• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken neyi kim alır ?

canım, benim bildiğim kız tarafı yatak odası takımı veriyor yada beyaz eşya'yı veriyor ikisini beraber veren görmedim açıkçası, onun dışında mutfak eşyaları kız tarafına ait, ütü, ütü masası, elektrik süpürgesi gibi küçük ev aletleri kız tarfına ait oluyor genelde.nevresim falan filan gibi şeyler bunlar kız tarafına ait
Bizdede böyle yatak odası ve bir beyaz eşyayı alıyor ufak tefek ne varsa kiz tarafı aliyo perde hali nevresim mutfak eşyası herşey ama eşimle biz çoğunu beğenerek kendimiz aldık bazılarını o bile vermiş olabilir tost makinesi falan gibi ben renk konusunda aynı olsun istemiştim o da bana süpriz yapmıştı alsınlar canim çokta şey yapmamak lazım bi ömür birlestiriyorsun çok detaya inip onu sen alacaksin falan dememk lazım kimin gücü ne kadar yeterse hatta benim aylığın azdı eşim beyaz eşyaları almıştı ama bi sene bekledim ben de üstüne düşeni yapım diye ona kalsa ben alım birşey olmaz diyordu istememiştim

Canım aklını kullan her şeyi ortak alın. Ben çeyiz getirdim annem şuan onun sıkıntısını çekiyor eşimin tarafı bir iğne vermedi şimdi ki aklım olsa bir iğne getirmezdim nasıl olsa borç gırtlakta

Biz tüm eşyaları ortak almıştık. Tabi mutfaktı yatak odası çeyizi ıvır zıvırıydı biz hazırlamıştık zaten. Mobilyalar halılar perdeler beyaz eşyalar ortak alındı. Sağolsun babacağızım eşyalar ayrı gayrı olmasın gönlüne göre olsun kızım demişti :)

Evlenirken çift herşeyi kendi alır böylece ileriki hayatındaki ilk kavgada kimse kimsenin kafasına eşya kakamaz. İçler rahat, kafalar huzurlu olur.
Ha diyeceksiniz borçsuz evlilik çok rahat vs vs. Evet eminim ki rahattır yaşamadım bilemem ancak bu devirde zor.
Kimseye sırtınızı yaslamayın bence.
Ne kadar düşük beklenti o kadar az hayalkırıklığı :)

Bizim ailemizde yatak odasını, mutfağı kız tarafı yapar hali perdesiyle.
Beyaz esyalardan buzdolabı, camasir makinası ve tv leri eşim aldi.
Biz de ocak, davlumbaz, bulaşık makinası, fırın, mikrodalga ve diger tüm elektronikleri aldik.
Aslında ev yarı yarıya bölüsülmüs oldu.

Bizde yatak odasi, mutfak, beyaz esyalar, kucuk ev aletleri vs. ve yatak odasi ile mutfagin hali avize susu pusu neyse kiz tarafi alir. Geri kalani da erkek tarafi alir.
Benim ailem ustune duseni yapti hem de cok fazlasiyla. Kv ve kp ise uzakta olmalari sebebiyle midir bilmem oturma odasi ve salon-yemek odasi disinda sanki o odalara perde,hali, avize alinmicakmis gibi bilmezlige geldiler. Arayi bulmaya calisan eşim zorda kaldi tabi. Evlenmeden once bizim kendi maddi birikimlerimiz olmadigi icin aileler karsiladi yani.

Herkes uzerine duseni bilirse, zaten yari yariya bolusulmus gibi oluyor.

Bilezikler de ortalamasi 22 ayar 18-20 gram alinir bildigim. 30 gram biraz cok gibi geldi.

Bizde yatak odasi, mutfak, beyaz esyalar, kucuk ev aletleri vs. ve yatak odasi ile mutfagin hali avize susu pusu neyse kiz tarafi alir. Geri kalani da erkek tarafi alir.
Benim ailem ustune duseni yapti hem de cok fazlasiyla. Kv ve kp ise uzakta olmalari sebebiyle midir bilmem oturma odasi ve salon-yemek odasi disinda sanki o odalara perde,hali, avize alinmicakmis gibi bilmezlige geldiler. Arayi bulmaya calisan eşim zorda kaldi tabi. Evlenmeden once bizim kendi maddi birikimlerimiz olmadigi icin aileler karsiladi yani.

Herkes uzerine duseni bilirse, zaten yari yariya bolusulmus gibi oluyor.

Bilezikler de ortalamasi 22 ayar 18-20 gram alinir bildigim. 30 gram biraz cok gibi geldi.
peki kaç bilezik olur

Bizde de yatak odası, küçük ev aletleri, ev tekstili, tabak çanak gibi ıvır zıvır herşeyi, ütü, ütü masası gibi şeyleri kız tarafı alır. Bilezik olarak 10 tane istemek bana çok geldi açıkçası. Altın almış başını gitmiş.Nakit para olmadan alınan birşeyde değil. Bilemiyorum tabi kişilere bağlı bunlar ama bana o kadar yapılmadı. Hemde 30 gr falan çok fazla. Yapan da duymadım o kadar fazlasını. 20 gramlık 6 - 7 bilezik ideal bence.

2 ay sonra nişanım var. Çeyizimi yemek takımı tencere vs. mutfağa dair herşey ve nevresim yastık yorgan biz önceden aldık kız çeyizi ortağa sokulmaz çoğu yerde böyle diye biliyorum. Diğer kalanlar mobilya beyaz eşya halı perde ortak diye konuştu babamlar ne kadar tuttuysa ikiye bölünecek İzmir Manisa tarafında genelde böyle yapılıyor

Back