cvp verme en ıyı cvp susmaktıraynen öyle canım direk söyleyemedi kendininkini aklınca bu yontemı kullandı işte salla daha fazla pirim vermek yeter benim gibi birinin onunla ilgili düşüncelerini paylaşması tartışması bu kadarı bile fazla ona yeter
neyse arkadaşım topiğim kapanması daha fazla uzamaz inş konu
bnde bu avrupa amerıka ozentısnı anlamıs deılım orda okuyup yada yasayınca ne oluyor farklı bı boyutamı gecılıorm acaba
bu dusunceler 80 90 larda kaldı sanıodm ben
birde özellikle ne mezunu oldgumu sormuş..ona göre herhangi bi konuda mezun olmak için diploma şart...
diplomasız kişiler herhangi bi konuda asla uzman yada fikir sahibi olamaz çunku o bir içmimar
paralı okullardan mezun olmak geçrketen çok kolay bu zamanda benım geçtiğim zahmetlerden geçebilseydi keşke devlet okullarında vs...tabi avrupada okuyunca tükiyedeki okumam ona düşük boyutta gelebildi yazık ki ne yazık...kapak olsun der gibi yazmış bide newyorktayım hala demişbende istanbuldayım ne olcak
geçen yıl londradaydımbelirtmiş özellikle bak hala newyorktayım..ne olmuş yani farklı basamaktamı sanıyor yada bizlerden üstün oldgnu newyorkta olmasınamı borçlu yoksa paralı okullarda mezun olmasınamı borçlu..ve en acısıda bu sebeplerden dolayı kendisini uzamn sanması...ahh ahhh böyle insanlarla muhattap olmak çok gülünç
siz nerden konunun icine monte oldunuz anlamadim..
Hanimefendi cok bilmisliginin karsiligini aldi tarafimdan .. Amerikanin ozentiligini hissedemicek kadar uzun suredir yasiyorum burada, burda yasayan birine hala amerikan ozentisi demekte nedir acaba?
Ayrica kendi 2. Sinif dunyanizla karistiriyor olabilirsiniz. Dikkat edin.. Etrafinizdaki herkes ve sizde dahil ozeniyorsunuz ki akliniza ilk gelen sey bunun bir ozenti oldugu olmus..
Burda dunyanin en onemli okullarindan birinin adini verdim ama kisitli hayat tarzinizla orda okuyunca ne oluyor demenizden, kaliteniz ortaya cikiveriyor , iste olanin tastamami bu !
Saclari her hafta ayi bir sariya boyatmaniz, sizi gelistirmez , biraz arastirma yapin, kitap okuyun tavsiye ederim. Kucuk hanim
onu diyorum bende..
şu misafirler için ne kadar masrafa giriyoruz ki misafir odası denilen olayda o odaya allah rızası için kaçnız kaç kere otoryosunuz yani sayılıdır..
müze gibi
evin en geniş,en ferah alanı arada sırada misafre bikaç saatliğne muze gibi açılıp kapatılıyor,arada tabak çanağın tozu alınıyor
ayh çok güldüm şimdi
ben bir odamıda mesleğimden ötürü resim odası yapıcam mesela
burda paylaştığımız günleride görürüz inş
katılıyorum..benim de en sinir olduğum şu moda bu moda diye alınan eşyalar bazı şeylere bakın mesela bundan 10 yıl önce de vardı şimdi de var ama o dönem için moda denilen alınan şeyler hani şimdi nerdeler...bizim millet ceplerinden çok modayı düşünür zaten o zaman her 2 yılda bir mobilya değiştirilmeli...çu köşe koltukların modası da yakın zamanda geçer kesin milleti ip gibi dizip oturtmak çok da kullanışlı değil bence bi arkadaşın evinde var misafirliğe gidince birimiz bi koltuğa öbürümüz öbürüne oturursak ne ala da yok ikimiz de aynı tarafa denk geldiysek boynum kırılıyo kızla konuşurken yüzüne bakcam diye
ben de salon ve oturma odasının ayrı olmasını pek anlamıyorum.salon misafir içinmiş misafirim değerli elbet ama benim oturduğum yerde de oturabilir dimi.ben evimi kurarken salonu tek yaptım tam salon yemek odası dahil.şark odam vardı minderli bakır tencereli antikalar ve misafir yatak odam vardı 2 kişilik yatak fiskosdan oluşan bir oda.bence oturma odasını ayrı yapacağına eğer yatıya misafir ağırlama ihtimali varsa küçükte olsa bir yatak odası iyi oluyor.
