- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
super bayıldım gule gule otrunMerhabalar herkese..
Konu sahibi ve diger arkadaslarin yorumlarini okudum..
Konu sahibi arkadasa katilmamam mumkun degil.
3 ay once yeni evimin mutfagindan lavabosuna kendim dizayn edip yaptirip ,kullanima acmis bulunuyorum..ama her m2 si kendimiz icin.
Esimle bu sure icinde elestirdigimiz bir konudur misafir odalari misafir koltuklari misafir yemek odalari..Hem fikir oldugumuz konu misafir bas taci ama evimizde bizden ozel konumda kimse olamaz.
evim 3 katli ama hic bir yerinde misafire ait yer yok ozel olarak...
Cocuk denmis bazi yorumlarda , benimde cocugum var 2,5 yasinda.
Nacizane fikrim kucuk oturma odalari denen yerlere sigismaktansa oralari cocuklara ozel oyun odasi yapmaktir.
Boylece kirletir, kusar, kirar cizer stresiniz olmaz, evinizin genis ferah odasi siz kullanmis olursunuz.
Hemde cocogunuz kndine ait odasinda daha mutlu kendine ozguveni olan hem dagitip hem toplayan bir cocuk olur biraz disiplinle.
2 oturma odasi kadar masrafida yoktur bu odanin.. Evimizin her seyi sloganli magazadan 1 oyun halisi 2 sandalye 1 masa onlara yeterli oyuncaklariyla.
Ozelliklede 2 cocugunuz varsa bu oda onlar icin daha yararli olur..cunku cocuklarimizin gelisimi herseyden onemli
bizimle birlikte yerli yersiz tv izlememis , gerginligimizi onlarin oynama seklinden cikarmamis oluruz anne icinde bulunmaz kolaylik. yeterki kurallar cercevesinde olsun.
Vitrin konusuna deginmis bi arkadas kocaman evimde vitrinim yok, bende gereksiz bulanlardanim
Bir yorumdada siyah beyaz lake mobilyalar elestirilmis buna katilmiyorum bi siyah beyaz asigi olarak.. evimin geneli siyah beyaz modern goruntude hic oyle kotu bi gorunumu yok. Hatta cokca begenildi cevremde sadece mutfagimi gosteriyim bu elestiriye
Eki Görüntüle 342177
Eki Görüntüle 342179
Eki Görüntüle 342180
Eki Görüntüle 342181
Herseyden onemlisi saglikli huzur ve mutluluk dolu evler diliyorum herkese
misafire ozel bardak canak koltuk...hele hele oda olmaz,olmamali.Tek takimim var benim hepsi icin de,tek bir yemek takimi,tek tip ve en sadesinden bardaklar,tek bir kahve takimi ve tabii ki tek bir salon/oturma odasi.misafire ozel olarak ancak 5-6 odali bir evim olursa yatak odasi sekilinde bir oda ayirmayi dusunebilirim,onun disinda ayri salon,ayri oturma odasi ne mantikla yapiliyor anlamis degilim.Tek tip evler bana da cok kotu geliyor,hic biri ev sahibini yansitmiyor,sadece ev sahibinin maddi durumunu ve belki biraz da ait oldugu sosyal cevre konusunda aydinlatici oluyor.O insan sanatci ruhlu mudur,ciddi midir,cesur mudur,mutevazi midir,gecmisinde neler vardir,gelecege nasil bakar,nasil bir yasam tarzi vardir....bunlarin hic birini bizim Turk insaninin evine bakarak anlayamazsiniz.Oysa bir evde gecmis de olmali,eski esylaraimiz hic mi yok bizim,eski bir tablo annemizin evinden gelen,hatirasi olan bir esya,belki eski tip bir yatak ortusu annemizin ceyizinden kalan,belki yine anne yadigari bir porselen parca,babaniza dedenize ait bir obje vs.bu tarz seyler sergilenmeli evlerimizde,bize ozel,gittigimiz gordugumuz yerlerden tasidigimiz anisi hikayesi olan seyler olmali aksesuarlarimiz,sirf rengi uyuyor diye dosedigmiz anlamsiz objeler degil.biri bana aaa duvar saatiniz ne ilginc dediginde,su fiyata koctastan aldimdan fazla anlatacaklarim olmali.bir evin dekorasyonu yillar icinde olusur,gelisir,aceleye getirilmemeli sirf odalari doldurmak icin,yillar icinde icimize sine sine almaliyiz her bir parcayi,her bir ayrintiyi.Demek istedigim tarzi olmali bir evin,fonksiyonel olmali,icindekilerin ihtiyaclarina uygun dosenmeli,yer isgali olmamali,israf yapilmamali,sirf moda diye pahali seyler almaktan kacinmali ve bir dekorasyonu cok pahaliya degil de cok ucuza mal edebilmekle ovunmeli bir evin hanimi,benim takdirimi anca oylesi kazanir cunku.
