Evli,Çocuklu 2016 KPSS çalışması

eye of the tiger dinlemekteyim.
sınav motivasyon müziği olarak önerildi. :)))
uykum gelince bir daha dinlerim artık :)))))

Merhaba bende sizin gibi kpss lisans sınavına hazırlanıyorum.Bir buçuk aydır çalışıyorum tarih ve Türkçe bitiyor sonrasında anayasaya başlıcam hızlı bir şekilde.Coğrafyaya vakit kalmıyor ona sadece göz gezdiricem.Matematik çözmüyorum sözelciyim bakalım nasıl olacak.

Hayırlı sabahlar kızlar önceki sınavda 80almistim yeterli olmadı simdi 90almak zorundayım onerileriniz nedir,/6ay yetermi bunun için? Bunalımdayim resmen su sınavı ne yapıp edip kazanmak zorundayım tabiki herkes gibi daha önce 90alip atananlar onerilerinjz süper olur tskler

Bende ilk girdiğimde hazırlanmadan 72 almıştım sonra bir sene hazırlandım ama son aylara kadar adam gibi çalışmadım sonra 91 alıp atandım ama işimden memnun değilim bir daha deneyim şansımı dedim ama hem evli olup hem de işle birlikte çalışmak neredeyse imkansız. Bu sefer benim de umudum yok. 6 ay yeterli bir süre. Sana önerim şu olur:
Genel kültür konularına en az 3 konu anlatımlı kitaptan çalış en az da 5 soru bankası bitir. Matematikten eksiğin varsa ona her gün çalış temelden anlatan kitaplar var onlara çalış. Eksiğin yoksa da Genel kültür çalışırken sıkıldığında bakarsın. Türkçe de aynı şekilde. Denemelere gir kendine her denemede 5-10 net arttırma hedefi koy kendine. Ve de en önemlisi her denemeden sonra yanlışlarını öğren sadece dereceni görmek için girme sınava. Son aylarda bir deneme çöz sabah erken kalkıp çöz. Öğlenleri de eksik olduğun konulara çalışıp test çöz. Bilmediğin konuları asla soru çözerek öğrenmeye çalışma önce konu çalış sonra testleri çöz. Eğer konu çalıştın test çözme aşamasına geçtin baktın çok yanlışın var o zaman bir daha konu çalış. Ben bu şekilde çalışıp 91 almıştım umarım sana da faydalı olur.

Mas elmas bilmiydm kz 91 aldgni.temeln var senin insa bu sene istdgn yere gdrsn.yinede atanmis biri olman cok guzel.kaybedecegn bise yok masallah

Canım benim Allah razi olsun. Gerçekten çok tsk ederim atanmana çok sevindim. Ya birde zor bi donemden geciyorum boşanma sureci iste b.ktan işler. Kursa gideyim diyorum evde iki çocukla daha zor. Ama çalisma yöntemin güzelmiş kesinlikle deniycem 91 almış sin inşallah bende de ise yarar alır da defolur giderim . Matematigim güzeldir aslında ama bastan alsam fena olmaz unuttuğum şeyler vardır mutlaka. Zaten beni korkutan da tarih vatandaslik inşallah basaririm ya çok tsk ederim

Ya birde neden memnun değilsin ? Ve 91i kaç ay çalışıp aldın dershane ye falan gittin mi

Ya birde neden memnun değilsin ? Ve 91i kaç ay çalışıp aldın dershane ye falan gittin mi
Ya iş yükü çok ağır birde maaşım düşük. Ben 2 yıllık programlama bitirdim. Sonra 4 yıllığa geçtim mühendis ünvanı aldım şu an programcı olarak çalışıyorum. Amacım mühendis unvanlı olarak atanmak böylece maaşım da artacak.

Ekim ayında başlamıştım çalışmaya. Hep matematik Türkçe çalışmıştım sonra kasım gibi genel kültüre başladım ama sevmediğimden yavaş ilerledim sonra mart gibi tarihi matematiği türkçeyi bitirmiştim. sonra da mayısa kadar anayasa ve coğrafyayı da bitiremiştim ama sonra mayısta bir baktım çalıştığım her şey i unutmuşum tekrar etmediğimden. En baştan tüm derslere çalışıp soru bankası çözüyordum işte günde de 1 deneme çözüyordum son 1-2 ay da o şekilde çalışmıştım. Toplamda 9 ay çalışmışım ama dediğim gibi ilk 5 ay falan günde 1-2 saat anca çalıştım son aylarda günde 7-8 saate kadar çıkmıştım çünkü 80lerdeydi netlerim hedefim de 90 ve üstüydü. Dersaneye de gittim. Ama bana en çok faydası olan arkadaş grubumdu. Onlarla ortak plan yapıp beraber çalışıyorduk o beni çok motive ediyorduk. İşte şu tarihe kadar tarih biteecek bu tarihe kadar coğrafya bitecek. Şu kitaplar bitecek gibi plan yapıyorduk.