şimdi mobilyalar hep aynı onun için tekrar ev döşerken bilinen markalardan almayacağım.
ben bu konuda size kesinlikle katılmıyorum....bir evde oturma odası mutlaka bulunmalı ve ayrıyeten salon mutlaka olmalı.... çünkü oturma odası haliyle günlük kullnıma uygun her türlü hareketin olduğu çoluk çocuğun yaşayıp rahatca davranılabileceği bi bölümdür...zaten oturma odaları gayet sade ve ferah döşenir ki yaşama alanına uyum sağlasın.... ama her gelen misafirde günlük yaşantımızın geçtiği oturma odasında ağırlanmamalı bence...salon denilen yer buna uygun.... şayet salon varsa oturma odasına ne hacet diyeceksiniz ama şu bir gerçekki salonlar haliyle gayet ihtişamlı ve özenli döşeniyor koltuklar halılar aksesuarlar olsun hep özenli ve titiz bi ortamdır...böyle özenli bir odada günlük aktivitelerimizide haliyle pek gerçekleştirmek mümkün değil....yeni evli olanlar veya çocuğu olmayanlar bana katılmayacaktır kesin, ama çocuğu olanlar aynen katılırlar diye dşünüyorum....çünkü düşünün ufak bi kaç yaşında çocuğunuz var, sürekli ordan oraya koşturacak, eline bi meyve alacak koltuklara sürtecek, bir bisküvi alacak eline halılara dökecek sağı solu batıracak...:) kaldı ki o güzelim halıları mahfedecek...çocuktur elbet yapacak...engel olunmaz ki... bu nedenledir ki oturma odalarına kesinlikle katılıyorum ve bende oturma odası bulunan bir bayan olarak çok memnunum bu durumdan....salonum genelde kapısı kapalı ve herzaman mis gibi tutmaya çalışırım ki aniden bi misafir gelse rahatca açar kapısını buyur ederim.. ufak çocuğum var ve ne kadar titizlensemde haliyle oturma odasında oyuncakları sürekli etrafta.... kendine oyun yapmak adına yastıklar kırlentlerle yuva yapar oynamak için :) mutfaktan kap kacak getirir oyun için :) haliyle onunda bişeyler öğrenmesi için bu tarz şeylere müsade etmemiz lazım....aksi halde komutan gibi bir anne oluruz dimi :) yani diyeceğim oturma odam iyiki var :))
Katılıyorum sana canım ben evlenirken aldığım koltuklarım krem rengi halılarım el dokuma krem rengi nepal yün halılarvs böyle bir salon yapdım oturma odası yerinede şark odası yapdım arkadaşında anlattığı tarzda sonra çocuk olunca taşındım taşındığım evde aynı büyüklükdeydi ama yine oturma odası yapamadım çünkü o oda aydınlık havadar güzel bir odaydı çocuk odası yapdım üçüncü odada karanlık bir odaydı ne çocuk odası olurdu nede oturma odası ve küçükdüde ayrıca çalışma masamız kitaplıklarımız şu bu açıkda kalıyordu orayıda mecbur çalışma odası gibi yapdık ve biz salonumuzda oturmaya devam ettik bu arada kızım şimdi 3.5 yaşında koltuklarımın üzerinde örtü var ki en sevmediğim şeydir ayrıcada geçen sene salonda bir ara yanlız bırakdığımda kolanya şişesini koltukların derisine dökmüş deriler dalga dalga olmuş ve oyuncağını yıkamış kolanyayla boyaları akmış yün halıların heryerine yıkamaya gönderdim çıkmadı yani salonum mahvaldu:) yani diyeceğim şu ki eşya alırken birgün çocuğunuzun olacağını düşünün ve çocukların süs bebek olmadıklarını bilin:))) benim şimdiki aklım olsa birkere kesinlikle yün halı almazdım çocuk üstüne uzanıyor oynamak için halı insanın heryerine dağlıyor
Benimde evimizle ilgili bazı fikirlerim var
Daha dogrusu nişanlımla ortak fikirlerimiz
Mesela buyuk salonu yatak odası yapmayı dusunuyoruz bi taraf yatak diğer tarafada ufak bi kose takımı tv ve sehpa
Butun gunumuz odamızda gecsin istiyoruz
Odalardan biri oturma odası, diğeride yemek odası olacak..
Tamamen kendi keyfimize gore yani..
Tuhaf ama dusundukce hosumuza gidiyo umarım yapabilirizzzz
Benimde evimizle ilgili bazı fikirlerim var
Daha dogrusu nişanlımla ortak fikirlerimiz
Mesela buyuk salonu yatak odası yapmayı dusunuyoruz bi taraf yatak diğer tarafada ufak bi kose takımı tv ve sehpa
Butun gunumuz odamızda gecsin istiyoruz
Odalardan biri oturma odası, diğeride yemek odası olacak..
Tamamen kendi keyfimize gore yani..
Tuhaf ama dusundukce hosumuza gidiyo umarım yapabilirizzzz