Senin durumun cok farkli canim. Sakin verme düğün takilarini derim. Onlarinki de gercekten kolaycilik. Toplu para biriktirmek zor nitekim benim askim da biriktiremiyor, benim maasim toplu olmasa bende biriktiremem. O yuzden niyetlerinin yanlis oldugunu anladiysan sen krediyle de olsa yaptirmaya calis.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım bence bi 50 bin gider ya takılar düğün yeri falan dahil
Biz öyle heaplamıştık nişanlımla.
Bende çevremde hep 30 40 bin civarları duydum . Birazda insanın kendisine bağlı sanırım bu bütçeyi düşürmek yada çıkarmak .düğünden önce beyaz eşyalar flan hallolunca hersey dha kolay olur diye düşünüyorum . Bakalım biizmki ne kadr tutcak
Benimki biriktirebilirmiş ama, önünde daha zaman varken neden kredi çekip faizini ödesinmiş? İyi, hoş tamam ama sen önümüzde 10 ay varsa 10 ayı da para biriktirebileceğini mi zannediyorsun? Düğün Mayısta diyelim, biz Mayıs ayının maaşıyla aa 10 bin olsun deyip o ay mı evimizi düzeceğiz, gerçekten bunu hiç düşünmedin mi dedim? Yani taş çatlasın 7-8 bin biriktirebilecek ve diyor ki, nakit parayı elde tutmak istiyormuş, iyi o da tamam, beyaz eşyayı da kışa doğru alacakmış dedim ohoooo bu ne yavaşlık?
İnsan seninde de dediğin gibi birinden kurtulayım bari der, beyaz eşyayı taksitle alsa, her ay kenara koyacağı meblağ küçülsede bişey olmayacak en azından beyaz eşya cepte olacak..
Takılarla evet 40-50 bin, 4 tane bilezik yapmıştı, 1-2 tane daha eklemeyi planlıyor ben şu kadar olsun diye miktar belirtmedim zaten, o ne kadar olursa bizim karımıza diyerek yapabildiğim kadar yapıcam diyor da hangi birini önce yapacak bende onu merak ediyorum..
Bende beyaz eşyaları olsun alması taraftarıyım, en azından birşeyden kurtulmuş olur, en az 4500 lira beyaz eşyalar da..
Bu biraz sizin elinizde..Herşeyin en iyisini değil de daha uygununu almak isterseniz, maliyet düşer,
Mesela düğün yerine nikah,
mobilya alırken evlilik paketi olandan seçebilirsiniz (yaklaşık 5-6bin)
çeyiz konusunda artık herşeyin uygunu var, gidip de taç veya cok kalite markalar yerine daha ucuz markaları tercih edebilirsiniz
meraba cnm, ben de 1,5 ay önce evlendim. 38.000 kredi çektik, 13 bin lirayla araba aldık. geri kalan 25 bin lirayla da herşeyi hallettik. ama bunun içinde kiralık evin depozitosu emlakçı parası filan da vardı. tahminimce 20000 lirayı geçmedi harcamamız.
beyaz eşyayı mutlaka belli bi yerden alın, aşırı indirim yapıyolar, biz arçelikten aldık, normalde 8000 tutacak olan şeyleri 5600 liraya indirdiler toplu aldığımız için.
mobilya için çoook önemli bir önerim var, internetten yerli veya yabancı bir model beğenin ve resmini alıp mobilyacılara götürün, aynısını yaparlar ve çok ucuza gelir. ben bütün mobilyalarımı öle yaptırdım. şuan bellonanın bi yatakodası var evimde ve normalde 5000 lira tutan takımı biz 1500 e aldık. tv ünitesi aynı şekilde internette 1500 liraydı, bizimki 500 tuttu ve birebir aynısı. bölece hayallerindeki mobilyaya sahip olabilirsin :))
yemek takımı almayı saçma buluyorum, çünkü içinde çok gereksiz şeyler oluyor. bu nedenle biz korkmazın çatal kaşık setlerinden birini aldık. bir de pierre cardinin 6 lı tabak setleri var 24 parça, ama çok şık. onlardan 2 takım aldık. yemek takımımız 300 liraya gelmiş oldu.
geri kalan mutfak eşyaları zaten ordan burdan alındı.
seramik tencereyi ise internetten aldık çünkü mağaza fiyatlarından çok daha ucuzdu. esse 3lü seti 120 liraya aldık.
bu şekilde 20000 liraya getirebilirsin tüm eşyaları, mutluluklar :)
merhaba, hayırlı uğurlu olsunmobilyanızı nerde yaptırdınız acabai tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ? ve ne kadar süre içinde teslimat oldu ?
merhaba, hayırlı uğurlu olsunmobilyanızı nerde yaptırdınız acabai tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ? ve ne kadar süre içinde teslimat oldu ?
