Evlenmeden çocuk doğurmak hakkında düşünceleriniz

Evlenmeden çocuk doğurmak hakkında düşünceleriniz

• Ankete Katılan
    161
  • Anket Kapalı .
Cocuk icin cor olur.
Sorular sorulur zirt pirt , "baban nerde?" "Tanimiyo musun sen babani hic?" vs vs.
Yurtdisindayim, burda cok orneklerini gordum.
Evlat yetistirme gibi devasa bir sorumlulugu kendi basina ustlenebilecegine inaniyor ve de toplum baskisina kulaklarimi tikarim diyorsan senin kararin.
Ama ne biliyim, cocuk icin zor olur

Evlenmeden hamileydim ama bir çocuğun babayada ihtiyacı var bizim babamız yok öldü ben hem anne hem babayım çok şükür üstünden geliyorum kocaman bir aileyiz
Ben bu konuya soğuk bakmıyorum
Yurtdışında bekar anne çok onun sevgi dolu büyümesi önemli

Bunun medeniyetle ne alakası var? Babasını taniyacaksa, gorusecekse elbette evlenmek zorunda değilsiniz bence. Ama kasıtlı bir şekilde babasız bir çocuk dünyaya getirme kararı sadece sizi ilgilendiren birşey olsaydı karşı çıkmazdim. O çocuğa nasıl hesap vereceksiniz?

Tatlim babasini taniyip, bakin bu benim babam diyebilecek mi?
Okuldan gelince kucagina atlayacak mi?
Beraber sinemaya gidecek mi, hastalandiginda hastaneye gidecek mi?
Korktugunda sarilabilecek mi?
Yani evlenmeyin yine ama o evin icinde bir baba olsun.
O zaman hicbir önemi kalmiyor. Yurt disindayim, oturdugum binada iki cocugu olup evlenmeyen gencler var.
Gecenlerde bir tanidigim cift ikinci cocuklari henüz üc aylikken evlendiler.
Burasi Türkiye degil ama.
Sunu görüyoruz evlilik olmadan sa bu sekilde aile ortami var ise, bir imzanin pek bir hükmü kalmiyor.
Ama yalniz büyütecegim derseniz bencillige girer.
O cocuk bana mi sordun,ben babam olsun isterdim dediginde ne olacak.
Herkes babasiyla piknige giderken kendini yalniz hissetmeycek mi?
Aciklamasi da sizin evlenmke istemeden cocuk sahibi olmaniz. Ne kadar sizi hakli bulabilir?
Benim iki cocugum var, pekala kendim onlara bakarim babayi ben aramam ama onlar arar.
Kaldi ki kayinvalidem, kayinpeder hic görmesem daha mutlu olurum ama cocuklarim icin onlarla görüsüyorum desem.
Babayi birak yeri gelince bir dede bile cocuklar icin araniyor.
Bir düsünün bunlari.

Bunun medeniyetle nasıl bir ilişkisi var? Türk medeni kanununun bana verdiği yetkiye dayanarak diyip nikah kıyılıyor zaten. Buyrun medeni olun, evlenin o zaman. He evlenip evlenmemeniz umrumda değil de, medeniyeti karıştırmanız çok komik geldi.

Bana göre normal bir şey maddi özgürlüğünüz varsa yeterim diyorsanız eğer illa çocuk sahibi olmak için bir erkeği ömür boyu çekmeye gerek duymuyorum ama ben bu tür durumlarda hep ikinci tarafı düşünürüm sonuçta fikirini soramayacağımız biri ileride onun için sorun olur mu çocuk hep bebek kalmayacak büyüyecek okula başlayacak etrafta babası olanları görecek ben bunları kaldıracak güçteyim maddi manevi her şeye yeterim diyorsanız neden olmasın

Hayat benim hayatim diyip işin içinden çıkamazsın sonuçta topluma kötü örnek..çevrendekilere genç kızlara kötü örnek olursun..o zaman hayat benim hayatim diye uyusturucu da satilsin isteyen aliyor sonucta..

