Merhaba..
Görmüş geçirmiş, bu süreci yaşamış veya benim gibi yeni yaşayacak olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Herkesin bütçesine göre değişir elbette ama ortalama ev düzmenin maliyeti nedir acaba?
herşeyiyle 30.000 TL yi geçmez. A dan Z ye herşeyini de alırsın
Peki, Aileler destek olmazsa? Yani destek olmuyorlar derken nişanlımın ailesinin durumu iyi değil, ufak bir birikimimiz olacak ama kurtarmıyor açıkçası..
36 bin ev doseme. Tabi ceyizin yemek takimin vs. hersey icinde.
17.500 kina dugun masraflari.
53.500 gitti bizim. Simdiki aklim olsa dugun yapmazdim.
sizinki baya pahalıya patlamış, Allah mesut etsin
36 bin ev doseme. Tabi ceyizin yemek takimin vs. hersey icinde.
17.500 kina dugun masraflari.
53.500 gitti bizim. Simdiki aklim olsa dugun yapmazdim.
Bayagi pazarlikta yaptik aslinda cok dikkat ettik ama bukadara indi ancak. Dugun yeri cok tuttu. Yoksa ev dosemede bunun altina inmek imkansiz gibi biseydi. Sagolun hepimizi insallah.
Peki, Aileler destek olmazsa? Yani destek olmuyorlar derken nişanlımın ailesinin durumu iyi değil, ufak bir birikimimiz olacak ama kurtarmıyor açıkçası..
canım
kira : 600 TL
Aidat elektrik su vs : 400 TL
(Evi 1 ay önceden tuttuğunu düşün)
gelinlik : 750 TL ( inceciksen ve ankaradaysan ben gelinliğimi veririm :))
Beyaz eşya buzdolabı bulaşık makinası çamaşır makinası 6000 TL
Halı : 3000 TL
Perde : 3000 TL
küçük elektrikliler : 1000 TL
Elektik süpürgesi : 400
Nevresim falan filan gibi şeyler : 2000 TL
+ Gözden kaçanlar için 3000 TL
15.000 :)
aaaaa
oturma grubu ve salon ve yatak odasını unuttuk..
minimum 20.000 canım..
Canım isteklerine göre aldığın mobilyaya göre tuttuğun evin muhitine göre değişir.Bizim 70.000tl yi geçmişti.Ama nikah yaparsın 2+1 ev tutarsın bir yatak odası bir salon yaparsın kalan oda da bebek odası gibi olur mikrodalga ankastreye kaçmazsın eğer içine sinerse gelinliğini kiralarsın ya da uygun fiyatlı yerler vardır mutlaka oralara bakarsın kiralık fiyatına satın alırsın.Az çok çeyizin vardır tabak çanak tencere gibi şimdilik çok eşyaya gerek yok elzemleri al ütü-saç kurutma makinası vs.kampanyalRı takip et zaten takı da takılır yavaş yavaş ödersiniz borcunuzu.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Açıkçası biz kendimiz yapıyoruz herşeyi..
Neden sadece düğün için öyle düşündünüz ki?
ben eşyalar alınırken sadece izlemiştim. Bi tarafta annem bi tarafta kayınvalidem.. sanki kendileri oturacak..
Kabus gibiydi :) o yüzden pek parası ile ilgilenmedim
Biz de herseyi kendimiz yaptik benim ailem kina gecesini ustlendi esimin ailesi balayina gonderdi digerlerini kendimiz yaptik kredimiz yeni bitti.
Mobilyalar. 12bin
Ortasehpa tvunitesi portmanto mutfak masasi banyo dolabi zigon.4bin
Beyaz esyalar.6bin
Perdeler.2bin
Halilar.2.500
Ceyiz Alisverisi.8.500
Dekor Urunleri.500 (malesef sonrasinda bu fiyat daha da artiyo.)
Avizeler.1.500
Gelinlik Damatlik Bindalli 3500
Davetiye Magnet 500
Dugun Mekani8000
Fotograf800
Balayi3000
Gelincicegi ayakkabisi damat ayakkabi450
Kina Mekani1200
Kina ivir zivir600
Kuafor Berber900
Dugun takilarini bilezikleri falan bozdurup borc odedik. (amcasindan almisti) 17bin civari tuttu
Kalaninida bazi esyalari kredi kartiyla taksit yapip aldik. Birde kredi aldik. Zorlandik ama hallettik. insallah sizede nasip olur.
Biz aileleri sadece nisanda ve dugunde gorduk diyebilirim birde bayramlarda falan. Hic karismadilar ama maddi olarakta balayina yolladilar simdi ayip olmasin. Ama sanirim boylesi daha iyi oldu. Huzur versin rabbim kuzum gerisi bos.
Canim cunku eger dugun yerine nikah yapip sonrasinda yemek yeseydik dugun yerine verdigimiz parayi vermezdik. Borc harc stresyoruyo insani. Cok gereksizmis. Sirf o ne der bu ne der diye yapmiycaksin bana kalirsa. Neyse oldu bitti. Insallah senin icine siner hersey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?