teşekkür ederim :) izmirde bir yer. eğer izmirde yaşıyorsanız adını ve yerini verebilirim cnm. teslimat 2 hafta sürdü, bir iki yanlışlık yapmışlardı geri gönderdik 4 gün sonra düzeltip gönderdiler. toplamda 2,5 hafta sürdü.
english home dan ben bi fon yaptırdım mutfagıma pencerenın boyu kadar kısa yani ve 260 tl tuttu bence hiç ucucz değil perdeciye diktirmeni tavsiye ederim. ama en az 2 bini gözden çıkar
dugun ne zaman cnm yaz sonu beyaz esyalarda guzeındırımler oluyor 2014 sonu mallar ellerınde kalmasın dıye bıde gelınlık ıcın beden kac uyarsa gondereyım:) ev olmadan esya alma cnm para olduktan sonra esya olur evıne gore esya alırsın mantıklısı o cunkı bırıkımlerını ya bankada tut yada ufak tefek ıhtıyacların ıcın harca yorgan yastık tabak canak gıbı:) tv de alabılırsın mesela
teşekkür ederim :) izmirde bir yer. eğer izmirde yaşıyorsanız adını ve yerini verebilirim cnm. teslimat 2 hafta sürdü, bir iki yanlışlık yapmışlardı geri gönderdik 4 gün sonra düzeltip gönderdiler. toplamda 2,5 hafta sürdü.
aaa ben bana yazdınız sanmışım kusra bakmayın, oruç diğer taraftan iş güç..
Salon, mutfak şuan ki düşüncem, yatak odası için kendinden renkli, aşağıdaki gibi tül düşünüyorum bu da englısh home' muş.:) zaten bir odayı kullanmayacağız oraya gider direkt hazır perde, güneşlik takarım yeter nasıl olduğu çok önemli değil. Englısh home' un çiçekli fonlarını çok beğeniyorum, düz tonlar da pudra, çok açık mavi fon var mıdır bilmiyorum açıkçası, orda fon diktirirsem sadece mutfak için çiçekli diktiririm sanırım, ama tüller eğer pencerelerle uyumlu ise ölçüleri kesinlikle englısh home' dan istiyorum..
Eki Görüntüle 1199124
Düğün sanırım Mayıs, o da muallak :/
Konuşulmadı, babasının durumu yok, bana salça olur diye korkuyor herhalde.
Nişanlım da onu bekliyor beyaz eşya için, kışa doğru bakacağım diyor. Gelinliğim aslında akrabamızdan olacak canım, nişanlığımı da onlar dikmişti maliyetine, çok teşekkür ederim düşünmen yeterli, ben biriktiremiyorum zaten çünkü eksiğim çok, daha büyüklerden süpürgem, saç kurutma mak. epilatör falan var alacağım. Ufak ıvır zıvırları saymıyorum bile, yani ben ancak eğer Mayıs diye kararlaştırılırsa ancak yetiştireceğim zaten..
canımsın, seninkiler de hayırlı olsun nazardan uzak olsunbütün yazılanları okudum çok güzel bir topic olmus ayrıca senin bütün konularını da biliyorum enişte beyi de anlamaya çalışıyorum ama.. aslında biz kadınlar çok ayrıntıyı ve geleceği düşünüyoruz, erkekler çok iyi değil bu konuda.. şimdi bişeyler hallolmazsa son aylarda 2 ayağın bir pabuça girer..ama bir yandan da herşey de çocugun üstünde :44:
ben o çiçeklilerden aldım mutfağıma kumaşı inanılmaz kaliteli ama pahalı canım. perdecileri bi gez yinede inanılmaz güzel perdeler var begenmezsen yine alırsın english home dan. perdem de bu bak
Eki Görüntüle 1199398
bu daha net çıkmış sanırım
Aynen öyle, ben çok incik cıncık düşünürüm, çeyizim de öyle oldu. Şuan evlenmeme 1 sene var, ama ben bir kaç tane aksesuar bile almıştım düşünün, hani aman onlar evlenince de alınır, acelesi yok diyemiyorum. Bende ondan korkuyorum ev kira olacak bulunacak, düğün mekanı, gelinliği, mobilyası daha kimbilir ne basit, ama çok koşturtacak işler çıkacak..
Çok güzelmiş canım güle güle kullan, benim istediklerim de böyle, krem üzerine pembe çiçekli ya da mavi üzerine pembe çiçekli.. ​
teşekkür ederim:) ceşit çok istediğin gibi bulursun umarım
İnşallah canım, englısh home' da gördüğüm de hep rustik perde kornişli değil. Zaten sadece o şekilde dikimleri varsa o iş baştan yaş benim için..
yok cnm merak etme bu da rustık tarzdaydı ben sordum kornişe yapabilirmisiniz die tabiki dediler ve yaptılar da:)
Sen englısh home da yaptırdın sanırım?
Eğer öyleyse çok mutlu oldum ya, onların tülleri de çok hoşuma gidiyor bence bi taç, brillanttan daha uygundur englısh home yine de, kaliteye çok bakmıyorum canım açıkçası çünkü kendi evim olmayacak orta kalitede, görseli iyi olsun benim için yeterli, evden eve ölçüler değiştiğinden çok fazla vermeyeyim diyorum.
