• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenme teklifi alamayanlar

Eşim söz arefesinde felan askerdeydi günü kısıtlıydı birşey yapamadı,( bana daha sonra düşüncelerinden bahsetmişti) düğünümüz olduğu gün nikah memuru nikahı kıymadan önce bir şiirle evlenme teklifi etmişti.. Herkes şaşırdı iyi cesaret etmiş herkes yapamaz diye.. Ama gel gelelim şimdi Mutlu değiliz buna takılma önemli olan geçim..

Evlenme teklifi olmadan evlilik yoluna nasil giriliyor. Seni istemeye geleyim mi deniyor. Hadi istemeye gelindi ondan sonra olan evlilik teklifinin ne anlami kalir. Ben de bunu anlamiyorum.

İlişki başlıyor, taraflar birbirini tanıyor, her geçen gün aşk ve sevgi artıyor, zaten bizim toplumda ilişkinin sonucu evliliğe gider genelde, sonra isteme tarihi belirleniyor.

Bana da hep evlenme teklifi saçma gelmiştir mesela. Adam kadına evlenme teklifi etse (mesela 4 senelik ilişkide), "he yok ben seni mendil gibi kullanıp atıcaktım zaten evlenmiyorum takılalım böyle panpi" mi dicek? He yok, bunu diyecek moddaysa zaten erkeğe istemeye gelebilme boşluğunu bile vermez kadın.

O yüzden evlenme teklifini tek konuda mantıklı buluyorum, ilişki başlamadan daha, ilk görüşte aşk olur, evlen benle denir, ilişki başlar filan. Ki bu da sanırım filmlerde olur. Bu kadar büyük riske girilmez.

Isteme olduktan sonra "Benimle evlenir misin?" demesi ne ifade edicek? Böyle bir istek vardiysa bu isteme olayına gelene kadar mudahale edebilirdiniz. Bunu bir erkeğin düşünmesi gerekiyor aslında.

İlişki başlıyor, taraflar birbirini tanıyor, her geçen gün aşk ve sevgi artıyor, zaten bizim toplumda ilişkinin sonucu evliliğe gider genelde, sonra isteme tarihi belirleniyor.

Bana da hep evlenme teklifi saçma gelmiştir mesela. Adam kadına evlenme teklifi etse (mesela 4 senelik ilişkide), "he yok ben seni mendil gibi kullanıp atıcaktım zaten evlenmiyorum takılalım böyle panpi" mi dicek? He yok, bunu diyecek moddaysa zaten erkeğe istemeye gelebilme boşluğunu bile vermez kadın.

O yüzden evlenme teklifini tek konuda mantıklı buluyorum, ilişki başlamadan daha, ilk görüşte aşk olur, evlen benle denir, ilişki başlar filan. Ki bu da sanırım filmlerde olur. Bu kadar büyük riske girilmez.
Neden edemesin ki?
Asıl ilk başta evlenelim demesi abes olur, görücü usulü değilse şayet.
İstemeye gelinmeden evlilik teklifi edilmeli.
Sözden nişandan sonra yapılması ya da beklenmesi saçmalık.
Hadi erkek bunu akıl edemedi diyelim e kıza istemeye gelicez deyince ımm hayatım henüz benden evet cevabını almadın ki? demeli madem teklife önem veriyorsa.
Ben teklifi saçma bulmuyorum, herkesin hoşuna gider bu durum.
"Amaan amerikanın oyunu bunlar" diyenler de evlilik teklifi alamayanlar diye düşünüyorum. ;)

Biz 6 yıldır sevgiliyiz, hatta 3 ay sonra 7. yılımıza giriyoruz. 3 ay önce konuştuk, babama bizden bahsettim dedi, yakın zamanda annem annenle tanışmak istiyor dedi, 1 ay sonra tanıştılar, gayet iyi geçti ve sonra ben babasıyla tanıştım, o da iyiydi. sonra onun ailesi benim ailemle tanışmaya geldiler, bir hafta sonra bizimkiler onlara gitti misafirliğe. Kadınlar kendi aralarında yüzeysel olarak konuştular durumları. Karşı taraf da biz de niyetimizi olumlu olarak belli ettik. Bu pazar istemeye geliyorlar, yüzükler takılacak ama ben hala evlilik teklifi almadım. Bi iki defa çıtlattım konuyu, eksik olan bazı şeyler var hala dedim, bana güven her şeyin zamanı var dedi ama tık yok. Günlerdir ölü gibiyim, ulan bi evlilik teklifine bile değmiyor muyum bu kadar mı değersizim diye uzun zamandır moral bozukluğuyla geziyorum. Yahu tek istediğim net bir şekilde sorsun şu soruyu, illa öyle yüzüktü sürprizdi falan hiçbirşey istemiyorum. Dün bir anda tartıştık, konu buraya geldi, neymiş ben sürprizi bozmuşum, istemeden bir gün önce yapacakmış normalde, çok hazırlanmış falan. Yahu konu artık belli, onun daha babasıyla konuşmadan teklifi yapmış olması gerekirdi, aileler araya girdikten sonra olacak olan şey belli zaten, en son güne saklamak nedir? Gerçekten çok sinirli, üzgün ve kırgın hissediyorum. Söz gününe arkadaşlarımı çağırdım, hepsi soruyor teklifi nasıl aldın diye, almadım diyorum şaşırıyorlar, bir gram heyecanım kalmadı moralim gerçekten çok bozuk :KK43:
Biz ölelim o zaman

