Evli,Çocuklu 2016 KPSS çalışması

merhaba arkadaslaar

evli ve cocuksuzum.edebiyat mezunuyum...gk-gy-egitim-alan derslerinden sorumluyum..yazdiklarinizi gorunce motive oluyorum.oldukca aktif bi baslik burasi..umarim araniza kabul edersinizz

Hosgeldin cnm
Bizim sartimiz gunluk 100 soru Cogunlukla bizde 100 tamamlayamasakta ertesi gun telafi etmeye calisiyoruz :)
Hatta ben yapamayinca rahatsiz olmaya basladim ki sanirim dogru yoldayiz..

Hangi konulara baktin vs bildir A adi_sevda ya o zaman kendini daha sorumlu hissedeceksin
Bol sorulu gunler

Günaydın arkadaşlarYeni bir güne yeni umutlarla başlayalım.Yazını okudum da önemli olan çok soru çözmek değil,verimli çalışmaktır bence canım ayugrasamam Ben 2012 de hazırlanırken sabah başlayıp geceye kadar ders çalışıyordum.7 tane soru bankası seti vardı elimde,günde kimbilir kaç soru çözüyordum,gerisini siz düşünün.Ama yine de yeterli puanı alamadım.Tabi çok stres yaptım ondan da oldu.Demek ki kendimi çok hırpalamıştım ve bu da verimsiz çalışmama sebep olmuştu.O da dolayısıyla stres yaratmıştı bende.Demem o ki anlayarak çözdüğüm 1 soru,sırf çok soru çözcem(kendi adıma konuşuyorum) diye anlamayarak çözdüğüm 100 soruya bedeldir bence.O yüzden moralinizi bozmayın.Dediğiniz gibi bir kere anasınız siz Ben de henüz anne değilim ama anne adayıyım Ona rağmen elimden geldiğince ders çalışmaya çalışıyorum.Son söz: Yılmak yok,yola devam kızlar

Cok dogru evet diger sayfalarda var bunu konusmustuk cok yorulunca kalemi birakalim diye cunku beyin almiyor ... aynen dedigin gibi verimli olmak okudugunu anlamak cokk önemli...
Yilmak yok yol devam

calismaya egitimden basladim.gk gy gecince calistigim yerleri soylerim canim

Bayanlar evdeki sorumluluklar ozellikle cocuklarikiz ile gunlerimiz zaten cok yogun.. Gecmis sayfalarda da konusmustuk verimli yapilan 1 soru 10 soruya bedel diye dimi A adi_sevda hasta oluruz mazallah diye.. Hatta elfeks arkadasimiz bunu yasamis birsuru soru bankasi bitirmis ve stres yapmis vs :/
No panik no stres sorulari sindire sindire yapalim amac kendimizi salmayalim ders calisalim az ya da cok.. Basarida süreklilik onemli demistik surekli olsun bizim olsun.. Bugun cok takildim ben kacar buralar size emanet

kızlar dün çocukları uyuturken uyuyakalmışım tarih videosu izlemiştim onu tekrar edecektim güya..

sabah bi uyandım işe geç kalmışım. bugün telafi edeceğim inşallah uykumuda aldım.

şirketteki işleri bi bitireyim. öğleden sonra odamda video açıp ders çalışacağım.

canım sabahtan akşama kadar çalışıp bol bol soru çözenlerin var olduğunu duyunca moralim bozuluyor offf

