Sana hiç yaramadı oralarAynen katiliyorum medeniyet iyi hos ama insan dogasi var insan psikolojisi var
Cocugun hem anaya hem babaya ihtiyaci var
Aile kavrami, arkadaslik, insani baglarin olmadigi toplumlar dejenere ve mutsuz
Misal, Almanyada artik kimse evlenmiyor. Bekar anne de cok biz ozguruz diyorlar.
Isteyen 5 10 farkli insanla yatip kalkiyor kimse kimseye laf etmiyor.
Ozgursunuz, medenisiniz eyvallah da mutlu musunuz? Yok. Ici bos cunku. Ozgurluk guzel ama fazlasi zarar. Burda herkes kendi adasinda yasiyor, aile bagi yok, topluma aitlik yok, din yok, inanc yok koca bir bosluk varsa yoksa para. Insanlar mutsuz ve yalniz. Aile baglarinin guclu oldugu Akdeniz ulkelerindeki insanlar daha mutlu.
Diyecegim su ki ozgur olun tabi. Ama ozgur olucam diye ait olmanin mutlulugunu iskalamayin. Elini tutan bir erkek, elini optugun nine dede, 50 yasina gelsen de kalin giyin diyen anne, babaevinin babasi, es dost hisim akraba bunlar guzel seyler kiymet bilmek gerek.
Size destek bir erkek, cocuga bir baba da olsun fikrimce. Sevgiler.
Evlenemeyen bazi kisilerde bu var ama:):)))))
Ünlülerde hiç olmazsa bunu sürdürecek bir sosyal ortam ve maddiyat oluyor... Ünsüzler ise hem özeniyor hem de alt yapı olmadığından arafta kalıyorlar maalesef... Ne o dünyaya aitler ne de bu...
Ama gülüp geçmek lazım sonuçta evlilik ne kötülenecek ne övülecek bir şey değil, herkesin yaşadığı hissettiği kendine... Öteki türlüsü dediğim gibi yarası var gibi algılanıyor maalesef...
ne gibi haklardan mahrum kalabilir babası ve annesi birlikte olmayan çocuk? merak ettiğim için soruyorum düşündüm ama bulamadım.
Evlenemeyen bazi kisilerde bu var ama:)
Mesela evliye hakaret etcek ya:) tek vizyonu evlenmek.. cocugu olmayan olana: tek becerisi anne olmak dogurmak gibi gibi gibi..bazi durumlarda kedi uzanamadigina pis der ornegi cok yerinde olur.
Benim yazdığıma bi cevap vermemişsiniz kendinizce medeniyi tanımlarken. Medeni olabilmek için kanunlarımız var ve bu kanunlar evliliği medeniyet olarak görüyor. Bende size buyrun evlenin o zaman dedim. “Nerenizle okuyorsunuz” uslübüyle de tam bir medeniyet timsalisiniz.Yazdıklarımı nerenizle okuyorsunuz bilmiyorum ama medeniyi şu anlamda kullandım;
Kendi ile barışık, özgüvenli, düşüncelerinde ve söylemlerinde tutarlılık olan, saygılı ve herkesle ortak bir noktada anlaşabileceğinin farkında olan, kendine ait fikirleri zorbalıkla değil aklın gücü ile karşısındakine anlatmaya çalışan.
Bulunduğu toplumun ferdi olarak o toplumu daha aydınlık bir yarına götürmeye çalışan.
Ben değil, biz olmaya çalışan.
Aklın yolu birdir diye diretmeyen. Anlamaya çalışan.
Yani iyi ve güzel ne varsa olsun diye çalışan.
Negatif ve kötü olanların da farkında olan ve onlarla baş etmeyi bilebilen biri...
Bu özellikleri taşıyan insanlar yazsın anlamında söyledim. Umarım aydınlanmışınızdır.
