evler birbirlerinin kopyası gibi..

oturma odası dıyoruzda oturmuyorz evımın resmını paylaşmıstım görunmu bılmıyorum bı koltuk bı puf yettı oraya bazen kıtap okuma ıcn kullanıyorum bazen utu yapıyorum vs vs cocuklar geldıgınde kapıyı kılıtlıyorum ustunden ıstedıgınızı yapın analarınızı rahat bırakın bişiy olursa kapıya vurun acarım dıyorum işe yaradı

oturma odası dıyoruzda oturmuyorz evımın resmını paylaşmıstım görunmu bılmıyorum bı koltuk bı puf yettı oraya bazen kıtap okuma ıcn kullanıyorum bazen utu yapıyorum vs vs cocuklar geldıgınde kapıyı kılıtlıyorum ustunden ıstedıgınızı yapın analarınızı rahat bırakın bişiy olursa kapıya vurun acarım dıyorum işe yaradı

evler birbirnin kopyası diye nitelendiridğim şey aslında şu..
her evde misafir odası denen gereksiz abartılı şeylerin bulunması..
yemek takımı denilen vitrin,içindeki anlamsız tabak çanak gösterisi..
sonra duvar stklerindede bahsetmiştim...
hep aynı desende çoğu evde..
kopyası olarak nitelendirdiğim nokta buydu aslında..
gelelim benim köşe takımıma..
oldgumdan beri siyah beyaz tutkunluğum var ve bütçeme görede bunu bulup alabildim..ve çok beğenerek severek aldım..
halı konusunda gelince orda yazmıştım zaten kırmzı çok sırdanlaştı diye..biraz fikir almaktı niyetim nitekim şimdi evimi siyah beyaz fusya tonlarıyla dekor ediyorum..
o koltuklardaki minderleri kaldırıyorum fusya tonunda şar artı minderler ekliyorum..
halım konusunda hala kararsızım ama kesinlkle açık tonda alıcağım..
gördüğün gibi mağazadan alıp tak diye koymuyorum..kendi kişilğimi yansıtan bişeyler ekledim koltuğuma çokta güzel oldu..
değindiğim noktada aslında buydu..farklı düşünmek adına pek orjınal fikirlere sahip olamıyoruz çoğu zaman..
ki ben köşe takımı ilk aldgmda bana kırmızıyla tamala diyen çok oldu bian öylemi yapsam hissine bende kapıldım ama geçici oldu bu tabi..
çünkü neden kırmzı diyolar şimdi populer...kırmızı beyaz siyah uyumu...
oysakı bir resim öğretmeni olarak şunları yazamk isitoyrum..siyah beyaz aslında renk değil,nötr dür...
ve her renkle çok rahat kombine edilebilir...
siyah beyaz hardal,siyah beyaz turkuaz...vb gibi..
ayrıca hebüz mutfağım,terasım+yatak odamı görmeden yorum yapma derim=)
mobilyalırımı alırım kendimden bişeyler mutlaka katarım...benim ruumdan zevkimden çıkar bu farklılıklar..kısmet olursa ağustosta evim dizilir diye tahmin ediyorum burda paylaşıcam inş..

evi güzel yapan şey eşya değildir emin olun tarzı nasıl olursa olsun...ister dantel dolu eski moda olsun ister modern, tarz eşyalarla donatılmış olsun...

evden dışarı yayılan mutluluktur o evi güzel yapan... ya da kapıdan içeri girdiğinizde sizi "hoşgeldin" deyip sımsıkı kucaklıyorsa o ev güzeldir...

insanlar evlerini istedikeri gibi döşesinler ister on tane misafir odası yapsınlar, ister yere iki minder atıp yaşasınlar hiçte dikkatimi çekmez...ve bu başlık da kanıtlıyor ki şekilci bir toplumuz vesselam...keşke olmamayı gerçekten başarabilsek....

kızlar yeni gelin evleri soğuk diyorsunuz. fakat bunlar yeni eşya daha oturulmamış veya çok az oturulmuş. eşyalar zevke göre alınıyor ama evin içindeki objeler zamanla değişiyor.bi yere gittiğinde aldığın ufak bir biblo,bir hediye, vazomun içine aldığım bambular, zamanla beğenip aldığım şeyler zamanla evi sıcaklaştırıyor ve kişiliğini yansıtmaya başlıyor.
ben de salonuma bir büfe ve camsız sade mobilyadan kapaklı bir vitrin,koltuk takımı ve masa aldım. iyiki de almışım. çünkü evim kira ve hep ufak mutfaklar denk geldi. ve dolaplarıma sığmayan hergün kullanmadığım mutfak eşyalarım hep salonda büfede ve vitrinde. evet misafir için aldım ama özel günlerimizde onları çıkarıp sofra hazırlıyorum. bence misaifir içi ayrı takım olmalı.çünkü kullanılan eşya eskiyor.
ben de ayrı oturma odası yapıp köşe ve lcd koyanlardanım. benim amacım temizliği kolay olsun ve fazla dağılmasın.çünkü çalışıyorum. kalabalık olduğumuzda da salonda oturuyoruz. ama ben de salona bir televizyon alıp arada da canım isteyince salonda oturucam.çünkü eşim salonda oturmayı seviyor onu da mutlu etmeliyim dimi ama.veya çocuk olduğunda tamamen oturma odası olayını iptal edebilirim.

offfff bu nee bi başlardaki kahve turkuaz olanı beğendim bir iki yatak odası da fena değil ama gerisi hiç benim tarzım değil uzayda yaşıyormuş gibi hiç sıcaklık yok...

sana katılıyorum gerçekten ve seni alkışlıyorum arkadaşım budur...

