Canım eğer annenle bu tür şeyleri konuşabiliyorsan annene söyle anneler anlar. Babana ve diğerlerine öyle söyleyebilirsiniz ama bence annene doğruyu söyle.
Bir de görüşmeniz pek güzel geçmemiş sizinkiler biraz fazla abartmış bence, erkek arkadaşının işi gayet güzel bir iş otobüs kullanmakla aynı şey mi. Ayrıca otobüs kullanmak ta ne var, ayıp mı sanki ekmeğini kazanıyor o insanlar. Kusara bakma açık konuşuyorum ama sizinkiler biraz aşağılamış çocuğu.
Bir de bu gibi durumlarda yani ailerden birinin karşı tarafı beğenmemesi, küçük görmesi, kırıcı sözler söylemesi durumunda hep o taraf zararlı çıkıyor.
İlerde evlendiğinizde müstakbel eşin ailene karşı hep mesafeli olur, istese de sevemez, soğuk davranır.
O durumda en çok sen üzülürsün, ailen de ilerde pişman olabilir.
Kendimden bir örnek vereyim, ben eşimi aileme karşı hep iyi anlattım gerçekten de öyledir zaten, benim ailem eşime karşı hep iyi oldu, sevdiler onu.
Ki nişanlandığımız dönemde eşimin işi yoktu, ailem bunu hiç sorun etmedi, hiç problem çıkarmadı.
Onun ailesinin bana kötü bir sözü yok, herhangi bir aşağılayıcı davranışları falan yok Allah için ama sürekli kendilerini överlerdi, hep eşimi anlatırlardı şöyle iyi böyle iyi, yakışıklı falan diye.
Evlenmeden önce bile eşimin ailesine maddi manevi çok desteğim olmasına ramen hiç takdir edici bir cümle kullanmadılar, varsa yoksa kendilerini anlatırlardı.
Sonra birkaç olumsuz şey yaşadık, benim kalbim çok kırıldı. Şimdi etrafımda pervaneler iyiler ama içimden gelmiyor onlara gitmek bile istemiyorum, sevemiyorum, yakın olamıyorum.
Belki ben fazla kırılgan ve kinci bir insanım ama çevremde de öyle örnekler var.
Çevremde damadına karşı evlenme arifesinde kötü davranan, herşeyi pat pat söyleyen aileler var ve damatları evlerine ayak basmıyor. Gelinler mecbur gelip gidiyor ama erkekler istemezse asla gitmiyor.
O yüzden ailen kötü yapmış, keşke daha pozitif olsalardı.