- 21 Kasım 2012
- 9.036
- 9.554
-
- Konu Sahibi NeuroCathy
Hatırlamaya çalışıyordum hangi üye boşanmıştı diye, sağolunEvet aklıma siz geldiniz bu uyuşmazlıkları okurken... Umarım hayatınız daha istediğiniz bir yönde ilerliyordur şimdi.
Yalnız boşanmak cidden yaradı size.Onsuz çok daha mutluyum en azından :) Evli ve mutsuz olmaktansa yalnız ve mutluyum şimdilik :)
Evlilikte yalnız olmak kadar insanı kötü hissettiren bir şey yok...O adamla bir şey paylaşmayınca sevişmek de gelmiyor içinizden...
Keşke biraz emin olsaydım... Keşke mantıklı davranıp bu adam bencil mi fedakar mı diye sorsaydım. Keşke hayata aynı pencereden bakıp bakmadığımızı daha iyi analiz etseydim. Keşke beni kendi kafasındaki forma mı oturtmak istiyor yoksa beni ben olduğum için mi seviyor fark edebilseydim... Keşke anlaşmazlık yaşadığım konularda ona çok ters olsa bile fikirlerime saygı duyuyor mu dikkat etseydim. Keşke benim sevdiklerime sırf ben seviyorum diye sevmese de nazik davranıyor mu görebilseydim. Keşke keşke keşke...... Bilmem anlatabildim mi?..
Sevgili konu sahibi bu arkadaşın söyledikleri bu işin anahtarı niteliğinde. Evliliği iyi olandan ögreneceklerimiz sınırlidir. AmaKeşke biraz emin olsaydım... Keşke mantıklı davranıp bu adam bencil mi fedakar mı diye sorsaydım. Keşke hayata aynı pencereden bakıp bakmadığımızı daha iyi analiz etseydim. Keşke beni kendi kafasındaki forma mı oturtmak istiyor yoksa beni ben olduğum için mi seviyor fark edebilseydim... Keşke anlaşmazlık yaşadığım konularda ona çok ters olsa bile fikirlerime saygı duyuyor mu dikkat etseydim. Keşke benim sevdiklerime sırf ben seviyorum diye sevmese de nazik davranıyor mu görebilseydim. Keşke keşke keşke...... Bilmem anlatabildim mi?..
Kendime çok faydam olmasa da insanlara bir nebze de olsa ışık tutabiliyorsam ne mutlu bana :) İnşallah evlenmek üzere olan ya da bu kararı almak isteyen herkese tecrübe ettiğim ne yazık ki üzücü olaylardan çıkarılan ders niteliğindeki öğretilere kulak verirler. Şimdiki aklım olsa... diye düşündüğüm, zamanı geri alsaydım bunları yapmazdım dediğim her ne varsa anlatmaya çalıştım yukardaki paragrafta. Biraz kulağa küpe yapmak gerekiyormuş büyüklerin sözlerini. Ben gözüm kapalı aşk evliliği yaptım sonucunda da büyük acılarla uğraşıyorum hala. Tavsiyem mantığa da yer vermek; çok yer vermek :)Sevgili konu sahibi bu arkadaşın söyledikleri bu işin anahtarı niteliğinde. Evliliği iyi olandan ögreneceklerimiz sınırlidir. AmaPapatyakb gibi arkadaşların tecrübesi çok şey anlatiyor.
Bak tek bir paragraf ile nelere dikkat etmen gerektiğini söylemiş. Bence bu tecrübeyi dikkate al. Bizim söylediklerimiz sana çok birşey katmamıştır. Çünkü iyi giden bişey tecrübe vermez insana.
Sevgili papatya 2 senelik evliyim. Ama bana da çok şey ögrettin :) teşekkür ederiz tecrübelerini bizimle paylaştığın için.
Yalnız boşanmak cidden yaradı size.
Işıltınız bana bile yansıyor :)
Eşimle evlilik kararı aldığımda herşey çok mantıklıydı ama düğün zamanı yaklaştıkça bende tereddütler yaşadım, belki de korktum. Sonuçta evlililik bu, ciddi mesele, bir ömür birlikte olacaksın. Hatta bi ara nişan atmaya karar verdim. Herkes konuştu benle ikna oldum, evlendim ama nikah masasında bile içimde bir korku ileArkadaşlar,
Evet sorum bu evlilik kararı aldık, yakında nişanlanacağız ama ben kendisinden hala emin değilim. Anneme sordum babamdan emin miydin zamanında diye çok emindim diye cevap verdi...Herkes böyle miydi gerçekten? Ya da mutlu evlilikler böyle mi başlıyor? Şu konularda kafam hiç çalışmıyor doğrusu...Eş seçimi konusuna ne zaman aşkı bırakıp da mantık çerçevesinden bakmaya başladığımı da bilmiyorum...Acaba yanlış kişiyle mi evlilik planındayım kafam çok karışık.... Siz bu süreçte nasıldınız kafanız karışık mıydı?Yoksa annem gibi çok mu nettiniz?