• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden çocuk doğurmak hakkında düşünceleriniz

Evlenmeden çocuk doğurmak hakkında düşünceleriniz

• Ankete Katılan
    161
  • Anket Kapalı .
Bence olaya yanlış yerden bakiyorsunuz toplumdan ziyade cocugu babanin varligindan sevgisinden mahrum etmediğiniz sürece toplumun dusuncesi cok da onemli degil onemli olan cocugunuz.
Yani siz bakamazsiniz edemezsiniz demiyorum elbette yanlış anlasilmasin bir kadin kendine.inandiktan sonra hè seyin ustesinden gelir ama bir babanin yeri farkli.

Ben şunu merak ettim..bebegi yapabileceginiz hali hazirda bir sevgili varmi,yoksa tek gecelik bir iliski gibi birsey mi olacak yada sperm satin almak gibi bir durummu var aklinizda?
Zaten bir sevgiliniz var ve hayat boyu bebeginize babalik yapabilicekse yeri geldiginde destek olacaksa neden olmasin..ama diger turlu hem bebek icin hemde sizin icin zor olur gibi..
Maddiyat degil kastettigim..manevi anlamda bir baba figuru cocuk acisindan da sizin acinizdan da daha iyi olur.

Tek vizyonu evlenmek olanlar demenizi anlayamadım... Bu ne savaş boyası sürmek böyle baştan... Belki onlardan da güzel cevaplar gelecek... Bana biraz içten içe yaralanmışsınız gibi geldi... Umarım zamanla daha sağlıklı bir ruh haline bürünürsünüz. Güzel bir şey isterken başkalarını da üzmeyin derim.

Benim kuzenim de evlenmeden çocuk sahibi oldu tabi sorumluluk duyamadığı için çocugu annesine bıraktı kendisi eski hayatına devam ediyor.Ayrı evde yaşıyor.

Çocuğu da babayı pek göremediği için psikolojisi çok bozuk.Anne babası yanında olan çocukları görünce çıldırıp vuruyor,kıskanıyor mesela...

Konu gerçek mi bilmem ama toplumun dediği önemli degil deyip de burada anket yapacak duruma geldiğini görüyoruz anlatmaya gerek yok :))
Çok üzülüyorum böyle çocuklara.Kuzeninize çok gıcık oldum.

Arkadaşlar herkese merhaba! Açıkçası ben evliliğe çok olumlu bakan biri değilim, evlenmek gibi bir düşüncem de yok. Bu yüzden evlenmeden çocuk doğurmayı düşünüyorum, biliyorum ki bizim toplumumuzda çok iyi karşılanan birşey değil. Sonuçta toplum için değil kendim için yaşıyorum. Benim gibi düşünen ya da daha önce evlenmeden çocuk doğuran kişiler fikirlerini belirtirse sevinirim.
Not; yargılayacaklar, medeni olmayanlar, saygısızlar, tek vizyonu evlenmek olanlar yazmazsa çok sevinirim.:KK200::sinirli:
Toplum kaldirmaz. Ayni seyi dusunduk bizde esimle. Ve sirf artik cocuk sahibi olmak istedigimiz icin attik imzayi...

Arkadaşlar herkese merhaba! Açıkçası ben evliliğe çok olumlu bakan biri değilim, evlenmek gibi bir düşüncem de yok. Bu yüzden evlenmeden çocuk doğurmayı düşünüyorum, biliyorum ki bizim toplumumuzda çok iyi karşılanan birşey değil. Sonuçta toplum için değil kendim için yaşıyorum. Benim gibi düşünen ya da daha önce evlenmeden çocuk doğuran kişiler fikirlerini belirtirse sevinirim.
Not; yargılayacaklar, medeni olmayanlar, saygısızlar, tek vizyonu evlenmek olanlar yazmazsa çok sevinirim.:KK200::sinirli:
Dini inancini yasamaya calisan sizin fikrinize olumlu bakmayan insanlara medeniyetsiz diyemezsiniz size normalse sormaniz gereken bi durum yok baskalarinin degil sizin hayatiniz

Tek vizyonu evlenmek olanlar demenizi anlayamadım... Bu ne savaş boyası sürmek böyle baştan... Belki onlardan da güzel cevaplar gelecek... Bana biraz içten içe yaralanmışsınız gibi geldi... Umarım zamanla daha sağlıklı bir ruh haline bürünürsünüz. Güzel bir şey isterken başkalarını da üzmeyin derim.
Bide bu moda oldu ztn. Evliligi yerin dibine sokanlar:) unlulerden sonra simdide unsuzler bu moda girdi ellaam:))

Ben evlilik disi ve (ölmüş olmasi ya da ciddi zorunlu durumları istisna olarak) babasiz dogmak buyumek istemezdim.

