Evlenmek için Aşk gerekli mi? lütfen yorum bekliyorum :(

3 ay dır birlikteyi<

3 ay cok uzun bi zaman dilimi degil. Aciklarken ilk cümlen ben ayrilmak istiyorum olmasin. Evlenilebilecek iyi bir adam oldugunu ama Evlenmek icin ona karsi yeterince duygularinin yogun olmadigini söyle sonrasini tahmin eder ve son cümleyi kurmak biraz daha kolaylasir. Karsindakini incitmeden güzel bir uslüpla söylemelisin daha fazla zaman gecmeden. cünkü zamanla seninle biseyleri paylastikca daha da baglanir ümitlenir ve aciklamasi daha da zorlasir. En kisa zamanda durum böyle böyle demelisin ayni buraya yazdigin gibi. Allah yardimcin olsun... ve unutma ASK muhakkak karsina hic ummadigin anda cikacaktir! :16:

3 ay cok uzun bi zaman dilimi degil. Aciklarken ilk cümlen ben ayrilmak istiyorum olmasin. Evlenilebilecek iyi bir adam oldugunu ama Evlenmek icin ona karsi yeterince duygularinin yogun olmadigini söyle sonrasini tahmin eder ve son cümleyi kurmak biraz daha kolaylasir. Karsindakini incitmeden güzel bir uslüpla söylemelisin daha fazla zaman gecmeden. cünkü zamanla seninle biseyleri paylastikca daha da baglanir ümitlenir ve aciklamasi daha da zorlasir. En kisa zamanda durum böyle böyle demelisin ayni buraya yazdigin gibi. Allah yardimcin olsun... ve unutma ASK muhakkak karsina hic ummadigin anda cikacaktir! :16:
çok teşekkür ederim :) en kısa zamanda konuşucam

ya ne gerekeckti tabiki gerekli ..
aşk olmadan olmaz..
hem yaşını çok mu büyük sanıyorsun ..
şimdi otuzdan önce kimse evlenmiyor valla ssen daha genç sayılırsın :51:

bu erkek milletine katlanabilmek için aşık olacaksın ki gözün bişey görmicek :33:
başka türlü uğraşılmaz bunlarla :34:
bu yüzden kesinlikle gerekli diyorum :27:

böyle firtinalar koparan, onsuz yasayamam dedirten bir ask olmali mi olmamali mi o tercih meselesi ama bence sevgi ve saygi sart...

hicbirsey hissetmiyorsan, uzatma bu isi.

ama icinde azicik bir kipirti varsa, biraz daha zamana birakmak en iyisi olabilir. kendini zorlama birsey icin. sevecegim ya da sevmeyecegim diye.

seni seven birisi mantığınada uygun biriyse,az da ola seni etkileyebiliyorsa nedne olmasın..bence aşk tutku milli piyangodan para ikramiye çıkması gibi bişiy..herkese vurmaz öylesi deli aşklar...vursada koruyabilene aşk olsun...bakış açımı değiştirdim bu konuda yaşım 29 oldu ondan mı acep:37:

Hissiyat önemli tabikide,karşınızdaki sevgiliniz sizi çok seviyor değer veriyor ama ona karşı birşey hissetmiyorsanız bencede bırakın evlilği flört bile etmeyin, yok yaşım geçiyor evde kaldım diye de düşünmeyin sakın bunaların hepsi çevre baskısı hiç takmayın derim ..eğer gerçekten kalbinizle hissediyorsanız ona bakarken yüzünüz kızarıyor birşey diyemiyorsanız heyecanlanıp ne diyeceğinizi şaşırıyorsanız hiç kaçırmayın derim...zaten o sizin kısmetinizdir... tek taraflı aşk ta bir yere kadar sonra patlak verir elbet...hani şöylede düşünmeyin belki sevebilirim diye..... :40:

yahu ne varmış 25 yaşta Ben de 25 imdeyim ve hiçç hazır değilim evliliğe.. çocuğum ayol Ben daha. kurabiye yapmıştım az önce yakmışım zaten evlensem herif acından ölür =))) şaka Bi yana da canım Benden sana Bi dost tavsiyesi gerekirse evlenme, Bekar yaşa ama aslaaa evlenmiş olmak için evlenme.. hayatının aşkını Bulacaksın elbet.. hiç üzülür falan diye dert etme, dürüst ol ona karşi.. olmuyor yapamıyorum de ve kestirip at çocuk daha fazla Bağlanmadan..

