• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmiş boşanmış ve çocuklular. Hem hayatımda birisi olsun istiyorum hem korkuyorum

eskiden evlilik mi vardı?
ne demek sağlıklı değil ben hep evlilik dışı yaşadım ilişkilerimi hiç de sıkıntı yaşamadım oysa evlenip depresyonlardan depresyonlara giren çok tanıdığım var.
Siz bilirsinizAma çoğu insan çoğu kadın öyle mutlu olmaz.Öyle yaşamak da istemem.Mutlu da olmam doğru da bulmam.Öyle mutlu da olmak istemem.Siz mutluysanız öyle yaşamayın demiyorum siz de bu düşüncede olana demeyin
Bu arada eskiden evlilik yok muydu?:)

Siz bilirsinizAma çoğu insan çoğu kadın öyle mutlu olmaz.Öyle yaşamak da istemem.Mutlu da olmam doğru da bulmam.Öyle mutlu da olmak istemem.Siz mutluysanız öyle yaşamayın demiyorum siz de bu düşüncede olana demeyin
Bu arada eskiden evlilik yok muydu?:)

elinde bu konuda bir veri var mı?
neye göre mutlu olmaz diyorsun?
kaç tane kadın tanıdın da böyle peşin hüküm veriyorsun?

sene mutlu olamazsın diye herkes mutsuz olacak diye kaide mi var?
evliliği gayet anlamsız buluyorum. isteyen evlensin tabii ama böyle yok evlenmezsen mutsuz olursun filan bunlar anlamsız dayatmalar. ki ben böyle cahil bir toplum olmasak kadınların en az yarısının evlenmeyeceği kanısındayım.

ve evet çoook uzun yıllar önce evlilik yoktu.

Eskiden nasıl evlilik yoktu?Yoksa da şimdi var.
Neye göre bu kanıua vardım.Genel olarak böyle zaten.Etrafımdaki kadınlarla iletişim halindeyim.Boşanmış yada yaşı kemale ermiş veya birşekilde çoğu kadına böyle yaklaşan çok oluyor zaten.Bak ben bu düşüncedeyim ama bana bile ;böyle imaj vermedipim halde yaklaşan oldu.Bu konuda emin ol zorluk çekmeyiz bulmakta.Zibil gibi.Bir de senin gibi düşünsem öyle imaj versem nolurdu bilmyorum.Böyle bile kırılıyorum öyle nolurdu artık.İş daimi olacak gerçek olanı bulmakta.Bu da senle evliliği düşünecek fikirde erkekle olur. O kişi senle değil başkasıyla evlenirse kırılırsın
..Bu erkekler belli.
Senin gibi marjinaller nasıl kırılmıyor anlamıyorum.Neyse farklı düşünüyoruz.Ben düşüncemi değiştirmem istemem de değiştirmek.Sen de istemezsin.Burda bırakalım.Bunun gibi konularda zaten tek fikir olmaz.

Son düzenleme:
Eskiden nasıl evlilik yoktu?Yoksa da şimdi var.
Neye göre bu kanıua vardım.Genel olarak böyle zaten.Etrafımdaki kadınlarla iletişim halindeyim.Boşanmış yada yaşı kemale ermiş veya birşekilde çoğu kadına böyle yaklaşan çok oluyor zaten.Bak ben bu düşüncedeyim ama bana bile ;böyle imaj vermedipim halde yaklaşan oldu.Bu konuda emin ol zorluk çekmeyiz bulmakta.Zibil gibi.Bir de senin gibi düşünsem öyle imaj versem nolurdu bilmyorum.Böyle bile kırılıyorum öyle nolurdu artık.İş daimi olacak gerçek olanı bulmakta.Bu da senle evliliği düşünecek fikirde erkekle olur. O kişi senle değil başkasıyla evlenirse kırılırsın
..Bu erkekler belli.
Senin gibi marjinaller nasıl kırılmıyor anlamıyorum.Neyse farklı düşünüyoruz.Ben düşüncemi değiştirmem istemem de değiştirmek.Sen de istemezsin.Burda bırakalım.Bunun gibi konularda zaten tek fikir olmaz.