Sirf annelik duygumun tatmini icin aile kavramindan uzak buyuyecek bir cocuk dogurmak istemezdim.

Hasta oldugumda ya da basima bir sey geldiginde cocugumu emanet edebilecek kadar guvenecegim baska biri olamayacagi icin babasiz (istisna durumlar var biliyorum ben genel konusuyorum) cocuk dogurmak istemezdim.

Guzel ve keyifli gunlerine ortak olacak, aci ve zor gunlerinde destek olacak bir baba olmayinca cocuk buyutmenin eksik kalacagini dusunenlerdenim.

Geri kafaliyim ben. Medeni de degilim. Fikrim bu.

Cunku eger yalniz bir anne olsaydim çocuğumu ameliyathane kapisinda yalniz beklemis, hayatiyla ilgili kararlari yalniz almis olacaktim.
Eger yalniz bir anne olsaydim ciddi bir ameliyata girmem gerektigi zaman cocuklarimi icim rahat kimseye birakamazdim.

Zorunlu durumlarla karsilasip yalniz kalan annelere ve babalara Allah yardim etsin.

Tekrar yazayim, bosanma ve vefat durumlarini istisna bırakıyorum. Bu durumlar secim degil zorunluluk biliyorum.

Valla bence kimse yadirgamasin.
Millet imam nikahiyla yasayip çatır çatır çocuk doğuruyor .
Evlenmeden cocuk doguran degil de , bekar olur evlatlik alan bir arkadasim var . Halinden cok memnun. Maddi imkani da yerinde dunyayi geziyor kuzusuyla ;) O da kibrista sperm donasyonu denedi ama olmadi. Olsa doğuracaktı.
Yani milleti birak sen kendin o bebege tek basina yeteceksen dogur kardeşim.
Dünya evlilik ustune mi kurulu ?

Sen istiyosun eyvallah da çocuk böyle bişeyi isteyecek mi acaba? Burası neticede Amerika değil bu ülkede nerde yaşarsanız yaşayın boşanmış insanlara bile iyi gözle bakılmazken sizinki delilik olur

Bide bu moda oldu ztn. Evliligi yerin dibine sokanlar:) unlulerden sonra simdide unsuzler bu moda girdi ellaam:))

:)))))

Ünlülerde hiç olmazsa bunu sürdürecek bir sosyal ortam ve maddiyat oluyor... Ünsüzler ise hem özeniyor hem de alt yapı olmadığından arafta kalıyorlar maalesef... Ne o dünyaya aitler ne de bu...

Ama gülüp geçmek lazım sonuçta evlilik ne kötülenecek ne övülecek bir şey değil, herkesin yaşadığı hissettiği kendine... Öteki türlüsü dediğim gibi yarası var gibi algılanıyor maalesef...

Ben desteklemiyorum bunu. Çocuğun soybağı belirli olmalı bana göre. Yaygın durum haline gelirse yaşanan evliliklerde kardeş olduğunu öğrenen bile çıkabilir. Sağlıklı değil açıkçası bu durum.

Evliyken bile çocuğun sorumluluğuyla zor başa çıkarken bilemiyorum babasız çocuk büyütmek nasıl olur. Kendi görüşünüz tabiki evliliğe sıcak bakmayabilirsiniz ama şahsi fikrim babasız çocuk büyütmeyin. Her şeyden önce o çocuk etkilenir, yanında siz varsınız ama babası yok. Toplumu çok önemsemeyin siz sıradan normal bir hayatta yaşaşanız toplum üzerinizde baskı kuracak bir durum bulacaktır. Tek başınıza başa çıkabileceğinize inanıyorsanız doğurun.

Back