirilmiş çünkü hep bana hep bana. Ben bu kadar bencilliği anlayamıyorum bile bir insan utanmaz mı başkasını sömürüp durmaya. Ya da normal bir insanın kendini bu kadar üstün görmesini anlamıyorum. Ah oğlan anneleri bizim başımızı yakıyorlar böyle yapa yapa. Halbuki evladı veren Allah emanet veriyor annelere. Nedir bu ilahlaştırma nedir bu kendi evladı mutlu olsun diye başkalarının evlatlarını harcamak….

Malesef gelenek görenek adı altında sorunlu başlayınca da sorunlu devam ediyor. Yok bana 3 bilezik taktınız 5 takacaktınız, vay efendim senin ailen beni aramadı vs vs ile başlayınca böyle de devam ediyor. Tabi bazı aileler kızlarını prenses , oğullarını da şehzade gibi yetiştirince durum daha da karışık hale geliyor. Bir de ülkenin ekonomik durumu da ortada , bunlar eklenince evlilikler cok yürümüyor.

Back