- 15 Şubat 2015
- 13.337
- 47.049
- 598
2 haftada bir geliyor. Yukarıda bahsettiklerim iki haftada bir olsa yeterli benim nezdimde. Misafir çağıracaksam da sadece ablanın geldiği günün akşamı çağırıyorum. Pat diye son dakika geleceğini söyleyen hiç olmadı olursa da müsait olmadığımı söylerim herhalde. Benimle şartları eşit olmayan ya da halimden anlamayacak insanla gidip gelmem zaten.Bi düzen oturtmuşsunuz siz ne güzel. Böyle şeyleri okuyunca rahatlıyorum peki her gün mü yardımcı geliyor yoksa haftada bir mi?
Sizi yoran asıl şey ev halkının aldığı şeyi yerine koymamasi. Eğer onlara bunu ogretirseniz büyük yük atarsınız bence. Bende aynısı yaşıyorum eğer ev halkı bırakın yardımı etmelerini kendi daginikliklarini ortada bırakmasa bu kadar yorulmayacam. Hic görünmeyen amancok zaman alan iş daginiklik toplamakEvli,çalışan, açıköğretim okuyan 2 çocuk annesiyim. Büyüğü 5 yaşında küçüğü 1 yaşında iki çocuğum var. Açıköğretimde son senem ama sınavlar var çalışamıyorum ev işlerimi yetiştiremiyorum aynı zamanda memurum çalışıyorum hiç bişeye yetişemiyorum. Psikolojim bozuldu artık evi temiz tutsam çocuklar aksıyor çocukları halletsem ev aksıyor ikisini bir arada yapsam gece 3 gibi işlerimin bir kısmını bitirebiliyorum sonra sabah da işte performansım düşüyor çoğu zaman işe geç kalıyorum böyle olunca da. Hafta sonu temizlikçi tutsam fayda etmiyor yani bi nebze çünkü benim evin toparlanmasına ihtiyacım var daha çok çünkü sürekli dağınık oluyor 5 dk içerisinde karman çorman ev nasıl yetiştireceğim bilmiyorum. Bir yardımcı tutmayı bile düşündüm günlük işte evi toparlasın yemeğimi yapsın en azından işten gelince bi çocuklarımla ilgilenirim biraz ders çalışırım bölümü bitirmek için falan çünkü vizelere az kaldı ama yol çalışamıyorum hiç bişey yapamıyorum. Yardımcı günlük olarak bulmak sıkıntı zaten eşim de sıcak bakmıyor bu konuya yani o da yardım ediyor ama sınırlı sonuçta akşam sporuna gidiyor kendi işine bakıyor az çok ama ben hiç bişeye ne yetişebiliyorum ne bişey özellikle bebeğim enerjimi bitiriyor çok zorlanıyorum benim gibi olupta hayatını yola sokan kolaylaştıran var mıdır acaba çünkü atık kafayı yicem !!!((
Bi ara bıraktım daha doğrusu yetişemediğim için bıraktım bişey yapmadım davetsiz misafir geldi biz yine papaz olduk işte ev düzenli olsaydı da biri arayınca rahatça gelin derdik diye bana söylendi o yüzden beni hiç anladığı yok umudum yok yani ben de benim gibi olan belki vardır diye yazdım buraya
Evet tam bi kısır döngü.Siz kısır donguye girmişsiniz. Adam yardim etmiyor, soyleniyor, geziyor geliyor. Siz sinirlenip surat asiyorsunuz, evden kacmak icin yuruyus bahanesi buluyor. Hayatim boyunca bir erkege surat asip, sorunlarin cozuldugunu gormedim. Cunku neye sinirlendiginizi anlamiyorlar. Alip karsiniza tartismadan, güzelce konuşun. Yoruldugunuzu, bu yuzden gergin oldugunuzu, eşi olarak yardim beklediginizi anlatin. Kadin isi bunlar, zaten yapiyorum vs derse ikimizde erken kalkiyoruz, calisiyoruz, ne farkimiz var deyin. Sizi pasifize etmesine izin vermeyin.