Ben evlilik teklifi olayını sevmiyorum.Kadinlar evlilikten konuşunca evlilik meraklısı deniliyor , erkeği bunaltmak oluyor.İlla evlilikten söz etmek için evlilik teklifine gerek varmış gibi bir algı oluşturuyor sanki.

Neden edemesin ki?
Hadi erkek bunu akıl edemedi diyelim e kıza istemeye gelicez deyince ımm hayatım henüz benden evet cevabını almadın ki? demeli madem teklife önem veriyorsa.
"Amaan amerikanın oyunu bunlar" diyenler de evlilik teklifi alamayanlar diye düşünüyorum. :KK66:

Herkesin hoşuna gitmez ki.Yani en azından şova dönüşmüş şeyler benim için çok samimiyetsiz geliyor.Yerlere güller seriliyor Pankart açılıyor.Erkek diz çöküyor.Kadın ağlıyor.Sonra sarılıyorlar falan filan.Klasik birbirinden ozenilen şeyler.Orjinal , samimi güzel teklifler de vardır illaki ama geneli bu şekilde.

Herkesin hoşuna gitmez ki.Yani en azından şova dönüşmüş şeyler benim için çok samimiyetsiz geliyor.Yerlere güller seriliyor Pankart açılıyor.Erkek diz çöküyor.Kadın ağlıyor.Sonra sarılıyorlar falan filan.Klasik birbirinden ozenilen şeyler.Orjinal , samimi güzel teklifler de vardır illaki ama geneli bu şekilde.
Ben zaten yemekti mumdu havaifişeklerdi demiyorum ki, teklifin zamanından bahsettim şeklinden değil. Bende çok abartılı teklifleri sevmiyorum. Tepki verdiğim şey söz nişan yapılırken ses çıkarmayıp sonrasında teklif almadım diyenlere zaten.

Benim erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti ama herşeyi içinden gelerek sürpriz yaptı. Formaliteden değil de tamamen mutlu olarak heycanlanarak hazırlamış. Çokta samimi güzel oldu. Eğer içinden gelmeseydi, sırf evlenme teklifi olsun diye yapsaydı ben de istemezdim açıkçası. Böyle şeyler insanın içinden gelince anlam kazanıyor. Mecburi hissedince kendini güzel olmuyor. Siz şimdi nişanlınıza bir yerden bir şekilde çıtlatsanız bile adam kendini mecbur hissedip yapıcak. Çok formalite icabı olacak. Zaten isteme söz falan da olmuş. Keşke daha sevgiliyken şakayla karışık ima etseydiniz içinizde kalmaması için.

"Seninle evlenmek istiyorum" u tekliften sayarsanız evet ama mumlu yemekli tek taşlı bir teklif almışlığım yok. Ayrıldık da zaten :) Kafama takmıyorum ama. Sizin durumunuz da bir garipmiş istemeden falan önce olmaz mı teklif? Esprili bir dille "3 ay sonra düğünümüz var ama bir sor bakalım seninle evlenmek istiyor muyum istemiyor muyum" falan tarzı bir şeyler mi söyleseniz acaba?

Evlenme teklifi süpriz ve beklenmedik bir zamanda olur , nisandan veya istemeden sonra yapilan evlenme teklifinin hic bir anlami yok

Aynen ya :) Bu özentiliği de anlamıyorum söz nişan her şey yapılmış ne teklifi..
Önce evlilik teklifi ardından aileye açılma ve söz, nişandır o.

15 aylık evli bir kadın olarak ben de özel bir evlilik teklifi almadim. İlk konusmaya basladıgımız andan beri zaten evlenmek istedigini söylüyordu. Bunlar önemli şeyler değil. Şu an gözümün içine bakıyor sevdiğini söylüyor, sarılmadan uyumuyor. Evlilik teklifi etmemis ne önemi var :KK16:

Neden edemesin ki?
"Amaan amerikanın oyunu bunlar" diyenler de evlilik teklifi alamayanlar diye düşünüyorum. :KK66:

Gerçekçi olalım bence, evlenme teklifi ettiğinde sevgiliniz hayır deme olasılığınız yüzde kaç? (Ona göre durumları sıralayacağım)

(Sadece konuyu okudum yorumlara göz atmadım. O şekilde yorumda bulunuyorum.. Son durum ne bilmiyorum)

Aileler tanışıp babandan istemiş sizi müstakbel nişanlınız. Ee doğal olarak 3 ay sonra düğünüm var dediğinize göre siz ve ailenizde bunu kabul etmişsiniz yani evlenmeyi. Daha ne teklifi bekliyorsunuz anlamadım. Sadece o muhabbet aranızda diyoloğa dönüşmemiş. Eylemlerinizle bu olayı gerçekleştirmişsiniz..