bende su an evliyim esim beni cok seviyordu bana cok deger veriyordu onun icin onunla evlendim zamanla severim dedim bu zamanda boyle koca bulunmaz dedim....ailemi karsima alip evlendim....ama oyle degilmis kesinlikle alisamadim ve sevemedim ama ona cok bagliyim o da 7 senedir birlikteyiz diye:-(((

kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız için..
bende şöylede bişey var çözmeye çalışıyorum duygularım mı karışık acaba diye çünkü ona kıyamıyorum ben acaba seviyomuyum diyorum kendime ama o elimi tuttuğunda yada yanağımdan öptüğünde hiç heycanlanmıyorum sanki normal bi arkadaşım yapmış gibi içim kıpırdamıyo ama ona karşı şefkat besliyorum seviyorum sanki evlilik olayı olmasaydı ayrılık fikri gelmezdi aklıma sanki bi kaosun içindeyim çok garip hissediyorum ne yapmalıyım biraz dahamı zaman vermeliyim ama bu seferde o daha da bağlanıcak :S :(
bende su an evliyim esim beni cok seviyordu bana cok deger veriyordu onun icin onunla evlendim zamanla severim dedim bu zamanda boyle koca bulunmaz dedim....ailemi karsima alip evlendim....ama oyle degilmis kesinlikle alisamadim ve sevemedim ama ona cok bagliyim o da 7 senedir birlikteyiz diye:-(((
sizin kocanız evlendikten sonra değiştimi peki yoksa bekarken ki gibi hala iyi mi size karşı ?

Son düzenleme:
esim evlendikten sonra cok degisti,verdigi sozleri hic tutmadi....aramizda su an cok buyuk bir sogukluk var.ama zamanla sevgi ask degilde sadece bir baglilik kaliyor.cekip gittim bir kez ama tekrar dondum ona.....esimden once sevdigim birisi vardi o da tam tersi cok yakisikliydi seviyordu beni evenecektik ama aramiza girenler oldu ve mecbur ayrildik....esimi taniyinca dedim ki hersey ask degil seni seven birisi olsun zamanla seversin dedim kendime...ama oyle olmadi maalesef simdi de duygularim cok karisik...beni yaniltiyor olabilirler...ama sanki keske eski sevgilimden ayrilmasaydim belki bugun sevdigim biriyle evli olurdum insan sevince katlaniyor bazi seylere hatalari gormemezlikten geliyor....ama sevmeyince herseyi batiyor....beni onu sevmezken neden katlaniyorum onun ailesine diye....ailesi de bana cok cektirdi

Canım bence ara verin bu sürede eğer ona karşı bir his oluşmuşsa zaten geri dönersin, özlersen filan ama durumda değişiklik olmazsa bence sürdürmenin anlamı kalmaz..

zaten ara verdik bir kez....ama nedense onu ozleyip geri dondum...tekrar deneyelim dedim.ama geldim 1 ay sonra ayni hesap,ben onu kaldiramiyorum artik sevmiyrum sanki.ama duygularim beni yaniltiyor diye cok korkuyorum.bide akrabayiz yani yazin koyde hep goz goze gelecegiz...nasil olacak bu is

deli divane aşkı bırakın bir şeyler hissetmeden o kişinin dokunması bile insana batar,zaten evliliklerde aşk bir yere kadar bitebiliyor geriye
sevgi ,sadakat kalmalı bunun olması içinde hoşlanmak bir şeyler hissetmek ,etkilenmek çok önemli...
zaten sırf evlenmek için evlenme mantığı yok mu? anlamadığım insanları hataya sürüklüyor zaten yaşında kaç ki bu ne acele?

başlığa cevap veriyorum;

gerekli!

ama içinde mantık da barınmalı bu aşkın..
körü körüne olmamalı..

meg süpersin aynisini bende düsünüyorum, ask olacak ama mantiklida olmasi lazim...

meg süpersin aynisini bende düsünüyorum, ask olacak ama mantiklida olmasi lazim...

