• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken neyi kim alır ?

Bızım adetlere gore erkek tarafı yatak odasını doser tam takım. Kız tarafı da salon oturma odası mutfak banyo halısı perdesı suzegece kadar herseyı yapar.
Bız ortak yapmıstık herseyı.
Allah allah beyaz esya felan kız tarafı aldığını duymuştum da sizin adette farklıymış. Herseyi kız tarafı yapıyo. Nerelesiniz valla merak ettim oglum varda :))

Allah allah beyaz esya felan kız tarafı aldığını duymuştum da sizin adette farklıymış. Herseyi kız tarafı yapıyo. Nerelesiniz valla merak ettim oglum varda :))
Akdeniz olabilir mi acaba,bizde de bütün beyaz eşyayı ara sayada yazmıştım,oturma grubu,tv,halısı vs mutfak vs komple hatta daha sayamadığım bir sürü eşya yazmıştım bizde de öyle genellikle.

Buzdolabı,çamaşır mak,bulaşık makinesi,fırınlı ocak,oturma grubu oturma odası için halı,televizyon,süpürge diğer küçük ev aletleri,mutfak için tabak,masa vs hepsi kız tarafına ait bizde,yatak yorgan vs verilir daha sayamadığımın bir sürü eşya ıvır zıvır kız tarafına ait.

Evlenmenize çok varsa beyaz eşyaları şimdi almayın modelleri değişir,para biriktirip öyle al derim.

Bızım adetlere gore erkek tarafı yatak odasını doser tam takım. Kız tarafı da salon oturma odası mutfak banyo halısı perdesı suzegece kadar herseyı yapar.
Bız ortak yapmıstık herseyı.

Bizde de herşeyi kız tarafı alıyor
Ben eşitlikten yanayım

Adetlerimiz aynı Aşağı yukarı bizde de hemen hemen kız tarafı alıyor herşeyi.

Adetlerimiz aynı Aşağı yukarı bizde de hemen hemen kız tarafı alıyor herşeyi.

Bana adaletsiz geliyor
Üstüne para verelim der gibi
İlginç ama böyle

Bazı yerlerde herşeyi erkek alıyor
Ben eşitlikten yanayım

bence herşeyi erkek almalı...nedeni kızın ana babası bir yıgın masrafla kızını evlendiriyor..
erkek de aynısını yapıyor ama masrafı dügünde takılan altınlar kalanı da aylık taksitle yeni evli çifte kalıyor
sacma ... türkiye geneldinde yatak odasını tabak tencere gücü yeten bir beyaz eşya alır... herşeyi erkek tarafına yıkmak hicte mantıklı değil

Bana adaletsiz geliyor
Üstüne para verelim der gibi
İlginç ama böyle

Bazı yerlerde herşeyi erkek alıyor
Ben eşitlikten yanayım
Doğru aslında akdenizliyim ben de bir ara yakın bir akrabam evlendi çeyiz alma-serme işi olur sizde de vardır,eşyaların gideceği apartmana gidince komşularda yardıma inmişti tanımasalarda bunlar kızın çeyizimi diye şaşırmışlardı :) bütün beyaz eşyaları,koltuk takımlarını vs görünce,biz de eğer maddi durum iyiyse evde veriliyor kız tarafından.

Akdeniz olabilir mi acaba,bizde de bütün beyaz eşyayı ara sayada yazmıştım,oturma grubu,tv,halısı vs mutfak vs komple hatta daha sayamadığım bir sürü eşya yazmıştım bizde de öyle genellikle.
olabilir evet. Ben sasırdım acıkcası. İç Anadolu da genellikle kız tarafı yatak odası, mutfak için küçük ev aletleri, tabak canak alır.

valla bayanlar duyanda TC de degilde hindistanda yaşıyorsunuz sanacak... birde erkege başlık ödeyin tam olsun;)
Kız tarafı sadece yatak odasını ve süpürge tencere takımı. Tabak gibi şeyler alır.Benim ailem birde camaşir makınesı aldı hepsini erkek tarafına yıkmamak be banyo takımını.
Gerisini erkek tarafı alır oturma grubu yemek masası Mutfak yaptırdım hepsini kayınbabam ödedi...

Doğru aslında akdenizliyim ben de bir ara yakın bir akrabam evlendi çeyiz alma-serme işi olur sizde de vardır,eşyaların gideceği apartmana gidince komşularda yardıma inmişti tanımasalarda bunlar kızın çeyizimi diye şaşırmışlardı :) bütün beyaz eşyaları,koltuk takımlarını vs görünce,biz de eğer maddi durum iyiyse evde veriliyor kız tarafından.

