• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken neyi kim alır ?

Yok ozur diledi kizim oyle demek istemedim dedi gitti hemen odedi. Hicbirsey istememistim cunku ben aldikca birseyler yaptikca arkadaslarim bana gozde alma artik diyorlardi. Cok sukur maasimda iyi yoksa ailemden isteuemezdim.
bunu bildikleri için yapıyolar. maaşımız iyi diye enayi sanıyolar.

Bizde bulaşık makinesi set üstü aldık çamaşır makinesini de kız alır ama karşı taraf önceden aldığı için almayın dedi. Küçük mutfak eşyaları mutfak masası vs vs kız alır. Oturma odasını da biz aldık ama tv yi karşı taraf aldı. Salon yatak odasını da erkek tarafı aldı. Halı perde ortak. Borçları da aileler ödedi. Biz sıfır borç ile evlendik. Takılara da göz koyan olmadı şükür. Burda bin tane insan varsa bin tane farklı usul olacaktır. Evlenirken herşey anlaşmaya bağlı. İlla sen bunu alacaksın demek saçma olur

bizde de şöyle oldu
kız tarafının alması gereken butun mutfak eşyası ocak mıkro dalga k.ev aletleri robotlar yemek takımları aklına ne geldisye ,mısafır için yatagı bazası örtüsü 12 nevrasım takımı yatak örtüleri gene aklına ne gelirse

yani söyle söyleyim bir evin içinde olan yemek odası takımı koltuk takımı buzdolabı ve 1 tv erkek tarfı aldı
geri kalan herşşeyi biz yani kız tarfı aldık

ama erkek tarafının aldıgı herşeyi düğünden sonrada biz yani gelin damat ödedik .

anlayacagın olan bana ve eşime oldu:ruh:

İnşallah düzelir aranız canım yaa böyle fedakar gelinlerin kıymetinin bilindiğini daha hiç görmedim de ondan sordum

eşim şimdilik kıymetimi biliyor. ailesinin bizi yolmaya calıştıgını anlayınca gördü gerçek yüzlerini..ailesi umrumda ble dgl.

bizde de şöyle oldu
kız tarafının alması gereken butun mutfak eşyası ocak mıkro dalga k.ev aletleri robotlar yemek takımları aklına ne geldisye ,mısafır için yatagı bazası örtüsü 12 nevrasım takımı yatak örtüleri gene aklına ne gelirse

yani söyle söyleyim bir evin içinde olan yemek odası takımı koltuk takımı buzdolabı ve 1 tv erkek tarfı aldı
geri kalan herşşeyi biz yani kız tarfı aldık

ama erkek tarafının aldıgı herşeyi düğünden sonrada biz yani gelin damat ödedik .

anlayacagın olan bana ve eşime oldu:ruh:
Yatak odası benim dediğim zaten sadece mobilyasını erkek alır. Örtü nevresim ıvır zıvır kıza ait oluyor. Borçların size kalması kötü olmuş.

Biz eşimle aileleri bir araya getirdik . Onlar konuştu ; eşimin tarafında TV.,salon,yemek odasi,buzdolabı ( benim vardı), çamaşır makinesi,salon hali ve perdesi,elektrikli süpürge erkek tarafının mis. Geri kalanlar kız.Esimin ailesi oturma odasında kız tarafında olduğunu söyledi ama tuttugum evde o oda çok küçüktü.Calisma odası yaptık.Klima,mutfak masası,fortmanto yu eşimle evlenince aldık.evlenecegim mekanı ben tuttum, yemek ve içecegi onlar ödedi.

Aslında ben herşeyi kendimiz alalım dedim düğün yapmayalım, şık bir nikah guzel olur dedim ama eşim" su an seni rahatsız etmeyen 10 yıl sonra eder,abime yapıldı bana da yapılacak dedi

Bizde yatak odası takımı halısı perdesi ve ev tekstili dahil, mutfak halı perde ve tüm tabak çanak çeyizlikler, fırın ocak bulaşık makinası, banyo takımları ben ve ailem yaptı. Salon takımı ve yemek odası halısı perdesiyle, buzdolabı çamaşır makinası vs de eşim ve ailesi yaptı. Baktım da hakikaten biz daha çok şey almışız şuana kadar hiç düşünmemiştim. :KK48: çeyiz şeysileri o ufak tefek duran şeyler dünya para. Ama bizde adet böyledir.

Back