Benim yemek odasının masası, konsolu ve sandalyeleri 5 bin sadece, koltukları babam yapıcak, çeyizim 15 bini rahat bulacak canım, siz de ev varmış sorun, sıkıntı yok ki, nişanlımla bu aralar kavga içideyim sürekli, düşürdükçe düşürmek istiyor. Yani taş çatlasın düğünle 15 bin masrafı olacak, evimiz de yok aileden, ya da ev alma gücü.
Bunları da Allah nasip ederse kendimiz yapacağız, tek güvencemiz benim çevremin kalabalık olup birbirini tutması, yani takı büyük ölçüde işimize yarayacak, hal böyleyken takıda toplanan para masrafa sayılır diye düşündüklerini duyunca dellendim. Bende dedim madem öyle kredi çek herşeyi beraber yapalım, ailen yapıp masrafını düğün takısından karşılayacaksa biz enayi yerine konarız dedim. Çünkü masraf eşit, hani kız veriyoruz daha ne diyen ailelerden değiliz..
Ama ona da gelmiyor, 20 bini ödemek kolaymıymış? E ne yapacağız o zaman biz? Kolay olduğunu kimse söylemedi ama evlilikte bedava değil, mecbur elini taşın altına koyacaksın. Nişan yaparken aklın nerdeydi diye sorarım o zaman bende..