• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken neyi kim alır ?

Yöreler değişiyor bu adetler cnm
geneli böyledir ama erkek tarafının harcaması daha cok olur düğünlerde...
Kürtlerde mesela nil
Yok bizde söylemez elinizden ne gelirse denir. Bir iğne söylemedim. Ki zaten fikrimde bana bunu bunu yapın demek mantıklı gelmiyor. Almasinlarda karısmasınlarda dedim öylede oldu.

Ama kv tavrı sanki normali buymuş gibiydi ona şaşırıyorum sadece. Alacaksın tabi havasi vardı sürekli.
eger doğluysalar tam tersi;) erkek tarafı alır herşeyı

valla bızde kız sunu erkek bunu alır dıye bırsey olmadı
mesela babam benım abım evlenırken kız tarafına dedı kı
sız pırlantanızı bıze verıyorsunuz hıc bır sey almanıza gerek yok esya almaya alcam masraf yapmaya yapıcam uce bese bakmam herseyı ben alırım gencler begensın dedı
kız tarafı sadece yemek tabak setı almıstı onun dısında herseyı ıgne ıplık tuvalet kagıdına kadar aklınıza ne gelırse babam almıstı abım de gelın de kurus harcamadılar babam karsıladı bızım kulturumuze gore kız tarafı hıc bırsey almasına gerek yok erkek yapar

ama kayınbabam boyle bır sey soylemedı sız sunu alın bunu alın dıye esya muhabbetıde olmadı 3 ay ıcınde evlendım kım ne alırsa onu aldı
ben evlenırken de ankastre set ve bulasık makınası mutfaga daır hersey 1 halı ve tekstıl ceyız setlerınden aldım 2 de kanepe aldım oturma odası yapmıstım ev buyuktu maksat odayı doldursun dıye
bunun dısında esıme hem nısanlıyken hem dugun oncesı ıkı kere eksıksız tum gardılobunu yenıleyecek duzeyde bohca yaptım
onlarda bana yaptı cunku

ben gazıanteplıyım burda ceyız ısı cok ayrıntılı zor ve zahmetlıdır malesef ...

Valla anlaşmaya bağlı biraz da. Bizde evin çok büyük bölümünü kendi isteğiyle annem düzdü karşılığında da 10 bilezik 1 set istedi. 2 tarafında aldığı şeylerin değeri aşağı yukarı ayniydi

Bu konularda "taraf" muhabbetini hiç sevmem. Bana göre evlenecek çift alır her şeyi. Yetişkin olmak bunu gerektirir diye düşünüyorum. Ha aile bir şeyler içinden gelir alır, yardım etmek ister alır, buna lafım yok. Ama bir mecburiyet durumu yok ailenin bence.
Yok zaten aile almıcak ona düşeni kendisi ödeyecek bana düşeni ben ödeyeceğim zaten ikimiz de çalışıyoruz ailelerden beklemiyoruz

Erkek arkadaşınız henüz düğün salonu, gelinlik, altın-bilezik vs tutarlarını pek bilmiyor galiba kız tarafına çok şey düşüyor dediğine göre :KK53:
bilioyor :) 10 tane bilezik yapcak düğün için mekan da bi 15 000 gider diye söyledim :))

Bu çiftler arasında değişen bir şey genelde birikim yapıp ortak yapmak en mantıklısı biz öyle bölüşmüştük eşimle illa şu şu diye değil de mesela ben mutfak eşyaları elektrikli aletler buzdolabı ve yatak odasını aldım. Eşim salonu diğer beyaz eşyaları tv yi balayını çalışma odasını halıyı perdeyi falan halletti bu şekilde hemen hemen aynı işe geldi maksat kolaylık olsun tek birinin üzerine binmesin yük diye böyle daha adil sanki :KK45:

bu olay yçreye göre değişiyor.biz sadece yatak odasını aldık.bir de mutfak eşyalarını fln işte.beyaz eşyaları,halıları,perdeleri avizeleri nişanlım aldı.bi de bana garip geliyo yani napcaz perdeciye gidip 1 dk yatak odası ve oturma odasını ayrı çıkartın onu ben ödicem geri kalanı karşı taraf mı ödicek dicez?
ortama göre hareket etmek en mantıklısı bence.ve böyle şeyleri sorun etmemek lazım kim almış fln yoksa çarşı pazar karışır :skandal:

Normalde yatak odası (halısı,perdesi,nevresimi vs. detaylarıyla) , mutfak eşyaları (halı,perdesi dahil),bulaşık makinası, çeyizdeki tüm ıvır zıvırlar kıza aittir.
Erkek tarafı beyaz eşya,oturma odası ve geriye kalan halıyı perdeyi alır.
Kızın yaptığı çeyizde harcadığı para zaten nerdeyse 10 bilezik parasına yakın geliyor.Ufak ufak şeyler olduğu için sanki çok tutmuyormuş gibi görünüyor.

O alınan bilezikler de, sonuçta gelin ve damada kalıcak.İster 10 yapsın,ister 20. Sonuçta yine sizin yararınıza olmuş olacak.

Back