Evlenmeden çocuk doğurmak hakkında düşünceleriniz

Evlenmeden çocuk doğurmak hakkında düşünceleriniz

• Ankete Katılan
    161
  • Anket Kapalı .

Babayla görüşülse bile bir yanı eksik kalacak bir çocuk dünyaya getirmeyi planlıyorsunuz, bu sizce medeni olabilir ama bence dünyanın en bencil ve cahil hareketi. Bir çocuk elde olmayan sebeplerden ebeveynlerinin birini kaybedebilir ancak bile isteye babasız bir eve mahkum ediliyorsa çocuk bu bencilliktir ve çocuklar konusunda cahil olduğunuzun kanıtıdır. Kimsenin annelik güdüsünü tatmin etmek için bunu yapmaya hakkı yok, bunları da babasız büyümüş bir çocuk olarak yazdım

Size bağlı bir şey sonuçta. Ortam vardır ayaklarınızın üzerinde çok rahat durup kimseye muhtaç olmuyorsundur o zaman sorun olmaz, Ama ortam vardır çevre baskısı hat safhadadır seni ve çocuğu yıpratır ve pişman olursun. Tabi birde ne olursa olsun o çocuğun bi babaya, sıcak aile ortamına ihtiyacı olduğunu da düşünmek gerek. Manevi boyut göz ardı edilmemeli

Kontrol disi yani evlenmeden hamile kalana karsiyim bi cogunda aldirma dusuncesi var cunku( yanlislikla oldu elimi tuttu hamile kaldim korunuyor sandim hamile kaldim hap yerine seker icmisim babam duysa keser diyenler)... Ama siz planli olarak bu sekilde cocuk sahibi olmak istiyorsaniz toplumu bosverin...

Fikrinize saygım var elbette ki herkes gibi ya da toplum gibi düşünmek zorunda değilsiniz ama Evliliği neden bu kadar itici birşeymiş gibi algıladığınızı anlamadım .

Bence kim ne derse desin evlilik kendine denk ve doğru Kişiyi bulduğunda Dünya'nın en guzel şeylerinden biri . Evlilik derken imzayı kastetmiyorum . Eskiden imza yoktu resmi nikah yoktu iki kişinin aynı evde Yaşaması ve ilan etmesi evlilik kabul ediliyordu çok eskiden bunu resmi Nikahtan ayıran arada resmi işlemlerin olmaması . Birlikte yaşayıp bunu resmiyete dökmek istemeyen kişiler neden bir imzadan kaçarlar anlamış Değilim .

Evlilik dışı çocuk olayına gelince de olumlu bakmıyorum . Hem toplumsal Açıdan hem de ahlak anlayışım buna uymuyor .

Bu düşünce bence tamamen bencillik koca istemiyorum ama anne olayım siz anne olacaksınız ama o çocuk babasız büyüyecek neden sırf siz koca istemediğiniz için belli sebeplerden dolayı babasız kalmak farklı ama sizinki tamamen bencillik bence

Sırf tartışma olsun diye açılmış bir konu değil mi bu? Konuyu açan ortada bile yok.

Çocuk sahibi olmak gibi ciddi bir konuyu ankete göre mi yapacak.Kamuoyu yoklaması yapıyor herhalde

Koydugunuz teshisler bastan asagi yanlis o yuzden uzunca yazmicam

Din adi altinda sacmaliklarin dayatilmasina karsiyim hele ki bu sacmaliklarin sadece kadinlara dayatilmasina hepten karsiyim

Cok kisiyle yatan kalkan insanlar mutsuz ve bos yazdim bakin insanlar yazdim kadin degil siz bunu yine kadinlara bekarete vs getirmissiniz ben apayri bir sey yazdim. kafanizdaki neyse onu anlamissiniz.

Medeniyet adi altinda insanin kendi dogasini inkar etmesini de ayni derecede sacma buluyorum. Kadinlarin erkeklere, erkeklerin kadinlara ihtiyaci var. Guclu kadin imaji altinda kendini yalnizliga itmek mutsuzluk bence.

Bu sefer anlatabilmisimdir umarim, sacmaligin cesitli cesitlerine karsiyim. Din, kultur, felsefe, akimlar vb toplumsal yapilanmalarin insani soktugu cenderelere karsiyim. Tek bir gercek var, yaptigin eylemden mutlu musun, mutsuz musun bu kadar.

Kulturlerin istedigim yerlerini kesip aliyorum buna arada kalma degil begendigim tarafi alma deniyor.

Bir onceki kusak kotu babalardan olusuyor demissiniz, gayet dogru. Peki bu cocuk psikolojisinde babanin da yerinin oldugu gercegini nasil degistiriyor? Babamin babasi da kotu babaydi ama cenazesinde aglayan cocugu da oldu arkasindan soven de. Ama tepkisiz kalamadilar. Sev sevme insan annesine de babasina da tepkisiz kalamaz cocukken ikisinin de sevgisine ilgisine muhtaciz cunku.

Size koyan taraf sanirim muhafazakar kisimdan hazzetmiyor olmam. Evet hic hazzetmiyorum cunku ikiyuzluler. Bizim toplumdaki her turlu sosyolojik copun %90ini bu kesim uretiyor net soyluyorum.

Son düzenleme:
Toplumun ne dediği önemli değilde allah katında çok günah en azından dini nikah kiyilip çocuk yapılabilir daha sonra nikah dusurursunuz hem günah olmaz diye düşünüyorum

yani dini konu yasak da
bu şekilde kimi! kandıracaklar Allah aşkına
sevişmek için dini nikah mı kıyılır baştan " düşürmeyi" planlayarak?

Bence çocuk öylesine istiyorum diye yapılacak bir şey değil yazık değil mi esirgeme kurumlarında ki onca çocuklara herkesin fikrine saygımız var ama ben bu düşüncenizde sizi değil çocuğu düşünerek yapmamalısınız diyorum o aile sıcaklığını ona kimse tattıramaz dini açıdan hiç açmıyorum bile günahını vs. yakınımda böyle durum yaşayan biri var ve çok mutsuz Allah doğru kararı vermeyi akıllıca düşünmeyi nasip etsin hayırlısı neyse o olsun olsun...

Kimlikte çocuğun babası olarak ismi geçiyor mu sevgilisinin. Bunu merak ettim ben de babası kısmında ne yazacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…