Evet dağınıklık yoruyor zatenSizi yoran asıl şey ev halkının aldığı şeyi yerine koymamasi. Eğer onlara bunu ogretirseniz büyük yük atarsınız bence. Bende aynısı yaşıyorum eğer ev halkı bırakın yardımı etmelerini kendi daginikliklarini ortada bırakmasa bu kadar yorulmayacam. Hic görünmeyen amancok zaman alan iş daginiklik toplamak
Gittiği spor salonu karma değil sadece erkek kadınların da ayrı bir spor salonu var küçük bi yer ya burası. Aldatmadığını biliyorum evlilik çocuk ikimizi de soğuttu birbirimizden ben onu görüyorumOkumamışsın yazımı buraya tekrar yapıştırayım kaçma bu gerçekten eşin seni aldatıyor %99
Bişi dicem spor karma spor salonları av arıyan evli erkeklerle dolu oluyor, aman dikkat eşiniz spora gidiyorsa hem de evle ilgilenmeyip sizin ve çocukların rızkını oradakilere yediriyor olabilir
Evime en yakın ve sauna hamam olan tek spor merkezine yazılmıştım, eskort doluydu evli erkeklere çanta aldırıyordu en son biri, sürekli yiyip içip adamlara hediyeler aldırıyorlardı, dikkat edin, böyle herifler ve para yedirdikleri kadınlar yüzünden evdeki kadını yok sayıyor erkekler,
Spor yapsın tabi ama karısı çocukları muhtaçken kaçar gibi giderek değil, bu konuyu bi araştırın derim
Benim de çok yok ama birkaç defa olmuştu biz de elimle papaz olmuştuk çocuklar pat diye hastalanıyor acil bişi çıkıyor ev kötü olsun istemiyorum hayat sonuçta.2 haftada bir geliyor. Yukarıda bahsettiklerim iki haftada bir olsa yeterli benim nezdimde. Misafir çağıracaksam da sadece ablanın geldiği günün akşamı çağırıyorum. Pat diye son dakika geleceğini söyleyen hiç olmadı olursa da müsait olmadığımı söylerim herhalde. Benimle şartları eşit olmayan ya da halimden anlamayacak insanla gidip gelmem zaten.
Katılıyorum kesinlikleAynen. Onu diyen erkek bunu da diyor işte. Kadın yine çalışıp bir sürü iş yapıyor. Yine evdeki iş beğenilmiyor. Yine yardımcı falan yok diyip elini ev işine sürmüyor.
Evet haklısınız. Bazen de evlilik diye ben evdeyim diye bir an tüm sorumluluk sizinmiş gibi hissediyorsunuz o zaman da işte yapıyorsunuz. Anlayışlı eş önemli ama şu da var bir gün anlayışlı ertesi gün değil yani bu da şok kötü bir durumEşin yardımıcı almaya karıştığını farketmemişim
Mesela ben ütü yapamıyorum dağ gibi oluyor, evi tam toparlayamadıkça birikip bir türlü düzenli görünmüyor acaba yardımcı ablaya sorsan bu hafta fazladan mı gelse diyor eşim. Demiyorsa da ütü masasına kurulup ütüsünü yapıyor. Konu sahibi hizmette kusur etmeyeyim diye gece 3lere kader uğraşıyor sanırım.
Konu sahibi arkadaşım bu hayata kendimizi paralamaya gelmedik, bu kadar rolü gerçekleştirmek için meslek sahibi olmadık. Napayım parayı mesleği, ben kendimi bu kadar paralarken?
Evet bi aile gibi hissetmiyorum kendimizi yani herşey düzensiz yetiştirebilirsem yemek yiyoruz yetiştiremezsem 9 da yiyoruz e sonra topla mutfağı çoluk çocuk derken saat 12 yi geçmiş oluyor o saatte de kendime ayrıdığım hiç bişeyi yapamıyorum kendim için yani. Çünkü bana kalan yorgunluk stres yetememe psikolojisi eksik hissetmek yaniSizin gibi olup da derken?
Ben sonlara gelene kadar herhalde evli ama eş ile ayrılma aşamasında sandım. Eş yok sandım puuf olmuş sandım.
