Evlenirken ailemi dinlemedim çok pişmanım

Snaptotagmin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2019
91
-40
32
İyi akşamlar kızlar, kime anlatırım bu hislerimi bilmiyorum. Paylaşmak istedim Ailemi dinlemeyerek evlendim eşimi birinci sıraya koydum hayatımda. Ama seneler geçtikçe çok pişman oluyorum. Eşim kız kardeşinin lafından bile etkilenip kalbimi kırıyor. Çok mutsuzum. Eşime konuyu açtığımda çok yorgunum evlilik saçlarımı döktü beni yıprattı diyor. Sürekli psikolojisi bozuk muamelesi görüyorum psikiyatriste gitmek istediğimde de boşver öyle şeyleri bişeyin yok senin diyor. Gerçekten çok sıkıldım. Düğün fotoğraflarımıza bile bakmak içimden gelmiyor baktığımda derin derin iç çeker bir şekilde buluyorum kendimi. Ailem bana pek düşkün değil eşimde bunun farkında. Benim de öyle ailem olsa bende senin gibi sözlerini dinlemezdim ama benim ailem başka diyor, ben iyice eziliyorum. Bi küslük olacağı zaman ağladığımda bana bak annem duyacak duyarsa üzülür ağlar diyor benim neden ağladığım neden üzüldüğüm önemli değil sanki. Ben mi çok abartıyorum bilmiyorum

Boşanmayı düşündüm ama ailem arkamda durmaz ve onların gözlerindeki bak nasıl haklı çıktık bakışları beni iyice dibe vuracak. Şuan KPSSye hazırlanıyorum. Ama kafam çok dolu Çalıştım eşimden çok para getirdim eve düğün borçları kapandı Keşke kendime ayırsaymışım biraz diyorum. Hiç kıymetim yokmuş. Öyle millet ne derci biriyle evlenmişim ki boşanma da bile bizim sülalede öyle şeyler olmadı olmaz diyo çıkıyor işin içinden. Allah’a inancım olmasa atıcam kendimi bir yerden

Kpss ile ataması kolay bölümse biraz dişinizi sıkın o zaman. Bu evlilik bitmiş gibi bir şey çünkü

İstediği kadar 'millet ne derci bir tip' olsun... Evlilik tek taraflı çabayla yürümez. Mutsuzsanız ve boşanmak isterseniz fikrini almak zorunda değilsiniz.

Annesi neden agladiginizi duyuyor, ayni evde mi yaşıyorsunuz? Once kendinize deger verin, ozguveniniz olsun. Siz kendinize guvenirseniz insanlar da size saygi duymak zorunda kalır. Ders calisin, giyiminize ozen gosterin bu illa alisveris anlamina gelmez, sabah kalkıp bi nemlendirici bi rimel surmek bile hem kendinizi iyi hissettirir hem de karsinizdakinde saygi uyandırır. Yuruyus yapin, spor yapin, ona muhtaç olmadiginizi gösterin. Psikologa gitme imkaniniz yoksa kisisel gelisim videolari izleyin, kitapları okuyun. Ilk once siz kendinizi sevin, karsinizdakinin agzinin icine bakmayin, onun sevgisi veya ilgisi sizin icin daha az onemli olsun

Saçmalamayın,niye atacakmışsınız kendinizi?Ailem ne der başkası ne der diye düşünmeyin.Eşiniz sizi hiç düşünmüyor söylediğiniz kadarıyla.Neden birinin yanında mutsuz olmak için,ömrünüzü hiç için heba edesiniz ki?Aileniz de en fazla ne kadar biz haklı çıktık bakışı atabilir ki?Hadi bir yıl?Yıllarca mutsuz olmaktan iyidir.Bence her şey unutulur yoluna girer su akar yolunu bulur.Tabi ki boşanmak zordur bunu söylemekte.Sadece kendinize değer verin ona göre karar verin bence.

Evliliğinde mutsuzsan ailen haklı çıkmış demektir zaten. Bana bakış atacaklar diyorsun, atabilir, hakkı. Bunu kabullenin önce. Ailenize de dürüstçe evet siz haklıydınız diyebilin.
Kpss iyi geçer, atanırsınız umarım. Evliliğinizin gidişatını sonra düşünürsünüz. Siz kendinizi bir sağlama alın da.

Evlenipte, anasının/ablasının lafına bakıp eşine hırlayan gürleyen erkeklerden nefret ediyorum. Türk erkeklerinin çoğusu anneci. Kızlar evlendikten sonra yuvasına sarılıyor, mücadele ediyor. Erkekler öyle değil. Aile bir yana eş bir yana.

Peki baştan aileci olduğunu hiç fark etmediniz mi?

Mutlu olmadığınız bir yerde niye bulunuyorsunuz? Gidin ailenizin yanına böyle hayat mı geçer? Aileniz de 1 gün söyler 2 gün söyler evet haklı çıktınız deyin. Böyle öküz bir adamla hayatınızı daha çok heba etmeyin

Bence gidip kendinize bir iş bulun, iş bulduğunuzda da boşanın kendinize ayrı ev tutun.
Böylelikle ne ailenize ne de eşinize bağımlı olursunuz.
Zamanla ailen de kabullenir boşandığını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…