TÜRKÇE Konuları | Bitirenler

1- Sözcükte Anlam : A adi_sevda @ayugrasamam sererbah handanww elfeks

2-Cümlede Anlam : A adi_sevda @sererbah ayugrasamam

3-Paragrafta Anlam : A adi_sevda

4-Anlatım Bozuklukları : A adi_sevda

5-Ses Bilgisi

6-Yapı Bilgisi

7-Sözcük Bilgisi

8-Cümle Bilgisi

9-Yazım Kuralları. : A adi_sevda

10-Noktalama İşaretleri : A adi_sevda

11-Sözel Mantık : A adi_sevda

MATEMATİK Konuları

1-Temel Kavramlar: ayugrasamam @adi_sevda elfeks

2-Sayılar : ayugrasamam @adi_sevda elfeks

3-Bölme ve Bölünebilme kuralları. : A adi_sevda elfeks

4-Asal Çarpanlarına ayırma, EBOB-EKOK A adi_sevda

5-Birinci Dereceden Denklemler

6-Rasyonel Sayılar : A adi_sevda

7-Eşitsizlik, Mutlak değer

8-Üslü sayılar

9-Köklü sayılar

10-Çarpanlara ayırma

11-Oran-orantı A adi_sevda

12-Problemler

13-Kümeler

14-İşlem ve Modüler Aritmetik

15-Permütasyon, Kombinasyon ve Olasılık

16-Tablo ve Grafikler

17-Sayısal Mantık Problemleri

GEOMETRİ Konuları

1-Geometrik Kavramlar ve Doğruda açılar

2-Çokgenler ve Dörtgenler

3-Çember ve Daire

4-Analitik Geometri

5-Katı Cisimler

TARİH Konuları

1-İslamiyet Öncesi Türk Tarihi elfeks

2-Türk – İslam Tarihi

3-Osmanlı Tarihi

4-Osmanlı Yenileşme ve Demokratikleşme Hareketleri

5-Avrupa’da Yaşanan Gelişmeler ve Bu Gelişmelerin Türk-İslam Dünyasına Etkileri

6-XX. Yüzyılda Osmanlı Devleti

7-Kurtuluş Savası’nın Hazırlık Dönemi

8-Kurtuluş Savaşı Muharebeler ve Antlaşmalar Dönemi

9-Atatürk ilke ve İnkılapları

10-Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası

11-Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi

COĞRAFYA Konuları

1-Coğrafi Konum ve Türkiye’nin Coğrafi Konumu elfeks

2-Türkiye’nin Yer şekilleri ve Özellikleri

3-Türkiye’nin İklimi ve Bitki Örtüsü

4-Türkiye’de Nüfus ve Yerleşme

5-Türkiye’nin Ekonomik Coğrafyası

6-Türkiye’de Madenler, Enerji Kaynakları ve Sanayi

7-Türkiye’de Ulaşım, Ticaret ve Turizm

8-Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri

9-Bölgesel Kalkınma Projeleri

VATANDAŞLIK Konuları

1-Hukukun Temel Kavramları

2-Devlet Biçimleri ve Hükümet Sistemleri

3-Anayasa Hukukuna Giriş, Temel Kavramlar ve Türk Anayasa Tarihi

4-1982 Anayasası’nın Temel İlkeleri

5-Yasama

6-Yürütme

7-Yargı

8-Temel Hak ve Hürriyetler

9-İdare Hukuku

10-Uluslararası Kuruluşlar

11-Güncel OlaylarOlaylar

COZULEN SORU SAYİSİ

Türkçe : ayugrasamam 160 sererbah 75 handanww 88 A adi_sevda 58
Matematik. : A adi_sevda 200 ayugrasamam 190 sererbah 75
Tarih. :
Coğrafya. :
Vatandaşlık

kpss ye nasıl çalışılır bir yazı alıntıladım kızlar

1.AZİM,HIRS ve İDEALLERİNİZ
İşte sınavı kazanmanızı sağlayacak en önemli madde budur.Sıradan bir sekilde günü birlik kpss ye çalışarak sınavı kazanmanız zor,çünkü biz diğer adaylar gibi değiliz kimilerimiz evli,kimilerimiz 30-35 yaşına gelmiş,kimilerimiz 5-6 yıl önce mezun olmuş,çoçuğu olmuş,bakmakla yükümlü 1 evi olmuş durumda insanlar ve hem işe gidip,hem de sınava hazırlanacak,hem de fakülteye gidecek arkadaşlarımız var.
Peki bu zorluklara,olumsuzluklara karşı bu sınav kazanılamaz mı?bal gibi kazanılır,yukarıda saydığım örnekler nasıl kazandıysa sizde kazanacaksınız.
Bahane üretmeyin öncelikle çünkü bahaneler ve saydığım bu zorluklar size sınavı kazandırmayacak,her zaman hırs azim ve ideallerinizi hayal ederek kpss ye çalımsanız sizi başarıya götürecek ve emin olun ki öğretmen oldugunuzda cektiğiniz acılar birer anı olarak kalacak zaferinizin anısı olarak.

2.HANGİ KİTAPLARA ÇALIŞACAGIM
KPSS de kitaplarda önemli bu yüzden ihtiyaç yargı,data yediiklim ……..ve bir çok yayın var ama hangisi.öncelikle ben ihtiyaç ve yargıdan baslamıstım ama 2-3 kitap bitirmekle bu olmaz dedim ve toplam 13 kpss kitabını bitirdim farklı yayınlardan.ve ben eylül ayında çalısmaya basladım 9 ay içinde bu kitaplar bitti isteyince side bitireceksiniz emin olun
Sizde istediğiniz bir yayının kitabını alıp özetleme işini bitirdikten sonra ama bütün konular bittikten sonra işiniz bitmiyor.ÇÜNKÜ KPSS EZBER AĞIRLIKLI BİR SINAV ve siz ne kadar farklı soru tarzı ve kitap görürseniz o kadar konulara hakimiyetiniz gelişecek.bu yüzden ne kadar kitap çalısırsanız o kadar yararınıza olacaktır.