Ama adam sporuna işlerine falan bakıyormuş akşam ya
Sizin derdiniz memurluk ya da açıköğretim(!) mi sizce ya da çocuklar mı?
Sizin derdiniz başka ama o dert olan kısmı normal olarak eşim de işte sporu var hobisi var olarak görüyorsunuz
Neyse açık yazayım sizin derdiniz eşiniz.
Baya baya eşiniz.
Yük altına girmeyen eşiniz.
Yok efendim tüm işleri yapmaya çalışşam üçte yatıyorum sonra da işime geç kalıyorum dediğiniz durumda hiç takılmayan eşiniz.
Müge Anlı gibi sizin eşiniz yok ki demek istiyorum bence öyle ama yasal olarak varmış ama sizin sorununuz yasal olarak olsa da sosyal olarak aile olarak ortada olmayan eşiniz.
Hep bi koşturmaca yani mutfakla başlıyorum geceyi mutfakla bitiriyorum çoğu zaman yani başka işim yokmuş gibiKoştur koştur mutfağını evini toparlamış
Hiç dinlenmeden uyumak istemeyen inatçı bebeğini uyutmuş onu uyuturken ders çalışmış bir anne bırakıyorum buraya
Bu saat olmuş yalnız değilsiniz derslerim de daha bitmedi uykusuz ve yorgunum evi bir kısmı da dağınık
Hep bi koşturmaca yani mutfakla başlıyorum geceyi mutfakla bitiriyorum çoğu zaman yani başka işim yokmuş giKoştur koştur mutfağını evini toparlamış
Hiç dinlenmeden uyumak istemeyen inatçı bebeğini uyutmuş onu uyuturken ders çalışmış bir anne bırakıyorum buraya
Bu saat olmuş yalnız değilsiniz derslerim de daha bitmedi uykusuz ve yorgunum evi bir kısmı da dağınık
Çok teşekkür ederim öneriniz için. Biraz daha yardımcı ol desem yani yardımcı olmuyor muyum diyor. O da bıkmış bence evin yükünü almaktan bilmiyorum yani çalışmayanların eşleri bile büyük yardımlar ediyormuş benimkisi öyle değil sınırdaHic kimse yazmamış ben yazayım çok üzüldüm canım senin için.Hafta ici bigun tam gün kadın gelsin.Her hafta cam perde olmaz bi geldiginde süpürüp silme+ütü yapsın.Haftaya süpur sil mutfak dolapları yapsın.Haftaya supürsil yine ütü nevresim değiştirme yapsın.Sen hafta sonu mesela soganları yemeklik rondodan çek poşetle buzluga at.ıspanağın yıkanmışıni al mesela .A101 de çok güzel mantı ve börekler var al at buzluga.Çorbaları çok yap kavanoza koy ağzını sıkı kapat soguyunca at dolaba konserve yapmış oluyosun.Acil robot supürge al o şüpürsün sen evde yokken.Evi sadeleştir bacım inan işyükü azalıyor.Az eşya az iş demek.En önemlisi o can sana emanet kendini mükemmel olmaya zorlama.Eşinle tatlı tatlı konuş .Daha cok başbaşa kalabilmemiz benim daha neşeli olabilmem için bana lütfen biraz daha yardımcı ol de.Yani bilmiyorum onu ikna ederek yola getir.Ben hemen boşan diyemiyorum anladım bencil bir adam ama bitirmiceksen kafanı kullanacaksın çare yok.
Boşanma noktasında olduğumuzu düşünmüyorum sorsanız bazen kavgalı olduğumuzda ağzımızdan çıkıyor orası ayrı. Maddi fedakarlık noktası iyi bir fikir yani elimden bu gelir ancakSizinki bir kolda iki karpuz taşımak değil karpuz çuvalını yüklenmek olmuş.