kadınlığının tek amacını evlilik olarak almazsan kırılmazsın.
hayatını yaşamak, aşkı tatmak istersen, evlilik gibi anlamsız insan doğasına aykırı bağlara kendini kaptırmazsan kırılmazsın.
cinselliğin de insanın bir ihtiyacı olduğunu bilir ve buna göre yaşarsan hayatını kırılmazsın.

buradan sanki, ilk gördüğün erkeğin kucağına atlayacaksın anlamı çıkmasın.
bir erkeğin cinsellik isteğinin karşısındaki kadınla alakası olmaz. kendi öz kızına kardeşine saldıran erkekler var o zaman kardeşi öyle bir imaj mı veriyor diyeceğiz?

öyle alışmışsınız ki suçu kadında aramaya, hemen ''ama ben öyle imaj vermiyorum'' diye savunma ihtiyacı duyuyorsun.. oysa bunla alakası yok.

ayrıca neden kırılıyorsun?
cinsellik yaşamak ister bir erkek, onların fiziksel yapısı bizler gibi değil. cinsellik yaşamazlarsa sıkıntı yaşarlar.
sen istemezsen saygı duyabilir ancak uzun süre cinsellik yaşamadan durmasını beklemek haksızlık olur. ki kadın için de bir ihtiyaç.

ve erkekler evlilik kararını sonradan alırlar.
yani başlarken ben evleneceğim diye başlamaz erkekler. dilinde evlenmek isterim dese de kalben istemez. zamanla alışırsa bu karara ulaşır.

yaşı almış kadına yaklaşım diyorsun o erkekler de benzer yaşlardaysa atıyorum 35 ve üstüyse o yaştaki erkeğin ergenler gibi el ele gezmesini beklemek olmaz ki.
bunu neden anlayamıyor kadınlar?
marjinal değilim ayrıca ben. olması gerektiği gibi davranıyorum. dolayısıyla ne kırılıyor ne de üzülüyorum.
asıl biz tr de böyle flört sevgililik gibi şeyleri hiç bilmiyoruz.
masa tepesinde 2 saat lak lak etmeyi sevgililik sanıyoruz. sonra da evlenince adamın bin tane huyu çıktı deniyor.
e sen tam tanımadın ki?
evlenmeden anlayamayacağın şeyler olacak ama emin ol bu kadar şaşırtmayacak seni iyi tanırsan.

senin yetişme tarzın baştan yanlış.
erkek benle ciddiyse seks düşünmez diye şartlamışsın. oysa tam tersi. sevgililik sevişmekten gelir. sevişmek istemeyeceğin erkekle ne diye sevgili oluyorsun?
erkek seks isteyince de ''aaa bana basit kadın muamelesi ediyor'' diye kendi kendine üzülüyorsun. oysa bunlar o kadar saçma şeyler ki..

bizim erkekler olgun değil.
o yüzden iyi düşünmen lazım ancak seks istemesi anormal değil...
bir de şöyle bak, o erkek de sevişmekte keyif almayacağı bir kadınla neden evlensin?

dediğim o kendince ördüğün kalıpları kırmadan sen hep kırılacaksın.
kadın olmak bu değil.

hayatını yaşamak, aşkı tatmak istersen, evlilik gibi anlamsız insan doğasına aykırı bağlara kendini kaptırmazsan kırılmazsın.
cinselliğin de insanın bir ihtiyacı olduğunu bilir ve buna göre yaşarsan hayatını kırılmazsın.

bir erkeğin cinsellik isteğinin karşısındaki kadınla alakası olmaz. kendi öz kızına kardeşine saldıran erkekler var o zaman kardeşi öyle bir imaj mı veriyor diyeceğiz?

