• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken neyi kim alır ?

Evet beyaz esagsi neden alaniyor, ben bunu duyunca baska birisinden cok şaşirmistim.. Kiz tarafi yatak odasiyla, tabak, tencere ,yastik yorgan getirir.. Misafir odasi yapmani hic tavsiye etmem, ozel ayri cocuklarina ayir... Mutluluklar dilerim simdiden..

Ha bu arada bende esaglarimi kendim aldim... Yurtdisindaydim bosbosuna kira odemiyelim dediler tamam dedim, 3~4 ay eltimin evinde kanepede yatik.. Sonra evimize gectimizde hic bisi alinmadi.. 1000 euro annem vermisti yatak odasi alin diye.. 1000 euro la beyaz eşa aldik, el öpme paramlada yatak odasi aldim.. Bir kac ay yerde oturduk, 800 tl ye kanepe takimi aldik idareten kulaniriz diye.. Daha halen kulaniyorum.. Bir kac ay gine birikim yapip 500tl ye tv sehpa la ve uzun konsol olan sey var ya ondan aldim okadar.. Bey efendiye köye 4tane 6 metreklik hali aldirmislar .. Hic dusunmemisler bu oglan evlenecek birikimi dursun kenarda diye..

Bu konularda "taraf" muhabbetini hiç sevmem. Bana göre evlenecek çift alır her şeyi. Yetişkin olmak bunu gerektirir diye düşünüyorum. Ha aile bir şeyler içinden gelir alır, yardım etmek ister alır, buna lafım yok. Ama bir mecburiyet durumu yok ailenin bence.

Öncelikle iki taraf da aklını başına alır
Sonrası herkesin adetine göre değişir mesela bizde yatak odasını kız tarafı alır nişanı yapar bir de çeyiz
Günümüzde bu tip ayrımlara hoc girilmemeli kim ne yapabiliyorsa ki bence makbulü çift olarak herşeyi sizin yapmanız kimseye gebeliginizin olmaması

Yani merak ediyorum
daha 4 aydır sevgiliyiz ama mart gibi isteme, söz düşünüyoruz
erkek arkadaşım da sürekli beyaz eşya bakalım, yatak odası bakalım, gelinlik bakalım bilmem ne deyip duruyor
şimdiden ödeyip rahat edecekmişiz, bana da mantıklı geldi.
normalde biz de beyaz eşyayı, yatak odasını ve mutfak eşyalarını kız alır
gerisini erkek
erkek arkadaşım kızın aldığı şey çok değil mi erkeğe ne kalıyor diyor
sizce de öyle mi?
kız kardeşimin de önümüzdeki ay nişanı var ona da fikir olsun
normalde nasıl olur ?
bizdede aynı sizin gibi eşimde aynen böyle düşünüyordu ama biz yapmasaydık ailesi kim bilir nasıl yapardı ne alırdı tezgahtan bana don seçmiş bir kaynanaya sahibim bence ne yapacaksanız ikiniz yapın içinize sinen olduğu kadar olsun ben eşimin ailesine güvendim hata ettim herkes bir değil ama iyisini yapanda övünüp duruyor aaah aaah geriye dönsem neleri değiştirirdim ama malesef zaman makinam yok.

Yatak odası takımı aldı ailem; halısı, perdesi. Mutfak eşyaları, küçük ev aletleri ve mutfağın halı perdesini aldık. Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesini aldık. Nevresim yorgan tarzı çeyizlerim vardı. Kınayı da biz üstlendik komple.
Eşimin ailesine gelirsek, kayınpederim ev verdi, tadilatını yaptırdı. Misafir salonu için yemek odası ve koltuklarını aldı. Oturma odasını aldı. Misafir yatak odasını düzdü. Şuan boş olan kısmetse, çocuk odasına kitaplık falan aldılar. Halılar perdeler ne gerekiyorsa erkek tarafı aldı. Düğün mekanını da onlar ödeyecekti,öyle anlaşılmıştı. Çünkü benim ailem de kına mekanını ödedi. Düğünden sonra eve geldiğimizde baktım ki düğün mekanını takılardan ödemişler. :stop: Kendimi ve ailemi enayi gibi hissettim. Düğün mekanı ne kadarsa takılardan aldım aileme götürdüm babam kabul etmedi tabi, canım babam. Bende kardeşimin arabasının modelini yükselttim o parayla. Eşimin tarafına da açık açık söyledim. Madem mekanlar takı parasıyla ödenecekti kına da ödenmeliydi. Özür dilediler ve konu kapandı. :nazar:

Erkek arkadaşınız henüz düğün salonu, gelinlik, altın-bilezik vs tutarlarını pek bilmiyor galiba kız tarafına çok şey düşüyor dediğine göre :KK53:

