- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
- 248
Benim adam da sana yarin supriizim var dedi( iki ay sonra) bende oooo diye heyecana kapildim ..ertesi gun ikindi vakti bulundugum sehre gelmis toplamis ailesinide aksam ailemle cay icmeye tanışmaya gelcem dedi ..ben sokk! Apar topar hazirlan vallaha evi bile temizleyemedik ne yalan soyleyim. Babam falan damdan duser gibi oldu hbri yoktu garibimin... Sonra hep derim evlenme teklifi duydugumda falan filimlerde bende istiyodum icimde kaldi falan diye.. Iste bu evlenme teklifiymis efenim :) sordumu hep bunu der :)
Merhaba arkadaşlar. Daha önce böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama aramızda sevgili olupta evlenme teklifi alamayanlar var mı? Bende biraz olaylar karışık oldu ama son dönemler babadan istedikten sonra evlenme teklifi eden erkekler var. Benim düğüne üç ay kaldı hala tık yok. Artık pes ettim de neden evlenme teklifinde bulunmadı anlamış değilim. Sadece dile getirse bile gözümün içine bakarak hoşuma giderdi. Herşey böyle oldu bittiye geldi. Sorun ettiğimden değil de içimde kaldı diyelim
Ah Cnm yaa..Ben evlendikten 1 sene sonra evlenme teklifi almadığımı hatırladımVe sürekli eşime söylenip duruyorum 11 sene oldu hala içimde bir uhde:) Bence ufaktan bir çıtlat..içinde kalmasın.
Evlenmene kalmis uc ay e zaten evleniyorsunuz niye evlenme teklifi etsinki?dugune uc ay Kala tutup dusunmem lazimmi diyeceksiniz?Merhaba arkadaşlar. Daha önce böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama aramızda sevgili olupta evlenme teklifi alamayanlar var mı? Bende biraz olaylar karışık oldu ama son dönemler babadan istedikten sonra evlenme teklifi eden erkekler var. Benim düğüne üç ay kaldı hala tık yok. Artık pes ettim de neden evlenme teklifinde bulunmadı anlamış değilim. Sadece dile getirse bile gözümün içine bakarak hoşuma giderdi. Herşey böyle oldu bittiye geldi. Sorun ettiğimden değil de içimde kaldı diyelim
Evlilik yoluna girmiş insanlara evlilik teklif edilmesini ben saçma buluyorumMerhaba arkadaşlar. Daha önce böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama aramızda sevgili olupta evlenme teklifi alamayanlar var mı? Bende biraz olaylar karışık oldu ama son dönemler babadan istedikten sonra evlenme teklifi eden erkekler var. Benim düğüne üç ay kaldı hala tık yok. Artık pes ettim de neden evlenme teklifinde bulunmadı anlamış değilim. Sadece dile getirse bile gözümün içine bakarak hoşuma giderdi. Herşey böyle oldu bittiye geldi. Sorun ettiğimden değil de içimde kaldı diyelim
Evlenmene kalmis uc ay e zaten evleniyorsunuz niye evlenme teklifi etsinki?dugune uc at Kala tutup dusunmem lazimmi diyeceksiniz?Merhaba arkadaşlar. Daha önce böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama aramızda sevgili olupta evlenme teklifi alamayanlar var mı? Bende biraz olaylar karışık oldu ama son dönemler babadan istedikten sonra evlenme teklifi eden erkekler var. Benim düğüne üç ay kaldı hala tık yok. Artık pes ettim de neden evlenme teklifinde bulunmadı anlamış değilim. Sadece dile getirse bile gözümün içine bakarak hoşuma giderdi. Herşey böyle oldu bittiye geldi. Sorun ettiğimden değil de içimde kaldı diyelim
Ağzınıza sağlık. Birebir aynısını düşünüyorum. Ben de yazmak için girdim, sizin yazınızın altına imza atayım tekrar olmasın.Bu evlilik teklifi olayı gereksiz bi biçimde şova dönüşmüş durumda. Amerika özentiliği bence. Kültürden dolayı Amerika'da evlenme teklifi edilir, bizim kültürümüzden dolayı böyle bi şey yok sanırım. Şöyle açıklayım,
Amerika'da iki insan birbirinden hoşlandıysa sevişirler ve sonra sevgili olarak devam ederler, ama bu birbirleriyle evlenmek istedikleri anlamına gelmez, karşıdaki kendisiyle evlenmek istiyor mu, evlilik düşünüyor mu bunu bilmezler. Sadece takılırlar, akışına bırakırlar. Sonra erkek o kızla evlilik düşünüyorsa, beklenmedik bir anda evlilik teklifi eder, kız adamın niyetinin ciddi olduğunu o an anlar, bu yüzden önemlidir onlarda.
Ama bizim kültürümüze bakıldığı zaman, (genel konuşuyorum, istisnalar hariç), bizim kültürümüzde genelde ''sadece takılma, akışına bırakma, ciddi olmama'' durumu pek yoktur, yani sevgiliysen evlenmek üzere yol alıyorsundur, bi şekilde ilişkinin ciddiyetini iki tarafta biliyordur, zaten o ilişki evliliğe gidiyordur, hatta teklif meklif olmadan sevgiliyken ''evlendikten sonra'' diye başlayan cümleler kurulur. Yani zaten o ilişkiye bi süre takılıp ayrılmak değil de evlenmek üzere başlanmıştır.
Bu yüzden Türkiye'deki evlilik teklifleri bana özentilik gibi geliyor ve samimi bulmuyorum. Dizilerden filmlerden görülmüş ezberlenmiş hareketler ve cümleler, vs... Şov yapılır gibi. Formalite icabı yapılıyor gibi... Nedense bi çoğunu da çok yapmacık buluyorum. Gereksiz şeyler yani, romantik biri olabilirsiniz ama inanın bu romantizm değil bence şov...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?