öyle alışmışsınız ki suçu kadında aramaya, hemen ''ama ben öyle imaj vermiyorum'' diye savunma ihtiyacı duyuyorsun.. oysa bunla alakası yok.

cinsellik yaşamak ister bir erkek, onların fiziksel yapısı bizler gibi değil. cinsellik yaşamazlarsa sıkıntı yaşarlar.
sen istemezsen saygı duyabilir ancak uzun süre cinsellik yaşamadan durmasını beklemek haksızlık olur. ki kadın için de bir ihtiyaç.

yani başlarken ben evleneceğim diye başlamaz erkekler. dilinde evlenmek isterim dese de kalben istemez. zamanla alışırsa bu karara ulaşır.

yaşı almış kadına yaklaşım diyorsun o erkekler de benzer yaşlardaysa atıyorum 35 ve üstüyse o yaştaki erkeğin ergenler gibi el ele gezmesini beklemek olmaz ki.
marjinal değilim ayrıca ben. olması gerektiği gibi davranıyorum. dolayısıyla ne kırılıyor ne de üzülüyorum.
masa tepesinde 2 saat lak lak etmeyi sevgililik sanıyoruz. sonra da evlenince adamın bin tane huyu çıktı deniyor.
e sen tam tanımadın ki?
evlenmeden anlayamayacağın şeyler olacak ama emin ol bu kadar şaşırtmayacak seni iyi tanırsan.

erkek benle ciddiyse seks düşünmez diye şartlamışsın. oysa tam tersi. sevgililik sevişmekten gelir. sevişmek istemeyeceğin erkekle ne diye sevgili oluyorsun?
erkek seks isteyince de ''aaa bana basit kadın muamelesi ediyor'' diye kendi kendine üzülüyorsun. oysa bunlar o kadar saçma şeyler ki..

bir de şöyle bak, o erkek de sevişmekte keyif almayacağı bir kadınla neden evlensin?

kadın olmak bu değil.
Aynı düşünmüyoruz.Uzatmanın anlamı yok.Gerçeklerden uzak konuşuyorsun.

Of kimin olmuyor ki , şimdi ne geçti aramızda mesela ; annem benım ıcın bısey yapıyormuş ev eşyası ona söyledim oda pek umursamadı kızdım bende insan Allah razı olsun der sonra lafı cevırdı teşlekur edıyor falan ne kadar duygusuz bu erkekler

kafalarına vurmadan ıdrak edemıyorlar..bı de tehdıt edeceksın..ben edıyorummm.. guzellıkle de oluyor tabı ama erkekler dıklenınce yapıyor dedıgını :)

elinde bu konuda bir veri var mı?
neye göre mutlu olmaz diyorsun?
kaç tane kadın tanıdın da böyle peşin hüküm veriyorsun?

sene mutlu olamazsın diye herkes mutsuz olacak diye kaide mi var?
evliliği gayet anlamsız buluyorum. isteyen evlensin tabii ama böyle yok evlenmezsen mutsuz olursun filan bunlar anlamsız dayatmalar. ki ben böyle cahil bir toplum olmasak kadınların en az yarısının evlenmeyeceği kanısındayım.

ve evet çoook uzun yıllar önce evlilik yoktu.

evliyim ama sunu cok ıyı bılıyorum ..bi kere evlendıysem ve Allah korusun ola ki yurmedıyse bı daha aynı b*ku yemenın manası yok..aşksız da yaşayamam kesin :) hayatıma bakarım...nedır yanı kagıt mıdır senı rahatlatan...ıster sevıs ıster sevısme..kımsenın ahlak bekcısıne ıhtıyacı yok.ne yasarsa onun sorumlulugu..acı da cekse onun sorumlulugu.elalemın derdı bizi germemeli.saygılar :) not : cocuksuz olsayım şayet.cocuklu bilemedim :)

oooooff asırı mukemmelliyetci bir anne gördüm..canım benım cok guzel bır hayatın var cok guzel de bır annesın analdıgım kadarıyla.ama corabını yere atar mı dusuncesıne kadar ırdelemen senı cok yorar...tikli temiz adamla da evlensen seni yorar.su saatten sonra senın bakacagın krıterler;