çok güzel seyler yazmıssın canım ..mesela ben köy evlerindeki o sıcaklığıda çok seviyorum..divanlar,sedirler..örme halılar yer minderleri...
aslında çok haklısın önemli olan mutluluk başlığı açan benim aslında amacım evin sıcaklağının temelini eşyaların olstrdgnu ıma etmek değil,ev döşenirken bi baskasının etksi altında kalmadan,kişi kendinden bişeyler katarak döşemeli...mesela bende nişanlıyım yeni eşyalar alıyorum cevrmdem bazılar sunuda al bunuda al..aman mıllet alamamıs der falan vb laflar duyunca bu topiği açmaya karar verdim..şekilci biri değilim anlayacagın

aa niye ama bende renkli tasarımlara popartlara bayıldımmmmmm

Ağzın bal yesin inanılmaz doğru bir tespit inan bende bu yaz evlenecek biri olarak evimi nasıl döşeyeceğim die kara kara düşünüyorum vitrin denen ayaklı kümbetten nefret ediyorum gümüşlük denen şeye ni nebze tahammülüm var oda ıvırı zıvırı topladığı kapaklı ve sade olduğu surette:44: ama evim 3+1 mutfağım biraz dar hrld gümüşlük benzeri birşey almak durumundayım odaları basma kalıp eşyalarla boğmak istemiyorum hatta retro tarzı mobilyalar çok hoşuma gidiyor ama özel tasarım parçalar dudak uçuklatıyor.. ve ne yazıkki (yada ben denk gelmedim) türkiyede mobilya dendiği zaman herşey birbiriyle takım masa sandalye gümüşlük koltuklar vb. takımlar var ve hiçbiri bana hitap etmio oysa tek tek alınıp kendi tarzını yansıtabileceğin kendi ruhunu yansıtan ortamlar daha sıcak geliyor bana ama bunun için sanırım biraz fazla zaman yada bütçe lazım yada zevk ikea benim bu konuda en büyük yardımcım oda biyere kadar

öncelikle çok büyük geçmiş olsun umarım büyük bir sorunun yok ayak ounca sıkılrsın bunalırsın doğal olarak bir an önce iyleşrsn inş.tabi yazdıkların çok doğru fakat iş icrata gelince tık yok galiba bizler gelenekselleştiriyoruz bu ev eşyalarını ve abartıyoruz neyse sen yapabilirsin lakin bizlerinki biraz zor helehele 250 mkare ev olunca 3 oturma salonu 2yatak odası 2şer banyo tualet ve bir okadar ağzına kadar dolu eşyaaa bazen bende bunaldığım oluyor 1+1 olsa ne iyi olurrrr

tesekkur ederim yazmı okyupta geçmş olsun diyen tek kişisin
saol öncelkle onun harcnde yazdkların biraz hava atar ntelkte oldu
250m2 eve 3 otrma odası neden yaparsınki ben neler yapardım nasıl deperlendrrdım o odaları..hergün bi başka otrma odasndamı otruosunz bari ne saçma
bence spor odası,hobi odası ne blylım kütüphane vs tarzi farklı bişeyler dizyan edeblrdın değerlendrmşssn
hele 2 yatak odasına neyın nesi=)))

Son düzenleme:

canım merhaba,

öncelikle geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.

eşimle 5 yıllık evliyiz,hala evimizde bir vitrin yok...misafir-oturma odası olayı da yok bizde,bir adet salonumuz var,orada yaşıyoruz,misafirler için koltuk takımı almak bana çok komik ve biraz da-tercih edenler lütfen alınmasın,herkesin kendi zevkidir- demode geliyor..

geçen hafta ev aldık,özellikle tadilat gerektiren bir ev seçtik,çünkü tüm mutfaklar/banyolar aynıydı,bizim tarz biraz country,şimdi kendi isteklerimize göre bir mutfak/banyo yaptıracağız.

ben de bu tadilat işlerine girmemden dolayı,buraları takip ediyorum ama ne yazık ki aynı koltuk takımları,aynı halılar bana uymuyor..
ha bu arada evimde koltuk takımı da yok,2 adet büyük beyaz kanapem ve eşimin annesinden hatıra olarak aldığım 30 yıllık 2 berjer ve 8 sandalye var (onları da beyaza boyatıp kumaşlarını değiştirdim) halılarım evimdeki en lüks şeyler,2 adet el dokuması Yağcıbedir 1 adet el dokuması Yahyalı..onlar da oğluma hatıra kalsın diye (bizim ailede böyle şeyler önemli,halı,antika vs. miras bırakmak..)