3-NASIL ÇALIŞACAĞIM
SİZLER GECE GÜNDÜZ ÇALISMALISINIZ UYKUNUZDAN,SOSYAL HAYATINIZDAN,YEMENİZDEN İÇMENİZDEN ÇALARAK ÇALIŞACAKSINIZ.Zaman sizin en büyük rakibiniz ve hemen şimdi evet şimdi başlayın çalısmaya.
İLK KPSS KİTABINIZI ALDINIZ
Önce bir kpss kitabı alın eksik gördüğünüz tarafınız neresiyse o konudan baslayın benim tavsiyem ise eğitim bilimleri ve anayasa öncelikli halledilmesi gereken konular çünkü buralardan adam eleyeceksiniz.
Eksik konunuzu belirledikten sonra her ders için BURASI ÖNEMLİ BİR
TANE ORTA BOY NOT DEFTERİ(her zaman yanınızda tasıyacagınız),BİR TANE KÜÇÜK NOT DEFTERİ ALIN VE BUNLARI YANINIZDAN AYIRMAYIN.Çalıştığınız konuları orta boy not defterinize not alın önemli yerleri,hatta kpss kitabından sayfaları kesip bu defterede yapıştırabilirsiniz.özet işi bittikten sonra bu defteri çalısmaya baslayın evde okulda işte otobüste bu defter hep yanınızda olsun ve çalısın.
Diyelim ki tarih çalısıyorsunuz ve özetleme işiniz bitti.kongreleri özetlediniz orta boy defterinize ve çalıştınız.bunu nasıl devamlı tekrar edeceksiniz,bakın 1 hafta tekrar etmeyin bildiğiniz seylerin %50 sini unutursunuz işte bu yüzden işte okulda yatarken daima hırsla çalısacaksınız burayıda söyle anlatayım
Tarihte kongreleri çalıstınız orta boy not defterinizden aldığınız küçük not defterinize sorular yazın ve bunları numaralandırın mesela evde sorularınız asagıdaki gibi yazdınız
Ve siz su anda otobüste işe gidiyorsunuz sabah,uyuyacagınıza küçük not defterini açıp soruları kendinize sorabilirsiniz
1-temsil heyeti hangi kongrede seçilmiştir.
Cevap:Aklınızdan cevabınızı verdiniz ERZURUM KONGRESİ O ZAMAN DİĞER SORULARI TEKRAR EDİN.baktınız cevabı tam hatırlamadınız hemen orta boy not defterini çıkarıp 1 numara diye işaretlediğiniz yere bakıp evet işte bu diyerek hatırlarsınız ve buı sizin cevabı uzun süreli belleğinize atmanızı saglayacak
2-sivas kongresinin engellenmesi için çalısan vali kimdir
Cevap:ALİ GALİP 1 deki olayı buradada tekrarlıyorsunuz
3-…….
4-…….
ŞİMDİ BU YÖNTEMİN FAYDALARI NELER
A.SİZ EĞER SADECE KPSS KİTABINDAN ÇALISSAYDINIZ O KİTABI HER ZAMAN YANINIZDA BULUNDURAMAYACAKTINIZ VE TEKRAR OLAYINIZ ELİNİZDEN KALKACAKTI
B.BU YÖNTEMLE HER ZAMAN VE HER YERDE ÇALISABİLECEK,HANGİ KONUDA EKSİĞİNİZ VAR BUNLAR NELER NERELERİ UNUTMAYA BASLADIGINIZI ÇOK DAHA İYİ BİLECEKSİNİZ
C.KONUYA DAHA FAZLA HAKİM OLACAK VE KONULARLA HAŞIR NEŞİR OLMAYI SAGLAYACAKSINIZ
D.TAKILDIĞINIZ YERLERİ BULMAKTA ZORLANMAYACAKSINIZ NUMARALandIRMA VE ÖZETLEME YAPTIĞINIZ İÇİN
E.DAHA SİSTEMLİ OLACAKSINIZ
BU SAYDIKLARIMI BÜTÜN DERSLER İÇİN YAPABİLİRSİNİZ
Şimdi ne yapacaksınız
4-DENEMELER VE SORU ÇÖZÜMLERİKitabın özeti bitti ve başladınız soru çözmeye.ama denemenin birin de hiç duymadıgınız bir soru çıktı yapamadınız üzülmeyin çare su
Mesela soru su olsun
MUSTAFA KEMAL MİLLİ MÜCADELEDE DÖNEMİNDE HANGİ GAZETEDE YAZMISTIR
CEVABI MİMBER.
Ama siz bunu hiç duymadınız o zaman 2 TANE DAHA KÜÇÜK NOT DEFTERİ ALIN BİRİNE HİÇ DUYMADIGINIZ SORULARI YAZIN VE BUNLARI NUMARALandIRIN ÇALISIN TEKRAR EDİN
MESELA
55.M.KEMAL MİMBER GAZETESİNDE YAZI YAZMISTIR.
DİĞER KÜÇÜK NOT DEFTERİNİDE SORU SORMA DFTERİ YAPIN
ORAYADA SUNU YAZIN
SORU 55 M.KEMAL HANGİ GAZETEDE YAZDI.cevabı verirseniz 56 a geçin yoksa tekrar edin

