evler birbirlerinin kopyası gibi..

ilk başta geçmiş olsun, geçtiğimiz temmuz ayında bende ayağımı kırmıştım ve 1 ay yattım bilirim nasıl bi sıkıntıdır..

diğer arkadaşlar gibi bende katılıyorum yazdıklarına cnm.. misafir odası oturma odası olayına hiç anlam veremem, neden evimin her alanını ben değerlendirmeyeyim ki neden koca salonda ben değilde gelen misafir otursun müze ziyaret eder gibi :) 16 aylık evliyim bende ve vitrin gümüşlük tarzı bişi almadım evime.. eşimde bende istediğimiz eşyaları ölçtük biçtik ona göre eve uygun olarak aldık.. çok süs püs de sevmem zaten..(ruhumuzda var rock :KK9:) mutfağımızı, banyomuzu komple değiştirdik.. bizi yansıtan hale getirdik.. 2+1 evim var 2 odam baya büyük (3+1 bile çıkarmış bu evden :p ) birini salon olarak kullanıyorum aynı zamanda oturma odasıda, diğer büyüğü yatak odası olarak dizayn ettik, diğer odada kitaplık ve çalışma odası tarzı oldu birde yataklı bir kanepe var ileride çocuk odası olur zaten.. :) ve eve ilk gelenler aaa yatak odası yaptığın yeri oturma odası yapsaydın ya küçük odanı yatak odası yapsaydın salonuda misaifr odası yapar kapıyı çekerdin kirlenmezdi dediler.. birçok kişi dedi hatta ama tın tın yanii :) ev benim kardeşim :) kullanılacak iihtiyaç kadar eşya alınması taraftarıyım.. bide illa o uysun bu uysunuda sevmiyorum, koltuk beyaz halı siyah perde siyah masa beyaz boğuluyorum ben öle :KK24: :) neyse çok konuştum ama yazdıklarınız hoşuma gitti benim düşüncelerimde böyle olunca iyi oldu içimi döktüm... :))

ilk başta geçmiş olsun, geçtiğimiz temmuz ayında bende ayağımı kırmıştım ve 1 ay yattım bilirim nasıl bi sıkıntıdır..

diğer arkadaşlar gibi bende katılıyorum yazdıklarına cnm.. misafir odası oturma odası olayına hiç anlam veremem, neden evimin her alanını ben değerlendirmeyeyim ki neden koca salonda ben değilde gelen misafir otursun müze ziyaret eder gibi :) 16 aylık evliyim bende ve vitrin gümüşlük tarzı bişi almadım evime.. eşimde bende istediğimiz eşyaları ölçtük biçtik ona göre eve uygun olarak aldık.. çok süs püs de sevmem zaten..(ruhumuzda var rock :KK9:) mutfağımızı, banyomuzu komple değiştirdik.. bizi yansıtan hale getirdik.. 2+1 evim var 2 odam baya büyük (3+1 bile çıkarmış bu evden :p ) birini salon olarak kullanıyorum aynı zamanda oturma odasıda, diğer büyüğü yatak odası olarak dizayn ettik, diğer odada kitaplık ve çalışma odası tarzı oldu birde yataklı bir kanepe var ileride çocuk odası olur zaten.. :) ve eve ilk gelenler aaa yatak odası yaptığın yeri oturma odası yapsaydın ya küçük odanı yatak odası yapsaydın salonuda misaifr odası yapar kapıyı çekerdin kirlenmezdi dediler.. birçok kişi dedi hatta ama tın tın yanii :) ev benim kardeşim :) kullanılacak iihtiyaç kadar eşya alınması taraftarıyım.. bide illa o uysun bu uysunuda sevmiyorum, koltuk beyaz halı siyah perde siyah masa beyaz boğuluyorum ben öle :KK24: :) neyse çok konuştum ama yazdıklarınız hoşuma gitti benim düşüncelerimde böyle olunca iyi oldu içimi döktüm... :))
[/QUOTE

canim cok saol gercekten cok zor surekli yatmak)*
en iyisini yapmissin millete neyse artik snein evinden//
nasil mutlu oluyosan oyle yaparsin cok sevindim senin adina ohh misss iste en guzelii
benim gibi dusunenleri gormek guzel gule gule otur canim evinde**

