ben 7 senelik evliyi ben de almadım vitrin falan misafir odası diyede ayırmadım hiç.herkes al diye çok ısrar etti almadım..yeni evimiz yapıldı oraya sadece tekli vitrin aldım onun içinede bardak fincan gibi şeyler koymadım çok şık biblolar koydum hoş görünüyo.
aynı benim gibi dusunuyorsun....
ben de evimin tek odasını hem oturma hem salon gibi yapıcam misafir icin ayrı bir oda sacmalıgı olmayacak yani... diger odam da calısma odam ve kutuphanem olacak, bir odam da bebeğimiz olana kadar ütü ve camasır odası olacak....
ikea da begendigim esyalar cok, genelde retro ve country tarzı seviyorum, modern mobilyalarda pek ilgimi çekmiyor
ailemde birçok kişiye beğendiğim eşyaları gösterdim ama hepsi itiraz etti, yengem aaa senin evin cok entel dantel olucak ne bu böyle dedi, yeni gelin evi olcak millet ne der dedi
ne derlerse desinler aynı tip evleri gormekten ben de sıkıldım... bir ev içinde yaşayanların ruhunu yansıtmalı, nişanlım da benim gibi düşünüyo allahtan kendi kafamıza göre beğeniyoruz önemli olan da o zaten...
ama hepsinden önemlisi evin içindeki huzur tabi...
huzur ve mutluluk dolu yuvalarımız olur inşallah
bu formu uzun zamandır takip ediyorum evleri inceliyorum bende hazırlık aşamasında yeni ev diziyorum..
yemek takımı denilen vitrin olay mesela almıyorum evime ve çevrem niye almıyorsun yeni gelinsin almadan olurmu vs tepkilerde bulunuyorlar...
alışılmış basma kaılp eşyaları dizaynı göremeyen insanlar farklılığa gelemiyorlar...
herkesin evi birbirnin koyası gibi...
misafir odası +salon..
aynı kaılıplarda hep..
misafir odasında illa yemek takımı vitrin ve içindeki anlamsız süs bardak tabaklar....
ben zaten anlam veremıyorum 2 oturma grubu olayına..
misafirler için özel oda dizayn edilme olayına..
koltuk takımı,vitrin,masa...
renkler modeller farklı olsada sonuç hep aynı...
farklılığa dair bikaç ev gördüm burda ve gerçekten çok beğendim bazı arkadaşların evlerini...
ben ilk basta amerikan tarzı 1+1 dairedemde oturacağım..
yeni dairmizde aldık 3+1
orayı kiraya vericez ve taksitleri bitince oraya yerleşicez inş..
ve salonum olcak sadece yine...
misafir odasına ayrılan geniş ferah odam salonum olcak..
diğer odayı çalışma odası tarzında dizayn etmeyı düşünüyorum yada güzel bir dinlenme odası tarzı farklı şeyler var kafamda..
sıradanlıktan çıkmayı çevremede aşılıyorum...
şu vitrin olayı tarihe gömulmeli artık..
yok misafir tabağı,yok misafir bardağı...
ne kadar masraf yapıyoruz misafirlere değilmi..
ama misafir gelincede çevremde göruyorum off poff stresler yapıyoruz..
hı bide şu duvar stkckleri..
bir başladı kaç evde aynı model duvar stikleri..
aynı model aynalar..
vs..vs..
kızlar ayağım kırıldı ve 40 gun bıyunca yatağa mahkum kaldım..allah beternden saklasın tabi ama yarın okullar açlıyo öğretmenlik yapıyorum ama başlayamıcam..
belkide sıkıntıdan oturup bunları düşünüp sizlerle paylaştım..
sağlığınızın değerini iyi bilin
fikirlerimi paylaştım sizlerle..
şu kk da bnm içimden geçenleri bn bile böyle anlatamazdım vallahi billahi cnm ne güzel yazmışsın hislerime tercüman oldun resmen :)
aynı basma kalıp her evde. bnm çevremden de diyorlar vitrinsiz olmaz.. iki tane çanak çömlek sergileyeceğim diye sürkli o camlı vitrinin tozunu almayı göze alamıyorm bi türlü haklıyım haklıyızz
bir de evlrdeki kırmızı takıntısı inanılmaz yoruyor insanın gözünü ya simsiyah tüller ya kıpkırmızı artık evler kırmızı siyah beyaz başka renkler düşünmez olduk. mesela burda ck güzl evler gördüm bn yurt dışından bir ark vardı fıstık yeşili döşemş evini yine biri dha vrdı ne drd ferahtır o ev öyle :)
bşka renk görnce içim açılıyor şu resımlere bakarken.
senin evinide ayrıca merak ettim şmdi cnm ama bn snn yerınde olsam 3+1 i kiraya vermezdm kiracı bu hepimiz kiracı olduk ama herkes aynı düzeni özeni göstermeyebilir eve snradan üzülmeyesın dıye canım sen kıyamassın oturmaya belki gelen insanlar hor kullanılar vs vs.
bir de 1+1 ler kullanışlı olmuyor pek bir tanıdığımz vrdı yemek pişrse yağ- salça kokusu yayılıyor hemn güçlü aspiratr davlumbaz olayı hıkaye o kokunun tamamını almıyor maalesf özellkle koltuklara ve halılara acayp siniyor hemen. bn snn yerınde olsam 3+1 de otururm önce yine istediğin gibi döşersin evini ama bn olsam 3+1 i kiraya vermezdim kıyamazdım yni . sonçta herkes ilk oturanı olmak ister evin öyle dğil mi :)
Valla yurddisinda misafirler icin ayri bir odasi olan 1 tane bile aile tanimiyorum.
Herkesin sadece 1 tane oturma odasi var.
Eziyete ne gerek var, fuzuli masraf. Fazladan odasi olan orayi genelde calisma odasi yapiyor :))
bende sizin gibi düşünüyorum 12 yıllık evliyim .evlenirken vitrin gümüşlük istememiştim zorla almışlardı .bu yaz Allahın izniyle vitrin ve gümüşlük gidecek sadece konsol kalacak bide masa sandalye neolcakki anca yer kaplıyo .valla yeni evleneceklere tavsiyem az eşya alsınlar gereksiz şeyleri evlerine doldurmasınlar.
ne vıtrınım var ne ıvır zıvır suslerım spor bı ewım var 1 spor odam var.yatak odam ve otrma odam mutfak amerıkan muftak zaten acık senle aynı fıkırdeyım sıkıcı ewler goruyorm. benm masam bıle yok barım var orda yıorz.
ewımın bı benzerını daha gormedım cunku perde abajur mınder kumaslarını falan secıp dıktrdım
ayrıca otrma odamdakı storda dew gbı bır baskı var o baskıda bızım zewkımız kımsede oldgunu sanmıorm tulum hıc yok. stor ve kalın perdeler
gorenler ask ewı dıyolar bu ewe esyam yok fazla ama sıcacık bır ew
allah herkese nasıp etsın
bir de dantel örtmezler mi?
misafir için bu kadar külfete katlanan bir toplum daha var mı ki?
ıkı kırmızı koltuk var beyaz sehpa plazma bıde ınsan boyundan uzun bı saat war:),,halımda beyaz agrlıklı sıyah desenlımerak ettim evini görmek isterdim