Eğer sevgilinizden çocuk yapacaksanız, neden olmasın derim. Ama sperm bankasına sıcak bakmıyorum.
Öncelikle çocuğun her zaman bebek ve çocuk kalmayacağını hesaba katın. Büyüyüp çevresini gözlemleyince babası hakkında sorular soracaktır. İleride özel günleri, mezuniyeti, hatta evlenmesi derken hep bir yanı eksik kalır. Babasını kaybeden veya babası hayırsız olanlar var tabii ama bile isteye çocuğu eksik başlatmak, haksızlık bence.
Yaşınız ileri olur, ufukta bir aday görünmez, telaşa kapılırsınız, belki anlarım. Gençseniz şimdiden böyle büyük kararlar almayın. Karşınıza öyle biri çıkar ki evliliğe sıcak bakabilirsiniz. Sevdiğim adamdan çocuğum olsun diyebilirsiniz.

Hersey maddiyat degil..ekonomik ozgurluk olmasiyla nikahsiz cocuk olayi bambaska.. o cocugun normal bi babaya ihtiyaci var.. ha demekki cocuk icin evlilik yurutenler halt ediyolar:) kaldiki TC de cocuk cok zorluk ceker. Git amerikaya avrupaya sorun olmaz. Turkiyede zor..Turk degil misin acaba? Orf adet gelenek gorenek onemsiz mi? Babasiyla ayni evde mi yasiycaksin? Oyleyse nikah neden olmasin? Yoksa sperm bankasiyla mi olacak?

Medeniyim, buldumcuk değilim, evlilik içinde çocuk sahibi oldum..

Bir çocuğun baba figürüne de ihtiyacı vardır. Ayrıca çocuk büyütmek hiç kolay bir olay değildir. Bir çok şeyi eşim sayesinde rahatça kotarmışımdır. Doğumdan sonraki süreç dahil..

Aynen katiliyorum medeniyet iyi hos ama insan dogasi var insan psikolojisi var

Cocugun hem anaya hem babaya ihtiyaci var
Aile kavrami, arkadaslik, insani baglarin olmadigi toplumlar dejenere ve mutsuz

Misal, Almanyada artik kimse evlenmiyor. Bekar anne de cok biz ozguruz diyorlar.
Isteyen 5 10 farkli insanla yatip kalkiyor kimse kimseye laf etmiyor.
Ozgursunuz, medenisiniz eyvallah da mutlu musunuz? Yok. Ici bos cunku. Ozgurluk guzel ama fazlasi zarar. Burda herkes kendi adasinda yasiyor, aile bagi yok, topluma aitlik yok, din yok, inanc yok koca bir bosluk varsa yoksa para. Insanlar mutsuz ve yalniz. Aile baglarinin guclu oldugu Akdeniz ulkelerindeki insanlar daha mutlu.
Diyecegim su ki ozgur olun tabi. Ama ozgur olucam diye ait olmanin mutlulugunu iskalamayin. Elini tutan bir erkek, elini optugun nine dede, 50 yasina gelsen de kalin giyin diyen anne, babaevinin babasi, es dost hisim akraba bunlar guzel seyler kiymet bilmek gerek.
Size destek bir erkek, cocuga bir baba da olsun fikrimce. Sevgiler.

Son düzenleme:
Cocugunuz babasiyla da guzel iliskiler kuracaksa elbette olur neden olmasin?
Kaldirmaz dedigimiz toplumun icinde imam nikahli sevgilisine kocam diyenler ve ondan cocuk yapanlar var. Evli adami evin icine cekenler ve ondan cocuk yapanlar var. Herkes kendine bakmali once.
Dogurdugunuz cocugun evlilik ici veya disi oldugunu kim bilecek siz soylemedikten sonra? Alninda yazmiyor ya. Aldirmayin kimseye,siz ne yapmak isterseniz onu yapin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…