• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmenin Maliyeti..?

vala kızlar herkesin kendi bütçesine göre tabi ama bende eylülde evleniyorum maliyeti hesaplayacak olursamm
mobilyalar 3 farklı yerden toplam 16 bin
beyaz eşya 6700
ev kirası 1000 1800 peşinat verildi hem ev sahibi hem emlakçıya malesef :(
halı perde 3700
gelinlik damatlık 2400
kınalık ayakakbı gelinlik ayakkabısı 620
düğün salonu 7000
kına salonu 1000
fotoğrafçı 900
kuaför kına düğün (bizim ayrı ilerdede düğün olcak)toplam 1000
benim çeyizler tam hesaplamadıma ama yaklaşık bi 5 6 bin harcamışımdır
nişan masrafları (bohça vss) 1500
balayo alışverişi 1000
balayı oteli 1300 (4 gece 5 gündüz)
tabi daha bunun gelmesi gitmesi ben ankaradayım nişanlım istanbul onun ailesi antalya yol paraları hediyeler vss hiç demiyorum bile ve 8 aydır nişanlıyız
yani bunlar aklıma gelenler o kadar çok şeye para harcanıyor kii anlatamam kızlar adım attığın para benimkide böyle işte:( bize en az takılar hariç daha hadi takılarıda sayarsak 60000 bine mal oldu :(((

Biz henüz hazırlıklara başlamadık, sadece mobilyalarımızın fiyatını biliyoruz 10 bin, koltuklarımızı babam yapıcak ve ekstradan oturma odası diye ayrı oda da yapmayacağız. 2 kişi olup kira da oturacağımızdan gerek duymuyoruz. Beyaz eşyalar 5,250 lira şuan ki fiyatı şuan yani 15,250 lira bilinen eşyaların fiyatını varsayıyorum, halılar ve perdeler var daha tabii, muhtemelen boya ve badana, kınamı organizasyonlu bir mekan da yapacağım, 2,250 lira düğün mekanı ise gününe göre fiyatları değişiyor. Cumartesi günü 8,500 lira, Pazar gecesi 7,500 lira artık hangi güne anlaşırsak, daha gelinlik, bindallı, kına abiyesi, kuaför, fotoğrafçı masrafı var ki görünmeyen ıvır zııvırlar da olacak, bizim ki Allah' tan bilezikleri yapmıştı, yoksa aynen bi 10-12 bin lira da onların maliyeti eklenecekti. :ssz:
Evlenmek güzelde insan bunları okuyunca bi geriliyor hele bide bütün masrafı sen ve nişanlın ödüyorsa :105:

Nişanlımın babasının durumu çok zayıf, üstelik borcu da varmış, hiç düğün dernek konusu geçmez mesela aralarında, şimdi nişanlım kendi masrafını ona yüklese adamın altından kalkması gerçekten çok çok zor, birilerinin ödemesini beklersek biz daha çok bekleriz yani, bir de şu var ; kalkıpta ben bunu beğendim, istiyorum! diyemem ki?

O bakalım onu ödeyebilecek mi? Ödemek istiyor mu? 2 bine de koltuk var, 5 bine de, 15 bine de, adam 2 bin almak ister ben ama ben bunu beğendim illa ki alın diyebilir miyim? O yüzden yine de en güzeli insanın kendi başına yapabilmesi, aileler yine destek olabilir hiç olmasınlar diyemem çünkü, o aşama da aksilik olur para yetişmez, evdeki hesap çarşıya uymaz ama ne kadar az o kadar iyi.
:34:

canım
kira : 600 TL
Aidat elektrik su vs : 400 TL
(Evi 1 ay önceden tuttuğunu düşün)
gelinlik : 750 TL ( inceciksen ve ankaradaysan ben gelinliğimi veririm :))
Beyaz eşya buzdolabı bulaşık makinası çamaşır makinası 6000 TL
Halı : 3000 TL
Perde : 3000 TL
küçük elektrikliler : 1000 TL
Elektik süpürgesi : 400
Nevresim falan filan gibi şeyler : 2000 TL
+ Gözden kaçanlar için 3000 TL