Merhaba..
Görmüş geçirmiş, bu süreci yaşamış veya benim gibi yeni yaşayacak olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Herkesin bütçesine göre değişir elbette ama ortalama ev düzmenin maliyeti nedir acaba?
Benim yemek odasının masası, konsolu ve sandalyeleri 5 bin sadece, koltukları babam yapıcak, çeyizim 15 bini rahat bulacak canım, siz de ev varmış sorun, sıkıntı yok ki, nişanlımla bu aralar kavga içideyim sürekli, düşürdükçe düşürmek istiyor. Yani taş çatlasın düğünle 15 bin masrafı olacak, evimiz de yok aileden, ya da ev alma gücü.
Bunları da Allah nasip ederse kendimiz yapacağız, tek güvencemiz benim çevremin kalabalık olup birbirini tutması, yani takı büyük ölçüde işimize yarayacak, hal böyleyken takıda toplanan para masrafa sayılır diye düşündüklerini duyunca dellendim. Bende dedim madem öyle kredi çek herşeyi beraber yapalım, ailen yapıp masrafını düğün takısından karşılayacaksa biz enayi yerine konarız dedim. Çünkü masraf eşit, hani kız veriyoruz daha ne diyen ailelerden değiliz..
Ama ona da gelmiyor, 20 bini ödemek kolaymıymış? E ne yapacağız o zaman biz? Kolay olduğunu kimse söylemedi ama evlilikte bedava değil, mecbur elini taşın altına koyacaksın. Nişan yaparken aklın nerdeydi diye sorarım o zaman bende..
Canım biz mobilyaları Enzadan aldık(salon,yemek takımı,yatak odası ve ortopedik yatak) 13 bin tuttu.
Yemek takımları,tencere tava ,mutfaktaki ıvır zıvır,küçük ev aletleri,elektrikli süpürge,ütü,mutfak masası,ütü masası 5.500 tl
Beyaz eşyaların(ocak aspiratör dahil) 6 bin
halı ve perdeler 2.300 tl
gelinlik 1000 tl(ikinci el aldım),damatlık 600 tl,nikah şekeri 200tl(kendimiz yaptık)
ayakkabısı,kına için bindallı,fotoğrafçısı( 3 saatlik dış çekim),albümü(sadece kendimize yaptırdık) 1000tl
avizelerede 400tl bayıldık ...Dahada kredi kartındaki taksitler varıvır zıvır onlarada bi 2000 tl ver.
gelinbaşı 150 tl(gelinbaşı demeden saçımı yaptırıp duvağımı kendim taktım)
içini karatmayayım ama en az bi 28 bin olması gerekiyor.bizim birikmiş paramız yoktu kredi çekip aldık hepsini şimdi ödüyoruz,allah yardımcınız olsun şimdiden
Canım öncelikle kolay gelsin. Çeyizi taksitle yapıyorum nevresim takımları yemek takımını hepsini en ucuz bulduğumda almaya çalışıyorum. Beyaz eşya adına bulaşık ve çamaşır makinasını aldık onlarda 2000 ikisi ki özellikleri çokta iyi. Aslına bakarsan maliyeti düşürmek veya yükseltmek senin elinde ne kadar çok istersen o kadar maliyet artar. Kampayaya denk gelip bi şekilde ucuza geliyo bazıları.
Seni o kadar iyi anlıyorum kii... Biz de atlattık benzeri badereler, hala da atlatıyoruz. Şu topiği görünce nişanlımın neden bütçemizi aşıyoruz dikkat edelim dediğini çok iyi anladım aldıklarımızı kabaca hesaplayınca hatta az sonra oturup ben de bi hesabını çıkarayım ne kadar harcamışız:18: Ben bi kötü kanepe bi masayla da evlenirdim ama baba evinde herşeyi bol bol görünce olmuyor işte malesef. Bizim de nakitimiz yoktu birikiyodu birikmiyodu kredi çekseydik derken hiç ummadık şekilde halletmeye başladık, gerçekten Allah yardım ediyor yuva kurana. Biz bayanlar kendimizi garantiye almak önümüzü görerek hareket etmek istiyoruz aslında beyler de öyledir eminim ama maddiyatın elverme durumundan ötürü bu sorular yöneltilince bunalıveriyolar. Sonra gelsin kavga gürültü. Bazı şeyleri akışına bırakmak gerçekten en iyisi (çok salmamak koşuluyla tabii). İnşallah herşey gönlünüzden geçenden bile güzel olur, Allah hepimize içimize sinen eşyaları alıp, kolayca ödemeyi nasip etsin :106:
Ben de fikir olması açısından yazmak istedim. 3 yıl önce evlendim.
Beyaz eşyalarım Bosch, mobilyalarım Bellona. Beyaz eşya ve mobilyalar 12 bin tl idi.
Benim yemek takımları, nevresim takımları vs. ve mutfak gereçleri 3 bin tl.
Eşimin ailesi de düğün yaptı. O da yemekli, yemeksiz olmasına göre değişir.
Gelinlik ve damatlık işini toptan dikim yapan yerlerden uygun fiyata aldık.
İstenince daha cüzi miktarlara da evlenilebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?