Evlenmeden yoruldum :(

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar,

Nişanlıyım yaza düğünüm olacak inşallah. Fakat sorun şu ki ben ilk tanıştığımızdan bu yana hep ev almak istediğimi 1+1 bile olsa kendi evimizi almak istediğimi söyledim.Hatta emin evime başvuracaktık, bu şekilde ev sahibi olan akrabalarım oldu. Nişanlım buna hep olumluydu düzenimizi kuralım 1 sene kirada kalalım bir yerden başlarız diyordu sonuçta çalışan insanlarız.Nitekim geçenlerde bize geldiler yine bu konu açıldı ve benim ailem gerekirse bizde yardım ederiz dediler ailesine.Bizim kendi apartmanımız var 1 katı bana ait rahatlayana kadar kalalım boş ev dedim.Dün oturduk konuşuyoruz bana dediği şu ben sizin ailenizin yanına sığınmacı gelemem ev ayrıda olsa oturamam ama sen kira istemiyorsan benim ailemin yanına gel ev almamız mümkün değil demeye başladı birden fikirleri değişti ve tuhaflaştı.Ben herşeyden bir anda soğudum! Ve şuan kafam karmakarışık ne düşünceğimi bilemiyorum.
Nasıl hareket etmeliyim?

sizin evde oturun aılenıze bır mıktar kıra verın.yada kıraya cıkın ama aılesının yanında oturma sakın

evi evlenmeden önce mi almak istiyorsun sen?
nişanlının aile apartmanınıza gelmek istememesini abes karşılamadım.
sen de istemesdin değil mi kv ile aynı apartmanı:)
nişanlına çok baskı yapmışssın sanırım illa ev alınacak diye.
durun bakalım bir evlenin,borçları ödeyin.
sonra bir hal çaresine bakarsınız.

canım sende ailende mantıklı düşünüyor ama eşin belki içgüveysi diyecekler çevredekiler diye çekiniyor olabilir. sakince oturup konusun git 1000 lira kira ver ama kayınvalidenle oturma.. sonucta ailenin apartmanında da olsan ayrı evleriniz var mahreminiz ayrı.. kaynanayla aynı evde zor.. git kira ver biraz toparlanınca alırsınız

o sizin apartmanda senin ailenin yanında olursa sığınmacı oluyor ama sana gel benim ailemle otur diyebiliyor.

ayrımcılıkta son nokta! nasıl kafalar bunlar ne ile çalışıyor acaba.

ev falan almayın,her iki aileye de mesafesi olan bir yerden kiralayın yoksa sizin nişan evresi çok zor geçer.

ailesinin dolduruşuna gelmiş, 1000 yıllık gereksiz içgüveysi geyiği... senin evin varsa neden onun ailesiyle oturasın ya da kirada oturasın mantık dışı
ama belki de bu fikirden vazgeçmelisin, çünkü ikna etsen bile evlendikten sonra da bunu kafaya takacaktır, erkek milleti

gurur yapıyor
bir adam eşini ailesinin yanına evine götürebilir ama bir adam karısının ailesinin yanına evine gidemez
pekte yabancı olmadığımız bir durum
yani bu çıkarımda bulunabiliriz eğitim durumu ne olursa olsun düşünceler ilkel

bence adam haklı

yani senin ailenle de olmaz onunkiyle de olmaz

ödeyin kiranızı oturun

biriktirin alın evinizi

ha direkt alabiliriz hiç kiraya taşınmayalım derseniz de peşinatın kredi çekin düğün altınları ile ödenecek şekilde kısa vadeli

alın evi ödeyin yavaş yavaş gücünüz yeterse

şahsen ben de aile apartmanında oturmak istemem

huzursuzluk yerine de kirada oturmayı tercih ederim zira o zaman tüm evler benim

Neden daha evlenmeden ev alma telaşı? neden kendinizi sıkıştırıyorsunuz ki neden ailenizden destek alasınız ki? her evlenenin evlendiğinde evi mi varmış? çalışıyormuşsunuzişte evlenince takılar ile beraber düzgün bi ev alırsın işte. illa ev olsun 1+1 olsun diye inat neden? kimin gazına geldiyseniz vazgeçin bence.

Siz ev alıncaya kadar kendi ailenizin evinizde oturmak isterseniz nişanlınızda ister kendi ailesi ile oturmak,en iyisi kirada oturmak daha sonra kendi evinizi alırsınız.