Her babası olanlarda bunları yaşıyor sanki babamın adı bile yetmez keşke olmasaydı kendi adıma konuşuyorumbunu sorup bulamamis olmaniz cok ilginc.cevap vereyim isterseniz.mesela babasiyla beraber piknige gidemeyecek,babasi ona masal okuyamayacak,en mutlu anlarinda en uzgun anlarinda babasi olmayacak.bir cocugun anneye ne kadar ihtiyaci varsa babayada ihtiyaci var.eger bosanma yada olum sebebiyle olsa ona lafim yok.fakat sirf evlilik istemiyorum diyip bi cocugun hayatinin bi bolumunu calmak yanlis.babanin adi bile yeter arkanizda dag gibi durur.siz kendiniz dusunup empati yapin babaniz hayatinizda ne kadar onem arz ediyor
cok yerinde olmus yazdığınız. katiliyorunEvlenemeyen bazi kisilerde bu var ama:)
Mesela evliye hakaret etcek ya:) tek vizyonu evlenmek.. cocugu olmayan olana: tek becerisi anne olmak dogurmak gibi gibi gibi..bazi durumlarda kedi uzanamadigina pis der ornegi cok yerinde olur.
bunu sorup bulamamis olmaniz cok ilginc.cevap vereyim isterseniz.mesela babasiyla beraber piknige gidemeyecek,babasi ona masal okuyamayacak,en mutlu anlarinda en uzgun anlarinda babasi olmayacak.bir cocugun anneye ne kadar ihtiyaci varsa babayada ihtiyaci var.eger bosanma yada olum sebebiyle olsa ona lafim yok.fakat sirf evlilik istemiyorum diyip bi cocugun hayatinin bi bolumunu calmak yanlis.babanin adi bile yeter arkanizda dag gibi durur.siz kendiniz dusunup empati yapin babaniz hayatinizda ne kadar onem arz ediyor
Burdada bir tartisma olunca ole oluyo. Mesela cocugum oldugunu biliyo karsidaki saldircak ya.. nasil ederim deyip ordan vurmaya calisio. Tek meziyeti bu der gibi..calistigimi bilen baska birsey diyo kendine:)) ya da ne bilim buna benzer seyler.. dedigin cok dogru birseyki.. bu konularda ezik olduklarini dusunuyorum bende. Ayip segil gunah degil ama karsidakininde canini acitmaya calismak komik duruma dusuruyo kendileriniKesinlikle katılıyorum... Benim mesela çocuğum olmadı henüz, epeyce de zaman geçti... Ama hiç bir zaman da "tek becerisi anne olmak doğurmak" gibi bir yaklaşımı havsalam almadı... Valla yetenek değil belki evet ama yıllarca bu hayalin peşinden koşan biri olarak "tek becerisi varsın o olsun... çünkü epey büyük bir beceri" diye düşündüm benGerçekten de öyle, hele ki günümüzde bu zararlı gıdalar, cep telefonları vs arasından sıyrılıp çocuk sahibi olabiliyorsa alkışlarım ben onu saldırmaya ne gerek var ama di mi? İşte böyle olanlar aslında yaralı olanlar onlara da üzülüyorum ama yapacak bir şey yok, her şey kişilik ve karakter...
ben yazdiginizi tam okumamisim k.bakmayin.ben nelerden mahrum kalir diye anlamisim.hak dediğiniz zaman ben hukuki haklar vs olarak düşündüm o yüzden şaşırdım. bu dedikleriniz bana göre hak değil.
benim babamın hayatımdaki yeri masal okumak,piknik yapmak değil ki zaten yapmıyoruz da. dediğim gibi bunlar hak değil babasıyla aynı evde yaşayıp bunları görmeyen insanlar da var o yüzden sanki anne babası birlikte olan herkesin hayatı mükemmelmiş gibi göstermek manasız.
Aynen katiliyorum medeniyet iyi hos ama insan dogasi var insan psikolojisi var
Cocugun hem anaya hem babaya ihtiyaci var
Aile kavrami, arkadaslik, insani baglarin olmadigi toplumlar dejenere ve mutsuz
Misal, Almanyada artik kimse evlenmiyor. Bekar anne de cok biz ozguruz diyorlar.