Son düzenleme:
Misafir benden kıymetli mi arkadaş benim evimde benim salonumda geniş geniş oturmak varken bit kadar odaya niye tıkılıp kalalım. :KK8:

ya bnde 7 aylı evlıyımde sankı koltuk kılıflarım falan kırlenmıs gıbı geldı yıkasammı dıyorum ama cesaretım yok yıkadıktan sonra takılmasında problem yasıyomusun sırf bu yuzden sılıyorum ama ıcıme sınmıyo beyaz renk degıl ama yınede kırlendıgını dusunuyorum :KK70:

kesinlikle yıka,hiç sildiğine değmez.
ben bir de ariel leke sökücü de ekliyorum makineye ya da o kalmadıysa evde, biraz çamaşır suyu ilave ediyorum,tertemiz çıkıyor.
ama kesinlikle 30 dereceye dikkat et,çünkü bize temizliğe gelen kadın ilk seferinde 40 derecede yıkamış,biraz çekti örtüler..
inan bana koyu renkten daha iyidir,çünkü rengi solmuyor koltukların :KK34:

evinizi merakla bekliyorum. sanırım bana en yakın şeyleri yazan sizsiniz şimdiye kadar umarım eviniz gönlünüze göre olur ve bizimle paylaşırsınız.

evin şu anki durumunu da çok beğeniyor arkadaşlarım,sizinle paylaşmak isterdim ama şu an her yer her yerde,şu ara eşimle detoks dönemine girdik; çekmece,dolap,vs temizliği yapıyoruz,kullanmayacağımız eşyaları ayırıyoruz,çevremize dağıtmak için..

ama işler biter bitmez en kısa zamanda evin fotoğraflarını koyarım,hem hoşunuza giderse kendi evinizde uygularsınız,bir fikre ihtiyacınız olursa da elimden geleni yaparım,zira şu 1 haftada bile bir ton şey öğrendim :KK1:

Bende vitrin almamak için direnenlerdenim ama şimdilerde keşke alsaydım diyorum..
Evim küçük olduğu için eşyalarım için en azından bir yer daha olurdu..Kullanılmayan süs eşyaları değilde, kullanılabilir özel eşyalar için vitrin bence evi küçük olup köşeleri değerlendirenler için.

küçük evler için tabii ki de gerekli depolama alanı ama maalesef benim tercihim yine klasik bir vitrin olmaz :KK17:
ailece biraraya geldiğimizde ve özel günlerde kullandığımız eşimin çocukluğundan kalma kadehler ve yemek takımı var,eğer mutfakta yeterli dolabım olmazsa -mutfak şu an çizim aşamasında- bunlar için sanırım eskitme bir küçük dolap ya da şifonyer tarzı bir dolap planlıyorum;hem üzerine bir abajur ve fotoğraflar ya da içki şişeleri konulabilir..

Yazdıkalrınıza sonuna kadar katılıyorum aynen benim düşüncelerimede tercüman olmuşsunuz. Merak edip başlığı açıyorum aynı rengi görünce hemen kapatıyorum yorum bile yazmıyorum :) Bazen düşünüyorum bedavaya dağıtılıp kapanın elinde mi kaldı mobilyalar eşyalar :KK70:

Son düzenleme:

Ben bu konuda sizlere katılamayacağım çünkü size çok klasik ve anlam veremediğiniz bu tarz geçmişten beri süre gelen türk geleneğidir. Evlerimizin her yanını kullanma isteğimiz ilerde amerikan ve alman anlayışıyla örtüşmüş bir binaya dönüştürecektir. Buda misafir anlayışını bambaşka bir şekilde ortaya koyan türk geleneğinin yok olmasına zemin hazırlamaktadır. Evlerimizde çalışma odası denen kulağa hoş gelen ama misafir odasından çok daha az kullanılan bir yer olduğunu samimi olarak herkes söyleyecektir. Türkiye şartlarında zaten yorgun geçen bir iş gününden sonra bizim insanımız asla o odaya girmez. süs püs meselesine gelince abartılı olmadıkça eve ayrı bir hava katar. Bunun etkisni en iyi çocuklarımızda görebiliriz.