Ben ailelere yakın oturma taraftarı değilim. Mutlaka sorun çıkıyor. Düğün falan derken şuan ev almak zor olabilir. 1 -2 sene kirada idare edebilirsiniz.

Bir erkek kolay kolay kabul etmez ki zaten bu durumu neye bu kadar canınız sıkıldı onu anlamadım? Bizler nasıl kv kp yanında olmak istemiyorsak erkeklerin de buna hakkı var. Daha evlenmeden ev nasıl alınacak kolay mı o kadar bu işler? Çok baskı yapmışsınız ve beklediğiniz anlayışı siz de nişanlınıza göstermemişsiniz. Ben kız tarafı olsun erkek tarafı olsun her iki aileden de uzakta yaşama taraftarıyım, çünkü illa ki bir sorun bir sıkıntı yaşanıyor ne gerek var yeni evlenmiş halinizle bunlarla uğraşmaya? İki üç sene dişinizi sıkar alırsınız evi insallah ama şimdiden bu denli baskı ne bilim saçma yani.

Bence ha aileyle karsi kapida/ ust katta oturmussun, ha ayni evde.
Ust katta olsaniz gurultu ve tepinmeler duyulur, helede karsi tarafta oturmak daha bi cesaret ister, evin 1 odasi karsiki binaya yapisik. Orda kavga etmek yasak, sevismek yasak yoksa hemen baban gile gidicek ses.
Mesela benim yatak odam yan komsunun yatak odasina bitisik.
Kadinin seslerini duyuyorum, her mahallede karsilasinca ben utaniyorum duyduklarimzdan. Ev halimi? evet ev hali. Ama hos degil.
Ben anlamiyorumki Turklerimiz neden boyle yapiyor.
Ya kizlar bi dusunun en basidinden.
Burda kk da konular aciyoruz " komsunun yatak odasi sesleri bizi uyutmuyor" diye.
Dusununsene sizin seslerinizin babnizin kulagina ulastigini, iyyy.
Allah korusun.

Nisanlin hakli. Ben olsam bende istemezdim icguveysi gibi.
Ama sende sakin ailesiyle ayni evi kabul etme. Sen biraz bencilce dusunuyosun ama nisanlinida anlamaya calis. Orta yolu bulmalisin.

nişanlınız haklı kusura bakmayın
siz ister miydiniz eşinizle aynı apartmanda oturmak?
bir süre kirada oturun adama öyle bir baskı yapmışsınız ki kirada bile oturmaktan vazgeçmiş sanki

Ne o gelsin apartmana ne sen git kayinvalide evine.
Bence illa ev olmasi şart degil. Saglik huzur olsun gerisini çalışır alirsiniz.

Gerçektende evlenmeden yorulmuşsun .aslında isteğin bana mantıklı ve olumlu geldi ev varken rahat rahat yaşamınıza bakmak varken neden kira ödeyesiniz ama bunu nişanlınız kabul etse bile toplum baskısına yenik düşecektir kiii şimdiden başlamış baskı !madem ailenin orda ki kat sana ait ,orayı kiraya verin parasını sen al ,Yen'i eviniz için kullanabilirsiniz .

Tamam içgüveysi gibi olmak istemiyorsa yine sizin evde oturun ama bir miktar kira vermeyi de teklif et.
sakın kayınvalidenle kalma
hakkında hayırlısı olsun canım

Esimin akrabasi var.kp nin evinde oturuyordu.adamin yemedigi laf kalmadi tabiki kendi akrabalarindan .
Cunku onlarsiz hareket edemiyordu disaridan oyle gozukuyor .en son sehir degistirdiler .evsahibi oldu rahat etti

Biz de nisanli iken kiralik ev ariyirduk benum mesele de anneme yakin olmak ...aramiz bozuldu.sonra rabbim dugune 15 gun kala butcemize gore satilik ev bulduk.aldik.sukur
Benim kp in evi vardi.teklif etti.gidin oturun ev sahibi olana kadar.esjm kabul etmedi.iyiki kabul etmemiisiz.siz de kimseye boyun egmeyin.
Biz alirken cok laf ettiler.ama simdi ev bizim para bizim hicbir soz haklari yok ...ohhh misss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…