Slm kizlar sonunda temizligim bitti bende kizimi uyuttum simdi basliyorum ben onceden biraz matematikle turkceye bakmistim tekrar bastan alacagim Allah hepimizin yardimcisi olsun
Aynen canım ben de sorunun o kısmına takıldım.Böyle bir soru sınavda çıksa kimse anlamaz,soru iptal olur bence.Çok anlamsız sorulmuş.Dünden beri bizde bu soruyu anlamaya çalışıyorduk:)))tebrikler
ama soru bencede net değildi,tuhaf bır cumle kurmus
Teşekkürler canım :) Çok faydalı bir yazıİşte KPSS de Yüksek Puan Almanızı Sağlayacak Taktikler
Tarih (Suat CANBAY)
KPSS adaylarının en fazla zorlandığı derslerden olan tarih dersinden KPSS de 30 soru çıkıyor. Tarih dersine az da olsa her gün çalışılması gerekiyor.KPSS kursuna giden adayların derste konuyu görmeden ön hazırlık yaparak gelmeleri gerekiyor.Kursta anlatılan konu kurs sonrası mutlaka tekrar edilmeli , işlenilen konularla ilgili testler dikkatlice çözülmeli, bir konu tamamen bitirilmeden diğer konuya geçilmemeli, her ayın sonunda işlenilen konuların aylık tekrarı yapılmalı ve tarih dersi birden fazla kaynaktan çalışılmalı.
Matematik (Emin EREN)
KPSS de matematikten 30 soru geliyor. Soruların çoğunu biraz alt yapısı olan adaylar rahatlıkla cevaplayabilirler. Alt yapısı olan adaylarında daha önceden çıkmış KPSS sorularını incelemeleri ve konularla ilgili KPSS ayarında bir soru bankası bitirmeleri yararlı olacaktır. Aksi takdirde alt yapısı iyi olan adaylar bile sınavda zaman sorunu yaşayabilirler. KPSS de önemli olan verilen süre içinde soruları çözebilmek. Alt yapısı zayıf olan adaylara her KPSS matematik kitabı hitap etmeyebilir. Bu konuda uzman bir Öğretmenden tavsiye alabilir. Matematiği zayıf olan adaylar öncelikle matematik yapabileceklerine inanmalılar ve bildikleri konulardan başlayarak, bol bol soru çözerek çerçeveyi genişletmeye çalışmalıdırlar. Özellikle alt yapısı zayıf olan adayların matematiğe düzenli bir şekilde zaman ayırmaları , çözemedikleri soruları çözdürmeleri matematik alt yapılarının sürekli güçlenmesini sağlayacaktır.
Coğrafya (Şefik KARATAŞ)
Coğrafyadan toplam 18 soru çıkmaktadır. Sorular Türkiye Coğrafyasından gelmektedir, özellikle ekonomik coğrafya ağırlıklıdır. Coğrafya sorularını çözmek için bilginin yanında coğrafi bir kültüre sahip olmak gerekir. Bu nedenle konuları baştan sona okumak bir coğrafya kültür alt yapısı oluşturmak gerekir. Sorular geniş kapsamlıdır, birçok konuyu bir arada yorumlamak gerekir. Konular neden sonuç ilişkisi dikkate alınarak çalışılmalı , geçmiş yıllardaki sorular incelenerek, günlük düzenli zaman ayrılarak, bol bol test çözere KPSS ye hazırlanılmalıdır.
Vatandaşlık (Asım YİĞİT)
KPSS de vatandaşlıktan 12 soru geliyor. Bu sorulardan 2 yada 3 tanesi o yıla ait güncel konulardan diğer 9 soru ise 1982 anayasası ve temel hukuk kavramlarından geliyor. Adaylar çalışmasını yıla yaymalılar ,en az bir vatandaşlık kitabını sorularıyla birlikte çözmeliler, son 3 ayda güncel konuları tekrar gözden geçirmeliler , çıkmış soruları incelemeliler ve bol bol soru çözerek KPSS ye kadar olan süreyi değerlendirmeliler.
Türkçe (Halil EMİNSOY)
Çoğu anlam bilgisinden toplam 30 soru geliyor. KPSS de Türkçede başarılı olmak isteyen aday olabildiğince sözcük anlamı , cümle anlamı ve paragrafla ilgili sorular çözmelidir.Ancak şu da unutulmamalıdır ki 2011 KPSS ye bakıldığında dilbilgisi sorularında artışın olması nedeniyle dilbilgisi konusunda genel bir bilgiye sahip olunmalıdır. 2012 KPSS ye hazırlanırken dilbilgisiyle de ilgili sorular mutlaka çözülmeli .
