Evlenmenin Maliyeti..?

Bende çevremde hep 30 40 bin civarları duydum . Birazda insanın kendisine bağlı sanırım bu bütçeyi düşürmek yada çıkarmak .düğünden önce beyaz eşyalar flan hallolunca hersey dha kolay olur diye düşünüyorum . Bakalım biizmki ne kadr tutcak

Benimki biriktirebilirmiş ama, önünde daha zaman varken neden kredi çekip faizini ödesinmiş? İyi, hoş tamam ama sen önümüzde 10 ay varsa 10 ayı da para biriktirebileceğini mi zannediyorsun? Düğün Mayısta diyelim, biz Mayıs ayının maaşıyla aa 10 bin olsun deyip o ay mı evimizi düzeceğiz, gerçekten bunu hiç düşünmedin mi dedim? Yani taş çatlasın 7-8 bin biriktirebilecek ve diyor ki, nakit parayı elde tutmak istiyormuş, iyi o da tamam, beyaz eşyayı da kışa doğru alacakmış dedim ohoooo bu ne yavaşlık?

İnsan seninde de dediğin gibi birinden kurtulayım bari der, beyaz eşyayı taksitle alsa, her ay kenara koyacağı meblağ küçülsede bişey olmayacak en azından beyaz eşya cepte olacak..

Canım bence bi 50 bin gider ya takılar düğün yeri falan dahil
Biz öyle heaplamıştık nişanlımla.

Takılarla evet 40-50 bin, 4 tane bilezik yapmıştı, 1-2 tane daha eklemeyi planlıyor ben şu kadar olsun diye miktar belirtmedim zaten, o ne kadar olursa bizim karımıza diyerek yapabildiğim kadar yapıcam diyor da hangi birini önce yapacak bende onu merak ediyorum..

Bende beyaz eşyaları olsun alması taraftarıyım, en azından birşeyden kurtulmuş olur, en az 4500 lira beyaz eşyalar da..

Bu biraz sizin elinizde..Herşeyin en iyisini değil de daha uygununu almak isterseniz, maliyet düşer,
Mesela düğün yerine nikah,
mobilya alırken evlilik paketi olandan seçebilirsiniz (yaklaşık 5-6bin)
çeyiz konusunda artık herşeyin uygunu var, gidip de taç veya cok kalite markalar yerine daha ucuz markaları tercih edebilirsiniz

Of valla zor işler bunlar ya allah hepimizin yardımcısı olsun

Zaten sıkıntı şu, ben ne istersem yapabiliyorum gücüm var çok şükür çeyizim neredeyse hazır, ama ona gelirse ne kendisinde ne de ailesinde yani nakit yok, durum yok, beyaz eşyayı taksitle al diyorum daha var diyor, kredi çek diyorum neden faiz ödeyeyim diyor.

Ne ona ne de buna geliyor. Şimdi ben daha fazlasını yaparım ama ailemin gözüne batar, madem öyle biz çekelim herşeyimizi biz yapalım, biz ödeyelim diyorum ödemek kolay mı diyor. E aile yardım edemiyor, kredi çekemiyor faiz ödememek için, beraber çekip ödeyelim diyorum yine aynı şey e biz nasıl evleneceğiz o zaman :/

merhaba, hayırlı uğurlu olsun mobilyanızı nerde yaptırdınız acabai tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ? ve ne kadar süre içinde teslimat oldu ?

merhaba, hayırlı uğurlu olsun mobilyanızı nerde yaptırdınız acabai tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ? ve ne kadar süre içinde teslimat oldu ?

Sağol teşekkür ederim canım ama mobilyalarımızı daha yaptırmadık, 1-2 yer buldum, referans sağlam her türlü mobilyayı layığıyla yapıyormuş ama benim istediğim tarz da bir çalışması oldu mu bilmiyorum? Evlenmemize nerden baksan 10 ay var kendi evimiz olsa zaten yavaş yavaş dayayıp döşemeye başlardıkta kira da oturacağız, o yüzden önce ev bulmamız gerekecek. Sanırım en az 2 ay varken evi tutar, evi hazırlamaya da başlarız. Teslimat süresi mobilyacı ve ne tarz bir mobilya istediğin ile alakalı, normalde mağaza' dan direkt alınsa 15 gün, 1 ayı buluyor teslimatın yapılması, hatta en az 15 gün önceden siparişinizi verin derler genelde bu yüzden. Arkadaşım problem yaşamıştı, yatak odası düğünden 1 hafta sonra geldi mesela, Allahtan balayına gitmişlerdi.

Biz istikbalden baza almıştık, şu kadar zaman da gelir dediler neredeyse 15 gün bekledik, teyzemler koltuk takımı almıştı 2 tanesini 1-2 gün içinde getirdiler bir tanesini 2-3 hafta sonra teslim ettiler, yani bu işlerde ne kadar önce davranırsan o kadar iyidir bence.

teşekkür ederim :) izmirde bir yer. eğer izmirde yaşıyorsanız adını ve yerini verebilirim cnm. teslimat 2 hafta sürdü, bir iki yanlışlık yapmışlardı geri gönderdik 4 gün sonra düzeltip gönderdiler. toplamda 2,5 hafta sürdü.

perdeye çok vermişsiniz ne yaptınız öyle :)) altından mı istanbulda 1500.e fıstık gibi bir perde yaptırdı ablam.taç.
halıda aynı şekilde kampanyaları hiç değerlendirmemişsiniz anlaşılan :)

ev 5 odalı ondan olmuş olabilir, ama kampanyaya falan bakmadım gerçekten

Perde konusunu bende çok merak ediyordum? Ben Englısh Home' un perdelerini çok beğeniyorum hemde fiyatı baya bir uygun, üstelik evde kira olacağından daha uygun olur diye düşünüyorum..

