Merhaba hanımlar , benimde kendimle mücadele ettiğim içinden çıkamadığım bazı sorunlarım var , fikirlerinizi almak isterim , şimdiden teşekkür ederim.
Eşimle bir senedir evliyiz benim ilk evliliğim , ben eşimin 2. Evliliğiyim ,eşim 47 yaşında aramızda 12 yaş var .
İkimizde çalışıyoruz , dar gelirli bir ailede büyüdüğüm için genç kızlığımdan beri çalışıp kendine yetebilen bir insan oldum , artanıyla da aileme destek olmaya çalıştım ( evlilikten önce ) eşim bana göre maddi olarak daha iyi durumda , daha şanslı (maddiyat olarak )
Sorunumuz şu , evlendikten sonra ortak bir bütçemiz olmadı , benim gelirim belli 2400 tl . eşiminde sabit maaşı 3500 civarı bu maaş dışında başka yerlerden de ortalama aylık 3 bin tl geliri var , çok şükür muhtaç değiliz ,krediyle ev aldık . ev kredisi + araba kredisi + oturduğumuz evin kirası aylık yaklaşık 6 bin tl kredi ödüyoruz .
kendimize yetebiliyoruz çok şükür , hatta o benım kadar tutumlu olsa birikim bile yapabiliriz ,
Sorunum şu ki eşim ailesine karşı çok bonkör , annesi oldukça yaslı fakat akıllı telefon hevesi var , akıllı telefonunu bozunca eşime söylüyor , eşimde ucuz birşey alırım dedi , velhasıl 1200 tlye bir telefon almış + yanında küçük yazıları daha iyi okusun diye extradan tablette almış ☹ kv eşi yaşıyor , kendi evleri . 2 maaşlılar , k.pederim cebınde tomarla para ile gezen ve bundan övünçle bahseden birisi ,ama eşi telefon ihtiyacını benım eşime söylüyor .
geçen misafirliğe gittiğimizde evin önünden sebzecı geciyordu , kv sebze alacakta eşim onu göndermedi tabi inip istediklerini aldı . sonra k.pederim cebınden 20tl cıkarıp eşime vermeye calıstı , eşim kabul etmedi tabıkı olmaz dedi .bunun üzerine k.pederim ''cebınden harcadığın o evinizin rızkı dedi ''evinin rızkını rast gele harcama dedi .. şaşırdım bu kadar hassas insan ama cep telefonu ve tablete sessiz kaldılar .
eşim telefon ve tableti götürdüğü gün ben gitmek istemedim , kızmıştım eşime , geldiğinde elinde bir poşet vardı bu ne dedim . annem gönderdi dedi . açtım torbayı 2 tane çay bardağı göndermiş ,aylar önce bir kez evlerinde bulaşık yıkarken ne güzel bardak demiştim , ondan 2 tane çay bardağı göndermiş
telefon tablet için gönlümü almaya çalıştığını düsündüm .
Geçen sene kurban aldık yeni evliydik o zaman , kurbanı ara ara görmeye gittik , sevdik ,mutlu olduk , kurbana birkaç gün kala eşim ben onu annemin adağı olarak aldım dedi . kırıldım ama onu kırmadım , böyle bir şey kesime birkaç gün kala mı söylenir , velhasıl kurbanı kestirdik , parçalattık poşetlettik götürüp annesine teslim ettik inanın 1 kg bile almadım , bizim dağıtacak idrakımız olmadığından sanırım annesinin dağıtmasının annesinin çevresinde daha çok yoksul olduğu gibi şeyler söyledi eşim . konuyu uzatmadım fakat bunu asla unutmadım .
Bunun dışında eşimin abisi hasta olduğu için çalışmıyor 4-5 aydır . gençliğinde hızlı yaşamış içki , alem kenara para koymamış . emekli maaşı var ,iyi bir işte çalışan oğlu . evlerine 2 maaş giriyor yani , yinede eşim her ay bizim bile kendimize yapmadığım şekilde büyük market alışverişi yapıyor kendilerine , ya da el altından para desteği .
Kv . su arıtma cihazı istiyor eşim aldı , parasını verdiler sağ olsunlar ama eşim onu almış gibi yaptım babadan sonra anneme verdim diyor gizliden, eşimin abisine versin diye harçlık ☹ araba lazım oluyor araba bizden , biri alınacak ,biri bırakılacak hep eşim . ailede bizden başka kimsenin arabası yok . eşimin kızı var ilk eşinden , kızı evli olmasına rağmen telefon faturasını eşim ödüyor . bu sene eşim 2kurban aldı , birini de kızma aldım diyor ☹ ama onun eşi var onlar bir aile artık diyorum .
Geçen sene bayramda eşim kv baklava aldı , baklava deyip geçmeyin en iyisinden 4 kilo 250 tl civarı para ödedi , neden sen alıyorsun annen zaten tatlı yapıyor dedim , her bayram ben alırım dedi , evde çeşit olsun diyor , sizinkilere de alayım dedi istemem dedim , benım ailem kendi işlerini kendileri görürler .
Normalde insanlara yardım etmeyi çok severim , ama gerçekten ihtiyacı olanlara . kendi ramazan kolımı yıllardır yoksul ailelere veririm , ya da yoksul öğrencilere elimden geldiğince destek olurum , işyerimize staja gelen öğrencilere , elimden ne gelirse kısacası .. hatta eşimi de bu açıdan kendime benzettiğim için tercih etme sebeplerimden biriydi .
Ama eşim sadece ailesine yapıyor .ve ailesi buna muhtaç değil , durumları var , en son dayanamadım konuştuk bu konuyu , onları alıştırıyorsun dedim hazıra , bıraz mücadele etmeliler dedim abinin oğlu 4 bin maaş lıyorum diye övünüyor ev gezmelerinde . evine erzak alamıyor mu sen alıyorsun .
İnsanın ailesine yardımı göze batmamalı , senın durumun olsa sende kendi ailene yapmaz mısın diyor (haklı mı? benım gelirim yetmiyor gerçekten , artmıyorkı aıleme de yardımım dokunsun ☹ )
Bilmiyorum hanımlar , ya ben çok kötü biriyim , kötü düşünüyorum ☹ ya da çok safım .
Sizlerin fikri nedir .
47 yasında erkeğin bu kadar düşkün olması akrabalarına normal mı , ben mi evham yapıyorum .