Evlenmeden çocuk doğurmak hakkında düşünceleriniz

Evlenmeden çocuk doğurmak hakkında düşünceleriniz

• Ankete Katılan
    161
  • Anket Kapalı .
Ayrica eklemek istiyorum,cocugu nasil yaptiginiz degil nasil buyuttugunuz onemli. Siz kendi cocugunuzu kendiniz icin doguracaksiniz. Evlilik muessesesi adi altinda bir erkege dayanarak cocuk yapmak da bir secimdir,tamamen kendi maddi manevi olanaklarina dayanarak cocuk yapmak da ayri bir secimdir. Kimsenin kocasini sevgilisini araklamadiktan sonra ben gayet ahlaki bakiyorum olaya.

Benim kuzenim de evlenmeden çocuk sahibi oldu tabi sorumluluk duyamadığı için çocugu annesine bıraktı kendisi eski hayatına devam ediyor.Ayrı evde yaşıyor.

Çocuğu da babayı pek göremediği için psikolojisi çok bozuk.Anne babası yanında olan çocukları görünce çıldırıp vuruyor,kıskanıyor mesela...

Konu gerçek mi bilmem ama toplumun dediği önemli degil deyip de burada anket yapacak duruma geldiğini görüyoruz anlatmaya gerek yok :))

Yazdıklarımı nerenizle okuyorsunuz bilmiyorum ama medeniyi şu anlamda kullandım;
Kendi ile barışık, özgüvenli, düşüncelerinde ve söylemlerinde tutarlılık olan, saygılı ve herkesle ortak bir noktada anlaşabileceğinin farkında olan, kendine ait fikirleri zorbalıkla değil aklın gücü ile karşısındakine anlatmaya çalışan.
Bulunduğu toplumun ferdi olarak o toplumu daha aydınlık bir yarına götürmeye çalışan.
Ben değil, biz olmaya çalışan.
Aklın yolu birdir diye diretmeyen. Anlamaya çalışan.
Yani iyi ve güzel ne varsa olsun diye çalışan.
Negatif ve kötü olanların da farkında olan ve onlarla baş etmeyi bilebilen biri...
Bu özellikleri taşıyan insanlar yazsın anlamında söyledim. Umarım aydınlanmışınızdır.

yurtdışında olmaya devam edersem ilerleyen hayatımda düşündüğüm bir olay bu. ben evliliği kaldıracak bir insan değilim ama çocukları da severim. aklıma gelen bir düşünceydi bu.

türkiyede çekinirim açıkçası. ben çocuğu ne kadar korumaya çalışsam da okulda vs psikolojisini bozacak insan çok olur. yurtdışı için olur türkiyede olmaz diyorum.

o olay evliliğe sıcak bakmıyorum değil de, aşık olacağım adamı bulamadım demektir aslında. ben çoook gördüm evlenmeyi düşünmüyorum, evlilik bana göre değil diyip ardından evleneni. Acele etmeyin derim çocuk için. bir aile ortamında büyümesi taraftarıyım

Altta dediniz ya.. .medeni olmayan ve evlenmekten başka vizyonu olmayan yazmasın diye. Size üzülerek belirtiyorum ki toplumun yüzde 80i bu. Eğitimli olanlarda bile hatrı sayılır kadar çok var bunlardan. Ha bana sorarsaniz kendi fikirlerinize göre yaşayın derim. Ama maalesef benim dememle olmuyor. Çocuk büyüyünce onun için de birtakım zorluklar çıkabilir. Iyi düşünmek gerekiyor

Yani aynen.
Okula almazlar, ise almazlar, p.c derler...cocuga yazik

bunun medeniyetle alakasi yok.bunin bencillikle alakasi var.siz bencilsiniz neden biliyo musunuz.ben evlilik hayatini istemiyorum ama cocuk istiyorum.sizin hayatiniz guzel olacak peki cocugunuzun.bi babasi olmadan buyuyecek.hic bir hakki olmayacak.ilerde nasi bi hayati olacagi belli degil.toplum baskisini hic soylemiyorum aam cocugunuzu babasiz buyuterek ona en buyuk kotulugu yapiyosunuz.zor durumda olup ayrilsaniz bosansaniz neyse ama ben istemiyorum demek haksizlik.ve lutfennn ama lutfennn istemediginiz seyler soylenince medeniyetten cehalletten bahsetmeyin

Sizin evlenmeden hamile kalıp kalmayacağınız sizi ilgilendirir. Yani “hayat sizin hayatınız”. Ama çocuk ne yaşayacak ne düşünecek diyorsanız burda da “toplum”un düşüncesi ve çocuğa neler yansıtacağı önem kazanıyor. Siz bu toplumun neresinde kalıyorsunuz, çevreniz ne durumda, çocuğun psikolojisi nasıl olur diye hiç araştırma yaptınız mı, baba bu denklemde nerede yer alacak? Vs vs.

Yaşadığın çevreye bağlı bu.Sanatçıların bir çoğu böyle yapıyor , göstermelik evleniyorlar , çocuk yapınca anlaşamadık ayrıldık diyorlar.Bence amaçları sadece çocuk yapmaktı ama toplumla uğraşmak istemedikleri için bunu meşru hale getirmek için evlilik yapıyor bir çoğu.Sizin çevreniz nasıl? Aileniz nasıl? Önemli olan bu.Çocuğunuzun girip çıkıcağı ortamlar nasıl olacak mesela? Mahalle okuluna giderse öğretmeni bile dedikodu malzemesi yapar çocuğunuzu.Ayrıca ben de şimdi böyle düşündüğünüzü ilerde babasız çocuk büyütmekten pişman olacağınızı düşünüyorum.

Neden aşık olup da evlenmeyesiniz ki? Ya da formaliteden evleniverin anlaşmalı. Toplumumuz maalesef bakire olmayana bile aauwww derken masum çocuğa ne derler biliyorsunuz

Evlenmeden cocuk dogurmak derken sevgilinizle bir cocuk sahibi olmaktan mi bahsediyorsunuz yoksa bekar anne olmaktan mi? Eger birincisiyse bence evli olmaktan bir farki yok, sonuc olarak cocuk iki ebeveynli buyumus oluyor. Ama bekar anne olmaktan bahsediyorsaniz isler degisir, hele ki bu ulkede yasayacaksaniz. Goruyorsunuz; her bireyin toplum ahlakina sonsuz bir itaatle bagli olmasi gerektigini savunan, bekar anne olmakla uyusturucu kullanmayi bir tutabilecek kadar mantiktan yoksun insanlarla dolu bu ulke. Sahsi olarak bir problem gormemekle beraber bence olmaz diyorum. Ben bir bekar anne gorsem; bir sekilde yollarimiz kesisse boyle biriyle asla yargilamam ama cogunluk yargilar. Rahat birakmazlar, tek basina mucadele etmek de gercekten cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…