Mat ile ilgli skntlar varsa problemlerdn bslayn clsn kzlar vakit var.onlar snavda vakit alyo pratk ve hzli cozmek lazmMat bana çok vakit kaybettiriyo ama benim sozellerim de çok çok iyi olmadığı için matematik kesin yapmalıyım umarım zamanla ilgili bi problem yasamayiz hiç birimiz
minikkalbim sana şöyle bir tavsiye verebilirim. Benim kullandığım taktik şöyle: Şimdi ben zaman daralınca aşırı panik oluyorum. Her sınavda mantık soruları beni çok oyalıyor. Mesela son 5 dakika kaldığında mantık sorularına bakarsam pek odaklanamıyorum . Ama bu soruyu ilk defa okuduğumda olan bir şey. Eğer o soruyu okuyup düşünüp çözemediysem sıkıntı yok çünkü o soruyu anlayıp çözmeye çalışmış olduğum için vaktimi almıyor.
En zorlandığım dersleri vaktimi alanları önce çözüyorum. Türkçe paragraf sorularında hep ikilemde kalıyorum. Bir de mantık ve zor matematik soruları çok vaktimi alıyor. O yüzden önce Türkçe ve Matematik çözüyorum. Son yarım saatte de genel kültürü bitiriyorum ve sınav bitmiş oluyor.
Diyelim bir matematik sorusunu çözdüm bulduğum cevap şıklarda yok oysa soru da kolay büyük ihtimalle de işlem hatası yaptım diyelim. Tekrar çözüp aynı hatayı yapma ihtimalim yüksek olduğu için o soruyu turlama tekniğini kullanarak direkt geçiyorum. İlk denemede çözemediğim soruları da geçiyorum. Bu mantık soruları için de geçerli. O kadar tablo çizip çözemediysem direkt geçiyorum. Bazen matematiği 10 boşla geçiyorum. Ama geri döndüğümde 10 soruyu da çözüyorum. Çünkü tüm dersler bitmiş oluyor sınavı yetiştirdim diye bir rahatlık geliyor. Geriye ne kadar süre kalmışsa o sürede de boşlarıma dönüyorum ne yaparsam kar mantığıyla çözüyorum. Genelde de tüm boşları çözmüş oluyorum. Bir de turlama tekniğiyle bir soruyu çözemeyipi geçtiğinde bilinç altı arka planda aslında o soruya çözüm arıyor oluyor. O yüzden aynı soruya 2. turda baktığında çözümü de hemen bulabiliyorsun.
Bende girdim 66 net geldi benim de sınavda en az 100 net yapmam lazım belki de daha yüksek çünkü 90 puanın altında alırsam sınava boş yere girmiş olacağım. Hiç bir işe yaramayacak. Sınav zordu ama yine de yapmamız lazımdı. Ben sınavdan sonra aksine daha hırslandım çok eksiğim var daha çok çalışmam lazım diye. O da açıklanmadı daha sıralamayı merak ediyorum sınav zor olduğu için en azından belki sıralama iyi gelir dedim.ben de böyle yapıyorum.zaman da kalınca sakin kafa daha iyi algılıyor insan.
mesela ihtiyacın denemesine girdim.
deneme felaket 37 net((
ağlasam yeridir yani.bu gece oturup sakin sakin sorulara baktım.
evet bildiğim şeyleri yanlış yapmışım.nasıl-hangi kafayı yaşadım denemede bilemiyorum.
denemeden sonra ders çalışmayı bıraktım.moralim sıfırlandı.
bu gece tekrar kendime geldim.
sınavdan sonra elimden geleni yapmadım, son haftalarda bıraktım diye hayıflanmak istemiyorum.
kendi kaderimi elimin tersiyle itmemeliyim diye düşündüm.
olduğu kadar, olmadığı kader....
benim anayasa eksik.henüz çalışmadım.Bende girdim 66 net geldi benim de sınavda en az 100 net yapmam lazım belki de daha yüksek çünkü 90 puanın altında alırsam sınava boş yere girmiş olacağım. Hiç bir işe yaramayacak. Sınav zordu ama yine de yapmamız lazımdı. Ben sınavdan sonra aksine daha hırslandım çok eksiğim var daha çok çalışmam lazım diye. O da açıklanmadı daha sıralamayı merak ediyorum sınav zor olduğu için en azından belki sıralama iyi gelir dedim.