yaa kızlar ben de salonumda oturuyorum oturma odam aslında var ama boş yani ev 4 odalı bi salon 4 oda var kendi yatak odamız ve oğullarımın odası ve bir de spor odamız var ben o boş odayı şimdilik ardiye gibi kullanıyorum oğlumun biri 7 yaşında biri de daha 1.5 yaşında 7 yaşındaki 3 yaşından beri kendi odasında yatar 22 metrekare oda 2 koca yatak çalışma masası ve koca bir dolap sığıyor rahatça ve daha küçükler o yüzden ayrı iki oda yerine tek oda yaptım ve bazen düşünmüyor değilim bi oturma odası ama öyle sıkış tıkış bi oda değil ama rahat büyük bir oda fazladan bi oda fikri bence olabilir zoraki sıkıştırılan köşe koltk ve tv ye karşıyım ama sadece olsun diye değil ihtiyaç olursa yapılmalı bence..
burda bazı arkdaşlar yazmış çocuklar odasında rahatça oynar pisi pasağı orda kalır diye abi böyle bi çocuğu olan varsa formülünü bana da versin noolur mümkünmü yaa sen salonda oturcan çocuklar odalarında tek başlarına oynayacak asssla benimkiler bunu yapmaz biz nerdeysek ordadırlar ve öyle de olmalı zaten minicik çocuğa git kendin oyna diyemezsin mümkünmü bu??bunu söyleyenlerin ya çocuğu yok ya da özel bi formülü var gerçekten bu işin benim bilmediğim...
bi arkadaş evler türk kültürünü yansıtmıyor demiş çok komik geldi bana ben 27 yaşındayım daha bu yaşıma kadar ofis gibi döşenen uzaylı eşyaları gibi tuhaf tuhaf eşyaları olan mobilya mağazasındaki konsepti olduğu gibi evine taşımış evlerinde kendinden bişey olmayan bakınca buzz gibi görünen rahatsız evler hiç görmedim gümüşlük herkesin kendi zevkine kalmış birşey ben amerikaya da gittim onlarda bile var yemek masalarının tam arkasında ahşaptan yapılmış koca hantal tabak bardak dolabı ama kimse bizim özenti millet gibi başka milletin yaptığı herşeyi baş tacı edip kendi milletini küçümsemiyo hatta abimlerim bi amerikalı komşsuna aaa bizdede var böyle mobilyalar demiştim kadın da bana annesinin hatırası olduğunu söylemişti ve öyle burda yazılanlar gibi modern olmayan bir ev değil gayet de modern bir evdi..
hem hiç belli olmaz benim çocukluğumda annemler almıştı o zamanlar modaydı köşe koltuklar aman millet pek bir beğeniyodu şimdi de yine hortladı köşe koltuk modası bense saçma buluyorum mesela ip gibi diziliyo millet karşı karşıya muhabbet olayı yok yani boynun kopuyo yanındakine dönmekten
almanya da çok vardı deri koca hantal köşe kotuklar falan bundan bi 15 yıl önce şimdi onlar yavaş yavaş o modadan uzaklaşıp rahat koltuklar ahşap yemek odaları alıyor bizim türkiye de herşeyde olduğu gibi onlardan 10 yıl geriden gidip köşe koltuklara sardılar bakalım hayılısı...bakarsınız bi 10 yıl sonra onlar sıkılınca da bizde moda olur gümüşlükler falan..