Yani şimdi size evlenme teklifi etse nişanlınız ''evet' diye cevap verseniz isteme işi tekrar mı olacak ya da ''hayır'' deseniz isteme, nişan, aldığınız evlilik tarihiniz, çeyiziniz falan gümemi gidecek.. Çok garip beklentiler içerisine girmişsiniz gerçekten.

Normalde hiçbir derdi, sıkıntıyı küçümsemem kaldıki bu söylediklerim küçümseyip alaya almakta değil ama o kadar gereksiz bir konuyu dert edinmişsinizki kendinize bu konuyu garipsememek elde değil.

Merhaba arkadaşlar. Daha önce böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama aramızda sevgili olupta evlenme teklifi alamayanlar var mı? Bende biraz olaylar karışık oldu ama son dönemler babadan istedikten sonra evlenme teklifi eden erkekler var. Benim düğüne üç ay kaldı hala tık yok. Artık pes ettim de neden evlenme teklifinde bulunmadı anlamış değilim. Sadece dile getirse bile gözümün içine bakarak hoşuma giderdi. Herşey böyle oldu bittiye geldi. Sorun ettiğimden değil de içimde kaldı diyelim :KK16:
sen yap teklifi :halay::halay::halay::halay:

Gerçekçi olalım bence, evlenme teklifi ettiğinde sevgiliniz hayır deme olasılığınız yüzde kaç? (Ona göre durumları sıralayacağım)
Karşımdaki evet diyeceğimden emin şekilde teklif eder zaten zamanlama olarak ve evet cevabını alır. Evlenme teklifi alınca öff aşkım hiç gerek yoktu çok klışe diyecek bir kadın tanımıyorum.

Karşımdaki evet diyeceğimden emin şekilde teklif eder zaten zamanlama olarak ve evet cevabını alır. Evlenme teklifi alınca öff aşkım hiç gerek yoktu çok klışe diyecek bir kadın tanımıyorum.

Öngördüğüm cevap da buydu zaten.

Sizin bunu mantıklı bulmanız anlaşılabilir, ama bütün kadınları genellemeniz tamamen yanlış.

Gelinlik giymeyen, giymek istemeyen, törenlerden nefret eden, evlenme teklifini değişik bulan, tek taştan ve hatta alyanstan hoşlanmayan birçok kadın tanıyorum.

Bu bakış açısıyla alakalı bir durum.

P.s. Bunu "ayy çok banel" diye yorumlayan evlenme teklifi almamıştır yorumunuza binaen.

Öngördüğüm cevap da buydu zaten.

Sizin bunu mantıklı bulmanız anlaşılabilir, ama bütün kadınları genellemeniz tamamen yanlış.

Gelinlik giymeyen, giymek istemeyen, törenlerden nefret eden, evlenme teklifini değişik bulan, tek taştan ve hatta alyanstan hoşlanmayan birçok kadın tanıyorum.

Bu bakış açısıyla alakalı bir durum.

P.s. Bunu "ayy çok banel" diye yorumlayan evlenme teklifi almamıştır yorumunuza binaen.
Gelinlik giymek istemeyen, yüzük takmak istemeyen ben hiç duymadım, sevmeyenler vardır muhakkak.
Ama şunu da biliyorum ki zamanında teklif almayan nice kadın sonrasında bu duruma karşıt bakabiliyor artık o dönem geçtiği için.
Ve hiçbir yorumda görmedim eşim zamanında evlenme teklifi yaptı ama bence çok gereksiz diyen birini.

Gelinlik giymek istemeyen, yüzük takmak istemeyen ben hiç duymadım, sevmeyenler vardır muhakkak.
Ama şunu da biliyorum ki zamanında teklif almayan nice kadın sonrasında bu duruma karşıt bakabiliyor artık o dönem geçtiği için.
Ve hiçbir yorumda görmedim eşim zamanında evlenme teklifi yaptı ama bence çok gereksiz diyen birini.

Sizin duymamış olmanız var oldukları gerçeğini değiştirmiyor :KK66:

Azınlıktalar evet, ama varlar.

Adam ailesini alıp gelmiş ailenin karşısına sana teklif etse ne ola ki yada bende bişey var açıkçası abartı bulanlardanım

Ama mesela sevgiliyken böyle jestler yapılır yapılmaz o ayrı şeyde isteme gibi ciddi adımlar olmuş bu saatlerden sonra ben biraz böyle bir beklentiyi yersiz buluyorum

Boşveeeer sen mutlu musun adam seviyo sahipleniyo mu ondan haber et

Back