Çok saol canım tavsiyelerin için soruları atlayıp tekrar dönmeyi denicem.bende de şöyle bişey var mesela bi kaç soruda üst üste takıldım diyelim hemen moralim bozuluyor dikkatim dağılıyor sanki yetistiremicekmisim hissine kapılıp panik başlıyo Nitekim çoğu sinavda da bakamadigim bi çok soru oluyo bu ruh halinden siyrilmam lazım sınava rahat girmek de çok önemli hiç doğru düzgün deneme çözemedim mesela kaç net yapabildiğimi bile göremedim.kpss işi çocuklarla çok zormus bunu anladım.kazananlara da helal olsun vala hem ev çocuk hem iş İmkansiz değil ama başarmak da bir o kadar zorminikkalbim sana şöyle bir tavsiye verebilirim. Benim kullandığım taktik şöyle: Şimdi ben zaman daralınca aşırı panik oluyorum. Her sınavda mantık soruları beni çok oyalıyor. Mesela son 5 dakika kaldığında mantık sorularına bakarsam pek odaklanamıyorum . Ama bu soruyu ilk defa okuduğumda olan bir şey. Eğer o soruyu okuyup düşünüp çözemediysem sıkıntı yok çünkü o soruyu anlayıp çözmeye çalışmış olduğum için vaktimi almıyor.
En zorlandığım dersleri vaktimi alanları önce çözüyorum. Türkçe paragraf sorularında hep ikilemde kalıyorum. Bir de mantık ve zor matematik soruları çok vaktimi alıyor. O yüzden önce Türkçe ve Matematik çözüyorum. Son yarım saatte de genel kültürü bitiriyorum ve sınav bitmiş oluyor.
Diyelim bir matematik sorusunu çözdüm bulduğum cevap şıklarda yok oysa soru da kolay büyük ihtimalle de işlem hatası yaptım diyelim. Tekrar çözüp aynı hatayı yapma ihtimalim yüksek olduğu için o soruyu turlama tekniğini kullanarak direkt geçiyorum. İlk denemede çözemediğim soruları da geçiyorum. Bu mantık soruları için de geçerli. O kadar tablo çizip çözemediysem direkt geçiyorum. Bazen matematiği 10 boşla geçiyorum. Ama geri döndüğümde 10 soruyu da çözüyorum. Çünkü tüm dersler bitmiş oluyor sınavı yetiştirdim diye bir rahatlık geliyor. Geriye ne kadar süre kalmışsa o sürede de boşlarıma dönüyorum ne yaparsam kar mantığıyla çözüyorum. Genelde de tüm boşları çözmüş oluyorum. Bir de turlama tekniğiyle bir soruyu çözemeyipi geçtiğinde bilinç altı arka planda aslında o soruya çözüm arıyor oluyor. O yüzden aynı soruya 2. turda baktığında çözümü de hemen bulabiliyorsun.
Ders hanede mi girdin sınava canımbenim anayasa eksik.henüz çalışmadım.
mat 6 doğru 1 boş
tarih 77 saat ders dinlememiş gibiyim sanki.çok bocaladım.
türkçe dilbilgisinde çuvalladım.
mesela elimde murat yayınları var.coğrafya 15 net yapıyorum ortalama, denemede 10.
deneme beni çok zorladı.osym ye en yakın sınav dediler gittim ama osym bile bu kadar zolamıyor sanki.
bana deneme sınavı sonucunu soruyorlar.sonra bir bıyık altı gülümseme.niye böyle oldu soruları.
ay ben ne bileyim.
benim de 85 almam lazım ama nasıl?
evet canım.optiğe sokmadım ama, cevap anahtarını alıp çıktım.Ders hanede mi girdin sınava canım
Allah Emeklerimizi boşa çıkarmasin bu kadar yoğunluğun içinde zaman bulup yinede calismaya CalisiyoruZ hepimizevet canım.optiğe sokmadım ama, cevap anahtarını alıp çıktım.
dün sakin kafayla baktım da.bildiklerimi de yapamamışım.
hangi kafayı yaşadıysam o an:)
çocuklarla bu iş çok zormuş.
ders çalışılmıyor, çalışılsa tekrar yapılmıyor, tekrar yapılsa soru çözümü yok.
keşke diyorum bazen çocuktan önce memur olmayı hedefleseymişim.
4 yıl çocuk düşünmedik.o yılları nasıl heba etmişim.
aah ah...
benim anayasa eksik.henüz çalışmadım.
mat 6 doğru 1 boş
tarih 77 saat ders dinlememiş gibiyim sanki.çok bocaladım.
türkçe dilbilgisinde çuvalladım.
mesela elimde murat yayınları var.coğrafya 15 net yapıyorum ortalama, denemede 10.
deneme beni çok zorladı.osym ye en yakın sınav dediler gittim ama osym bile bu kadar zolamıyor sanki.
bana deneme sınavı sonucunu soruyorlar.sonra bir bıyık altı gülümseme.niye böyle oldu soruları.
ay ben ne bileyim.
benim de 85 almam lazım ama nasıl?