Ooo süpermiş
Bizde erkek ev
Kız tarafı eşya
Düğün de erkek tarafı

bilezıkte taksınlar damada tam olsun:)

valla bayanlar duyanda TC de degilde hindistanda yaşıyorsunuz sanacak... birde erkege başlık ödeyin tam olsun:KK66:
Kız tarafı sadece yatak odasını ve süpürge tencere takımı. Tabak gibi şeyler alır.Benim ailem birde camaşir makınesı aldı hepsini erkek tarafına yıkmamak be banyo takımını.
Gerisini erkek tarafı alır oturma grubu yemek masası Mutfak yaptırdım hepsini kayınbabam ödedi...

Yöreler değişiyor bu adetler cnm

Ben yatak odami, oturma odami, mutfak masami, halilari, kucuk ev aletlerini, bulasik makinami, firin ve ocak, mutfak esyalarini, 4 odanin halisini, yatak odasinin perdesini, nevresim vb. , kutuphane, calisma masasi,tum avizeler... Hepsini ben aldim annemlerde destek sagladi. Esimin ailesi de bir misafir odami aldi yemek odasiyla birlikte havalarindan gecilmiyor:)
Hay masallahh. Damada da 2 bilezik takaydin :KK48:

Hay masallahh. Damada da 2 bilezik takaydin :KK48:

Damada dugunde ayrica pahali bir saat almistim annemlere vermistim. bana da kalin kelepce takti annemler. Damat tarafi ile hemen hemen ayniydi maddi fiyatlari. Esimin ailesi gosterisci bizden kistilar 60 bine dugun yaptilar. Gereksiz gereksiz yemekli otelde. Yani evime alinanlardan ve bana takilanlardan kisip sirf gosteris icin dugune yuklediler parayi cok komikler

Ciftlerin anlasmasina bagli. Yoresel faktorlere onem veriyorsaniz ona bagli. Ben guneydogulu bir aileden geliyorum bizde kiz hic bir sey almaz mesela. Erkek alir. Ama ben bu adeti ne kadar takarim tabii o ayri mesele.

Aynen,bizim oralarda herşeyi erkek yapar kız sadece bavulunu alır çıkar,tabii bunu uygulamak ne kadar mantıklıysa :işsiz:

Ben batıdayım yunanistan göcmeniyiz. Doğuda böyle bir adet olduğunu evlendikten çoook sonra eltim olunca öğrendim.

Niye öyle yaptılar demiyroum ama keşke söyleselerdi zaten biz üstumüze düşeni yaptık ama. Eşimle ödedik herşeyi.

Valla en temizi herşeyi beraber yapmak karışan eden yok temiz. Şimdi ne yapsam işime karıstırmam.

Ben batıdayım yunanistan göcmeniyiz. Doğuda böyle bir adet olduğunu evlendikten çoook sonra eltim olunca öğrendim.

Niye öyle yaptılar demiyroum ama keşke söyleselerdi zaten biz üstumüze düşeni yaptık ama. Eşimle ödedik herşeyi.

Valla en temizi herşeyi beraber yapmak karışan eden yok temiz. Şimdi ne yapsam işime karıstırmam.
Aslında bunu kizin söylemesi gerekiyor,bizim adetler boyle boyle haberin olsun vs gibisinden
Ben adet gelenek görenek sevmem,hepsini yoksayiyorum evlenirsem de ortaklasa yaparım,kimsenin isime karışmasından hoşlanmam.

Aslında bunu kizin söylemesi gerekiyor,bizim adetler boyle boyle haberin olsun vs gibisinden
Ben adet gelenek görenek sevmem,hepsini yoksayiyorum evlenirsem de ortaklasa yaparım,kimsenin isime karışmasından hoşlanmam.
Yok bizde söylemez elinizden ne gelirse denir. Bir iğne söylemedim. Ki zaten fikrimde bana bunu bunu yapın demek mantıklı gelmiyor. Almasinlarda karısmasınlarda dedim öylede oldu.

Ama kv tavrı sanki normali buymuş gibiydi ona şaşırıyorum sadece. Alacaksın tabi havasi vardı sürekli.

Yok bizde söylemez elinizden ne gelirse denir. Bir iğne söylemedim. Ki zaten fikrimde bana bunu bunu yapın demek mantıklı gelmiyor. Almasinlarda karısmasınlarda dedim öylede oldu.

Ama kv tavrı sanki normali buymuş gibiydi ona şaşırıyorum sadece. Alacaksın tabi havasi vardı sürekli.
Güneydoğunun kendi adeti salt olarak bu ama ben kendi ailemde akrabalarımda bunu gormedigim için pekte yorum yapamayacağım,yani birşey alma iste bekleme tarzı seyleri yok olsaydı reddederdim ailemi :KK53: genel olarak hoş bulmuyorum,taraflar yardim edebilir ama evin sorumluluğu evlenen kişilere aittir en azından boyle düşünüyorum.

Back