Evlenmenin Maliyeti..?

tatlım merhaba izmirdeyim bende birtek yemek masası 6 sandalye ve yaşam ünitesi yaptıracagım yer arıyorum neresini önerirsin

english home dan ben bi fon yaptırdım mutfagıma pencerenın boyu kadar kısa yani ve 260 tl tuttu bence hiç ucucz değil perdeciye diktirmeni tavsiye ederim. ama en az 2 bini gözden çıkar

Salon, mutfak şuan ki düşüncem, yatak odası için kendinden renkli, aşağıdaki gibi tül düşünüyorum bu da englısh home' muş.:) zaten bir odayı kullanmayacağız oraya gider direkt hazır perde, güneşlik takarım yeter nasıl olduğu çok önemli değil. Englısh home' un çiçekli fonlarını çok beğeniyorum, düz tonlar da pudra, çok açık mavi fon var mıdır bilmiyorum açıkçası, orda fon diktirirsem sadece mutfak için çiçekli diktiririm sanırım, ama tüller eğer pencerelerle uyumlu ise ölçüleri kesinlikle englısh home' dan istiyorum..

Düğün sanırım Mayıs, o da muallak :/
Konuşulmadı, babasının durumu yok, bana salça olur diye korkuyor herhalde.
Nişanlım da onu bekliyor beyaz eşya için, kışa doğru bakacağım diyor. Gelinliğim aslında akrabamızdan olacak canım, nişanlığımı da onlar dikmişti maliyetine, çok teşekkür ederim düşünmen yeterli, ben biriktiremiyorum zaten çünkü eksiğim çok, daha büyüklerden süpürgem, saç kurutma mak. epilatör falan var alacağım. Ufak ıvır zıvırları saymıyorum bile, yani ben ancak eğer Mayıs diye kararlaştırılırsa ancak yetiştireceğim zaten..

Son düzenleme:

ben istanbuldasınız sanmıştım :) anladım, 2-3 hafta ayırmak gerek bunun için, çok teşekkürler :)

aaa ben bana yazdınız sanmışım kusra bakmayın, oruç diğer taraftan iş güç..

canımsın, seninkiler de hayırlı olsun nazardan uzak olsun bütün yazılanları okudum çok güzel bir topic olmus ayrıca senin bütün konularını da biliyorum enişte beyi de anlamaya çalışıyorum ama.. aslında biz kadınlar çok ayrıntıyı ve geleceği düşünüyoruz, erkekler çok iyi değil bu konuda.. şimdi bişeyler hallolmazsa son aylarda 2 ayağın bir pabuça girer..ama bir yandan da herşey de çocugun üstünde :44:

ben o çiçeklilerden aldım mutfağıma kumaşı inanılmaz kaliteli ama pahalı canım. perdecileri bi gez yinede inanılmaz güzel perdeler var begenmezsen yine alırsın english home dan. perdem de bu bak

Eklentiler

• $2014-07-19 23.16.11.jpg
    38,4 KB · Görüntüleme: 80

Aynen öyle, ben çok incik cıncık düşünürüm, çeyizim de öyle oldu. Şuan evlenmeme 1 sene var, ama ben bir kaç tane aksesuar bile almıştım düşünün, hani aman onlar evlenince de alınır, acelesi yok diyemiyorum. Bende ondan korkuyorum ev kira olacak bulunacak, düğün mekanı, gelinliği, mobilyası daha kimbilir ne basit, ama çok koşturtacak işler çıkacak..

ben o çiçeklilerden aldım mutfağıma kumaşı inanılmaz kaliteli ama pahalı canım. perdecileri bi gez yinede inanılmaz güzel perdeler var begenmezsen yine alırsın english home dan. perdem de bu bak

Çok güzelmiş canım güle güle kullan, benim istediklerim de böyle, krem üzerine pembe çiçekli ya da mavi üzerine pembe çiçekli.. ​

teşekkür ederim:) ceşit çok istediğin gibi bulursun umarım

İnşallah canım, englısh home' da gördüğüm de hep rustik perde kornişli değil. Zaten sadece o şekilde dikimleri varsa o iş baştan yaş benim için..

yok cnm merak etme bu da rustık tarzdaydı ben sordum kornişe yapabilirmisiniz die tabiki dediler ve yaptılar da:)

yok cnm merak etme bu da rustık tarzdaydı ben sordum kornişe yapabilirmisiniz die tabiki dediler ve yaptılar da:)

Sen englısh home da yaptırdın sanırım?
Eğer öyleyse çok mutlu oldum ya, onların tülleri de çok hoşuma gidiyor bence bi taç, brillanttan daha uygundur englısh home yine de, kaliteye çok bakmıyorum canım açıkçası çünkü kendi evim olmayacak orta kalitede, görseli iyi olsun benim için yeterli, evden eve ölçüler değiştiğinden çok fazla vermeyeyim diyorum.

