- 3 Şubat 2018
- 25.546
- 110.072
- 598
Burada da mesela bi kadinin 4 adamdan cocugu var. Adamlarin farkli kadinlardan. Cocuklarin bazisi yari zenci bazisi havuc falan bana cok garip geliyor. Ama onlar alismislar artik :)Aynen katiliyorum medeniyet iyi hos ama insan dogasi var insan psikolojisi var
Cocugun hem anaya hem babaya ihtiyaci var
Aile kavrami, arkadaslik, insani baglarin olmadigi toplumlar dejenere ve mutsuz
Misal, Almanyada artik kimse evlenmiyor. Bekar anne de cok biz ozguruz diyorlar.
Isteyen 5 10 farkli insanla yatip kalkiyor kimse kimseye laf etmiyor.
Ozgursunuz, medenisiniz eyvallah da mutlu musunuz? Yok. Ici bos cunku. Ozgurluk guzel ama fazlasi zarar. Burda herkes kendi adasinda yasiyor, aile bagi yok, topluma aitlik yok, din yok, inanc yok koca bir bosluk varsa yoksa para. Insanlar mutsuz ve yalniz. Aile baglarinin guclu oldugu Akdeniz ulkelerindeki insanlar daha mutlu.
Diyecegim su ki ozgur olun tabi. Ama ozgur olucam diye ait olmanin mutlulugunu iskalamayin. Elini tutan bir erkek, elini optugun nine dede, 50 yasina gelsen de kalin giyin diyen anne, babaevinin babasi, es dost hisim akraba bunlar guzel seyler kiymet bilmek gerek.
Size destek bir erkek, cocuga bir baba da olsun fikrimce. Sevgiler.
Arkadaşlar herkese merhaba! Açıkçası ben evliliğe çok olumlu bakan biri değilim, evlenmek gibi bir düşüncem de yok. Bu yüzden evlenmeden çocuk doğurmayı düşünüyorum, biliyorum ki bizim toplumumuzda çok iyi karşılanan birşey değil. Sonuçta toplum için değil kendim için yaşıyorum. Benim gibi düşünen ya da daha önce evlenmeden çocuk doğuran kişiler fikirlerini belirtirse sevinirim.
Not; yargılayacaklar, medeni olmayanlar, saygısızlar, tek vizyonu evlenmek olanlar yazmazsa çok sevinirim.
Keşke istediğiniz kriterleri önce kendinizde arasanız.Misal tutarlı olsanız toplum umurumda değil imajı çizdikten sonra anket yapmazdınız (yaptığınız ankete bakarsak gayet de umurunuzda )biz de haklısınız tutarlı yorum istemekte derdik.Ama bu durumda siz kendinizle çelişirken nasıl tutarlı yorumlar isteyebiliyorsunuz.Yazdıklarımı nerenizle okuyorsunuz bilmiyorum ama medeniyi şu anlamda kullandım;
Kendi ile barışık, özgüvenli, düşüncelerinde ve söylemlerinde tutarlılık olan , saygılı ve herkesle ortak bir noktada anlaşabileceğinin farkında olan, kendine ait fikirleri zorbalıkla değil aklın gücü ile karşısındakine anlatmaya çalışan.
Bulunduğu toplumun ferdi olarak o toplumu daha aydınlık bir yarına götürmeye çalışan.
Ben değil, biz olmaya çalışan.
Aklın yolu birdir diye diretmeyen. Anlamaya çalışan.
Yani iyi ve güzel ne varsa olsun diye çalışan.
Negatif ve kötü olanların da farkında olan ve onlarla baş etmeyi bilebilen biri...
Bu özellikleri taşıyan insanlar yazsın anlamında söyledim. Umarım aydınlanmışınızdır.
Arkadaşlar herkese merhaba! Açıkçası ben evliliğe çok olumlu bakan biri değilim, evlenmek gibi bir düşüncem de yok. Bu yüzden evlenmeden çocuk doğurmayı düşünüyorum, biliyorum ki bizim toplumumuzda çok iyi karşılanan birşey değil. Sonuçta toplum için değil kendim için yaşıyorum. Benim gibi düşünen ya da daha önce evlenmeden çocuk doğuran kişiler fikirlerini belirtirse sevinirim.
Not; yargılayacaklar, medeni olmayanlar, saygısızlar, tek vizyonu evlenmek olanlar yazmazsa çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?