• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken neyi kim alır ?

Yani merak ediyorum
daha 4 aydır sevgiliyiz ama mart gibi isteme, söz düşünüyoruz
erkek arkadaşım da sürekli beyaz eşya bakalım, yatak odası bakalım, gelinlik bakalım bilmem ne deyip duruyor
şimdiden ödeyip rahat edecekmişiz, bana da mantıklı geldi.
normalde biz de beyaz eşyayı, yatak odasını ve mutfak eşyalarını kız alır
gerisini erkek
erkek arkadaşım kızın aldığı şey çok değil mi erkeğe ne kalıyor diyor
sizce de öyle mi?
kız kardeşimin de önümüzdeki ay nişanı var ona da fikir olsun
normalde nasıl olur ?
Yatak odası ve mutfak kıza ait biZde.
Beyaz eşyayı ve diğerlerini erkek tarafı alır.

Yani merak ediyorum
erkek arkadaşım da sürekli beyaz eşya bakalım, yatak odası bakalım, gelinlik bakalım bilmem ne deyip duruyor
gerisini erkek
sizce de öyle mi?
normalde nasıl olur ?
Buzdolabı,çamaşır mak,bulaşık makinesi,fırınlı ocak,oturma grubu oturma odası için halı,televizyon,süpürge diğer küçük ev aletleri,mutfak için tabak,masa vs hepsi kız tarafına ait bizde,yatak yorgan vs verilir daha sayamadığımın bir sürü eşya ıvır zıvır kız tarafına ait.

Evlenmenize çok varsa beyaz eşyaları şimdi almayın modelleri değişir,para biriktirip öyle al derim.

Yani merak ediyorum
gerisini erkek
sizce de öyle mi?
normalde nasıl olur ?
Yatak odası ve mutfak eşyaları mobilyası, perdesi, halısı, yatagı mutfakta beyaz eşya hariç hersey kiza aittir. Beyaz eşyalar kiza ait değil.
Fakat evlenirken, hersey ben aldım.
Aslında ben sen yok ama adetler böyle.

Ha bu arada eşim benim alamadığım bir şey olduğunda lafını bile etmeden alırdı yada ben onun alamadığı durumda ikiletmezdim olanla yetinirdim. Aileler tek bir şeye bile olmasın yada şöyle olsun demedi biz karar verdik onlar da destek oldu tüm ev kurma düğün arafesinde bir kez bile karşı karşıya gelmedik, kendi standartlarıma göre aşıraya kaçmadım eşimin ailesinin alacağa şeyi kendi b
Ailem alıyormuş gibi düşünerek aldım, düşman parası gibi davranmadım, onlar da öyle yaptı. Şanslıydım sanırım huzurlu bi şekilde yaptık naptıysak. En önemlisi de bu bence. Burda bazı konularda görüyorum eşya takı kavgaları. Ne böyle bi konuda kavga edecek kadar düşüncesiz davranırım ne de beni para için üzen biriyle evlenirim.

Bizde camasir makinesi bulasik makinesi komple oturma odasi kucuk ev aletleri mutfak esyalari ara hol halisi kiz evine ait.komple salon yatak odasi tv buzdolabi erkek evine ait.bu arada esimin ailesi hic bise almadi bunlari kendi aldi.kiz tarafinin sorumlu oldugu esyalari da babam aldi.

Artık öyle adetler kalmadı kişiler herşeyi ortak alıyor" onu sen al bunu ben alayım " düşüncesi bana ters geliyor.

Örneğin kız tarafının yatak odası tk. alması bana çok itici geliyor bizim yatak odamızı benim babam niye alıyor veya almak zorunda?

Böyle şeylere takılmayın kim ne alabiliyorsa onu alsın.

Kızımı evlendirirken yatak odası bazı odaların perdesi ve halısı çamaşır makinesi mikro dalga fırını biz aldık.
Avizeleri kendileri ödemek istedi,bulaşık makinesi,fırın ve davlumbaz zaten evde vardı.
Çeyiz olarak ne yapılacaksa onuda ben kendim hazırladım,çok fazla dantel işine girmedik..