aynen katılıyorummm
bi de şeyi hiç anlamıyorum,ev 3 artı 1,en güneş alan en ferah oda misafir odası,orta hallicesi odası yatak odası,geriye kalan en ufak oda da çocuk odası oluyo genelde:)
benim kaç tane arkadaşım var evde fazla bir odaları var ama anneleri misafir odası sevdasından vazgeçemediği için abileriyle beraber kalan...
Cidden yazık günah :-/

Merhabalar,
Kesinlikle size katılmıyorum,evlerasla birbirinin kopyası olamaz,herkes kendi ruhunu yansıtır evine ,evlerimiz bizim yansımamız gibidir,bana birinin evini göstersinler,ev sahibi hakkında hiçbir bilgim olmasın,bir mimar olarak o evi kullananların karakterinin analizini bile yapabilirim:))Gördüğüm onca ev var hiçbiri birbirinin kopyası değildir,hepimiz farklıyız,evlerimizde farklı,kullanılan mobilyalar benzeyebiliyor,ama onları kullanım şeklimiz,bir süre sonra evi farklılaştırıyor.Misafir odası olayına gelince,benim çok ihtiyacım oluyor,her an misafirlerimi kabul edebileceğim,derli toplu şık bir mekan orası,ben evimde herkesi misafir etmem,misafirlerim benim için değerlidir,onları kendimce evimin en güzel köşesinde ağırlamak isterim,orası benim lüksümdür,evimin imkanı varsa,odası fazlaysa,misafir odası kesinlikle isterim,çocuklu kadınlar bilirler,her zaman derli toplu bir yaşama alanı olamıyor maalesef.Her toplum kendi kültürünü yansıtır mimarisine,misafir bizim kültürümüzde var,türkmen çadırlarında bie en güzel köşeyi misafir için döşerler,bende evimde öyle bir alan yaratmışım çok mu.Sevgiyle kalın.

ben de konu sahibine hak veriyorum. eğer misafirim benim için özelse benim sevdiğim birisidir. o da herhalde benim oturudğum yerde oturmaktan gocunmaz diye düşünüyorum. tam tersi kendi oturma odanda ağırlamak daha samimi ve gerçektir. biz türklerin ömrü zaten ev temizlemekle ve biraz da evi gösterişle göstermekle geçiyor. misafir evini biraz tozlu ya da minderleri mükemmel şekilde dizilmemiş görse ve bunu eleştirse varsın eleştirsin çünkü bu onun ayıbı. genelde misafir haberli gelir sende zaten evi toparlıyorsun. habersiz gelince de bu riski göze alacak, çünkü bu evde sen YAŞIYORSUN. bizim evlerimiz gerçekten derli toplu, uyumlu, şık ama yaşamdan yoksun. sanki showroom geziyorsun da ev değil.bence bu yüzden salon gereksiz ve israf.

Merhabalar,
Kesinlikle size katılmıyorum,evlerasla birbirinin kopyası olamaz,herkes kendi ruhunu yansıtır evine ,evlerimiz bizim yansımamız gibidir,bana birinin evini göstersinler,ev sahibi hakkında hiçbir bilgim olmasın,bir mimar olarak o evi kullananların karakterinin analizini bile yapabilirim:))Gördüğüm onca ev var hiçbiri birbirinin kopyası değildir,hepimiz farklıyız,evlerimizde farklı,kullanılan mobilyalar benzeyebiliyor,ama onları kullanım şeklimiz,bir süre sonra evi farklılaştırıyor.Misafir odası olayına gelince,benim çok ihtiyacım oluyor,her an misafirlerimi kabul edebileceğim,derli toplu şık bir mekan orası,ben evimde herkesi misafir etmem,misafirlerim benim için değerlidir,onları kendimce evimin en güzel köşesinde ağırlamak isterim,orası benim lüksümdür,evimin imkanı varsa,odası fazlaysa,misafir odası kesinlikle isterim,çocuklu kadınlar bilirler,her zaman derli toplu bir yaşama alanı olamıyor maalesef.Her toplum kendi kültürünü yansıtır mimarisine,misafir bizim kültürümüzde var,türkmen çadırlarında bie en güzel köşeyi misafir için döşerler,bende evimde öyle bir alan yaratmışım çok mu.Sevgiyle kalın.