Perde konusunu bende çok merak ediyordum? Ben Englısh Home' un perdelerini çok beğeniyorum hemde fiyatı baya bir uygun, üstelik evde kira olacağından daha uygun olur diye düşünüyorum..

benim size perde konusunda nacizane tavsiyem perdeyi bir mağazaya değil atölyeye diktirmeniz.
mağazalarda zaten başkasına diktiriyor ama 2 katı fiyata satıyor.
biraz soruşturursanız atölye bulabilirsiniz bence.

cnm benımde tavsıyem kelebek koltukların fıyatları coook uygun ben dogrucan mobılyadan 1500 tlye aldım okadar memnunum kı 10000 tllık koltuklara degısmem perdelerını kıyafet pazarlarında perdecılerde oluyor ve okadar uygun kı fıyatları hemde magazadakılerınden farksız mesela 50 tlye bır pencereye gore tul perde ve dıkımlerıde super oyle ılk basta gunluk mısafırlık dıye mutfak esyası almayabılırsın vıtrın takımı da gereksız bence bunun gıbı ufak seylerle daha uyguna getırebılırsın ev esyanı sonra kendınızı toparladıkca gonlunden ne gecıyorsa alırsınız

benim size perde konusunda nacizane tavsiyem perdeyi bir mağazaya değil atölyeye diktirmeniz.
mağazalarda zaten başkasına diktiriyor ama 2 katı fiyata satıyor.
biraz soruşturursanız atölye bulabilirsiniz bence.

Englıh home tarzını çok beğeniyorum mesela bu hazır perdenin ölçüsü (140x285) ölçü işinden de hiç anlamam ama sanırım hazır perde dediği için oturacağın evin cam ebatı önemli..

Canım çok teşekkür ederim çeyizim hazır gibi bişey, günlük misafirlik takımlarım da var ayrı ayrı zaten benim durumum herşeye yetiyor şükür, sıkıntı nişanlımın ve ailesinin durumunda, koltuklarımı babam yapacak, yemek odasından da masa ve konsolunu alacağım sadece, orta sehpayı evi görmeden düşünmüyorum bile. Oturma odası zaten yapmayacağım, Englısh home tarzında güllü, dallı budaklı (örme diye geçiyor) bulabilirsem çok makbule geçer :) aslında englısh home' un da fiyatları da çok uygun, yukarıda verdiğim ölçüdeki perdenin fiyatı 40 lira, tek sıkıntı bir kaç ölçüde oluyor sanırım, şimdiki evlerin pencereleri güzel ama eski dairelerin çok büyük olabiliyorlar o konuda hazır perde sıkıntı olabilir..

Son düzenleme:

hııı anladım cnm ben farklı algıladım tam okumadıgım ıcın agız tadıyla kullan ıns

hııı anladım cnm ben farklı algıladım tam okumadıgım ıcın agız tadıyla kullan ıns

Amiin teşekkür ederim, yani canım büyük şeylerimiz sıkıntı bizim beyaz eşya, mobilya, gelinlik, düğün vs. En maliyetli tutacak bunlar olup, hepsini nakit alma lüksü olmayınca da biraz birikim, biraz kredi yapmaya çalıcağız inşallah, taksitle de olmuyor kredi kartı limiti dayanmaz hani alıp ödemeye başlasak diyeceğim ki maalesef koyacak yerimiz yok evimiz olsa şimdiden alırdık alabildiğimizi evimize koyardık.

O yüzden birden almak dolayısıyla da yüklenmek zorunda kalacağız. Krediden başka bir seçeneğimiz de yok maalesef yalnız işte ne kadar az krediye yüklenirsek o kadar iyi, işte orta kalitede perdeyi, halıyı nerden bulabilirim? Ya da beyaz eşyayı ne zaman almalıyız? Kredi çekeceğiz diye sona mı bırakmalıyız, yoksa ufak tefek olan birikimle onun derdinden kurtulmalı mıyız? Hani neyi nasıl yapsak daha mantıklı olur gibisinden akıl almak için konu açtım, çokta güzel fikirler edindim sayeniz de..

Son düzenleme:

english home dan ben bi fon yaptırdım mutfagıma pencerenın boyu kadar kısa yani ve 260 tl tuttu bence hiç ucucz değil perdeciye diktirmeni tavsiye ederim. ama en az 2 bini gözden çıkar

dugun ne zaman cnm yaz sonu beyaz esyalarda guzeındırımler oluyor 2014 sonu mallar ellerınde kalmasın dıye bıde gelınlık ıcın beden kac uyarsa gondereyım:) ev olmadan esya alma cnm para olduktan sonra esya olur evıne gore esya alırsın mantıklısı o cunkı bırıkımlerını ya bankada tut yada ufak tefek ıhtıyacların ıcın harca yorgan yastık tabak canak gıbı:) tv de alabılırsın mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…