Hem çalışayım, hem kariyer yapayım, hem okul okuyayım, hem çocuk yapayım, hem mükemmel anne olayım, hem mükemmel eş olayım gerçeği yok. Eşiniz size destek olmuyor olsa da yorucu birşey (eşiniz ayrı bir cinnet sebebi ona girmeyeceğim) Burada tek es geçmeyeceğiniz gerçek iyi bir anne olmak yani manevi fedakarlık. Maddi fedakarlıkta bulunmadıkça durumunuzun çözümü yok. Yardımcı almadan bunları yapma gayretinize şaşırdım.
Özetle bu kadar yaşam kalitenizi düşürüyorsa, ya okulu uzatacaksınız, ya ücretsiz izin alacaksınız, ya da haftalık yardımcı tutacaksınız (kocayı da boşayabilirsiniz elbet ama sorduğunuz soruya çözüm olmaz) başka yolu var mı?
Ütüyü başkasına yaptırdınız? Ütü yapmıyorum pek zaten o konuda beni zorlamıyor gömleğini kendi ütüler ama birkaç gün sonra mızmızlık eder yani ben salonda o çok mızmız ediyor diye de ben çoğu şeyi halledeyim istiyorum yani minnetmiş gibi olur mu evlilikte yani çok saçma değil mi ya buuuEşinin görevlerini sırtlanınca çok darlanmışsın bu kadar kendine yüklenme ileride çok ülserdi zonaydı insandan çıkıyor. Bende eş desteği alamadan Çalışırken okudum hatta senin durumundayken kpss çalışıyordum sonra spk lisans sınavları vs. maratonum devam etti , yardımcı kadın üzerine ne kavgalar ettik ne kavgalar şımarıklığını hatırlayınca sinirim kalktı
Kavanoz konserve yaptırdım , buzluğu çok çok kullandım mantı içli köfte sarma artık ne konulabiliyorsa köfte ve tavuk ızgara gibi hazırlık aşaması olmayan yemekleri çok kullandım
Ara öğunleri yoğurt yada meyve oldu kalkıyım kurabiye kek yapayım demedim
Ütüyü sabah çıkarken bıraktım akşam aldım hiç haberi bile olmadı
Temizlikte kova ıslak mendili çok kullandım camlar yardımcı kadın gelene kadar hep kaldı desem yalan olmaz
Yani pek sabrı yok çocuklara idare edemeyince kızabiliyor ben de kızma diyorum bağırma vs diyor ki ben bağırmıyorum ben etmiyorum vs yani bazen ses kaydı tutsaydım diyordum onu ona göstermek için aslında iyi biri ama ikimiz de tepkisel insanlarız sinirlenince hötlüyoruz biribirimize alttan alma falan kalmadı önceden ben sessiz duruyordum ama şimdi ben de cevap veriyorum bu da tartışmanın dozunu yükseltiyorCocuklar özellikle büyük olan neden sizlik olsun? Eşiniz herşeyleriyle ilgilenebilir, hafta da bir temizlik için yardım alırsanız diğer günler evi üstten toplamanız yeterli olur, olsun yani.
Siz kendinizi gece üçlere kadar paralayın, fiziksel versin psikolojik olarak çökün, eşiniz sporunu aksatmasın, kendine baksın♀
Kuru temizlemeye yıkayıp sadece ütü olarak bıraktım , saçma elbette işin gerçeği hakkaniyetsizler ve ne kadar yaparsan yap bir gün karşılığı ‘yapmasaydın’ olacakÜtüyü başkasına yaptırdınız? Ütü yapmıyorum pek zaten o konuda beni zorlamıyor gömleğini kendi ütüler ama birkaç gün sonra mızmızlık eder yani ben salonda o çok mızmız ediyor diye de ben çoğu şeyi halledeyim istiyorum yani minnetmiş gibi olur mu evlilikte yani çok saçma değil mi ya buuu
Evet ne kötü ama aynı hayatı paylaşıyorsunuz bi de . Ve güya çok seven taraf oydu geldiğimiz duruma bak bi de.Kuru temizlemeye yıkayıp sadece ütü olarak bıraktım , saçma elbette işin gerçeği hakkaniyetsizler ve ne kadar yaparsan yap bir gün karşılığı ‘yapmasaydın’ olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?