canım
kira : 600 TL
Aidat elektrik su vs : 400 TL
(Evi 1 ay önceden tuttuğunu düşün)
gelinlik : 750 TL ( inceciksen ve ankaradaysan ben gelinliğimi veririm :))
Beyaz eşya buzdolabı bulaşık makinası çamaşır makinası 6000 TL
Halı : 3000 TL
Perde : 3000 TL
küçük elektrikliler : 1000 TL
Elektik süpürgesi : 400
Nevresim falan filan gibi şeyler : 2000 TL
+ Gözden kaçanlar için 3000 TL
15.000 :)
perdeye çok vermişsiniz ne yaptınız öyle :)) altından mıistanbulda 1500.e fıstık gibi bir perde yaptırdı ablam.taç.
halıda aynı şekilde kampanyaları hiç değerlendirmemişsiniz anlaşılan :)
perdeye çok vermişsiniz ne yaptınız öyle :)) altından mıistanbulda 1500.e fıstık gibi bir perde yaptırdı ablam.taç.
halıda aynı şekilde kampanyaları hiç değerlendirmemişsiniz anlaşılan :)
Perde konusunu bende çok merak ediyordum? Ben Englısh Home' un perdelerini çok beğeniyorum hemde fiyatı baya bir uygun, üstelik evde kira olacağından daha uygun olur diye düşünüyorum..
benim size perde konusunda nacizane tavsiyem perdeyi bir mağazaya değil atölyeye diktirmeniz.
mağazalarda zaten başkasına diktiriyor ama 2 katı fiyata satıyor.
biraz soruşturursanız atölye bulabilirsiniz bence.
cnm benımde tavsıyem kelebek koltukların fıyatları coook uygun ben dogrucan mobılyadan 1500 tlye aldım okadar memnunum kı 10000 tllık koltuklara degısmem perdelerını kıyafet pazarlarında perdecılerde oluyor ve okadar uygun kı fıyatları hemde magazadakılerınden farksız mesela 50 tlye bır pencereye gore tul perde ve dıkımlerıde super oyle ılk basta gunluk mısafırlık dıye mutfak esyası almayabılırsın vıtrın takımı da gereksız bence bunun gıbı ufak seylerle daha uyguna getırebılırsın ev esyanı sonra kendınızı toparladıkca gonlunden ne gecıyorsa alırsınız
Canım çok teşekkür ederim çeyizim hazır gibi bişey, günlük misafirlik takımlarım da var ayrı ayrızaten benim durumum herşeye yetiyor şükür, sıkıntı nişanlımın ve ailesinin durumunda, koltuklarımı babam yapacak, yemek odasından da masa ve konsolunu alacağım sadece, orta sehpayı evi görmeden düşünmüyorum bile. Oturma odası zaten yapmayacağım, Englısh home tarzında güllü, dallı budaklı (örme diye geçiyor) bulabilirsem çok makbule geçer :) aslında englısh home' un da fiyatları da çok uygun, yukarıda verdiğim ölçüdeki perdenin fiyatı 40 lira, tek sıkıntı bir kaç ölçüde oluyor sanırım, şimdiki evlerin pencereleri güzel ama eski dairelerin çok büyük olabiliyorlar o konuda hazır perde sıkıntı olabilir..
hııı anladım cnm ben farklı algıladım tam okumadıgım ıcın agız tadıyla kullan ıns
Perde konusunu bende çok merak ediyordum? Ben Englısh Home' un perdelerini çok beğeniyorum hemde fiyatı baya bir uygun, üstelik evde kira olacağından daha uygun olur diye düşünüyorum..
Amiin teşekkür ederim, yani canım büyük şeylerimiz sıkıntı bizim beyaz eşya, mobilya, gelinlik, düğün vs. En maliyetli tutacak bunlar olup, hepsini nakit alma lüksü olmayınca da biraz birikim, biraz kredi yapmaya çalıcağız inşallah, taksitle de olmuyor kredi kartı limiti dayanmaz hani alıp ödemeye başlasak diyeceğim ki maalesef koyacak yerimiz yok evimiz olsa şimdiden alırdık alabildiğimizi evimize koyardık.
O yüzden birden almak dolayısıyla da yüklenmek zorunda kalacağız. Krediden başka bir seçeneğimiz de yok maalesef yalnız işte ne kadar az krediye yüklenirsek o kadar iyi, işte orta kalitede perdeyi, halıyı nerden bulabilirim? Ya da beyaz eşyayı ne zaman almalıyız? Kredi çekeceğiz diye sona mı bırakmalıyız, yoksa ufak tefek olan birikimle onun derdinden kurtulmalı mıyız? Hani neyi nasıl yapsak daha mantıklı olur gibisinden akıl almak için konu açtım, çokta güzel fikirler edindim sayeniz de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?