15.000 :)

Herşeyin en uygun fiyatlısını aaldınız galba 15 bine bu devirde istediği gibi ev düzene helal olsu

ya bu masrafların altından nasıl kalkılacak tıkandım kaldım ... offffff isyannnn

Gelinlik 6000
Bindallı 1500
Kına kıyafeti giriş için 2700

Tesettürlüydü onun için bunlar pahalı tuttu

Düğün için aksesuar ayakkabı ıvıZır zıvır 1000 tl tutmuştur .

Mobilyalar yatak odası 11750
Oturma odası 8500
Misafir odası 16000

Hepsini tek bşr yerden aldık

Perde halı ,Beyaz eşyalar, küçük ev aletleri , yemek takımı reklam karşılığı alındı fiyatını bilmiyorum .

Kendi evimiz olduğu için masraf yaptık yoksa kesinlikle yapmaZdım .

Kira ise hiç pahalı bir şey alma eşyalar taşı taşı kötü oluyor annemden biliyorum ....allah gönlüne göre versin herşeyi .. İmşallah çok mutlu olursun ...

Biz bahardaki düğünümüz için şimdiden kredi çektik ufak ufak almaya başladık bazı şeyleri. dedik bi yandan almış olalım bi yandan krediyi de ödemeye başlamış olalım. ev tutmaya daha çok olduğu için daha küçük çaplı şeylerden başladık beyaz eşyaydı elektronik aletlerdi falan. mobilyayı birkaç ay sonra alacağız o zamana artık ev de bulmuş oluruz. kredi seçeneğini düşünürseniz ben şurdan bakıp başvurmuştum http://www.hangisi.net/ size şimdiden mutluluklar dilerim :)

Biz bahardaki düğünümüz için şimdiden kredi çektik ufak ufak almaya başladık bazı şeyleri. dedik bi yandan almış olalım bi yandan krediyi de ödemeye başlamış olalım. ev tutmaya daha çok olduğu için daha küçük çaplı şeylerden başladık beyaz eşyaydı elektronik aletlerdi falan. mobilyayı birkaç ay sonra alacağız o zamana artık ev de bulmuş oluruz. kredi seçeneğini düşünürseniz ben şurdan bakıp başvurmuştum http://www.hangisi.net/ size şimdiden mutluluklar dilerim :)

Bizim de düğünümüz bahar da, biz kredi çekmekten şuanlık vazgeçtik, beyaz eşyaları aldık 2-3 aydır ödüyoruz. Mobilya ve halıları da yarı yarıya alacağız. Çeyizim hazır sayılır zaten, teferruat kısmı kaldı. Benim avantajım çeyizime 2 yıl önce başlamam oldu, bana göre hala alınması gereken ıvırı zıvırıyla çok şey var da, hani olmazsa olmaz şeyler değiller çok şükür, perdelerimi Englısh Home' dan düşünüyorum inşallah, modelleri tam benlik, fiyatları da bir çok yere göre uygun üstelik, koltuk kumaşlarım içinde İMÇ çarşısında gideceğiz, halıları en küçük ebatlar da, hatta yatak odasına kilim tarzı düşünüyorum çünkü kira da olacağız. Bunlar da maddi açıdan kolaylık sağlayacak bize, şuan balayı otelimizi tuttuk, Ocak' ta nikah işlemleri başlayacağız, sonra mobilyalarımızın siparişini vereceğiz, özel yaptıracağımızdan erken başlayacağız mobilya yapımına, işte tam da bu kısım da yetişemezsek bir miktar kredi alabiliriz, nişanlım patronuyla görüşecek kredi sağlayabilirse ona, kredi çekmemize de gerek kalmayacak inşallah..

Back