Evlenmeden çocuk doğurmak hakkında düşünceleriniz

Evlenmeden çocuk doğurmak hakkında düşünceleriniz

• Ankete Katılan
    161
  • Anket Kapalı .
Anne olmak ve sorumlulugunu tasimak evlenmekten zordur. Sahsen evli olmadan cocuk dogurmazdim. Babanin da haklari söz konusu. Sperm bankasindan faydalansaniz ayri tabi. Cok sükür cocuklarim aile birligi icinde yetisiyor. Baskasi farkli karar verirse saygi duyarim. Ama bana göre evlendikten sonra evlat sahibi olmak daha iyi

Valla eşim destek olmasa çocuk büyütmek hiç kolay bir iş değildi... Bekar anne olmak zorunda olsan neyse de neden bile bile kendini böyle zor bir duruma sokasın ki?

Bana göre doğurabilen doğurabilir.Ne dedim ben yahu.
Şöyle ki çocuk isteyince doğacak bi şey değil, bi mucize.
Deneyin bakalim kısmetinizde varsa olur.

Burada da mesela bi kadinin 4 adamdan cocugu var. Adamlarin farkli kadinlardan. Cocuklarin bazisi yari zenci bazisi havuc falan bana cok garip geliyor. Ama onlar alismislar artik :)

Sizin gibi düşünmeyenleri medeniyetsiz olarak yaftalamanız ne kadar doğru ?

Kendinden olmayanı ötekileştirmek de bir toplum baskısı değil mi ?

Dini bir inancınız varsa arada bir nikah yoksa adı zina oluyor .

Dini bir inancınız yoksa da bazı normlarınız vardır diye düşünüyorum . Doğan çocuğunuzun soy bağını kaybediyorsunuz . Bunu bilmek en doğal hakkı . Ağaç kovuğundan çıkmadı bu çocuk sonuçta .

Toplumu önemseme senin kararın laflarına da inanmıyorum . Burası Türkiye kimse siz önemsemeseniz de iyi gözle bakmaz . Her ne kadar hakları olmasa da ağzı olan konuşur . Çocuğa hayatı zindan edersiniz .

Kaldı ki bu soruyu buraya sormak da ne kadar doğru sosyoloji ödevi falan mı yapıyorsunuz ? Ankete göre çocuk mu yapılır

Son düzenleme:
en olmazsa olmazınız şu ara çocuk sahibi olmaksa kesinlikle evlenmeden de yapın çocuğu .Mutlu anne mutlu çocuk yetiştirir baba figürü olsun ya da olmasın

Evlenmeden ister çocuk doğurun isterseniz evlat edinin hayat sizin hayatınız. Bu hayatta güvenebileceğiniz, bağlanabileceğiniz ve hayatı paylalabileceğiniz biri yoksa ve bir evlat sahibi olmak istiyorsanız neden olmasın ki.

Toplumu olusturan bireylerdir ve icine hapsoldugunuzu dusundugunuz kurallar o bireyler tarafindan zamanla belirlenir.
Cocuk sahibi olmak istiyorsam olurum, bunun icin nikaha ihtiyac duymam eger kendim yetebilecek ve cocugun babasindan beklentim yoksa.
Yeterince medeni olabildim umarim.

Olaya sadece siz açısından bakınca sorun yok ama genel bakınca sıkıntı çıkar. Yani sperm bankaları serbest ve yaygın hale gelse çoğunluk donasyonla hamile kalmaya başlasa anası babası belli olmayan bir sürü çocuk dünyaya gelse soylar karışır hatta bilmeden kardeş kardeşle evlenebilir

hem her çocuğa anne baba figürü şart, ölmüş bile olsa fotoğrafı-mezarı bile olsa yeter öteki durumda insan için büyük bir boşluk olur. Benim düşüncem böyle her düşünceye saygı duyarım

your life is your life... birgün konusulur iki gün konusulur 3. gün alisanin ayriligi konusulur

Keşke istediğiniz kriterleri önce kendinizde arasanız.Misal tutarlı olsanız toplum umurumda değil imajı çizdikten sonra anket yapmazdınız (yaptığınız ankete bakarsak gayet de umurunuzda )biz de haklısınız tutarlı yorum istemekte derdik.Ama bu durumda siz kendinizle çelişirken nasıl tutarlı yorumlar isteyebiliyorsunuz.

Hayatı kendimiz yaşıyoruz ama toplum içinde yaşıyoruz sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızla muhattap oluyor yine aynı şekilde bizde onların anneleri babaları ile muhattap oluyoruz medeni biçimde
Çocuklar gayet acımasız olabiliyor, babasız çocuğu çevrenize kabul ettirebilirsiniz bir şekilde ama çocuklar arasında kabul görür görmez bilemem sonuçta çocuk benim babam yok diyecek onlarda niye yok diye didikleyecek sonrasında bir sürü sıkıntı yaşayabilirsiniz ilkokul ortaokul ve ileriki dönemlerinde onları da düşünün okula göndermem öyle böyle diyorsanız kendiniz bilirsiniz
Veliler de aileler konusunda seçici davranırlar, ozaman da istediğiniz mutluluğu yine yakalayamazsınız. Kendi adıma çocuklarım okulda oynarlar ama Veli olarak önemli değilse annesi ile görüşmeyi düşünmem düşünen veliler olabilir ama iki evlat sahibi bir anne olarak ve ikisininde velileriyle görüştüğüm kadarı ile bunu kabullenecek aileler oldukça azdır. Anne baba ayrıdır veya biri vefat etmiştir onlar tabiki başımız üstüne ama dünyaya babasız bir çocuğu getiren anne ile sosyal münasebetim tabiki farklı olur
Son olarak şöyle bağlayayım bana göre evlat edinmek babasız çocuk dünyaya getirmekten çok daha medeni

Çocuk babasıyla görüşecekse baban kim denmezler ki, amaç sadece çocuğu yapayım ama babasiyla muhattap olmayalimsa bencillik cocuk açısından.