5.DERSHANEYE GİTME OLAYI
kafanızı karıstıracak bir olayda dershaneye gitsem mi gitmesem mi,gitsem bana ne yararı olur?
önce sunu belirtim dersahane çalısmadıktan sonra hiç bir fayda vermez.ben dershaneye gitmedim Allah şahit gitmek istesemde gidecek zamanım yoktu.ama dershaneye gitmemek bana eksi bir puan kazandırmadı.
DERSHANEYE GİTMENİN YARARLARI
özellikle 5-6 yıl önce fakülteden mezun olan kardeslerime dershaneye gitmelerini tavsiye ederim hem konulardan uzak kaldıkları,hemde ders çalısmadan uzak kaldıklarından dolayı yararı olacaktır,çalısmalarını düzene sokacaktır
AMA DERSHANEYE GİTMEK SÜRECİ İYİLEŞTİRMESİ sizin dershanede ki konuları tekrarınıza bağlı ÇÜNKÜ TEKARA YAZIYORUM KPSS EZBERE DAYALI BİR SINAV ÖSS DEKİ GİBİ SİZE KISA YOL ÖĞRETİLEREK SORU ÇOZMENİZ ZOR.
DERSHANE BİR TEK MATEMATİKTE SİZE YARAR SAĞLAR DİĞER DERSLERDE YARAR SAĞLAMAZ

DERSHANEYE GİTMEZSEK NE OLUR
Bence hiç bir sey olmaz bizde gitmedik hiç bir sey olmadı nedeni ezberden dolayı,eğer siz kendinizi strese ve SAVAŞA hazırladıysanız daima sorulara saldıracaksınız mücadele mücadele mücadele
diyelim tarihte dershanede hoca size anlatıyor 2 saat ama siz ANLATILANI ezberlemezseniz bu 2 saat size zaman kaybıdır neden o 2 satte konusma falan filan derken 20 dakika hoca ders anlatır 20 dakika yararı olur ama siz o iki saatte belkide daha fazla konu ezberlersiniz ve zaman kaybı olmaz,hoca sizin aklınıza kalkıp osmanlı tarihini koyamaz ama siz koyarsınıZ ezberleyip çalısarak

6.SORU ÇÖZÜMÜ VE DENEMELERE GİRME
En önemli maddelerden biri bu hatta sistemi çözen olay bu
dershaneye gitmeseniz bile denemelerine mutlaka girin ve farklı dershanelerin denemelerine girin önceden anlattığım gibi yapaMAdıgınız soruları küçük not defterine not alın bu sizi zihinde tutacak
ilk denemelere girdiğinizde düşük puana alacaksınız bu moralinizi bozmasın bende ilk denememde düşük aldım ama sonrası aşikar ezip geçtik denemeleri.
denemeye girmenin önemini söyle anlatım
BİR HAFTA SONU AMELİYATHANEDE NÖBETTEYIİM 32 SAAT NÖBET TTUMUSUM AMELİYATLARA GİRMİŞİM NÖBET CIKISI DENEME SINAVI VAR PAZARTESİ GÜNÜ VE BEN NÖBETTEN CIKAR CIKMAZ UYKUSUZ HALSIZ DENEMEYE GİRDİM 4 SAAT.GİRMEDEN ÖNCEDE GÖZÜME KOLONYA SÜRDÜM UYKUM GELMESİN DİYE VE NE OLDU BİLİYORMUSUN DERECE YAPTIM 5800 KİŞİDE 30. OLDUM
İŞTE HERSEY BURADA GİZLİ ALLAH BİLİYOR SIKINTILARIMI YASADIKLARIMI AMA BEN KAFAYA KOYMUSTUM SAVAŞTA DİRENECEKTİM VE OLDU.
denemeleri sakın ihmal etmeyın evde okulda işte denemeye girin kendiniz yapın faydası fazla ama hiç çalısmadanda her denemeye girmeyin bu motivasyonu düşürür.