kESİNLİKLE KATILIYORUM BU FİKRE,HERKESİN BEĞENİSİ FARKLI,SALON KULLANMAK İSTEMEYEN,DANTEL VS..SEVMEYEN OLABİLİR,AMA SALONU OLANA DANTEL SERENEDE DEMODELİK DEYİP DUDAK KIVIRMAK PEKDE HOŞ OLMASA GEREK..KİMİ ENTELDİR,KİMİ DANTEL, HERKESİN TELLERİ FARKLI FARKLI:))FARKLILIKDA BİR GÜZELLİK..

Merhaba yazmadan geçemiycem herkesin zevki farklıdır sizin zevkiniz yazdığınız gibi eleştirdiğiniz insanların kide öyle vitrin olayınıbende sevmiyorum vitrinde bardak tabiki sergilemek mantıksız geliyor ama sergileyenlerinde kendi tercihi banane benim evim değil ki:) onlar öyle yaşamaktan mutlular saygı duyarım, oturma odası ve salon durumuna gelince bu durum sadece kültürel bir durum değil islamda haremlik selamlık durumu var bizde eşimin aileiside bunu uyguluyoruz o yüzden iki ayrı oda döşenmesi gerekli bir durum bizim için, size evinizde mutluluklar dilerim önemli olan insanın o evde huzurlu olması kendi zevkinize göre döşemişseniz eşinizlede birbirinize aşık olarak evlenmişseniz değmeyin o yuvada ki mutluluğa.

Merhaba yazmadan geçemiycem herkesin zevki farklıdır sizin zevkiniz yazdığınız gibi eleştirdiğiniz insanların kide öyle vitrin olayınıbende sevmiyorum vitrinde bardak tabiki sergilemek mantıksız geliyor ama sergileyenlerinde kendi tercihi banane benim evim değil ki:) onlar öyle yaşamaktan mutlular saygı duyarım, oturma odası ve salon durumuna gelince bu durum sadece kültürel bir durum değil islamda haremlik selamlık durumu var bizde eşimin aileiside bunu uyguluyoruz o yüzden iki ayrı oda döşenmesi gerekli bir durum bizim için, size evinizde mutluluklar dilerim önemli olan insanın o evde huzurlu olması kendi zevkinize göre döşemişseniz eşinizlede birbirinize aşık olarak evlenmişseniz değmeyin o yuvada ki mutluluğa.
iyi hos yazmissinda ben bu vitinde tabak canak sergileme konusunun zevk meselesi olduguna asla ama asla katilmiyorum...klselesmis yani insanlarimiza artik olmazsa olmaz geliyor vitrin olayi..hic bi mantigi yok hicbir pratikligide yok..yer kaplamasi odayi doldurmasini gectim birde o tabaklar tozlaniyor surekli\indir kaldir tozunu al yika baya bi zahmet...koysunlar tabaklarini kapali bi dolaba konsola bi yerde tamam diyorum bazi konsollari hosta buluyorum .ikeadakiler mesela..herneyse dedgim gibi vitrin olayi tamamen herkeste var bizim eksik kalmasin mantigiyla yapiliyor artik...hemen hemen her evde vitrin ve icinde tabak canak olayinda dolayi evler birbirinin kopyasi gibi geliyor artik...yaraticilik sifir oluyor ozellikle yeni gelin evlerinde