Ya ada eben bu duruma alismaliyin...az az saatte bin kez kizimin aglamasindan ara vereek calissmak....degismicdk cunku bu durum alisayim ve oyle calisayim bilmiyorum belki alcisi ve disleri cikinca huyu degisir insallahta degisir yoksa durum vahim...ama tabi ben elimden heleni yapixam yinedenapayim naska carem yokki
Kizlarrr iyu geclerr nasilsiniz...ben daha yeni baslayacagim derse malesef kziimdan oturu gundz hic calisamiyorum durmuyor mahvediyor beni ev isi yemek felan drlen aksam oluyo...im geliyoda allahtan ona pasliyorum...simdi oturucam derse iki uc saat calisabilsem bari...pek verim alamiyorum hep cok yorgun bi durumda derse oturuyorum...kahvede ise yaramiyo yaaa bide emzirdigimden cok icemiyorum...bi oneriniz varmi kizlar bi durum icin. Acaba sabah 5te felanmi kalksam napsam ki ama benm kz tam o saatten sonra uyuyo o saate kadar yarim saatte bi miyik miyik vizildaniyo hep off offf boyle ilerleyemiyorum hic yaa canm skliyo bwynimde durdu vitamin fwlan mi alsam napsam ben yaaa
Ya ada eben bu duruma alismaliyin...az az saatte bin kez kizimin aglamasindan ara vereek calissmak....degismicdk cunku bu durum alisayim ve oyle calisayim bilmiyorum belki alcisi ve disleri cikinca huyu degisir insallahta degisir yoksa durum vahim...ama tabi ben elimden heleni yapixam yinedenapayim naska carem yokki
Oncelikle cevabin icin tesekkur ederim arkadasimmm...Ayy yaa kusura bakmayin evet hizli yazmaya calisiyorum. Hep telefonun klavyesi de dokunmatik ya ondan yanlis yaziyorum kusra bakmayin tekrardan ...kizim durmiyo hala uyumadi su satte. Ginduzde uyumuyoe maleesef t patlasin uyursa yarim saat hadi bi saat o da iyi gunundeyse yani.... Su an bile esime emanet ettim ama oda basedemiyo. Uykusu var uyuyamiyor agridan dolayi ilavta verdem kar etmiyo iyice bunaldi artik agliyo malesef....karanfil cayi nasil oluyo canim ihlamura karanfil atsak olur mu ki bide ka tane atiyosun bi bardaga sonra dokunmasinGunduz uykularinda calismayi dene cnm bide bende vitamin aliyorum ve karanfilli cay içiyorum iyi oluyoo halsizlige birebir...
Bide cok hizli mi yaziyorsun cnm cok karisik senin yazilarin genelde :/
Yaa bal damlamis resmen agizindan allah razi olsun cevabin icin...haklsin aslinda srtrs bas dusman...ama nedense bazen cok kotu hissediyorum kendimi cok gucsuz buluyorum ruhen bedenen....inanirmisin her gece mideme kramplar giriyo skntidan....wsime birakiyorum drrs calisim doye bi saat yaaa bi saat calistortmiyo agliyo susmuyo esim beni cagiriyo ya da karni acikiyo ya da kaka yapiyovs vs....napalim evladsizda olmuyo sukrolsunnrabbime...dedigin gibi arkadasim en iyisi elimden geleni yapip allaha tevekkul etmek ...tekrardan saolasin canimm allahim hepimizn yili u bahtini acain insallah...Bu kadar stres yapma canım.Belki senin şuanda sana azmış gibi gelen çalışmaların çok iyi netler getirecek sana(inşallah),nerden biliyorsun?Peşin hükümlü olma,az olsa da her bir çalışmayı kendi kârın olarak gör canım.Hiçbir zaman azımsamaVe rahat olmak o kadar o kadarrr önemli ki...Sana anlatamam.2012 deki sınavı ben o yüzden kaybettim.Stres yapmaktan matemetiğin 10 sorusuna bakmaya vaktim kalmamıştı.Sana bu nacizane tavsiyemdir; bizim yapmamız gereken şeyler:iyi şeylere odaklanıp,elimizden geleni yapmak ve sonra Allah'a tevekkül etmek, o kadar canım
Tatlim unutmusum vitamin olarak ne aliyosun bide kilo felan yapiyo mu kiGunduz uykularinda calismayi dene cnm bide bende vitamin aliyorum ve karanfilli cay içiyorum iyi oluyoo halsizlige birebir...
