Hepinize tesekkur ederım arkadaslar (yaşamadan bilmeden kırıcı yorumlar yapanlar harıc) kafamda birşeyler oturdu . Bence aıle , evlilik birlik -beraberlık -dayanısmadır . Kendı yetistiğim aileyi düsünüyorum , anne babamız birşeyler yaparken hep danısırlardı , danısmak konusmak iletişim kurmaktır , iletişim arkadaslıgı dostlugu evlılıgı pekıstırmektır , yolda gördüğüm kediyi bile esime anlatırken ben kendı sevdıgımız isim taktıgımız suna suna dagıtırız diye kafamda tasarladıgım bıze diye alınan kurbanı eşimin 3 gün kala " ben onu annem adına almıstım" demesi büyük bir ayıptır , iletişimsizliktir .
Benım camasır yıkarken buldugum 2 sayfa faturada onun abısıne 6-7 aydır erzak aldıgını bilmem , ya da kutu ile getirip ben anneme telefon aldım tablet aldım .su arıtma cihazı aldım demesı ayıp bence .. hayatım dese bak şoyle bi fikrim var soyle soyle yapalım sevınırler ya da senın fikrin ne şu model nasıl dese belkı bende kendımı insan ve eş sanarım. Sorun eşımde. bı tarafı mutlu ederken diğer tarafı ezdıgının farkında degıl, bu ezmede ne yazıkki düşünsel anlamda , bir nevi yok saymadır . Bende kayınvalıdeme d.gununde , anneler gununde yenıyılda hediye aldım, özenle zevkle sectim . Kayınvalıdem bana ne aldı dersınız -hiç - bugüne kadar nişan alısverısı ( bana yapmadılar ) evlilik hediyesi ev gezmesı adı altında bana gönderdiği ya da aldıgı diyelim o ıkı tane kullanılmıs cay bardagıdır .bi çift terlık bile degıl yanı ..
belkıde ben baska seylere kırgınım ve üstüne üstlük esinin durumu varken herseyı ogluşuna aldırmasını hazmedemiyorum.. kayınvalıde düsmanı değilim fakat arkadaslarımın kayınvalıdeleri onların arkadası annesı gibiyken kendı kayınvalıdemın bu kibirini sankı oglu dul bir kadın( kötü manada soylemıyorum lütfen içlenmeyin) almıs gibi benım genclıgımı içimdeki heyecanı, ilkleri, yoksayan sadece ogluna yönelik " oglum evli olsunki ac kalmasın, oglum evli olsunkı gomlegı utulu olsun, oglum evlı olsunkı ben onu gece evde yalnız diye düsünüp üzülmeyeyim " tarzındakı sadece oglunu düsünen hali ve oglunun bakımını çok az şey isteyerek yaptıgım için bana gösterdıgı yapmacık sevgisi .. bir kac kilo baklavanın ya da telefonun derınlerınde çok sey var arkadaslar , bir arkadasında yazdıgı gibi yasadıklarım , bana hissetirilenler benım bile inanamadıgım tepkiler olusturdu bende .
Hepinize çok tesekkur ederim , bundan sonrası bizim ellerimizde , hepiniz sevgiyle kalın .