Evlenme teklifi alamayanlar

Teklif falan almadım.. sadece annene anne babana baba demek istiyorum.. eğer sende istersen bizimkileri alıp gelicem dedi eşim ve haftasına geldiler.. evlendik sonra da.. ben sevmiyorum zaten oyun gibi geliyo bana böyle şeyler..

Benim adam da sana yarin supriizim var dedi( iki ay sonra) bende oooo diye heyecana kapildim ..ertesi gun ikindi vakti bulundugum sehre gelmis toplamis ailesinide aksam ailemle cay icmeye tanışmaya gelcem dedi ..ben sokk! Apar topar hazirlan vallaha evi bile temizleyemedik ne yalan soyleyim. Babam falan damdan duser gibi oldu hbri yoktu garibimin... Sonra hep derim evlenme teklifi duydugumda falan filimlerde bende istiyodum icimde kaldi falan diye.. Iste bu evlenme teklifiymis efenim :) sordumu hep bunu der :)

Türk usulü evlenme teklifi :))) bence Eşiniz samimi davranmis en azından romantizme zorlanmis erkek sendromuna kapilmamis, neyse onu göstermiş size :))

çoğu üyenin aksine ister nişandan sonra ister önce kesinlikle evlenme teklif etmeli diye düşünüyorum
çünkü bana da aynen rapunzel77 'nin yazdığı gibi evlendikten baya sonra dank etti ve 14 senelik mutlu bir evliliğim olmasına rağmen hala aklıma geldikçe söylenip duruyorum. dank ettikten sonra içimde uhde kaldı resmen
ben hiç romantik bir insan değilim, teklifin de illa romantik olması gerekmiyor zaten, fakat şimdiden takıldıysan sonra da takılmaya devam edebilirsin

haa, öyle çıtlatmakla falan da olur mu bilmem
daha açık ima etmek lazım

Ah Cnm yaa..Ben evlendikten 1 sene sonra evlenme teklifi almadığımı hatırladımVe sürekli eşime söylenip duruyorum11 sene oldu hala içimde bir uhde:) Bence ufaktan bir çıtlat..içinde kalmasın.

Ahh ah ben de almadım o teklif ten 2 tane de cocugum var ama benim herif yapı olarak utangaç sevdiğini belli edemez kimsenin yanında bana sarilamaz aşkım filan demez de gülüm filanla gecistirir. İlk tanistigimiz gün bak dalga gececeksen beni üzecek yarın birgün bırakıp gideceksen hiç bulaşma demiştim oda bende söz vermistik birbirimize . Ama benimde içimde kaldı Banane banane . Hem zengin olursak yada atanirsa biyere sözü var yeniden nikah yapacağız

Evlenmene kalmis uc ay e zaten evleniyorsunuz niye evlenme teklifi etsinki?dugune uc ay Kala tutup dusunmem lazimmi diyeceksiniz?

Evlilik yoluna girmiş insanlara evlilik teklif edilmesini ben saçma buluyorum

bütün kolum ve yüzümün bir tarafı çenemden yanagıma doğru yanmıştı(sadece kolumun bir yerinde belirgin bir iz var)-ayrı şehirlerdeydik eşimle bu olay olduğunda

oturuyorduk, konu yandigima geldi kolumu gösterdim izi öptü önce sonra beni öptü sonra başımı göğsüne yaslayıp sarıldı: "benimle bir ömür birlikte olmak istiyor musun?" dedi, "istemesem şu an burada işim ne?" dedim, "güzel cevap" dedi ve daha da sıkı sarıldı, saçlarımı optü

tabi bunun aslında bir evlenme teklifi olduğunu sonradan anladım

illa ki güller, aşırı romantik bir ortam veya arkadaşlarla falan ayarlanmış bir organizasyonda diz çöküp tektaşı uzatması gerekmiyor; olağan gelişen durumlar da güzel oluyor. evlilik yoluna adım atmışsınız illa ki böyle bir konuşma geçmiştir aranızda, biraz düsünün.. ben eşime teklif etmedin dediğimde bu konuşmamızı hatırlatmıştı bana

Ben de beklemiştim balayında bile acaba eder mi dedim ama yok etmedi.
Sonra sınra anladımki evlilik teklifinden daha önemli şeyler varmış evlilikte. Huzur,saygı,mutluluk... Ben mutluyum ya varsın teklif eksik olsun.

