Evlenmek İstemiyorum!

Evlilikte bir çok olumsuz hareketi sevgi örtbas ediyor. Aynı evde hayatını paylaştığın insan olması için bana göre sevgi şart.
Kendine bazı sorular sorman lazım. Bu adam için nelere tahammül edip görmezden gelirim gibi. En uç olayları kastetmiyorum tabi aldatma, şiddet vs..
Bunun için de bir süre daha kendini dinle.

Canım bende evlilik teklifini yanlışlıkla kabul etmiş biriyim yani o an ki boşluguma denk geldi diyebilirm. sonrasında da ha evleneyim ha evlenmeyim derken bitti gitti. Aynı sorunları bende yaşadım , ve evlendikten sonra dha kötü olmasn diyede bitirdik ilişkiyi daha dogrusu ben attım yüzükleri. Sevmedigin biriyle bi ömür ? kafan kurcalanıyorsa asla düşünme derim

Hissettiklerin çok normal.
İş ciddiye binince gözündeki perde kalkar insanın çünkü.
Bence de anlattıklarına göre doğru adam o değil.

Tabi, şöyle yapalım mesela;
Ben sırf onun hevesi kaçmasın diye duygularımın artık bittiğini hissetsem bile evleneyim onunla. O zaman güven konusunda da problemi olmaz ben evin içinde gülümseyip dururum biblo gibi çok hoş
Tabi bir de teklifin boşa gitmesi var, eğer teklif kabul edildiyse yol yakınken ne diye döneyim ama değil mi? Çünkü kadınlar duyguları bitse bile bırakın yarı yoldan dönmeyi, çocuklarım var diyip evde de oturmalı bence. Mutluluk kimin umurunda. Heves önemli tabi

Evli olsan ve bunları hissetsen farklı şeyler söylerdim canım ama madem henüz evlenmedin sana tavsiyem, ayaklarını yerden kesecek,kalbini pır pır attıracak biriyle evlenmen.

Kesinlikle haklısın canım, hem mutsuz olacağım hem de mutsuz edeceğim bir evlilikten hayır gelmez artık.

Haklısın canım, berbat bir his. Sadece benim mutsuz olmam değil sorun onu da bu durumda mutsuz edeceğim yok yere. Sonradan boşanmaktansa yolun başından dönmek daha mantıklı geliyor

canım benimde 5yıllık bir ilişkim var ve aşk uzun süreli ilişkilerde gerçekten kalmıyor hani ona bağlanıyosun sadece ama ben memnunm erkek arkadaşımdan hoşlanmadğm bir hareketini görmedim şimdiye kadar bence sen soğumuşun sevgilinden onu sevmiyor gibisin anlattıklarında bir ömür mutsuz olmaktansa o ilişkiyi şimdiden bitirmek en iyisidr ben hala gözlerine bakarken aradada olsa bi heycanlanırım hoşuma gider o mimikleri sevecenliği

Kesinlikle soğudum zaman geçtikçe daha çok hissediyorum bunu Hayatı hem ona hem de kendime zehir etmektense bu kararı sonlandırmaya karar verdim artık

Son düzenleme:
Kesinlikle soğudum zaman geçtikçe daha çok hissediyorum bunu Hayatı hem ona hem de kendime zehir etmektense bu kararı sonlandırmaya karar verdim artık

hakkında hayırlısı olsun canım:26: evlilik bu ya çok büyük sorumluluk ben kolay kolay evlenmem herhalde bekarlık sultanlıktır

Korkmuş olabilirsiniz(bilinçli hissedilen bir korkudan bahsetmiyorum) ..hayatınızda yaşadığınız bu tarz büyük yakınlaşmalardan sonra tepkinizi hatırlamaya çalışın? Mesela ne bileyim bir zamanlar çok beğendiğiniz birinin sizinle sevgili olmak istemesi,sevgilinin ailesiyle tanışmak vs gibi büyük adımları düşünün, ve o zamanlar neler hissettiklerinizi hatırlamaya çalışın..

Çocuklukta yaşanan sorunlar yüzünden bağlanma problemi olan birçok insan var iş ciddiye binince soğumuş gibi hisseden..hatta hoşlandığı insanları elde edince soğuduğunu söleyen tipler bu bağlanma probleminin(bağlanma korkusu) en büyük örnekleri..
Eğer hayatınızda ölüm,boşanma,terkedilme,kötü aila ilişkileri yada kötü ebeveyn ilişkileri yaşadıysanız bu problem çok normal..

Ha diğer ihtimal de gerçekten aşık olmadığınızı farketmeniz..ama bunun için evlenme teklifi almaya beklemenize gerek yok çoktan içinizde aşık olmadığınızı hissederdiniz.. 2.5 sene aşık gezip evlenme teklifi alınca olmadığını düşünmek bana ne yazik ki sadece bağlanma sorunu yaşadığınızı düşündürüyor.

Welcome to the club :) ayni durumdayiz, ayrildim. Pisman degilim. Evlilik degil, onunla evlilik yuregime okuz oturmasina sebebiyet veriyordu.

Kac yasindasiniz ? 2,5 yillik bir iliskiymis duygularinizi anlama acisindan oldukca yeterli bir sure.kendi duygularinizin bilincinde degilsiniz ama iliski evlenme teklif edilecek kadar ilerlemis.duygulariniz ve iliskinizden bu kadar bihaber olmaniz bana yasinizin kucuk oldugunu ve evlilige hazir olmadiginizi dusundurdu.

Ben herkesin soylediginden farkli bir tavsiyede bulunacagim.2 ihtimal var.
1) Seviyorsun.ama evlilik lafini duyunca ciddiyet vs korktun.seviyor olmana ragmen evlenmek istemedigin icin celiski icindesin.
2) Sevmiyorsun.karakterini tanimak duygularin heyecanin ortadan kalmasi en fazla 1 yilini alir.yani yaklasik 1,5 yildir bu adamla sevmeden cikiyorsun.yine celiski icindesin.
Ben senin yerinde olsam celiski icinde oldugum icin nisanlanirdim.nisan sureci celiskilerini kesinlikle pozitif veya negatif bir sonuca baglar cunku.karsi taraf icinse evlilik teklifinden 3 gun sonra ayrilmaktansa nisan atmak daha az yikici olacaktir eminim.cunku nisan atmak gayet normal ve herkesin yasayabilecegi biseyken evlilik teklifinden 3 gun sonra ayrilmak cok anormal ve yikici olsa gerek.vereceginiz kararin size sans getirmesi dilegiyle..

Bence sorununuz evlilikle erkek arkadaşınızla değil. Bir psikoloğa başvurun derim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…