Bizim adetlerimizde; mutfak esyalarini (tencere, tabak, kasik vs.) , genel ceyizi (yatak ortusu, nevresim takimlari havlu vs.) , halilarin bir kismini, elektrikli süpürge , mutfak robotu gibi ufak elektronik aletleri kiz tarafi alir. Ha birde bulaşik makinesi alir yada onun yerine yatak odasi takimi. Ama genellikle bulasik makinesi aliniyor bana da alindi mesela

Yatak odası takımı aldı ailem; halısı, perdesi. Mutfak eşyaları, küçük ev aletleri ve mutfağın halı perdesini aldık. Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesini aldık. Nevresim yorgan tarzı çeyizlerim vardı. Kınayı da biz üstlendik komple.
Eşimin ailesine gelirsek, kayınpederim ev verdi, tadilatını yaptırdı. Misafir salonu için yemek odası ve koltuklarını aldı. Oturma odasını aldı. Misafir yatak odasını düzdü. Şuan boş olan kısmetse, çocuk odasına kitaplık falan aldılar. Halılar perdeler ne gerekiyorsa erkek tarafı aldı. Düğün mekanını da onlar ödeyecekti,öyle anlaşılmıştı. Çünkü benim ailem de kına mekanını ödedi. Düğünden sonra eve geldiğimizde baktım ki düğün mekanını takılardan ödemişler. :stop: Kendimi ve ailemi enayi gibi hissettim. Düğün mekanı ne kadarsa takılardan aldım aileme götürdüm babam kabul etmedi tabi, canım babam. Bende kardeşimin arabasının modelini yükselttim o parayla. Eşimin tarafına da açık açık söyledim. Madem mekanlar takı parasıyla ödenecekti kına da ödenmeliydi. Özür dilediler ve konu kapandı. :nazar:
Helal olsun valla En Büyük KK keske bende oyle yapsaydim size ozendim. Benim ailemde kinayi komple ustlendi takilan takilari bize verdi. Esimin ailesi ise takilardan para aldilar salon icin ustelik bize esya yada ev alma gibi en ufak bir yardimlari olmamisken..

Helal olsun valla En Büyük KK keske bende oyle yapsaydim size ozendim. Benim ailemde kinayi komple ustlendi takilan takilari bize verdi. Esimin ailesi ise takilardan para aldilar salon icin ustelik bize esya yada ev alma gibi en ufak bir yardimlari olmamisken..

Hem yardım etmemişler hem de takılarınızdan almışlar ne kadar ayıp. :KK43::KK43:

Sormadılar bile, kasla göz arasinda almislar. O yine neysede zamaninda esimin adina kredi cekip odememisler onuda ustumuze yiktilar cok zoruma gidiyor :KK43:

İnsanın annesi babası bunu yaparsa elalem neler yapmaz. :KK43::KK43: Olsun;elinde fazlasıyla tavır koymak için sebep var. Kredi borcuymuş, takıymış bunlar gelir geçer en azından nasıl davranacağını biliyorsun onlara karşı.:KK68::KK68:

Bızım adetlere gore erkek tarafı yatak odasını doser tam takım. Kız tarafı da salon oturma odası mutfak banyo halısı perdesı suzegece kadar herseyı yapar.
Bız ortak yapmıstık herseyı.

bizde mutfak eşyaları ve yatak odası alınır her şehrin kendine göre örf ve adetleri var ortaklaşa bir karar alın kimse zorda kalmasın

Bizde yatak odasını erkek tarafı alır ayıplanır yatak odasını kız alınca. Küçük ev aletleri bulaşık makinesi halı perde tabak çanak ütü elektrikli süpürge falan alır

Tum esyalar ortak alicaz.Ayri ayri birikimlerimiz var toplam 50 bin kadar.Aileyi karistirmadan ortak bir hesapta toplayip parayi tepeden tirnaga yapmayi dusunuyoruz herseyi.Bence en mantiklisi da bu.

Mutfak ve kucuk ev aletleri tamamen bana ait tabi.Bunu eklemeyi unutmusum.

Yani merak ediyorum
daha 4 aydır sevgiliyiz ama mart gibi isteme, söz düşünüyoruz
erkek arkadaşım da sürekli beyaz eşya bakalım, yatak odası bakalım, gelinlik bakalım bilmem ne deyip duruyor
şimdiden ödeyip rahat edecekmişiz, bana da mantıklı geldi.
normalde biz de beyaz eşyayı, yatak odasını ve mutfak eşyalarını kız alır
gerisini erkek
erkek arkadaşım kızın aldığı şey çok değil mi erkeğe ne kalıyor diyor
sizce de öyle mi?
kız kardeşimin de önümüzdeki ay nişanı var ona da fikir olsun
normalde nasıl olur ?

Biz her seyi esimle beraber yaptık :)

Ben ic anadolulu bir aileden geliyorum. Bizde kiz tarafi ya oturma odasini yapar ya da yapmaz keyfine kalmis. Ben sadece mutfak aletlerim ve kucuk ev aletlerimi yaptım. Hos beyaz esyalardan fazla harcadim ama tercih meselesi onu yapmayanlar da var.

Back