evet english home dan perdem. ama ucuz değil işte:) ben oturma odama uzun yere kadar fon perde yaptırdım taç markası ve keten kumaş bundan ucuz:) english home çok kaliteli gerçekten ama pahalı da

canım gecen yıl kuzenim evlendi nişanlısının evi vardı altınları da cocougun ailesi aldı onun harici gelinin ceyizi dahil ortak paradan aldılar 16 bin kendi çekti kredi 16 bin eşi. 32 bine hallolmus altınlara dokunmadılar hiç krediyi ödüyorlar yanlıs hatırlamıyosam 1,5 2 senelikmiş kredi

Ben de fikir olması açısından yazmak istedim. 3 yıl önce evlendim.
Beyaz eşyalarım Bosch, mobilyalarım Bellona. Beyaz eşya ve mobilyalar 12 bin tl idi.
Benim yemek takımları, nevresim takımları vs. ve mutfak gereçleri 3 bin tl.
Eşimin ailesi de düğün yaptı. O da yemekli, yemeksiz olmasına göre değişir.
Gelinlik ve damatlık işini toptan dikim yapan yerlerden uygun fiyata aldık.

İstenince daha cüzi miktarlara da evlenilebiliyor.

Canım biz mobilyaları Enzadan aldık(salon,yemek takımı,yatak odası ve ortopedik yatak) 13 bin tuttu.

Yemek takımları,tencere tava ,mutfaktaki ıvır zıvır,küçük ev aletleri,elektrikli süpürge,ütü,mutfak masası,ütü masası 5.500 tl

Beyaz eşyaların(ocak aspiratör dahil) 6 bin

halı ve perdeler 2.300 tl

gelinlik 1000 tl(ikinci el aldım),damatlık 600 tl,nikah şekeri 200tl(kendimiz yaptık)

ayakkabısı,kına için bindallı,fotoğrafçısı( 3 saatlik dış çekim),albümü(sadece kendimize yaptırdık) 1000tl

avizelerede 400tl bayıldık ...Dahada kredi kartındaki taksitler varıvır zıvır onlarada bi 2000 tl ver.

gelinbaşı 150 tl(gelinbaşı demeden saçımı yaptırıp duvağımı kendim taktım)

içini karatmayayım ama en az bi 28 bin olması gerekiyor.bizim birikmiş paramız yoktu kredi çekip aldık hepsini şimdi ödüyoruz,allah yardımcınız olsun şimdiden

Canım öncelikle kolay gelsin. Çeyizi taksitle yapıyorum nevresim takımları yemek takımını hepsini en ucuz bulduğumda almaya çalışıyorum. Beyaz eşya adına bulaşık ve çamaşır makinasını aldık onlarda 2000 ikisi ki özellikleri çokta iyi. Aslına bakarsan maliyeti düşürmek veya yükseltmek senin elinde ne kadar çok istersen o kadar maliyet artar. Kampayaya denk gelip bi şekilde ucuza geliyo bazıları.

Seni o kadar iyi anlıyorum kii... Biz de atlattık benzeri badereler, hala da atlatıyoruz. Şu topiği görünce nişanlımın neden bütçemizi aşıyoruz dikkat edelim dediğini çok iyi anladım aldıklarımızı kabaca hesaplayınca hatta az sonra oturup ben de bi hesabını çıkarayım ne kadar harcamışız :18: Ben bi kötü kanepe bi masayla da evlenirdim ama baba evinde herşeyi bol bol görünce olmuyor işte malesef. Bizim de nakitimiz yoktu birikiyodu birikmiyodu kredi çekseydik derken hiç ummadık şekilde halletmeye başladık, gerçekten Allah yardım ediyor yuva kurana. Biz bayanlar kendimizi garantiye almak önümüzü görerek hareket etmek istiyoruz aslında beyler de öyledir eminim ama maddiyatın elverme durumundan ötürü bu sorular yöneltilince bunalıveriyolar. Sonra gelsin kavga gürültü. Bazı şeyleri akışına bırakmak gerçekten en iyisi (çok salmamak koşuluyla tabii). İnşallah herşey gönlünüzden geçenden bile güzel olur, Allah hepimize içimize sinen eşyaları alıp, kolayca ödemeyi nasip etsin :106:

Yok canım iç karartacak bişey yok, evlilik bu tabiki para çıkacak elden eğer karar veriyorsan evlenmeye bir şekilde bir şeyler olmak zorunda, amiin Allah hepimize yardım etsin inşallah..

Ben maliyeti yeterince düşürdüğüme inanyorum zaten, herşeyi paylaştık. Ben bunları istiyorum o kadar diyecek bir insan değilim aynı zaman da karşımdaki insanın durumu belli..