Bide cok hizli mi yaziyorsun cnm cok karisik senin yazilarin genelde :/
Amin Allah hepimizden razı olsun,rica ederim canımm..Burda hepimiz belli bir amaç için toplandık.Birbirimize sınava kadar ve hatta sınavdan sonra atanma aşamalarına kadar da destek olacağız inşallah.Korkma,gün içinde 1 saat çalışmış olsan da endişe yapma ya kazanamazsam diye. Allah biliyor Allah görüyor,o bize yardım edecek bu sıkıntılarımızın hepsini giderecek inşallah,çok şükür yalnız değiliz rabbimiz var :) Hepimiz sanma ki kolay aşamalardan geçiyoruz.Hepimizin ayrı ayrı dertleri var.Ama biz burda onca şeye rağmen tek bir şeye odaklandık.O yüzden sende artık endişe yapmadan odaklan canım ders çalışmaya oldu mu?Hadi iyi çalışmalar canımYaa bal damlamis resmen agizindan allah razi olsun cevabin icin...haklsin aslinda srtrs bas dusman...ama nedense bazen cok kotu hissediyorum kendimi cok gucsuz buluyorum ruhen bedenen....inanirmisin her gece mideme kramplar giriyo skntidan....wsime birakiyorum drrs calisim doye bi saat yaaa bi saat calistortmiyo agliyo susmuyo esim beni cagiriyo ya da karni acikiyo ya da kaka yapiyovs vs....napalim evladsizda olmuyo sukrolsunnrabbime...dedigin gibi arkadasim en iyisi elimden geleni yapip allaha tevekkul etmek ...tekrardan saolasin canimm allahim hepimizn yili u bahtini acain insallah...
Canim bebegin nekadarlik bilmiyorum ama benim kizim da 18 aylik galiba senin daha kucuk ama anlattiklarini aynen yasiyorum cok zor ders calismak oyun oynamiyo cizgi film hicbirsey yok sadece benimle vakit gecirmek istiyo aksama kadar oluyorum su anda da uyutmaya calisiyorum insallah ondan sonra bakacagim biraz Allah yardimcimiz olsun ama rahat olmamiz gerek cunku onlar bize muhtac hem es hem anne olarak guclu olmaliyizYaa bal damlamis resmen agizindan allah razi olsun cevabin icin...haklsin aslinda srtrs bas dusman...ama nedense bazen cok kotu hissediyorum kendimi cok gucsuz buluyorum ruhen bedenen....inanirmisin her gece mideme kramplar giriyo skntidan....wsime birakiyorum drrs calisim doye bi saat yaaa bi saat calistortmiyo agliyo susmuyo esim beni cagiriyo ya da karni acikiyo ya da kaka yapiyovs vs....napalim evladsizda olmuyo sukrolsunnrabbime...dedigin gibi arkadasim en iyisi elimden geleni yapip allaha tevekkul etmek ...tekrardan saolasin canimm allahim hepimizn yili u bahtini acain insallah...
Oncelikle cevabin icin tesekkur ederim arkadasimmm...Ayy yaa kusura bakmayin evet hizli yazmaya calisiyorum. Hep telefonun klavyesi de dokunmatik ya ondan yanlis yaziyorum kusra bakmayin tekrardan ...kizim durmiyo hala uyumadi su satte. Ginduzde uyumuyoe maleesef t patlasin uyursa yarim saat hadi bi saat o da iyi gunundeyse yani.... Su an bile esime emanet ettim ama oda basedemiyo. Uykusu var uyuyamiyor agridan dolayi ilavta verdem kar etmiyo iyice bunaldi artik agliyo malesef....karanfil cayi nasil oluyo canim ihlamura karanfil atsak olur mu ki bide ka tane atiyosun bi bardaga sonra dokunmasin
Tatlim unutmusum vitamin olarak ne aliyosun bide kilo felan yapiyo mu ki
İşte KPSS de Yüksek Puan Almanızı Sağlayacak Taktikler
Tarih (Suat CANBAY)
KPSS adaylarının en fazla zorlandığı derslerden olan tarih dersinden KPSS de 30 soru çıkıyor. Tarih dersine az da olsa her gün çalışılması gerekiyor.KPSS kursuna giden adayların derste konuyu görmeden ön hazırlık yaparak gelmeleri gerekiyor.Kursta anlatılan konu kurs sonrası mutlaka tekrar edilmeli , işlenilen konularla ilgili testler dikkatlice çözülmeli, bir konu tamamen bitirilmeden diğer konuya geçilmemeli, her ayın sonunda işlenilen konuların aylık tekrarı yapılmalı ve tarih dersi birden fazla kaynaktan çalışılmalı.