Bu günlerde hatta bu aylarda benimde çok fazlasıyla kafamı kurcalayan bir soru bu. bu yüzden psikologdan danışmanlık aldım. benimde kafam senin gibi çok karışık ama inan canım senin işin çok daha kolay. 3 ay dediğin nedir ki hiç düşünmeye bile değmez bence yol çok yakınken dön derim.en azından daha aileler işin içine girmemiştir,yaşanmışlıklar azdır çok kolay yani bence 3 aylık bir ilişkyi geride bırakmak. bende keşke ileriyi görseydimde henüz daha böyle 3 aylıkken ayrılsaydım diyorum çoğu zaman... bende 26 yaşındayım, 10 yıllık bir ilişkim var son 2 yıldır nişanlıyız. aramızda 7 yaş fark var. ilk başlarda tanıyarak sevdim ilk görüşte aşk değildi benimki. o bana aşıktı bende ilişkiye başladım ve zamanla bana olan aşkı beni ona bağladı sevgi saygı dolu çok güzel çok özel günler,aylar yıllar yaşadık ama bu süreçte ben büyüdüm o zamanlar 16 yaşında olan ben şimdilerde 26 yaşında olunca hayatımda biçok şey değişti yani ben değiştim beklentiler değişti, o zamanlar mantıklı gelen bu ilişki mantıkla sevdiğim bu kişi şimdi benim için mantıksız gelmeye başladı. o zamanlar en kısa zamanda evlenmeyi düşünürken şimdi evlilikten soğudum, düğün dernek göresim yok. nişanlım hala daha bana fazlasıyla aşık ve psikoloğumunda dediği gibi bağımlı. bu artık beni çok sıkıyor ve rahatsız ediyor. benim aşkım ve sevgim eksilerde uzun süredir. 10 yıllık bir ilişkiyi bikalemde kesip atmak hiç kolay değil aylardır bunun mücadelisini veriyorum ve hala daha ne yapacağımı bilemiyorum. üstelik aileler bu kadar iyi anlaşıp onun ailesi benim üzerime titrerken bende onları kendi ailemden ayırt etmezken, nişanlım kuzenlerimle arkadaşlarımla kardeş gibi olmuşken herkesin hayatını bianda değiştirmek hayallerini yıkmak benim için hiç kolay değil ama öyleki başkalarının hayallerini düşünürsem kendi hayallerim ne olacak???? bazen diyorum yeni tanışıpta evlenseydim bi 10 sene sonra belki yine böyle hissedecektim ama o zaman farklı heyecanlar olurdu diyorum çoluk çocuk v.s. ama şimdi aşkı daha baştan bitmiş bir evlilik yapmak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum.... o yüzden güzelim bence hiç canını sıkma beterin beteri var ;) işin çok kolay hemen bitir bu işi daha 25 yaş çok genç benim içinde öyle ben zaten evliliğin daha erken olduğunu düşünerek yıllardır uzatıyorum bu işi. dahada uzun yıllar evlenmeye hiç niyetim yok işte belkide beni bu düşünceye iten nişanlıma karşı olan sevgisizliğim,evliliğe karşı biri oldum çıktım, herşey bana batmaya başladı artık,çok sıkıcı bir süreçteyim :))) allah sonumuzu hayretsin canım :))) :2:

eğer kısmetli biri değilseniz karşılıklı aşk ve sevgiyi hiç bu zamana kadar bulamadıysanız ve yaşınızda benim gibi 25 olmuşsa ama şuanki erkek arkadaşınız sizi çok seviyorsa ilgilenip değer veriyosa ama siz ona aşık değil dokunduğunda hiç bişey hissetmiyosanız onunla evlenirmiydiniz ?

kesinlike evlenilmez< canım... sırılsıklam aşkla başlayan evlilikler bile sorunlu geçiyor. evlilik olsun diye olmaz canım. gerçekten evlenmek istediğin biri karşına çıktığı zaman onsuz uyanmak istemediğin zaman evlenmelisin. yanlış evliliktense hiç evlenmemek daha iyidir. çünkü ayrılık acısını ancak yaşayan bilr.

Kısa ve net; asla evlenmezdim. Sevmeden evlenilmez, ten uyumu olmadan hele, asla ve asla evlenilmez- evlenilmemelidir..

eğer kısmetli biri değilseniz karşılıklı aşk ve sevgiyi hiç bu zamana kadar bulamadıysanız ve yaşınızda benim gibi 25 olmuşsa ama şuanki erkek arkadaşınız sizi çok seviyorsa ilgilenip değer veriyosa ama siz ona aşık değil dokunduğunda hiç bişey hissetmiyosanız onunla evlenirmiydiniz ?

Back
X