İşte buna nişanlımı inandıramıyorum, bizim evde çamaşır makinesi kalabalık olduğumuz için çok hor kullanılır ama 7 senedir tık demedi diyor. Aynı şekilde bizim evimizde de var Arçelik, açıkçası A' dan Z' ye herşey arçelik, çamaşır makinemiz 15 yıldan fazladır neredeyse, buzdolabı da öyle, bulaşık makinesi 3 yıllık, ama açıkçası ben memnun değilim, ön plakasının köşesi kırıldı, hani tuşların göstergenin olduğu kısım var ya orası, içindeki telleri eğrildi ki biz fazla doldurmayız, hatta akşamdan akşama yemek yendiğinden kimi zaman 4 kaşık, 4 tabak, çatal elimde yıkarım.
Bir ara içi koku yapıyordu, servisi çağırdık işte plastik koymayın, onu koymayın bunu koymayın dedi gitti, ki zaten plastik koymuyordum daha önemli yıkanması gereken şeyler olduğu için, ama bozuldu da servise gitti mi derseniz Hayır..
Bende önce bosch sonra siemense yönelmiştim hatta siemens bayiisine de gittik, boschla arasında hiç bir fark yok diyor, ama eğer siemens' in yerli üretimini alırsan Alman üretimi alırsan parça kalitesinden üretim kalitesine fark var diyor. Alman üretimi de bizi aşıyor maalesef, katolog da fiyatları yüksek olanların Alman üretimi olduğundan anlarsınız zaten diyor, bir çamaşır makinesi 2 küsürden başlıyor Alman menşeili alalım dersen..
Bende kredi çekelim diyorum, en son aşama da onu düşünürüz neden şimdi faiz ödeyeyim diyor, iyi de biriktirebileceğin taş çatlasın 7-8 bin, tamam onu kullandın e diğerilerini neyle alacağız? Kredi, ee ben ne anladım o işten? Çek ödemeye başla bari, çünkü bu sefer resmen evimizi ben kurmuş olacağım hem yemek odası, koltuk, çeyiz götürüp, onun yapması gerekenleri de kredi çekerse evlendikten sonra beraber ödemiş olacağız.
Bulur canım bulmaz mı? Siemensten hangi ürünleri seçtiniz acaba? Kodlarını biliyor musunuz? 5 bine uygun gelmiş, ben inox istiyorum eşyaları, siemens alırsam alman menşeili düşündüğümden beni aşıyor bu sefer, ki ben yemek odası alacağımdan nişanlım beyaz eşyaları alacak, o da tam bir yerli malı yurdun malı insanı, bildiğinden şaşmıyor hani alıp bir prüz çıkarsa yıllarca ben sana şundan alalım demiştim, bildiğinden şaşmayacaksın cümlesini duymak istemiyorum açıkçası :)
İnşallah, seninde gönlüne göre olur inşallah, imalatçılara bak canım klasik mobilya imalatçıları özellikle, bir de nakit alırsan dudak ısırtacak türden indirimler yapabiliyorlar.