Matematik (Emin EREN)
KPSS de matematikten 30 soru geliyor. Soruların çoğunu biraz alt yapısı olan adaylar rahatlıkla cevaplayabilirler. Alt yapısı olan adaylarında daha önceden çıkmış KPSS sorularını incelemeleri ve konularla ilgili KPSS ayarında bir soru bankası bitirmeleri yararlı olacaktır. Aksi takdirde alt yapısı iyi olan adaylar bile sınavda zaman sorunu yaşayabilirler. KPSS de önemli olan verilen süre içinde soruları çözebilmek. Alt yapısı zayıf olan adaylara her KPSS matematik kitabı hitap etmeyebilir. Bu konuda uzman bir Öğretmenden tavsiye alabilir. Matematiği zayıf olan adaylar öncelikle matematik yapabileceklerine inanmalılar ve bildikleri konulardan başlayarak, bol bol soru çözerek çerçeveyi genişletmeye çalışmalıdırlar. Özellikle alt yapısı zayıf olan adayların matematiğe düzenli bir şekilde zaman ayırmaları , çözemedikleri soruları çözdürmeleri matematik alt yapılarının sürekli güçlenmesini sağlayacaktır.
Coğrafya (Şefik KARATAŞ)
Coğrafyadan toplam 18 soru çıkmaktadır. Sorular Türkiye Coğrafyasından gelmektedir, özellikle ekonomik coğrafya ağırlıklıdır. Coğrafya sorularını çözmek için bilginin yanında coğrafi bir kültüre sahip olmak gerekir. Bu nedenle konuları baştan sona okumak bir coğrafya kültür alt yapısı oluşturmak gerekir. Sorular geniş kapsamlıdır, birçok konuyu bir arada yorumlamak gerekir. Konular neden sonuç ilişkisi dikkate alınarak çalışılmalı , geçmiş yıllardaki sorular incelenerek, günlük düzenli zaman ayrılarak, bol bol test çözere KPSS ye hazırlanılmalıdır.
Vatandaşlık (Asım YİĞİT)
KPSS de vatandaşlıktan 12 soru geliyor. Bu sorulardan 2 yada 3 tanesi o yıla ait güncel konulardan diğer 9 soru ise 1982 anayasası ve temel hukuk kavramlarından geliyor. Adaylar çalışmasını yıla yaymalılar ,en az bir vatandaşlık kitabını sorularıyla birlikte çözmeliler, son 3 ayda güncel konuları tekrar gözden geçirmeliler , çıkmış soruları incelemeliler ve bol bol soru çözerek KPSS ye kadar olan süreyi değerlendirmeliler.
Türkçe (Halil EMİNSOY)
Çoğu anlam bilgisinden toplam 30 soru geliyor. KPSS de Türkçede başarılı olmak isteyen aday olabildiğince sözcük anlamı , cümle anlamı ve paragrafla ilgili sorular çözmelidir.Ancak şu da unutulmamalıdır ki 2011 KPSS ye bakıldığında dilbilgisi sorularında artışın olması nedeniyle dilbilgisi konusunda genel bir bilgiye sahip olunmalıdır. 2012 KPSS ye hazırlanırken dilbilgisiyle de ilgili sorular mutlaka çözülmeli .
Türkçeden 100 soru çözebildim bugün sadece babam ameliyat oldu evde de misafirler var fırsatım olmadı.
Canım yine süper bir paylaşım Teşekkürler
Geçmiş olsun canım Allah şifa versin...
Ben hala tarihin tozlu sayfalarindayim :)
Kültür ve medeniyet gerçekten çok sıkıcı şeyler böö geldi
Teşekkürler canım tarih benim de çok yavaş ilerliyor not almaktan bir hal oldum