benim de kafamda buna benzer bir program var.Bu başlığı yeni keşfettim. Ben de evli ve çocuklu olarak sınava gireceklerdenim. Bu sene benim için geçti. Çünkü daha konuları bile bitiremedim. Kaldı ki tekrar, deneme onlara geleyim. Ama bir sonraki kpss için bir taktik geliştirdim kendimce. Bir kere evli, çocuklu birinin 1 senede hazırlanması zor. Zamanında bekarken ales'e girmiştim, çok da iyi puan almıştım, 1 sene yetmişti. Ama şimdi sorumluluk çok, dikkat dağıtıcı unsur çok. O yüzden evli çocuklu kadınlar için bence 2 sene gerekli. Ben şahsen iki sene ayırmayı düşünüyorum. Önümüzdeki yıl dersler için konuları bitiricem inşallah. Youtube da şahane ders videoları var. Her bir ders için en iyi hocayı buldum kendimce, onların videolarını izleyeceğim. Sonra video derslerin hemen akabinde 1 er kaynaktan soru çözeceğim her bir dersten. İkinci sene ise 4 aylık bir hızlandırılmış tekrar, sonrasında paso soru çözümü ve denemeyle geçireyim diyorum. Yine bahsettiğim hocaların her sene için tüyolarını takip ederek soru çözümüne yön veririm. Bu planı daha detaylandırmadım ama en sağlamı bu kendimce. Aklına yatan olursa paylaşsın, bu planı geliştirebiliriz belki birlikte
haklısın sanırım.kk dan bir arkadaş sağolsun murat yayınları göndedi bana.Sadece ders dinlemek ya da konu çalışmak da yetmiyor maalesef. Çok bilgi var çok soru da çözmek gerekiyor.Ben de çalışıyorum ama konuları hala kavrayamadım unutuyorum. Bir yerde görünce haa böyle bir şey vardı diyorum. Hem video hem konu çalışması hem de test çözümü yaptığım halde. Daha çok soru çözmek gerekiyor. 1 soru bankası yetmiyor. En az 3-4 soru bankası bitirmek lazım.
Ben 36 yaşındayım pes etmedim, etmem de. Ömrümün neredeyse 25 senesini okuyarak geçirdim, evde oturmak için değil tabiki. Memuriyette yaş sınırı yok zaten. 2 sene doğru düzgün kasmayacak bir programla çalışırsak olabilir bence neden olmasın. Yeter ki pes etmeyelim. Memuriyet evli ve çocuklu kadınlar için daha avantajlı. Ben şahsen özelde çok denedim şansımı, çocuğumun küçüklüğü, ikinci bir çocuk ihtimali hep sorun oldu. Çocuğun hastalansa, bi işin olsa izin alman problem, doğum izni falan hetşey problem. Ben şahsen memuriyete odaklıyım. Sana tavsiyem ne istediğini netleştir. Kararsızlık harekete geçmeni engelliyor çünkü. Kafan net olsun, yavaş adımlarla ilerle mühim değil, ama gideceğin yer belli olsunbenim de kafamda buna benzer bir program var.
kesinlikle 1 yıl yeterli değil.ben 8-9 aydır hazırlanıyorum.hala bitmemiş konularım var.
ki test çözme aşamasına yeni yeni geldim.
2 sene sonrası için bir karar vermem gerekecek.
ya kpss için tam gaz devam, ya smmm dosyası açtıracağım.
bu süre zarfında işe başlamış olabilirim.
hem iş, eş, çocuklar, dersler nasıl yürür bilmiyorum.
devlet mi yoksa smmm bilmiyorum.smmm sınavları da kolay değil, apayrı bir çalışma temposu istiyor.
ha ben mali müşavir olmak istiyor muyum onu bile bilmiyorum.evde otur otur paslandım sanki.mesleğimden, hayattan soğudum.
yaş oldu 30 (hatta kimlikte 31.)bi 2 sene daha denemek.sonra ya yine başaramazsam düşüncesi de aklımı kurcalamıyor değil.
keşke bir mucize olsa da bu sene memur olsam.....
Keske dme canim napalm hayat suanda bu sartlari sunmus onumze.boyle kendini ypratma.bunlari dusuncek zaman dgl.hem kpss icin cocuk erteleyenlerde ya olmazsa dye esleriyle huzurlari olmuyo.arkadasm var ondan blyrm.cocugumuz bizim guc kaynagmz.bzi kotu gecen dneme arkasndan guldureblen tek kisievet canım.optiğe sokmadım ama, cevap anahtarını alıp çıktım.
dün sakin kafayla baktım da.bildiklerimi de yapamamışım.
hangi kafayı yaşadıysam o an:)
çocuklarla bu iş çok zormuş.
ders çalışılmıyor, çalışılsa tekrar yapılmıyor, tekrar yapılsa soru çözümü yok.
keşke diyorum bazen çocuktan önce memur olmayı hedefleseymişim.
4 yıl çocuk düşünmedik.o yılları nasıl heba etmişim.
aah ah...