cnm yanlış anlama ama henüz cocuğun cocukların yok kolay geliyor sana ben salon oturma odası ayrı olmalı diyenlerdenim sebbebi açık devamlı oturduğun yer koltuklar halılar bazen haftalık temizlesen göstermiyor eeee gelde misafirni orada ağırla olmuyor cnm malesef su anki evimde oturma odam yok salonda oturuyoruz bıktım inan temizlik derdinden gün içinde biri gelse tedirgin oluyorum cünkü 2oğlum var ikiside küçük bir dağıtırlar evi sanırsın bit pazarı eee kış memleketinde yasıyorum cıkın dısarda oynayında diyemiyorum arkalarından temizleyip duruyorum oysa şöle kapalı bi salonum olsa biri geldiğinde hiç düşünmeden buyur edeceğim iyi olmaz mı dimi kafam rahat olur en azından
vitrini bende sevmem az ve öz olmalı eşya bence, bende bu son dönemdeki tv ünütesi merakını anlamadım coğuna bakıyorum bi tv anlamzız biblolar iki kitap sevemedim gitti ben yemek takımıma konsol alıcam sadece yerim acık olursa tv yide üzerine düşünüyorum yemek masası koltuklar ok dahada birşey istemem ferah olmalı ev dediğin öle süse püse boğulmamalı benim evim için konuşuyorum, ama sevenlerede lafım yok mimar hanımın dediği gibi herkes kişiliğini yansıtır bencede

sayfalar boyunca, kimi salonun ve birtakim esyalarin gerekliligi konusunda ikna etmeye calismis, kimi gereksizligi hakkinda..

bie Ic mimar olarak soyluyorum, yasadiginiz alanlar olusturulurken , oturma odasi icin ayri bir uygulama yapilmaz, bir yasam alani olusturulur ki buna turkler biz aramizda Salon deriz, ailenin birlikte vakit gecirmesi icin olusturulmus bir alandir bu (misafir kabulu icin degildir).

birde kisilere ozel odalar olusturulur.

kisacasi evinizde uyguladiginiz sistem, ihtiyaclariniz, yasam alaninizi : "Salon" yada gercekten "yasam alanina " cevirir.

o sebeple kimse kimseyi salonun yada yasam alaninin gerekliligine iknaya calismasin, ihtiyaclarinizla hareket edersiniz, gelenek gorenek ve kulturunuz ,ihtiyaclariniz ortaya cikana kadar varligini surdurebilir..

ancak ayni seyi esyalar konusunda soyleyemiyorum, gosteris ahmakligi ve tuketim sisteminin bizlere dayattigi sekilcilik devam ettigi surece, daha cok ihtiyacimiz olmayan seyleri almaya devam edecegiz gibi gorunuyor..

ha bastada soyledigim gibi kimse kimseyi iknaya calismasin kardesim, kim parasini nereye harcayacaksaharcasin ve bunun adini zevk koysun, kime ne ?

sayfalar boyunca, kimi salonun ve birtakim esyalarin gerekliligi konusunda ikna etmeye calismis, kimi gereksizligi hakkinda..

bie Ic mimar olarak soyluyorum, yasadiginiz alanlar olusturulurken , oturma odasi icin ayri bir uygulama yapilmaz, bir yasam alani olusturulur ki buna turkler biz aramizda Salon deriz, ailenin birlikte vakit gecirmesi icin olusturulmus bir alandir bu (misafir kabulu icin degildir).

birde kisilere ozel odalar olusturulur.

kisacasi evinizde uyguladiginiz sistem, ihtiyaclariniz, yasam alaninizi : "Salon" yada gercekten "yasam alanina " cevirir.

o sebeple kimse kimseyi salonun yada yasam alaninin gerekliligine iknaya calismasin, ihtiyaclarinizla hareket edersiniz, gelenek gorenek ve kulturunuz ,ihtiyaclariniz ortaya cikana kadar varligini surdurebilir..

ancak ayni seyi esyalar konusunda soyleyemiyorum, gosteris ahmakligi ve tuketim sisteminin bizlere dayattigi sekilcilik devam ettigi surece, daha cok ihtiyacimiz olmayan seyleri almaya devam edecegiz gibi gorunuyor..

ha bastada soyledigim gibi kimse kimseyi iknaya calismasin kardesim, kim parasini nereye harcayacaksaharcasin ve bunun adini zevk koysun, kime ne ?