1.kız annesısın.hayatına alacagın erkeğe coook guvenmen lazım..aynı evın ıcınde yasayacaksınız... gerektıgınde yalnız kalacaklar..sana tavsıyem olursa eger kız babası bırıyle evlen.tabıkı karpuz degıl secemezsın ama oncelıgın o olsun kı bırbırınızı anlayabılesınız...

2.senın bu kadar maddı ımkanların yerınde ıken sakın dusuk gelırlı bırını dusunme..burda cok okuyoruz ;benım parama geldı kesın benımle bu yuzden evlendı dıye..maddı anlamda da eşitlik olması acısından..ne bileyim bir memur olabilir..

3. siyasi ,mezhep farklarını dusunerek birini seç..bana göre tabıkı cok sacma.ınsan ınsandır! ama bu ayrımı gozetmem herkes benım nezdimde eşittir dıyorsan sıkıntı yok...

4.daha oncekı gecmısını cok ıyı arastır... ve ınsallah da mumkun olur da severek evlenırsın. o zman ter kokusu sana cennet kokusu gelir...

Ha dıyeceksın kı böyle bır eşi ben nereden bulacağım..

bi kere öyle facebook da ınstagram da falan bulamazsın.bulanlar ender kısıler.onlara da bız halk arasında ballı dıyoruz :)

cafelerde de bulamazsın....

bulacagın yerler tatıl turları...kişisel gelişim kursları( atıyorum insan kaynakları egitimi cart curt)
yada maşukiye gunu birlik seyahat turları.. dıyeceksın kı kızımla nasıl gıdeyım..haftasonları babası alıyor dıyorsun.gunu bırlık kartalkaya ,kartepe bolu vs etkınlıklerını takıp et..ayy kaç kişiye koca bulmuşluğum var yahu..dinle beni :)

ben de ingilizce kursunda buldum :)

yardımcı olabıldım umarım.sevgiler..

Bana da bul :)))

bende bosanalı 2ay oldu 30yasındyım 12 ve 7yasında ıkı oglum var benımmkı bıraz karısık esım hala barımsk ıstıyor bende ne ıstedıgımı bılmez haldeyım:(

evliyim ama sunu cok ıyı bılıyorum ..bi kere evlendıysem ve Allah korusun ola ki yurmedıyse bı daha aynı b*ku yemenın manası yok..aşksız da yaşayamam kesin :) hayatıma bakarım...nedır yanı kagıt mıdır senı rahatlatan...ıster sevıs ıster sevısme..kımsenın ahlak bekcısıne ıhtıyacı yok.ne yasarsa onun sorumlulugu..acı da cekse onun sorumlulugu.elalemın derdı bizi germemeli.saygılar :) not : cocuksuz olsayım şayet.cocuklu bilemedim :)

çocuk olunca insan bir düşünür tabii ancak çocuk biraz büyüyünce aşk meşk işleri de kolaylaşır :)

e sen tam tanımadın ki?

kadın olmak bu değil.