İNANIN İNANIN OLACAK SU SÖZÜ UNUTMAYIN ZAFER İNANANLARIN UMUT SABREDENLERİNDİR SABREDENLERİN YANINDA ALLAH VARDIR
AYETTE RABBİM NE DİYOR
GEVŞEMEYİN ÜZÜLMEYİN
İNANMISSANIZ EĞER SİZ EN ÜSTÜNSÜNÜZ

slm kızlar buraya biten konuları ve çözülen soru sayılarını yazdıkca motive oluyorum.
soru çözmeyi bırakmayın sakın. azda olsa günlük mutluka ders calışın . hadi kolay gelsin

ayugrasamam bebeğin nasıl oldu diş kötü ya. bizimde 6 dişimiz var çok zor çıkıyor. geceleri uyumuyor saat başı kalkıyor.
seninkini uykusu nasıl

sererbah yazı için çok çok çok teşekkür ederim şu an tam da ihtiyacım olan şeydi. Bir türlü kendime bir sistem oluşturamıyordum. özetleri kağıda çıkarıyordum ama öyle de parça pinçik oluyor. gerçekten ben ders çalışmayı pek bilmiyorum düzen oluşturamıyorum. çok şükür Allah'ıma zeki bir kadın olduğumu düşünüyorum ama bu şekilde ayrıntılar konusunda çok zayıfım. o yüzden de bir şeyler eksik kalıyordu gerçekten bu yazı bana çok iyi geldi. çalışma ve not alma sistemi aklıma yattı ve bende bu yöntem uygulayacağım tekrar teşekkür ederim.

Bugün sabah Osmanlı Devletinin yükseliş dönemini çalıştım.
Yükseliş döneminin testini daha önceden çözmüştüm sadece tekrar üzerinden geçtim o kadar

Off sorma cnm :/ A adi_sevda uykusu iyice bozuldu azaldi huysuzlasti.Allahtan abisi varda abisi ile vakit geciriyor oynuyor iyi oluyor.. Bi an once ciksa hepsi de rahatlasa kuzularimiz.. Bizim daha ikinci disimiz :/ Allahim kolaylik versin cnm hepimize ..

kızlar ders programı hazırladım dosyayı ekliyorum

DERS PROGRAMI

PAZARTESİ
1 GÜN = MATEMATİK TARİH

SALI
2. GÜN MATEMATİK + TÜRKÇE

ÇARŞAMBA
3. GÜN MATEMATİK + COĞRAFYA + VATANDAŞLIK

PERŞEMBE
4. GÜN TARİH TÜRKÇE

CUMA
5. GÜN MATEMATİK VATANDAŞLIK TARİH

CUMARTESİ
(GENEL TEKRAR)
(SORU ÇÖZÜMÜ) COĞRAFYA TARİH TÜRKÇE

PAZAR
(GENEL TEKRAR)
(SORU ÇÖZÜMÜ) VATANDAŞLIK MATEMATİK

kızlar yarın çöocuklarım babalarına gidecekler haftasonu babalarında kalacaklar pazar akşam gelirler.. işte bu tam benim için bir fırsat evde ev işi falan çalışamam sabah çocuklar gidince milli kütüphaneye gideceğim 1000 kişilik salon herkes sessizce ders çalışıyor..doya doya çalışcam..

ayda 2-3 haftasonu babalarında kalıyorlar bu benim çalışabilmem için büyük fırsat... dershane başlamadan ön bir temel atmalıyım.

Cnm A adi_sevda cumlede anlama 87 soru daha ekle bana.. yaprak test cozdum soru bankasindan cozdum ..
Matematikte 25 tane yaptim saat 22-24 arasida biraz daha matematik yapip gunu sonlandirmayi istiyorum insallah

Memurlat nette az once okudum :)Bayildim bakis acisina :)
Arkadasim ismini kapattim sayet yazini gorursen birgun burada kizma olurmu bana
Harik ya :))

Eklentiler

• 20151002_212905.jpg
    166,1 KB · Görüntüleme: 61
İyi akşamlar kızlar bende başladım şimdi çalışmaya. Ama usuttum mu ne hasta olaxam sanki. Bol soru çözmeler

ayugrasamam yazı çok güzel böyle yazilar motive ediyor insanı. Massallah sana günü çok verimli geciriyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…