Anne olmak elbette hem güdü hem de istenen bir şey anlıyorum sizi. Lakin ben çocuk istiyorum demek bana çok bencilce geliyor. Sebebi ise çocuğun sadece anne güdüsünü tatmin etmek için istenmesi. Oysaki çocuk değil insan dünyaya getirmek, onu büyütürken sosyolojik, psikolojik, maddi manevi doyum ve nitelikli yetiştirme çabası çok zor ve kutsal bir iştir. Şimdi çocuk doğurursunuz orası ayrı arkadaşların dediği gibi dini nikahlımdı der geçersiniz çok moda oldu birkaç senedir Zaten. Yani toplumsal baskıyı da böyle tölere edersiniz. Lakin asıl mesele bir insan bebek ya da yetişkin insan, anne ve baba eşit ihtiyaç duyar bu durumda bunu görmezden gelmeniz bir insanın travmatik eksik ve duygu durum bozukluğu riskini yüzde seksene çıkarır yani bile bile lades demeleri.! Ki bu da bencillik olur. Bu sebeple en iyisi C captain price un da dediği gibi evlatlık edinin hiç Olmaz ise hikayesi belli vefası belli olur. Medeniyet olayını hiç açmayın bir daha zira medeniyet belden aşağı değildir. Bilim ilim irfan teknoloji , kültür mirası , felsefe , edebiyat anlamında yükselişe denir medeniyet. Sizin bildiğiniz medeniyete biz cahillik diye öğretiriz öğrencilerimize , bilin istedim

Arkadaslar bu kadar yasadığınız toplumdan uzak yorumlar yapmayın.Yurtdısı örneklerini bosa vermeyin cünkü orası yurtdısı.Orda toplum yalnız cocuk büyüten kadını dıslamıyor.İsi gücü olan evini cekip cevirebilen cocuğunun sorumluluğunu alabilmis her birey cinsiyet farkı gözetilmeksizin toplumda onay görüyor.

Bugün Türk toplumunda bosanmıs kadın bile cocuğuyla birlikte toplum dısına itilirken siz kadına doğur diyosunuz.Gerceklerden bu kadar mı uzaksınız? O beğenmediğiniz dini nikahı toplumun gayet medeni kısımları bile onaylar ama bu durumu Türk toplumunda onaylayan bir kesim olduğunu henüz görmedim üzgünüm.

Dünyaya sosyal bir canlı getirecekseniz de toplumun ne söyleyeceğini, kabul görüp görmeyeceği gerceğini kafanıza göre bi kenara atamazsınız.

Ayrıca her baba iyi mi ki örnekleri de komik gercekten.Siz kötü babalık gördünüz diye veya etrafınızda bu örneklere sahit oldunuz diye bu babalığı kötü bisey yapmaz.Yani bin yıllık aile müessesesini böyle örneklerle cöpe atamazsınız.

Evlenmeme dusuncesi karsi tarafa guvensizlikten geliyorsa (veya kotu ornekler yuzunden onyargili davraniyorsaniz) guvenmediginiz gelecege veya kisiyle cocuk yapmak ne kadar mantikli? Bu durumda sprem bankasi daha iyi...Hayat sizin tabi..

işin dini ve ahlaki yönü tamamen sizi bağlar.. yani "bazı konular" fetvalara boğulup çılgınca alkışlanırken kimse sizin, "sadece sizi" ilgilendiren kararınıza karışamaz.. gel gelelim baba faktörü bir çocuk için çok ama çok önemli.. hatta öyle ki arkadaş edinmekten tutun da flört ve evlilik hayatını dahi şekillendiriyor.. bir çok konuda hayatındaki ilk role model baba oluyor.. kız çocukları için bir güven sembolü iken erkek çocuklar için gelecekteki eş, baba örneği oluyor.. yani sizin açınızdan tamamen sorunsuz gibi görünen bu durum çocuk için karmaşaya dönebilir..

Sizin hayatiniz tabikide, ha toplumda kaldirmaz o da ayri mesele. Burasi her yoruma acik sonucta iyi yazanda olur taslayanda ama sunlar sunlar yazmasin demek olmuyo, konu aciyosaniz yorumlarada katlanicaksiniz.

Benim merak ettigim, cocugu herhangi birindenmi istiyosunuz yoksa asik olayim ayni evde yasayalim ama evlenmeyelim modundamisiniz. Hani baba cocugu bidaha gormeyip tamamen size ait olup sizmi yetistirceksiniz?

Zengin ve gucluysen toplum kaldirir ama ortahalli isen vurun kahpeye durumu oluyor goruyoruz
Ve arkadaslara katiliyorum toplum umrunuzda olmasa boyle bir secenek koymadiniz ankete.Olumlu ve olumsuz yanlarini sorardiniz.
Icinize sinmiyorsa toplumu da dusunuyorsaniz anlasmali evlilik yapin cocugu dogurun sonra ayrilin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…