Her kelimesine katılıyorum
Ama bütün sülalesi boşanmış biri olarak bizim toplumumuz için bunların hala çok uzak olduğunu da biliyorum
Hayatımda tanıdığım en güçlü kadındı annem, milletin ağzıyla yaşayamam derdi yaşamadı da
Ancak bizler biraz büyüdükten sonra hayatında biri olsun, evlenmesen de biraz nefes alabileceğin, en azından bir yemeğe, bir tiyatroya gidebileceğin biri olsun diye baskı yaptık kadına. Denedi ve yıkıldı, çünkü biz kadınlar ilerisi olmayan şeyleri sevmiyoruz, bu bizim yapımızdan kaynaklanıyor, toplum falan hikaye. Bunu teyzemde denedi, kardeşim de denedi yeni jenerasyon üniversite mezunu bir kadın olarak ama olmadı, amaçsız ilişkiler kadına kendisini kötü hissettiriyor bu bir gerçek. Ve tabi yaşadığımız ülkede bu amaçsızlığı fırsata çevirmek isteyen milyonlarca erkeğin olduğu da bir gerçek, o yüzden hiç bir kadına kafana göre takıl, dene yanıl vss demek içimden gelmiyor

Her kelimesine katılıyorum
Ama bütün sülalesi boşanmış biri olarak bizim toplumumuz için bunların hala çok uzak olduğunu da biliyorum
Hayatımda tanıdığım en güçlü kadındı annem, milletin ağzıyla yaşayamam derdi yaşamadı da
Ancak bizler biraz büyüdükten sonra hayatında biri olsun, evlenmesen de biraz nefes alabileceğin, en azından bir yemeğe, bir tiyatroya gidebileceğin biri olsun diye baskı yaptık kadına. Denedi ve yıkıldı, çünkü biz kadınlar ilerisi olmayan şeyleri sevmiyoruz, bu bizim yapımızdan kaynaklanıyor, toplum falan hikaye. Bunu teyzemde denedi, kardeşim de denedi yeni jenerasyon üniversite mezunu bir kadın olarak ama olmadı, amaçsız ilişkiler kadına kendisini kötü hissettiriyor bu bir gerçek. Ve tabi yaşadığımız ülkede bu amaçsızlığı fırsata çevirmek isteyen milyonlarca erkeğin olduğu da bir gerçek, o yüzden hiç bir kadına kafana göre takıl, dene yanıl vss demek içimden gelmiyor

şuraya yanılıyoruz bir kadının üniversite okuması onun her konuda kalıplarını kırmış özgür bir birey olduğu anlamına gelmiyor türkiye'deki üniversiteler de bu konuda hiçbir şey aşılamıyor zaten o yüzden sorun büyük.

amaçsız ilişki diye bir durum yok. her ilişkinin amacı bellidir. bir süre birlikte olup hemen evlenmek istemek üzerine ciddi kodlarla büyütülüyoruz oysa yurtdışında böyle değil. hani dedin ya toplum bahane diye kadının yapısı olsa amerika ya da başka ülkelerdeki kadınların da aynı sorunları yaşaması lazım ama tam tersi. özgürler gayet. orada uzun süre yaşadım net konuşabilirim.

o yüzden bir kadın illa evlenmek zorunda değil.
bir ilişkisi varsa illa evliliğe gitmek zorunda değil.

evlenme ya da ileriye dönük amaç gütmeden günü birlik sevişmeler de yaşayabilir.

evliliği ahlakla eş değer gördüğümüz için bunca pislik çıkıyor evlilikler içinden. evlen tamam artık pir-u paksın.
sonra?
bin türlü sıkıntı..
3. sayfa haberleri bunlarla dolu.

çocuk olunca insan bir düşünür tabii ancak çocuk biraz büyüyünce aşk meşk işleri de kolaylaşır :)

he bana sorarsan ben 2 kız annesı olarak hıc de bu ıslere bulasmazdım ALLAH korusun( ayy bende kocayı boşadım gibi tövbe yaa )

bu zamanda hele..çılgın dul rahibe olarak yaşardım :)

bende bosanalı 2ay oldu 30yasındyım 12 ve 7yasında ıkı oglum var benımmkı bıraz karısık esım hala barımsk ıstıyor bende ne ıstedıgımı bılmez haldeyım:KK43:
Barışırsan yeniden boşanacaksın.
Yaşamış bir dost

Back
X