Diz çöküp evlenme teklif edenlere tekme atasım geliyor. İnsan kimsenin önünde eğilmemeli.

Son düzenleme:
Benim Ada'm da adisyonun arkasına yazıp etti evlenme teklifini ne kadar romantik bi Ada'm sen düşün bide balık burcu olacak.

Bu evlilik teklifi olayı gereksiz bi biçimde şova dönüşmüş durumda. Amerika özentiliği bence. Kültürden dolayı Amerika'da evlenme teklifi edilir, bizim kültürümüzden dolayı böyle bi şey yok sanırım. Şöyle açıklayım,

Amerika'da iki insan birbirinden hoşlandıysa sevişirler ve sonra sevgili olarak devam ederler, ama bu birbirleriyle evlenmek istedikleri anlamına gelmez, karşıdaki kendisiyle evlenmek istiyor mu, evlilik düşünüyor mu bunu bilmezler. Sadece takılırlar, akışına bırakırlar. Sonra erkek o kızla evlilik düşünüyorsa, beklenmedik bir anda evlilik teklifi eder, kız adamın niyetinin ciddi olduğunu o an anlar, bu yüzden önemlidir onlarda.

Ama bizim kültürümüze bakıldığı zaman, (genel konuşuyorum, istisnalar hariç), bizim kültürümüzde genelde ''sadece takılma, akışına bırakma, ciddi olmama'' durumu pek yoktur, yani sevgiliysen evlenmek üzere yol alıyorsundur, bi şekilde ilişkinin ciddiyetini iki tarafta biliyordur, zaten o ilişki evliliğe gidiyordur, hatta teklif meklif olmadan sevgiliyken ''evlendikten sonra'' diye başlayan cümleler kurulur. Yani zaten o ilişkiye bi süre takılıp ayrılmak değil de evlenmek üzere başlanmıştır.

Bu yüzden Türkiye'deki evlilik teklifleri bana özentilik gibi geliyor ve samimi bulmuyorum. Dizilerden filmlerden görülmüş ezberlenmiş hareketler ve cümleler, vs... Şov yapılır gibi. Formalite icabı yapılıyor gibi... Nedense bi çoğunu da çok yapmacık buluyorum. Gereksiz şeyler yani, romantik biri olabilirsiniz ama inanın bu romantizm değil bence şov...

Ay zaten adam sevgilinmiş.bende bunu anlamıyorum yıllarca sevgili olunuyo adamla evlensin benle diye 40 takla atılıyo bide romantik teklif bekleniyo.çok saçma.

Siz edin.
Neden hep erkekler ediyor anlamış değilim.Filmlerde öyle olduğu için mi ?

Eşim cebinde tek taş yüzükle en uygun zamanı bekledi durdu. Ben de her an teklif alacam diye diken üstünde. Sonra evlendik, düğünden sonra yüzüğü verdi. Ya dedim insan bi teklif ederdi hatıra olsun diye. Bi de demezmi ben sana teklif etmiştim diye. Askerden önce "gelince evleniriz di mi " demişti hakkatende. Ama insan bi göz göze gelmeyi bekliyor.

Evlenmene kalmis uc ay e zaten evleniyorsunuz niye evlenme teklifi etsinki?dugune uc at Kala tutup dusunmem lazimmi diyeceksiniz?

Ağzınıza sağlık. Birebir aynısını düşünüyorum. Ben de yazmak için girdim, sizin yazınızın altına imza atayım tekrar olmasın.

Bir de söz, nişan, nikah gibi durumlardan sonra yani evlilik için koştururken, hatta evlendikten sonra teklif beklemek ya da teklif etmek bana çok saçma ve yapmacık geliyor. Teklifin anlamı olması için gerçekten süpriz olmalı. Karşı tarafın cevabını biliyorsun zaten, eee bu soru komik ve yapmacık olmuyor mu? Bu arada çok duygusal, bir o kadar da romantik insanımdır. Ama bu durumu samimi görmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…