Bizim ordaki adetleri soylesem buralar karışır:) bizde mutfağın ufak tefek tabak çanak eşyaları yatak örtüsü vr perdesi yatak odasınin ve salonun halısı oturma grubu mini fırın ivir zıvır alinir tabi bunlarin parasi ilk istemeye gelindiginde verilen süt parasiyla karşılanır iki tarafta bilir ama onlarda kiz verirken almislar oglan icinde verirler adetler böyledir kimse yadırgamaz

Bir şeyler almak yerine onun parasını kenara atıp eşya alacağınız zaman biriktirdiğiniz paraları bir araya getirip ihtiyaçlarınızı almak daha mantıklı. "Sen şunu al ben bunu alayım" olayı bana garip geliyor açıkçası. Bir de önceden alınca modasının geçmesi, eskimesi durumu var. Eskiden zor alınırmış, insanlar alır kenara koyarlarmış, kadınların ekonomik gücü yokmuş vs. Yılların adetlerini şimdiki duruma uyarlamak benim tuhafıma gidiyor, üzgünüm.

Bence ortak yapin. Zaten burda ve cevremde gordugum kadariyla kayinvalide 10 bilezik taktim diye bir havalarda geziyor. Ama bilezik dugun esya vesaire butun her seyin borcunu yeni evli cift oduyor. Her turlu borc ikinize yuk oluyor. Sen ben diye cok bolmeye gerek yok.
Istisnalar vardir tabi...

biz sadece yatak odasini hazirladik o kadar birde mutfak esyalariyla kucuk ev aletlerini aldik. Geri kalan beyaz esya, halilar,perdeler,avizeler,salon takimi, yemek odasi takimi,oturma odasi takimi,mutfak masasi falan esime aitti.

Kimin neye gücü yetiyorsa onu yapar, şahsen biz öyle yaptık, gayet de mutluyuz çok şükür bir gün bile sen sunu ben bunu yaptım diye bir laf geçmedi aramızda. Eşyaya bu denli önem vermek bana göre değil .

Yani merak ediyorum
gerisini erkek
sizce de öyle mi?
normalde nasıl olur ?
yatak odasını kız alır. belki perdeyi kız yaptırır. zaten kızın çeyizindeki tencere tava tabak çanak oldukça maliyeti aşıyor. ama bunların çokta bir önemi yok ya bırak ne istiyorsa alsın. biz herşeyi kendimiz aldık yok bunu kız bunu erkek demedik.

biz paraları birleştirip neye yetiyorsa onu aldık.
ayrıca annemle kayınvalidem de kafalarına göre çeyiz yapmışlardı,o kadar çoktu ki 12 yıllık evliyim hala havlu, nevresim vs almadım :)

Her şeyi beraber alıp evlenince ödediğimiz için kim neyi alıyor bilmem. Genel geçer yatak odası ve mutfak ıvır zıvırı kız tarafınındır.
İlle de adetlere göre gitmek şart değil. Paylaşıp alın işte..

Siz biz davası yapmayın bence herkes için ne uygunsa o olsun bizde daha farklıydı bu duruma göre değişir.

Yani merak ediyorum
gerisini erkek
sizce de öyle mi?
normalde nasıl olur ?
Her yerin adeti farkli farkli.bizde yatak odasi mutfak esyalari camasir makinesini kiz tarafi alirken esimde camasir makinesini erkek tarafi aliyor diye onceden almis bizde firini aldik mesela.kim elinden ne geliyorsa onu almali oturup konusursunuz zamani gelince.bazi kiz taraflari kiza verilen esyayi nedense ele gidiyor diye dusunup almak istemiyorlar sacma bi zihniyet.ne kendinize laf ettirin nede aileleri cok zor duruma sokun sonradan kimse lafini edemesin.boyle seylerin lafi sonradan cok ediliyor cunki.

Mutfak eşyalarını ve küçük ev aletlerini annem aldı . Büyük diğer eşyaların tamamını yarı yarıya ödedik örnek vereyim mobilyacı ile 16000 tl ye anlaştık kv 8000 annem 8000 verdi

Yani merak ediyorum
gerisini erkek
sizce de öyle mi?
normalde nasıl olur ?

Biz eşimle ikimiz yaptık herşeyi, hatta daha çoğunu ben yaptım. Kimseden bir şey talep etmedik bu konuları konuşturmadık bile.

Back