Mas elmas bilmiydm kz 91 aldgni.temeln var senin insa bu sene istdgn yere gdrsn.yinede atanmis biri olman cok guzel.kaybedecegn bise yok masallah
Atanmış olmanın rahatlığı var ama çalışmak için de vaktim yok. Konuları da unutmuşum çok eksiğim var. Denemeye giriyorum 60-70 net anca geliyor o yüzden hiç umudum yok. Hazırlandığım sene 100 netin üstünü bile görüyordum.

Senin işin zor ama imkansız değil. 6 ay uzun bir süre o yüzden her saniyeyi iyi değerlendirmeni tavsiye ederim. Her fırsatta çalış.Konuları 4 ayda bitir. Kalan 2 ayda sürekli tekrar deneme ile geçir.Özellikle genel kültüre ağırlık ver birkaç ayda anca pekişiyor konular.

Yükselme sınavı olmuyor mu tekrar KPSS mi giriliyor bilmiyordum. İnşallah hayirlisiyla atanirsin yeni unvanın la canım. Kursa yazilayim o zaman hemen evde zor çünkü. Çok tsk ederim tavsiyelerin için canım

Sağol canım benim.İnşallah hayirlisiyla basaririm benim 85e ihtiyacım var ama garantilemem gerek ilk atama için 90/almalıyım.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Allah razı olsun

Ya 80aldigimda bende denemelerde ,dershanede 100neti görüyordum sınav da öyle olmadı inşallah simdi güzel olur hersey

Yükselme sınavı olmuyor mu tekrar KPSS mi giriliyor bilmiyordum. İnşallah hayirlisiyla atanirsin yeni unvanın la canım. Kursa yazilayim o zaman hemen evde zor çünkü. Çok tsk ederim tavsiyelerin için canım
Yok maalesef yükselme. O yüzden kpss yi deneyim dedim.

Ya 80aldigimda bende denemelerde ,dershanede 100neti görüyordum sınav da öyle olmadı inşallah simdi güzel olur hersey
Elimizden geleni yapalım da gerisi nasip işte. Kpss anındaki performansına da bağlı denemelere çok takılmamak lazım. Ben en son denemede acayip düşürüp 80 neti zor almıştım bir hafta sonra gerçek sınavda 100 neti görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam. Kimisi çok iyi hazırlanıyor sınavda panik ve heyecandan yapamıyor. Kimisi de denemelerde alamadığı kadar yüksek puan alabiliyor. İşte nasip dedğim gibi. Çalışmak da yetmiyor maalesef.

Cnm bana ozelden mailini atarmisin pdf sorular vs var atayim sana da cnm..
Kesinlikle olumlu düşün hersey olabilir )

Arkadaşlar matematik yapmasam 70 in üzerine çıkabilir miyim ? bir kaç yıl önce çalışmadan girmiştim 70 bile alamamıştım ama şimdi çalışarak giricem önerileriniz neler olur?

Matematik olmadan yüksek puan aldık diyelim atamaya etkisi olur mu hiç matematik yapmamanın çoğunluk burda diye buraya sorayım dedim ?
2. bir sorum ise netlerimizi nasıl artırabilriz ?

Hiç matematik yapmadan full çeksen 90 net eder. O da 80 puan falan eder. 90 Sorudan 12 yanlışın olsa 75 net gelir. Yani 70 80 arası bir şey alınabilir.Ama en azından matematiğin çok basit konuları var onlara çalışarak 10 net yapılmalı.Sebebi de genel kültürden ya da türkçeden çok zor sorarlarsa onda da istenilen neti yapamazsanız emekler boşa gider o yüzden matematikten az da olsa yapılmalı.Atamada da puana bakılır hangi dersten kaç net yaptığının önemi yok.

kızlar denemeleri yetiştirebiliyormusunuz yaaa
atladıklarıma hiç dönemiyorum,bir iki denemedirde soruları bile yetiştiremez oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…