şimdi ev tadilatı için birkaç mimar ile görüştük,istediklerimize burun kıvırıyorlar,bir vitrin olması daha iyi olurmuş evde..biz ise misafir odası diye planladığı yerin büyük bir duvarına kütüphane yaptırmayı planlıyoruz,çünkü artık kitaplarımız sığmıyor,büyük bir kütüphaneye ihtiyacımız var..sonra salondaki şöminenin yanına eskiciden derisi eskimiş tek koltuk ve ayak ucuma puf istiyorum ama adam ısrarla yeni ve 2 adet koltuk ile ortasına zigon sehpa öneriyor ama ben zigon da pek sevmem..

biz de bu yüzden mimarla çalışmaktan bugün itibarı ile vazgeçtik.Zaten ne istediğimizi biliyoruz,bu yüzden -ustalarla uğraşmanın her ne kadar zor olduğunu bilsek te- iyi ustalar bulup onlara istediğimizi yaptırmaya karar verdik.

kısmetse nisan-mayıs gibi yeni evimizde olacağız,orada da bir vitrin,misafir odası,koltuk takımı,vs..kısacası EVİMDE KULLANMAYACAĞIM HİÇBİRŞEY OLMAYACAK..benim için işlevsellik ve sıcaklık ön planda..

o ev benim evim ve başkaları için bir ev planlamaya hiç niyetim yok..

günlerdir ben de çok bunaldım bu mevzulardan,içimi döktüm..

sevgiler

önceki sayfaları şimdi okumaya fırsatım oldu,çocuk konusundan bahsetmişler..
18 aylık bir bebeğim var,o da bizimle birlikte salonda yaşıyor,biraz daha büyüyünce odasına geçecek ama oraya bir oyun bölümü/küçük hobi/resim masası yapmayı düşünüyorum.

bu arada koltukların kirlenmesinden şikayet edenler; benim salonumdaki kanepelerim kılıflı ve beyaz,temizlenmesi süper kolay,kirlendiği an makineye atıyorum,30 derecede yıkayıp kurutup yeniden kanapelere geçiriyorum,mis gibi..yani çocukla salonda yaşamanın bence hiçbir mahzuru yok.

şu aralar tadilat koşturmasındayım,işler bitince sizler için buraya foto koyarım.

sevgiler

evin ne sectıysen senın ıcın dgrudur ve zevkındır gule gulede otur...şahsen kendı adıma söylıyım ben evlenecegım vakıt evı yerlestırırken o oda kıtap okuma odası ya da spor odası vs dıyemıorsun cunku ne sekılde ıhtıyac duyupta kullanacagın bellı degıl ben hiç döşemedım bı halı perde aldım yeter dedım ama sımdı gerek gördum bı koltuk bır puf aldım adınada oturma odası dedım genel anlamda ama hıç oturdunmu dıye sor oturmadım cocuk mısafırım geınce oraya tıktım zaman zaman kıtap okudum zaman zaman utu yaptım camasır astım vs vs cok amaclı kullanıyorum yanı demek ıstedıgım su eve gırmeden odaları ne amacla kullanacagınızı kestıremıyorsunz genel anlamda oturma odası ya da cocuk odası dıye gecer...bu arada salonda oturuyoruz bızde mısafır ıcın özel koltuk almadım

allah mutlu etsın bu arada

Son düzenleme:

ya bnde 7 aylı evlıyımde sankı koltuk kılıflarım falan kırlenmıs gıbı geldı yıkasammı dıyorum ama cesaretım yok yıkadıktan sonra takılmasında problem yasıyomusun sırf bu yuzden sılıyorum ama ıcıme sınmıyo beyaz renk degıl ama yınede kırlendıgını dusunuyorum

Bende vitrin almamak için direnenlerdenim ama şimdilerde keşke alsaydım diyorum..
Evim küçük olduğu için eşyalarım için en azından bir yer daha olurdu..Kullanılmayan süs eşyaları değilde, kullanılabilir özel eşyalar için vitrin bence evi küçük olup köşeleri değerlendirenler için.

canım ortada hava atacak bir durum yok bizim buralarda hemenhemn bütün evler böyle ve bizim ev 12 yıl önce yapılmış kayınpederim kendi istemiş yaptırmış saolsun kullanımı zor olduğunu izah ettim yazma gayem buydu...

evinizi merakla bekliyorum. sanırım bana en yakın şeyleri yazan sizsiniz şimdiye kadar umarım eviniz gönlünüze göre olur ve bizimle paylaşırsınız.

çok tesekkur ederım canım
kesınlıkle ıslevsellık on planda olur evde hem fıkırız senle bu konuda:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…