Isteyen 5 10 farkli insanla yatip kalkiyor kimse kimseye laf etmiyor.
Ozgursunuz, medenisiniz eyvallah da mutlu musunuz? Yok. Ici bos cunku. Ozgurluk guzel ama fazlasi zarar. Burda herkes kendi adasinda yasiyor, aile bagi yok, topluma aitlik yok, din yok, inanc yok koca bir bosluk varsa yoksa para. Insanlar mutsuz ve yalniz. Aile baglarinin guclu oldugu Akdeniz ulkelerindeki insanlar daha mutlu.
Diyecegim su ki ozgur olun tabi. Ama ozgur olucam diye ait olmanin mutlulugunu iskalamayin. Elini tutan bir erkek, elini optugun nine dede, 50 yasina gelsen de kalin giyin diyen anne, babaevinin babasi, es dost hisim akraba bunlar guzel seyler kiymet bilmek gerek.
Size destek bir erkek, cocuga bir baba da olsun fikrimce. Sevgiler.
Kendiniz için yaşıyorsunuz da siz de toplumda yaşıyorsunuz ıssız adada veya dağ başında yaşamıyorsunuz.Arkadaşlar herkese merhaba! Açıkçası ben evliliğe çok olumlu bakan biri değilim, evlenmek gibi bir düşüncem de yok. Bu yüzden evlenmeden çocuk doğurmayı düşünüyorum, biliyorum ki bizim toplumumuzda çok iyi karşılanan birşey değil. Sonuçta toplum için değil kendim için yaşıyorum. Benim gibi düşünen ya da daha önce evlenmeden çocuk doğuran kişiler fikirlerini belirtirse sevinirim.
Not; yargılayacaklar, medeni olmayanlar, saygısızlar, tek vizyonu evlenmek olanlar yazmazsa çok sevinirim.
Mesajinizin bu kismini alkisliyorum, yazilan yorumlari gorunce benzer seyler aklimdan gecti ama bir turlu toparlayamadim. Sanki evlilik kurumu icinde dunyaya gelen her cocuk hem annesinden hem babasindan sefkat goruyor, ikisi de gorevlerini sonuna kadar yerine getiriyormus gibi yazmis herkes.Konuya donecek olursma sevgili uye, cocuk sahibi olmak isterseniz olun, dunya babasiz buyuyen cocuklar ile dolu... hele cocugun baba sevgisine de ihtiyaci var diyenler nerede yasiyor bilmiyorum... bu ulkenin eski kusak babalri couklarina sadece dovmek icin dokunurlardi, cocugu sevmek, kucagina almak bile ayiplanirdi, baba denilen ozne;siddet uygulayan, kural koyan, aci cektiren bir oterite figuru itesonde degildi cogu zaman ki hala bir cok cocuk icin oyle.
Babasini tanimayan/taniyamayan binlerce cocugun daha rahat yasamasi icin bize de gorevler dusuyor.. cocugunuzun huzur icinde yasamasi icin , onu elestiremeyecek, dislamayacak, hayatina burnunu sokmayacak, otekilestiremeyecek cocuklar yetistirmek de bizim gorevimiz.
hangi şehırde yaşadığına ve aile yapına bağlı tamamen toplum baskısı en önemsiziArkadaşlar herkese merhaba! Açıkçası ben evliliğe çok olumlu bakan biri değilim, evlenmek gibi bir düşüncem de yok. Bu yüzden evlenmeden çocuk doğurmayı düşünüyorum, biliyorum ki bizim toplumumuzda çok iyi karşılanan birşey değil. Sonuçta toplum için değil kendim için yaşıyorum. Benim gibi düşünen ya da daha önce evlenmeden çocuk doğuran kişiler fikirlerini belirtirse sevinirim.
Not; yargılayacaklar, medeni olmayanlar, saygısızlar, tek vizyonu evlenmek olanlar yazmazsa çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?