haa ben derseniz ne moda umrumda değil mesela ben koltuklarımı krem kahve seçtim rahat ve büyük sırt yastıklarına bayıldım arkadaşlar kayınvalidemler falan siyah beyaz moda yok siyah yemek odaları moda onlara bak deseler de ben kendime hoş geleni seçtim..bence herkes de öyle yapmalı moda nedir yaa bazı insanların para kazanmak için her yıl çıkardıkları şeylere bi dünya para berip alan insanlar var hiç bana göre değil ben demiyorum ki eski püskü şeyler kullanın ama sırf moda diye de evinize acayip acayip eşyalar almak zorunda hissedip kasmayın kendinizi
bu formu uzun zamandır takip ediyorum evleri inceliyorum bende hazırlık aşamasında yeni ev diziyorum..
yemek takımı denilen vitrin olay mesela almıyorum evime ve çevrem niye almıyorsun yeni gelinsin almadan olurmu vs tepkilerde bulunuyorlar...
alışılmış basma kaılp eşyaları dizaynı göremeyen insanlar farklılığa gelemiyorlar...
herkesin evi birbirnin koyası gibi...
misafir odası +salon..
aynı kaılıplarda hep..
misafir odasında illa yemek takımı vitrin ve içindeki anlamsız süs bardak tabaklar....
ben zaten anlam veremıyorum 2 oturma grubu olayına..
misafirler için özel oda dizayn edilme olayına..
koltuk takımı,vitrin,masa...
renkler modeller farklı olsada sonuç hep aynı...
farklılığa dair bikaç ev gördüm burda ve gerçekten çok beğendim bazı arkadaşların evlerini...
ben ilk basta amerikan tarzı 1+1 dairedemde oturacağım..
yeni dairmizde aldık 3+1
orayı kiraya vericez ve taksitleri bitince oraya yerleşicez inş..
ve salonum olcak sadece yine...
misafir odasına ayrılan geniş ferah odam salonum olcak..
diğer odayı çalışma odası tarzında dizayn etmeyı düşünüyorum yada güzel bir dinlenme odası tarzı farklı şeyler var kafamda..
sıradanlıktan çıkmayı çevremede aşılıyorum...
şu vitrin olayı tarihe gömulmeli artık..
yok misafir tabağı,yok misafir bardağı...
ne kadar masraf yapıyoruz misafirlere değilmi..
ama misafir gelincede çevremde göruyorum off poff stresler yapıyoruz..
hı bide şu duvar stkckleri..
bir başladı kaç evde aynı model duvar stikleri..
aynı model aynalar..
vs..vs..
kızlar ayağım kırıldı ve 40 gun bıyunca yatağa mahkum kaldım..allah beternden saklasın tabi ama yarın okullar açlıyo öğretmenlik yapıyorum ama başlayamıcam..
belkide sıkıntıdan oturup bunları düşünüp sizlerle paylaştım..
sağlığınızın değerini iyi bilin
fikirlerimi paylaştım sizlerle..
salon ve oturma odasını yeni evlenen arkadaşlar kesinlikle yapsın.
Ben sadece salon takımı aldım ve pişmanım böyle yaptığıma.
Kalabalık bir misafiriniz geldiğinde çocuklar erkekler kadınlar hepsi bir odada çoook zor oluyor.
Hele çocuk olduğunda oturduğunuz oda ister istemez dağılıyor ve aniden bir misaferiniz geldiğinde ahhh bu çocuğun dağınıklığı diye söylenmeye başlıyorsunuz.
en güzelini yapmışsın, bugünkü aklım olsa ben de aynısını yapardım. İlla oturma odasında oturulur misafir gelince salona geçilir diye bir kural yok! salonda oturun mis gibi ama kalabalık bir misafir geldiğinde çocuklar için ya da bayan bayana oturabilmek için oturma odasına geçin.evet haklısı bende yenı döşedım daha evlenelı 7 ay oldu oturmuyoruz gercı salonu kullanıyoruz ama cocuklar gelınce tepinecek yer oldu hiç degılse bıde bazalı yatak olabılen bişiy aldım cok yönlu kullanıyorum ıyı oldu bebıs olunca calısma odası yapacam
en güzelini yapmışsın, bugünkü aklım olsa ben de aynısını yapardım. İlla oturma odasında oturulur misafir gelince salona geçilir diye bir kural yok! salonda oturun mis gibi ama kalabalık bir misafir geldiğinde çocuklar için ya da bayan bayana oturabilmek için oturma odasına geçin.