Aynen öyle, durumlarımız sizinle aynı, babam zaten baştan karşı çıkmıştı biraz benim kızım rahat alışkın diye ve ben bişey istemiyorum desem babamın gözüne batıyor ki, bana bir kere onları çok koruyorsun demişti hatta, evlilik bu bir şekilde birşeyler iyi kötü yapılmak zorunda, şimdi biz Nisan ve ya Mayıs diyoruz, Mayıs olsa 6 ay farzedelim çünkü kira da olacağız ev bulunacak, garantiye almak için 2 ay önce tutacağız depoziti vs derken mobilyalar, halı, perde, beyaz eşya var ve durumu olmayan nişanlım rahata takarsa ben de nasıl yapacak diye kafama takarım haliyle, zaten olsa bir şekilde olur son ay da bile olur.

Kredi çek dedim şimdiden ödemeye başlarsın en azından, neden faiz ödeyeyim ki birikim yapacağım dedi ve ay da 1000 lira kenara koysa ki koyamıyor 7 ay olsa 7 bin, açıkçası (10 bin bile olmuyorken) ki olsa bile ancak beyaz eşya v tv alınabilir, geri kalanlar ne ile alınacak? Üstelik istikrarlı biriktirebileceğinin bir garantisi de yok ama bir aya karar verilince mekan halledilince düğün olacağı garantilenmiş oluyor bir nevi. Ya da ne kadar biriktirirse kar biriktirsin ama son an da kredi çekerim gerekirse diyor bu sefer ne oluyor? O ben bunları yapacağım dediği şeyleri krediyi ödemeye başladığımızda evli olacağımızdan birlikte ödeyeceğimizden benim babamın gözüne batma olasılığı doğuyor. Benim kızım bunları tek yapmışken, o yapamadı vs. kızım olmasa hiç bişey yapamayacaktı Allah korusun hoş olmayan şeyler..

İşte ben bunları düşünüyorum sürekli, o kredi çekerim son an gerekirse diyor ama bende ödemiş oluyorum onu, bir nevi evi ben düzmüş olduğuma getirebilir benim ailem, nişanlım gözlerinde değer kaybedebilir Allah korusun, benim için hoş şeyler değil açıkçası..

Ben çeyizimi kendim, rahata takarak yaptım bi 10 bine gelecek ıvır zıvırla tamamen benim isteğim ile, zamanım olduğundan fiyatına takılmadım.Ama herkesin bir isteği vardır ne çok uçarak, ne de çok çok düşürerek yapılması gerekiyor bence,
yani cüzi kısmı kişiye göre değişiyor zannedersem, çünkü ben spottan beyaz eşyalarını alıp, bit pazarından mobilya alan ve ya yine bit pazarı gibi yerlerden sadece ihtiyaç nedir? Bir yatak odası bu şart, bir de koltuk takımı açılabilen yeterli diyip daha da masrafsız hale getiren, düğün değil de nikah yapan da var.

Ama ortalama bir maliyetle ev düzebilecek potansiyele sahip olup borçtan korkan ya da ne bileyim paraya çok değer verip yeter ki elinden fazla çıkmasın diye, ne kadar az masrafla kurtulursam o kadar iyidir deyip herşeyden kaçan insanlar da.

Son düzenleme:
vala kızlar herkesin kendi bütçesine göre tabi ama bende eylülde evleniyorum maliyeti hesaplayacak olursamm
mobilyalar 3 farklı yerden toplam 16 bin
beyaz eşya 6700
ev kirası 1000 1800 peşinat verildi hem ev sahibi hem emlakçıya malesef
halı perde 3700
gelinlik damatlık 2400
kınalık ayakakbı gelinlik ayakkabısı 620
düğün salonu 7000
kına salonu 1000
fotoğrafçı 900
kuaför kına düğün (bizim ayrı ilerdede düğün olcak)toplam 1000
benim çeyizler tam hesaplamadıma ama yaklaşık bi 5 6 bin harcamışımdır
nişan masrafları (bohça vss) 1500
balayo alışverişi 1000
balayı oteli 1300 (4 gece 5 gündüz)
tabi daha bunun gelmesi gitmesi ben ankaradayım nişanlım istanbul onun ailesi antalya yol paraları hediyeler vss hiç demiyorum bile ve 8 aydır nişanlıyız
yani bunlar aklıma gelenler o kadar çok şeye para harcanıyor kii anlatamam kızlar adım attığın para benimkide böyle işte bize en az takılar hariç daha hadi takılarıda sayarsak 60000 bine mal oldu ((

Evlenmek güzelde insan bunları okuyunca bi geriliyor hele bide bütün masrafı sen ve nişanlın ödüyorsa :105:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…