benmi farkedemesim bilmiyorum ama burda kimse kimseyi herhangi birsey icin ikna etmeyi calismiyor..herkes bu konuda fikirlerini acikliyor o kadar...en basindan beri bende bunu yaziyorum.her ev kisinin kendisini yansitmali...toplumun bize olmazsa ev olmazlari var(vitrin..vb.tarzi)bende artik buna tahammule demiyorum...yeni ev dizen biriyim ve vitrin vs almadigim icin cevrem tarafindan aldir yaa yeni gelin evi ne derler.alamamasi derler vb laflarla ikna edilmeye calisildigim icin bu konuyu acmis bulunmaktayim...ben ve nisanlim nasil istyorsak oyledizyayn edilir o ev..hickimsenin evimizi nasil doseyecegmz hakkinda bi yargiya varma haklarina sahip oldgunu dusunmuyorum....orasi bizim yasam alanamiz...ilerde cocuk sahbi olduktan sonra misafr odasi belki bende acicam belki bicok arkadasima hak vericem burda ama simdilik bunlar cazip geliyor bana....aslinda tek sorun bu...cevrenin etksii altinda kalip alinan esyalar....evlere alinan ve kullanilmayan bi suru bi suru ivir zivir.....kimseninde nereye para harcayacagi konusunda kimsenin karismaya hakki yok evet ama burda fikir beyan ediliyor sadece...herkes birbirine saygi duymali degilmi..kime ne..SS:KK49:

iyi hos yazmissinda ben bu vitinde tabak canak sergileme konusunun zevk meselesi olduguna asla ama asla katilmiyorum...klselesmis yani insanlarimiza artik olmazsa olmaz geliyor vitrin olayi..hic bi mantigi yok hicbir pratikligide yok..yer kaplamasi odayi doldurmasini gectim birde o tabaklar tozlaniyor surekli\indir kaldir tozunu al yika baya bi zahmet...koysunlar tabaklarini kapali bi dolaba konsola bi yerde tamam diyorum bazi konsollari hosta buluyorum .ikeadakiler mesela..herneyse dedgim gibi vitrin olayi tamamen herkeste var bizim eksik kalmasin mantigiyla yapiliyor artik...hemen hemen her evde vitrin ve icinde tabak canak olayinda dolayi evler birbirinin kopyasi gibi geliyor artik...yaraticilik sifir oluyor ozellikle yeni gelin evlerinde

Bende yazdım zaten vitrin olayına karşıyım hatta senin bu konuyu okumadan önce ev almak için plan yapıyoruz da kayıvaldemle onu konuşuyordum vitrin almıycam ne gerek var ya bardak tabak sergilemek bence çok mantıksız örtüde sermiycem artık dedim:)) yani vitrin fikrine katılıyorum ama emin ol vitrininde aldığı güzel bardakları vs.sergilemekten hoşlanan çok insan var gösteriş veya zevk bilemem ama ben inşaallah ev alabilirsek vitrin düşünmüyorum hatta bir aydır dekorasyon üstüne araştırma yapıyorum bütçem elverdiğince evimi dekore etmeye çalışıcam salona ben takım alıcam yazdığım sebepden dolayı yemek masası günlerimiz olduğu için şart burda ve küçük bir konsol belki onu bile almam mutfak dolabımı geniş yaptırırsam gerek kalmaz:)) birde kendi çizdiğim bir tv ünitesi kitaplık vs.

Bende yazdım zaten vitrin olayına karşıyım hatta senin bu konuyu okumadan önce ev almak için plan yapıyoruz da kayıvaldemle onu konuşuyordum vitrin almıycam ne gerek var ya bardak tabak sergilemek bence çok mantıksız örtüde sermiycem artık dedim:)) yani vitrin fikrine katılıyorum ama emin ol vitrininde aldığı güzel bardakları vs.sergilemekten hoşlanan çok insan var gösteriş veya zevk bilemem ama ben inşaallah ev alabilirsek vitrin düşünmüyorum hatta bir aydır dekorasyon üstüne araştırma yapıyorum bütçem elverdiğince evimi dekore etmeye çalışıcam salona ben takım alıcam yazdığım sebepden dolayı yemek masası günlerimiz olduğu için şart burda ve küçük bir konsol belki onu bile almam mutfak dolabımı geniş yaptırırsam gerek kalmaz:)) birde kendi çizdiğim bir tv ünitesi kitaplık vs.

aynen canim hadi bakalim ins hayirlisiyla yeni evini alir huzurla evni gonlunce doser oturursun:KK34:ev dekore etmek gercekten cok cok zevkli ve heyecan verici..yenilikler herzaman guzel:KK34:

X